Prvo da jednu stvar rascistimo, tebi nema cekanja novih modela, samo ce ti pogorsati i onako tesko stanje, mislim na psihu.
Trebas uzeti nesto, nemora biti skupo, jer ako lova nije problem, ja nevidim sto ti nebi stimao, M600, koji si imao, ali on bi i mene mogao zadovoljiti, jer eto nema wifi, koji bi koristio 2-3 puta mjesecno, i to kada je bas hica, a ako su stvari slozenije a u gradu si imas internet kafe, i platis pola sata npr 50 dinara, i odradis, a to mi se desilo par puta u posljednje 2-3 godine.
Drugo razliku cijene u odnosu na E61, utrosi na neki creative, za koji neznam zbog cega si ga se rjesio, mozda memorija, ali nemoj odustajati od plejera.
Jer muzika je tu neprikosnovena.
E sad ako je bas nuzan wifi, onda kao najpovoljnija kupovina, vrlo kvalitetna izrada, bolji displje od M600,odlican baterija, to ti sve pruza E61.
Za zvuk znam da je glasniji od W950, za kvalitet neznam.
I tu mozes da dokupis fin plejer i da sveukupna cifra neode preko 250-260Evra, sve novo.
E sljedeca varijanta je N91, sa kojim sad kad porazmislim , bi dobio sve sto hoces, odnosno kad bas razmislim to je prava stvar za tebe.
Jedino sto joj fali je querity tastatura, i bolji displej. Ali i postojeci je vrlo pristojan, uostalom rekao si da ti to nije inperativ.
Imas vrlo dobru muziku, glasnu, koliko me pamcenje sluzi direktan 3,5 ulaz, ogromnu memoriju, mislim na 8Gb.
To su stvari koje se ticu muzike i mislim da sve ispunjava.
Sljedece je wifi, za koji kazes da bi volio da imas, a jedino sto narusava eksplataciju je omanji displej, ali dobro ako ne planiras ozbiljne stvari raditi preko njega, onda je to OK.
Jedino sto me brine je da li tu HDD nesto usporava, dok se radi sa wifijem, jer sistemski fajlovi s u na HDD, a mozda ima i dio sa flash memorijom.
I na kraju sa ovim fonom dobijas definitivno individualnost, mozda i vecu nego na E61, jer fon necidjeno dobro izgleda, ali ne kao smekerica, vec je ispred vremena po izgledu, ima taj futuristicki look.
E da zaboravih, neznam kakva je legura, ali telefon je od metala, sto izgledu daje drugu dimenziju.
E sad samo jedna bitna stvar ostaje, kako da se tvoj cale ubjedi da ti takva stvar,( koja ce mu liciti na skalameriju), koristiti.
Ako ga ne uspijes ubjediti, opet se vrati na M600, i obrazlozi mu da ti je to neophodno za faks, jer
iscitavas lekcije na njemu, dok si u prevozu.
A ako cifra zaista nije problem, probaj sa P1, koji je sad 330, Qtek je skuplji, ali ozbiljniji, i nesto sto bi bilo kosino, i cime bi mogao ubjediti caleta, da je korisno je S200, jer ogromne office mogucnosti, djeluje poslovno, ogroman displej, nema flet, ali kosta 500 i nesto nov.
Ja polovan takav nebih kupovao. Uzmes nov, imas garanciju, i samim tim razlog da ga duze zadrzis, jer te bilo kakav problem ne kosta, a ovako sve je lutrija.
ps. evo sad procitah svoj potpis i shvatih da nemam ni jedan fon sa kamerom

Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3