Qtek 9000 ili ****?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Qtek 9000 ili ****?

Post od Jones »

Dakle ovako...Red doso da se stekaju pare a i vodim se mislju da cu caleta ubediti da je ovo KAO laptop tako da me zanima vase misljenje
Sta sam ja primetio
1.rezolucija ekrana
2.odlicna tastatura
3.VIDEO ZAPIS 640*480?????
4.Win mobile(ama pojma nemam mogucnosti)

Dakle zanima me jel pametno za ovo cudo davati recimo 300e i ima li neko da je to probao/video/ima i koristi

Sta bi bila neka alternativa...Ke me zanima

Dobar ekran(ne mora TS),WiFI,Size nije vazna(I am a big boy),tastatura sto veca i bliza laptop fazonu...

Generalno kupio bi ja laptop ali em para nemam za nesto pristojno em imam jaku stonu konfu tako da mi bash dva kompa nisu potrebna...

P.S. nikakv posten review nisam nasao na netu pa vas zato pitam???

:shock: HELP :shock: Jones is going AGAIN dosta posta reko JA
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

pa eto,uzmi E90,slican laptopu :D :D salim se... mada bas ne znam sta ce ti takav aparat... bolje uzmi P1 kad uzimas nesto
Nokia E71... Elegant, but deadly

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

Imao P990,M600 well they are OK ali zar P1 nije isto(ok znam kamera i fazoni ali uzimam m600 na steroidima)

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Evo ovako, znaci ja sam vrlo vrlo slab na windows platformu, ali eto kad vec govorimo o ovom, neke stvari mi nisu jasne.
Prvo gdje bi ti to nasao, za 300 evra, pretpostavljam isao bi na polovan, ali eto nisam citao mnogo o ovom modelu, sobzirom da ima punu tastaturu, pretpostavljam da je to fazon slajdera, ja nebih riskirao toliko, jer je polovan, tj. ko zna kako ga je i ko ga je upotrebljavao.
Drugo ajde nedaj boze da nesto krene naopako, sa njim, gdje ces ti to da servisiras i to u NS. :wacko:
Vidim da ti kao i ja volis atipicne stvari, ali eto i ja polako odustajem od toga, jer mnogo kosta taj afinitet.
Eto podji od servisiranje, pa do toga da ga trebas utopiti kasnije.(eto na MS oglasima, jedan pacenik, je dugo utapao 9300i i poceo je od 240E pa dosao do 190E i neznam da li ga je utopio,i to sve u manje od mjesec dana.)
Druga mana,barem meni, je touch screen, ne zbog njega kao takvog, vec opet zbog toga sto je to polovno.
Osim toga eto sad sam iz grada, i umjesto w950, ja sam u dzepu nosio mpx200, jednostavno osjecam se nelagodno, kad moram da ga pazim hocu li ga prignjeciti, na kljuceve, plejer, ili nesto trece.
Mnogo sam komotniji, kad znam da moze da tresne, a da ne strahujem mnogo.
Da se razumijemo, nije nikakav problem, kad ja nosim torbicu sa sobom, ali ovako, em uska kozna jakna, znaci kruta, popunio sve dzepove, i jos napolju hladno, ruke u dzepovima, gdje ja da tu skalameriju strpam.(da napomenem da sam i za MPX200 jedva nasao mjesto :) )
Sto se tice lap topa, korisna je to stvarcica, svakako, ali ako eto vec imas jaku konfiguraciju, naravno netreba duplirati.
Bio je tu predlog za P1, i mislim da treba da razmislis o njemu, narocito iz razloga, sto ce uskoro nasljednik p990, a onda i cijena ide malo na dolje,ali i ovako je vrlo primamljiva.
Druga stvar, i mozda najbitnija u radu telefona, bitnija od 500 i nesto mhz brzine qtekovog procesora, je RAM memorija, koja je fantastican, 12Mb, a mislim da je slobodna sa najnovijim SW 70 i nesto, sto je fascinantno.
Ono sto mi se vrlo svidja je sto su donekle ispravili i tu vidljivost na direktnom svjetlu, ali ne mnogo, recimo 15-20%.
Vrlo velika prednost, narocito kada ga se budes rjesavao, je sto ima kameru, a sirim masama, je to daleko najznacajnija stavka, j...s RAM.
U tom cjenovnom rangu, narocito ako treba da nekog ubjedisa da je to kao lap top je e61, koji je trenutno najbolja kupovina, sobzirom na ugradjenu tehnologiju i kvalitet izrade.
Isto tako razmisi i o E61i, za koga sam u testu nasao nevjerovatana podatak da i on ima ram 128Mb, neznam koliko slobodno, ali mi i ovo 128 djeluje nekeko sumnjivo, uglavnom misim da nije ni blizu P1 je to ono sto je u standardnoj ponudi sad najjace po pitanju RAMA, cak i od u tom smislu revolucionarne n76 sa 44Mb slobodnog RAM-a.
E da prednost P1 je i 512 Mb memorije sto ti je za rad sa office aplikacijama sasvim dovoljno.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

jeli ovo tacno da ovo cudo ima Maximalno slobodno : 64 MB
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1251/Qtek/9000

sto se tice ovog modela.. meni je bez vise objasnjavanja vise nego preglup

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Samo da se ispravim, mehanizam je rotaciono preklopni, sto ga kao polovnog cini jos rizicnijom kupovinom.
Vrlo je fin, moze u nekom segmentu da mijenja lap top, ali ako vec ides na njega, uzmi ga novog, sa garancijom, i onda ga drzis duze vrijeme, kao sto bi i lap top.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

Hmmm...E zato me interesuje vase misljenje...Pomazemo jedni drugima...Znam i ja se pomalo plasim tog rotacionog....Hmmm ja sam bez kesha ali bi se cale otvorio za ozbiljnu stvar(ne kao PSP sto sam uzeo...pozajmio pare od buraza itd)

Dakle on bi mi dao kesh/kredit za nesto ozbilnjo...Hmmm ta E61 se cini solidnom ali sto ja mrzim nokiu pa to je cudo... :x

U fazonu izvikana,budze cene,svi je imaju...u fazonu kod nas kad pomenesh mobilni pitaju "Jel Nokia"

Ko ono uzeo sam nov racunar a onda debili pitaju "jel cetvorka" ili josh bolje "jel pojacana cetvorka"

E onda se ja ubi objasnjavajuci im sta ja AMD a da ne zalazim u dalje rasprave tipa "Cetvorka"

Mali off ali sta cu nisam mogao da izdrzim

Koliko gledam za taj novi Qtek imam takvu LAPTOPCINU da kupim da je to smrt....ALi samo da nemam ovaj stoni bez razmisljanja bi uzeo laptop

ovako nadam se nekom dobrom predlogu u vidu mobiljnog :cry:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ajde pogledaj asus eee, ni prkticnijeg, a ni jeftinijeg laptopa, jos ako ti nije potrebna neka jaka konfiguracija, zbog stonog, ovo je prava stvar za tebe...
iPhone + CX300

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ovaj qtek stvarno izgleda lepo i ima fine karakteristike,ali jedno je sigurno on te ne moze zadovoljiti kao laptop,moze samo za surf netom i nesto vrlo po pitanju drugih sitnica ali stvarnu zamenu zaboravi.Ako vec hoces da ipak uzmes neki telefon onda gledaj Nokiu E61/E61i,znam da si rekao da ne gotivis nokiu i da je svi furaju,ali E61/E61i ipak nije bas obicna nokia i malo je ekstravagantnija od ostalih i po meni vrlo unikatna,a sta ce ostali reci za to trebas najmanje brinuti.
A opet ako bi ti voleo da kupis laptop onda ne znam cemu dilema i dvojba? :? Sta ima veze sto imas desktop,bas ja licno mislim da laptop+desktop=odlicna kombinacija.Osim toga sam laptop ce ti pruziti mnogo vise nego bilo koji pda visoke klase a veruj mi kad tad ce ti zatrebati. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

kako sam ja skontao.. ti hoces slagati caleta da uzmas racunar a ustvari uzimas mobilni uredjaj.. samo, predpostavljam da ti cale nije plavusa.. on ce kontat da ti taj "laptop" mooze biti preko 3 godine a tebi ce bilo koji uzeo mobilni, ili neki hp tipa iPaq ***, il e90, ili neki q tek ili p1 dosaditi za godinu dana.. stace bit kad ga budes menjao ??

ne valja ti to

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

E da sad cu da vidim taj neki asus ako ima jeftin laptop....Ma cale totalni duduk za texnologiju ali ono kupio bi mi nesto da mi koristi...

Videcu laptop neki ali eto mogu da kazem da mi se svidela E61 onako simpatikus totalno mada mi neki lik rekao uzmi N91(mislim otkud sad to)...

Cisto onako iz radoznalosti...Valja li ta N91 za WiFi i zanima me jacina zvucnika i output na sluskama...znam da je bilo tema al da ne prevrcem mnogo...

