N82, N95 8Gb ili....

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

N82, N95 8Gb ili....

Post od Spyker »

E, ovako, dobio sam odlicnu ponudu za n91 8gb, koju tesko da cu odbiti, jer kao sto rekoh odlicna je... Dakle, uz odredjenu doplatu dolazim do manje-vise svih telefona na trzistu, tako da me interesuje Vase misljenje sta da uzmem. Trenutno mislim da je n82 najbolji izbor, ali ne kazem da sam odlucio, jer ima tu jos dobrih telefona. N95 8gb mi se takodje dosta svidja, ali je po meni ogromna mana nedostatak blica, i kada bih birao izmedju velikog ekrana i blica, izabrao bih blic.(tj. n82).

Ono sto mi je vazno je da telefon ima sto bolju muziku, koliko vidim i n82 i n95 8gb imaju 3,5mm prikljucak, tako da uz odredjene slusalice oba mogu dati pristojan zvuk (jeste da nece biti kao na n91, ali nema veze, prezalicu to...

Sto se tice kamere, postala mi je i ona vazna, pogotovo sa blicem, tako da je to definitivno na strani n82...

Sto se memorije tice... Ne znam ni sam... Evo, sada gledam na n91 8gb imam oko 5gb zauzeto, ali s druge strane, mogao bih da to svedem na 2gb, a i cak ako zatreba vise, kupicu karticu, pa nece biti problema...

To je ukratko izmedju n82 i n95 8gb, interesuje me vase misljenje, i naravno savet ako ima jos neki dobar telefon za te (ili naravno manje pare)...

Pozdrav...

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

Spyker, je hteo da kaze da ce uzeti n82 i da mu njegove f-je vise odgovaraju od n95 8gb..

mnogo si fin kad ti treba pomoc.. :P :wink: (Vama, veliko slovo, postovanje, smirene recenice.....)

postoji dilema izmedju ekrana i blica, odabrao si blic, n82

memorija, zadovoljices se sa 2gb (iako n82 vuce i vise)

znaci n82..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Glas za N82 definitivno...lep monoblok sa takvim opcijama...bruka :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

senadomen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2007. 10:20

Post od senadomen »

Posto ti symbian nije bitan mogao bi da pogledas i SE k850i. On takodje ima xenon i led blic pa se moze upotrebiti i kao baterijska lampa kad zatreba. Takodje daje odlican zvuk, i uz sve to ima funkciju trackID (znam da ti je bas vazna ta finkcija iz ranijih postova)
Nokia E50

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Izmedju N82 i N95 8gb ja bih pre izabrao N82 zato sto mi se vise svidja a to su 2 ista telefona (sto se opcija i mogucnosti tice) samo sto su spakovana u drugacije izglede.
Na netu sam video da je lik ubacio karticu od 8gb u N82 i radi bez ikakvih problema
U nekoliko testova sam procitao da N82 i 95-ica imaju isti kvalitet zvuka s tim da je na N82 malkice glasniji (ali nije to sad nesto da je presudno)
Kamera je extra i evo ovde mozes pogledati komparaciju slika koje pravi N82 i 95-ica (prvo ide slika od 95 pa od 82 pa od kodaka - koja je u drugom redu)
Link: http://symbianworld.wordpress.com/2007/ ... is-better/

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Svaka čast na ponudi! Moj glas za N82 jer N95 prezirem, mnogo mi je ružan i svako ga nosi... Ako ti 8gb memorije nije presudo (što si i naglasio) uzimaj ovo čudo sa odličnom kamerom. Takođe, ako sam dobro shvatio, N82 mnogo bolje prikazuje sliku nego N95 8gb upravo zato što je manji.
KAo što je i gallee primijetio, već si se nameračio na N82, pa te i ja u tome podržavam. Srećno. pa javi utiske i okači slike. I ništa ispod full-packa :wink:

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

gallee, uvek pisem velikim slovom "Vama". ne znam sta je ovde cudno? A i nisam smiren samo kada trazim nesto, uostalom, kako mozes da primetis da li je neko smiren po tome sta pise na ekranu? Po meni je mnogo vaznije kako se reci naglase, jer se onda vidi da li se radi o ironiji, koju cesto koristim... Ma nebitno...

senadomen, obratio sam paznju i na k85, i ne znam ni sam, nisam bas odusevljen, a i razocarao me je dosta... Nekako sam vise ocekivao... A i u poredjenju sa n82 ima losiji ekran, video, kameru, nema3,5mm ulaz, nema GPS, slabiji zvuk na zvucnicima... Hm, nisam siguran da je lampica bolja od toga, zar ne? A ima i jos jedna stvar, na n91 mi je super tastatura, znaci da ce mi i na n82 biti...

