K550 v K530
K550 v K530
Pošto nisam našao sličnu temu, bar ne u poslednjih 6 meseci, molim Vas za kraće mišljenje t.j za koji bi se od ova dva SE aparata pre odlučili? Najvažniji kriterijumi za izbor su mi: cena (do 120-130 evra), pozdan i stabilan rad aparata i dobra autonomija baterije. Napominjem da mi je nebitan kvalitet kamere ali bi bilo dobro da aparat ima dobar t.j. glasan zvuk dolaznih poziva i kvalitetan zvuk u slušalici.
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Mislim da bi trebalo da ovu temu stavis u Poredjenje modela.
Sto sea aparata tice, ja imam K530i, i sasvim sam zadovoljan njime, nazalost, nisam imao prilike da vidim kakav je K550i u stvarnosti, tako da ti ne mogu narocito pomoci oko izbora, ali ti mogu reci da K530 nema nesto mnogo glasan zvuk na zvucniku, mikrofon u slusalici je odlican, a posle nekog vremena ce poklopac od baterije poceti da skripi, pa ces morati da mu stavis neki papiric.
Sto sea aparata tice, ja imam K530i, i sasvim sam zadovoljan njime, nazalost, nisam imao prilike da vidim kakav je K550i u stvarnosti, tako da ti ne mogu narocito pomoci oko izbora, ali ti mogu reci da K530 nema nesto mnogo glasan zvuk na zvucniku, mikrofon u slusalici je odlican, a posle nekog vremena ce poklopac od baterije poceti da skripi, pa ces morati da mu stavis neki papiric.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
samir, i ja sam korisnik k530,sto se tice zvuka kod poziva (zvucnik i slusalica) ja sam prezadovoljan (imam na njemu za 3 nedelje koriscenja 19h razgovora),i kompletnim telefono sam zadovoljan...
Razlike izmedju k550 i k530 su te koje bi trebale da presude,pa tako
k530 je 3g (ima sekundarnu kameru) i po meni ima lepsi dizajn
k550 nema 3g,ali zato ima kameru sa autofokusom (ostrije slike),ima blic,poklopac kamere
Razlike izmedju k550 i k530 su te koje bi trebale da presude,pa tako
k530 je 3g (ima sekundarnu kameru) i po meni ima lepsi dizajn
k550 nema 3g,ali zato ima kameru sa autofokusom (ostrije slike),ima blic,poklopac kamere
D500&E71
Neznam, meni su oba dobra. Sad ako ti je vazniji 3g (mada koji ce ti...) uzmi 530, ali, iskreno, meni 550 bolje izgleda
Neznam zashto, ali ja ti preporuchujem, i ako se nevaram, jeftiniji je. E, sad mozda su dugmici na 550 malo vishe zeznuti. NEZNAM!!!
Zavisi ako ti je vazniji dizajn i cena, 550. Ali, ako ti je vazniji 3g i bolji dugmici 530!

- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
vlad, pa k550 i k530 imaju potpuno istu bateriju(950mah),kao sto imaju i svi SE iz srednje klase telefona,a ona ti pruza min 2 dana maltretiranja ili 5-6 dana nediranja...
Kod mene na k530 traje max 3 dana (sa gasenjem nocu),a za to vreme napravim oko 5 h razgovora i 10 sms-ova + oko 2-3h gprs-a!
Kod mene na k530 traje max 3 dana (sa gasenjem nocu),a za to vreme napravim oko 5 h razgovora i 10 sms-ova + oko 2-3h gprs-a!
D500&E71
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
Meni baterija na k550 traje po 4 dana uz jace koriscenje i u uslovima gde varira jacina signala uzeo sam ga u telenor paketu.Nikada nisam voleo soni erikson ali pocevsi od k550 on me je zaista odusevio.Ima sve funkcije koje su potrebne cak i vise od toga.Slova za pisanje i citanje poruka su lepo uocljiva pa zato nemoram da stavljam naocare.Na samsungu d900 bat mi traje u proseku 2dana na mts mrezi.Moj glas je za K550
Covek je verovatno vec pazario, ali to nije razlog da ja ne dam svoj glas za K530i. Apsloutno veci osecaj kvaliteta u odnosu na K550i, cini mi se i bolji materijali, estetika takodje na strani manje brojke, a na kraju krajeva, telefone i kupujemo da bi nam se svideli. Kamera nisam uopste siguran da je toliko bolja na K550i, jedina korisna stvar je dioda koja moze da se koristi kao lampica, kome je to potrebno. U svakom slucaju, K530i moze da se flash-uje na W660i, i zabavi nikad kraja..
Naravno da sam subjektivan.