Cuo sam dobre reci i pohvale za hard kazu da je jako izdrzljiv

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Jeste izdrzljiv, a zvuk je na slusalicama ekstra jak, daleko vise od bilo kog drugog telefona, a na zvucniku je prosek, nista specijalno... Sve u svemu dobar telefon, za muziku odlican...
iPhone + CX300

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

SKupo skupo...mislim Asus laptici...samo MSI ima do 500e i to solidni...Mnogo to kesha...nego ovde se prica o telefonima...

Sad cu malo da prekopam o N91 da vidim sta nudi...Svidja mi se ta opcija 4gb i svidja mi se crna boja...

Fon bi mi odgovarao jer je velik i metalan...

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Jones,
Mislim da ti je e61 daleko bolja kupovina od n91, bar sto se tice onih funkcija koje se htjeo sa qtekom, a memoriju dokupi, nije skupo.
A sto se tice muzike, ti znas da tu telefon nema sta da trazi, ako se poredi sa plejerom, naravno ne svim.
I ja ponekad razmisljam o muzickim fonovima, npr W810, ali onda se trenem i kazem what a fu.k
Eto ja imam taj W950 i ono zbog cega ce da leti uskoro, je sto ja eto imam 4Gb memorije, a muziku przim na creative, a to mi izbija, jer nevolim dupliranje funkcija.
Ja sam nazalost odustao od E61, jer sam shvatio da nisam toliko poslovan,odnosno mobilnost, mi nije imperativ. Npr rijetko bi koristio wifi, a i kakav bi to rad sa stranicama bio, sigurno ni izbliza kao na lapu.(npr spor.)
A sto se muzike tice, tu ti plejer ne gine, ili nesto najnovije od SE, dok je jos vrh ponude te kompanije, jer ga kasnije u zalasku popularnosti upropaste sa softverom, i na taj nacin prave prostor za nove modele.
Ne znam puno mi toga pada na pamet, ali vidim da si promjenio koncept telefona za kojim tragas, pa bi bilo pozeljno da rezimiras jos jednom sta ti treba i za sta bi ga koristio.

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

kefalo,

MA pusti mene ja sam bolestan...Cale rekao okej uzecu ti nesto nije problem ali da mi to stvarno koristi a ne da mi stoji i skuplja prasinu(evo sad mi se popeo na glavu sto sam uzeo PSP a i buraz da mu vrnem pare)

Cale se malo sazalio...u njegovom prissutvu vucem C65 a W700 eno stoji u sobi(kontam da ga prodam inace sam ga dobio kao nadomestak za PSP decko nije imao sve u keshu)

ostao sam bez icega...nemam ni Creative ni KOSS sluske i tako to go sam...

Kontao sam ja dao na oglas C65 za 20e al ga niko nece...Reko da ga prodam pa da se onda malo njakam sa W700 i tako...ne treba mi dva fona...

E sta meni treba od fona...

Skroz me je privukla ta Qwerty tastatura...
Sad mi je super i WiFi koji sam okusio na PSP
Skontao sam da mi definitivno ne treba TS a takodje ne patim vise od ekrana...meni je ok i ovaj na C65 a kamoli nesto drugo

Da se razumemo nemam ja nista protiv nokie svi su mi isti....

Ne znam da li znate da li ima neki nadolazeci model koji ce napraviti bum...

E da muzika...Ma moze...evo sad trazim cak i fon koji ima sve u jednom...Ma vala bash moze i muzika...
Takodje bi fon koji odise nekom jedinstvenoscu...Ima taj neki smek,svoje JA...

Cena nije bitna...Cale reko ako cu da se smirim i da se drzim dugo tog uredjaja ispunice mi zelju...MAda ja i drzanje za neki uredjaj(h ah aha ha ha ha ha ha)