Rekao bih da cu sigurno uzeti ili n82 ili n95 8gb, ali jos uvek nisam siguran koji cu uzeti.... N82 nisam ni video uzivo, to me malo zeza... E, da, vazno mi je da bude jak zvuk na zvucnicima...
iPhone + CX300

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Spyker, evo ti malo teksta o zvucnicima na N82: "But what happens when I turn my device vertically? This way the stereo effect of these speakers will be lost. If that wasn’t enough you have to deal with the fact that when you hold the N82 vertically your hand or fingers will cover the stereo speakers and we all know how good speakers can sound when you cover them with things. The best solution for this is to have side-mounted stereo speakers like what the N82 has currently and in addition put a single speaker on the left side. In this proposed setup you can enjoy stereo speaker when holding the device in landscape mode (like the N82). When the device is turned in a vertical position, one of the right speakers would turn off and the left speaker would activate: you would then get a setup similar to the N95. They could than use the accelerometer to determine when the device is in a vertical or horizontal position and activate the speakers accordingly."

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ja bih uzeo N95 8GB jer mi se licno ne svidja N82,jako podseca na N73 koja mi se ne svidja :S
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

K850i ima bolju kameru... plus i xenon i led koja sluzi za snimanje nocu...
Prvo pogledaj neke slike sa n82 pa zakljuci koji je bolji ;)
Inace ja bih uzeo n95 8gb pre ;) prvo zbog veceg ekrana i mnogo lepseg izgleda, n82 mi se ne svidja, i taj xenon na njemu nije me nesto ocarao :dry:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

senadomen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2007. 10:20

Post od senadomen »

Spyker napisao:Hm, nisam siguran da je lampica bolja od toga, zar ne?
Pa ti si u prvom postu bacio akcenat samo na kvalitet zvuka na sluskama i na dobru kameru, po mogucstvu da ima i xenon blic. Pa pomislih da ce ti potpuno odgovarati k850 s obzirom da si se pre zalio na Nokiju sto nema trackID i donekle, mega bass funkciju. A i symbian ti je pre vise smateo nego sto ti je koristio. Jos k850i ima lampicu i sta ce ti vise od toga. Ali posto ti se misljenja promenila onda ti je svakako bolji izbor N82 ;)
Nokia E50

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ne gledam ja te slike sto postavljaju ljudi koji rade review, kao prvo oni su dobili neke telefone koji su prototipovi...
Ja gledam slike koje slikaju obicni ljudi koji su kupili telefon ;) moje misljenje je da k850 ima bolju kameru, manji iso, bolja podesavanja, ali opet telefon je magnet za otiske i prasinu :smutny:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

senadomen, moje misljenje se nije promenilo. Track id je odlicna stvar, mega bass takodje, a sto se tice symbiana, s obzirom na brzinu procesora i nije mana kao sto je na n91, tj. nije toliko spor telefon. Track id mi i nije potreban, jer ga sestra ima, ja samo snimim pesmu, pustim je njenom telefonu, i to je to... Kako su stvari krenule, sve sam blizi n82, jer mi deluje kvalitetniji od n95 8gb, ali zbog ekrana koji n95 8gb ima, jos uvek (nazalost) ne mogu da ga otpisem, tako da nista nije gotovo... :wacko:
iPhone + CX300

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

n82 je monoblok (deluje jaci, izdrzljiviji) i ima xenon, kakav god da je bolji je od obicne LEDiode..

n82, moj predlog..
N-Naravno..!

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Ja bih uzeo N95 8G lepsi je mnogo,a po funkcijama je jaci N82...ali u poslednje vreme pucam na dizajn tako da N95 kod mene ima prednost,i da N82 bas podseca na N73 koji po meni ima ruzan dizajn...Glas za N82 ;)
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

stvarno ne znam po kojim funkcijama je jaci? osim sto ima 8gb .... Ovo su po funkcijama identicni telefoni . n82 je laksi i manji ,a to je meni bar bitno , prema tome moj glas ide njemu . A ne volim ni slajd.... Prednost n95 je u vecem displayu, cini mi se da je 2.8inca , a u n82 2.4 ....

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

mazzy, da, dobro si napisao za dijagonale...

E, sada, ovo moze biti presudno... Da li je bolja slika na n82 ili n95 8gb? Recimo, ja prebacim sliku sa kompa na telefon, i na n95 ce biti veca, a opet n82 ima manje piksele, pa me interesuje na kom ce bolje izgledati??? Ja bih rekao na n82, a ako je tako, onda sam gotovo siguran da je to moj buduci fon...
iPhone + CX300

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

budi ti siguran i bez obzira na to.. slide je nekako pipav, moras stalno da ga pazis, gledas da ga ne stisnes u farmerkama.. N82!!!
N-Naravno..!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa jasno da ce na ekranu gde su sitniji pikselid a bude bolja slika jer ce izgledati cistije i ostrije. Moj glas takodje za N82, iako mi se ne svidja kao fon, ali N95 ne mogu da smislim.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori