pozdrav, video sam kod drugara telefon Qtek (valjda je tako), i u njemu postoji integrisana antena GPS navigacije, znaci slobodno radi sa programom besplatno, da li je moguce da skupi telefoni koji su mnogo poznatiji od njega recimo nokia n95 nemaju ovu antenu?
na ovom sajtu u specifikacija ne pise nesto o tome, ja sam trazio i nista.
gps navigacija i mobilni telefon
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
darkodav, otud tebi to da n95 nema integrisan gps modul?Znaci n95 kao i jos neki modeli nokije imaju u sebi integrisan GPS modul i na njima je navigacija moguca isto kao i na tom Htc-u,samo je moguca razlika u tome da taj Htc ima bolji/osetljiviji modul te je navigacija na njemu bolje resenje.Toliko o tome.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
darkodav, Mislis verovatno na GPS modul (nije dovoljna "antena GPS navigacije") ? Ili mislis na antenu koju koristi GPS modul? Svi telefoni koji imaju integrisan GPS modul (Nokia N95, N95-8GB, 6110 komunikator, Siemens SXG75, ...) imaju integrisanu odgovarajucu antenu koju koristi GPS hardver.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
nokia n95 radi samo preko nase mreze i moze da radi samo sa sim karticom unutar telefona... telefoni koji imaju gps mogu da rade i bez kartice pomocu softwera za gps i ne placaju nista, tj. ne ide preko mreze nego direktno preko satelita...
mozda i gresim, ne ljutim se, ispravite me ako gresim. jer ja sam pokusao da radim sa n95 i nisam mogao da uradim direktno preko satelita, uvek mi trazi da koristim gps navigaciju preko nase mreze a to se placa.
telefon o kome sam vam pricao (qtek), radi cak i bez kartice, koristi softwer i ne placa gps navigaciju jer ide preko satelita direktno...
mozda i gresim, ne ljutim se, ispravite me ako gresim. jer ja sam pokusao da radim sa n95 i nisam mogao da uradim direktno preko satelita, uvek mi trazi da koristim gps navigaciju preko nase mreze a to se placa.
telefon o kome sam vam pricao (qtek), radi cak i bez kartice, koristi softwer i ne placa gps navigaciju jer ide preko satelita direktno...
-
darkodav, pa lepo ti objasnismo ja i tomas.hokenberi, Isto kao i taj Qtek i sa nokiom n95 normalno mozes koristiti navigaciju uz neki od softvera.Znaci n95 u sebi ima isto kao taj Qtek ugradjen Gps modul i isto koristi navigaciju uz pomoc satelita.A to u vezi trazenja internet konekcije za navigaciju se iskljucuje u podesavanjima samog programa. 

- tomas.hokenberi
- Moderator
darkodav, I da dopunim Sale_M-ta isto vazi i za sve ostale telefone koje sam pomenuo (a i mnoge druge koje nisam). Koristim SXG75 i on sasvim lepo radi "bez mreze" sa trekbuddy softverom i mapama na kartici. N95/6110 itd rade jos bolje posto su na Symbian platformi i imaju bolji izbor GPS softvera.
-
6120 nema integrisan Gps modul i na njemu je navigacija moguca uz pomoc externog prijemnika i odgovarajuceg softvera.
Najbolji softver za navigacija sa dobro uradjenom nasom mapom je Garmin.
Najbolji softver za navigacija sa dobro uradjenom nasom mapom je Garmin.

- tomas.hokenberi
- Moderator
darkodav, Nema GPS kao opcije po kojoj mozes da pretrazujes modele ali naravno da taj podatak stoji u specifikacijama. Pogledaj pod "Podrzane tehnologije":
Samsung G810
Nokia 6110 Navigator
Siemens SXG75
Nokia N95
Svi ovi telefoni u specifacijama pod "Podrzane tehnologije" imaju stavku GPS sto znaci da imaju integrisani GPS modul.
Samsung G810
Nokia 6110 Navigator
Siemens SXG75
Nokia N95
Svi ovi telefoni u specifacijama pod "Podrzane tehnologije" imaju stavku GPS sto znaci da imaju integrisani GPS modul.
To su sve igracke u odnosu na htc modele. Pogledaj recimo htc p3300 ,p3600 i model tytn 2 ne samo da imaju gps u sebi vec velika prednost u odnosu na nokije je windows operativni siste i ekran na dodir. Pogledaj gps softver igo 2008 3d ili miomap koliko je bolji od garmina za klasu zbog toga se uzimaju htc modeli ako hoces gps navigaciju,mali laptop...itd i ozbiljan uredjaj.