Preporuka za telefon

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
pyc
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 21:07
Kontakt:

Preporuka za telefon

Post od pyc »

Vlasnik sam Motorole MPX220 i dozlogrdila mi je ;) ... Ne bih da se zajebem sledeci put u izboru telefona, ali nisam toliko u toj prici tako da bih molio za preporuke. Funkcije koje telefon treba da ima, po redosledu bitnosti:

- ili QWERTY ili touchscreen koji prepoznaje slova koja se pisu, ili oba.
- Wi-Fi
- Symbian
- Kamera (ne mora nista extra kvalitetna)
- Alarm koji moze da radi recimo samo radnim danima
- Snimanje razgovora

Al sam izmastao, ajde strucnjaci...

Razmisljao sam o SE M600i (ali nema Wi-Fi, a meni lako moze da se desi da mi zatreba Internet u inostranstvu pa bih radio koristio neki hot-spot), Nokia E70 (moj omiljeni, ali dosta skup i ne moze da se nadje, a i nema touchscreen koji je zakon za surf) .... Jel postoji jos nesto?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Dosta si zahtevan, ali možda i ima. Klasičnim Symbianom se karakterišu mahom Nokijini telefoni koji nemaju TS (ona 2 modeal ne računam), dok ćeš TS dobiti na UIQ platformi (a to jeste symbian ali dosta drugačiji).

Ako ne planiraš Windows mobile, a reče da ti ga je već dosta, možda je P990 prava stvar za tebe. Ne znam u kom cenovnom rangu i kojih gabarita tražiš telefon, ali sve nabrojano ima. POsebno da i prepoznaje rukopis (mada je to simpatična opcija za igranje), i virtuelnu tastaturu (kuckaš na tastaturi po ekranu, i pravu qwerty (malo sitnu ali vlasnici kažu da savršeno radi posao).
WiFi ima
Symbian je (zvanično)
Kamera je ok
Sistemski je podržano ono što zahtevaš od alarma
za snimanje razgovora može i sopstveni i dodatni software.

Po meni je bolji od P1 zbog cene, jer P1 ne nudi skoro ništa što ovaj nema, ali je malo većih dimenzija. Meni to nije problem ali nekome možda jeste.

Što se HTC i sličnih modela tiče: reče da ti je dosadio Win, mada ih nekoliko zadovoljava uslove, ali su mahom dosta skupi.

It's your call. Googlaj!

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Apsolutno se slazem sa gargamelom... Ako izbacis TS mozda ti se i prosiri izbor... I do koje love? :) tu moze jos po nesto da uleti...
Nokia E71... Elegant, but deadly

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Dolazi leto,nikako p990(velicina).Resenje je P1 koji ima sve sto trazis plus solidnu multimediu ,izdrzljivu bateriju i nije mnogo skup.
LG G2 Black,16GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Sve je vec recheno tako da ne bih imao sta da dodam, osimd a pre preporucujem P990i nego P1, cisto iz razloga sto vishe volim normalan QWERTY. Ovaj na P1 mi je nekako sumanut.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

moja preporuka ide za p1 jer ono više rama dosta dolazi do izražaja kada su više programa uključeni .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Isto preporuka za p1, upravo zbog tog rama, koji utice na stabilnost rada sistema, narocito kad si na netu npr. preko wifija.
Ili sacekaj w960, jedini telefon kome ne pada cijena :wacko: :shock: :o :?
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Odgovori