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Prvo da jednu stvar rascistimo, tebi nema cekanja novih modela, samo ce ti pogorsati i onako tesko stanje, mislim na psihu.
Trebas uzeti nesto, nemora biti skupo, jer ako lova nije problem, ja nevidim sto ti nebi stimao, M600, koji si imao, ali on bi i mene mogao zadovoljiti, jer eto nema wifi, koji bi koristio 2-3 puta mjesecno, i to kada je bas hica, a ako su stvari slozenije a u gradu si imas internet kafe, i platis pola sata npr 50 dinara, i odradis, a to mi se desilo par puta u posljednje 2-3 godine.
Drugo razliku cijene u odnosu na E61, utrosi na neki creative, za koji neznam zbog cega si ga se rjesio, mozda memorija, ali nemoj odustajati od plejera.
Jer muzika je tu neprikosnovena.
E sad ako je bas nuzan wifi, onda kao najpovoljnija kupovina, vrlo kvalitetna izrada, bolji displje od M600,odlican baterija, to ti sve pruza E61.
Za zvuk znam da je glasniji od W950, za kvalitet neznam.
I tu mozes da dokupis fin plejer i da sveukupna cifra neode preko 250-260Evra, sve novo.
E sljedeca varijanta je N91, sa kojim sad kad porazmislim , bi dobio sve sto hoces, odnosno kad bas razmislim to je prava stvar za tebe.
Jedino sto joj fali je querity tastatura, i bolji displej. Ali i postojeci je vrlo pristojan, uostalom rekao si da ti to nije inperativ.
Imas vrlo dobru muziku, glasnu, koliko me pamcenje sluzi direktan 3,5 ulaz, ogromnu memoriju, mislim na 8Gb.
To su stvari koje se ticu muzike i mislim da sve ispunjava.
Sljedece je wifi, za koji kazes da bi volio da imas, a jedino sto narusava eksplataciju je omanji displej, ali dobro ako ne planiras ozbiljne stvari raditi preko njega, onda je to OK.
Jedino sto me brine je da li tu HDD nesto usporava, dok se radi sa wifijem, jer sistemski fajlovi s u na HDD, a mozda ima i dio sa flash memorijom.
I na kraju sa ovim fonom dobijas definitivno individualnost, mozda i vecu nego na E61, jer fon necidjeno dobro izgleda, ali ne kao smekerica, vec je ispred vremena po izgledu, ima taj futuristicki look.
E da zaboravih, neznam kakva je legura, ali telefon je od metala, sto izgledu daje drugu dimenziju.

E sad samo jedna bitna stvar ostaje, kako da se tvoj cale ubjedi da ti takva stvar,( koja ce mu liciti na skalameriju), koristiti.
Ako ga ne uspijes ubjediti, opet se vrati na M600, i obrazlozi mu da ti je to neophodno za faks, jer
iscitavas lekcije na njemu, dok si u prevozu.
A ako cifra zaista nije problem, probaj sa P1, koji je sad 330, Qtek je skuplji, ali ozbiljniji, i nesto sto bi bilo kosino, i cime bi mogao ubjediti caleta, da je korisno je S200, jer ogromne office mogucnosti, djeluje poslovno, ogroman displej, nema flet, ali kosta 500 i nesto nov.
Ja polovan takav nebih kupovao. Uzmes nov, imas garanciju, i samim tim razlog da ga duze zadrzis, jer te bilo kakav problem ne kosta, a ovako sve je lutrija.

ps. evo sad procitah svoj potpis i shvatih da nemam ni jedan fon sa kamerom :)

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

kefalo, hmm lep savet...Cale ti je moj kralj ali i ja preterujem...Definitivno se ne bi vracao na m600 ako bi i uzimao m600 fazon bio bi to P1 ali opet me ni on ne privlaci...

Iskreno razmisljao sam o N95 ali kad sam procitao za bateriju smrzo sam se...Inace fon mi je ok...Posle pogledam N93 kad i na njemu baterija takodje 1 dan...pa mislim koji fazon...
Se ima cak i zahtevnije ekrane po pitanju potrosnje i evo kad sam imao P990 trajala mi je minimum dva dana baterija ali minimum(ok toliko sam ga i imao 2 dana ali sam se za to izivljavao koristio sve moguce funkcije)

The search continues...definitivno...Ubedio si me ne treba mi bash WiFi 8) skontao sam sad...

Telefon mora biti malkice neobican da bih caleta ubedio da je vredan para(a da posto bi cale to uzimao preko racuna podrazumeva se da uzimam nov fon...)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Jones, kako asus eee skup, kosta 160e???

Ma uzmi lepo pregledaj sta ti sve treba, kada vidis sta ti je najbitnije, onda cemo ti pomoci...
iPhone + CX300

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

Spyker, laptop za 160e...a dje to zivota ti 8)

Veruj mi da ne znam ni ja sta mi treba...Kontam da ja samo ocu caleta da olesim za nesto :D

Meni sve poslove radi i C65

Mislim da cu sacekati ipak nesto novije da izadje ili da padne cena TOP modelima... :shock:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Jones napisao:Kontam da ja samo ocu caleta da olesim za nesto
Ova ti je dobra 8) olesi ti njega za taj Qtek 9000 i razocaraj se posteno jer je ipak pored svih tih mocnih opcija cigletina za medalju...ima moj ortak taj model,black edition ali ipak je pola kile sa sve koznom futrolom mnooogo :disgust:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Odgovori