e61i protiv 6220

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

e61i protiv 6220

Post od toda81 »

Na jednom forumu sam ratovao i izvojevao pobedu za e61i u odnosu na 6220.Hajde da cujemo misljenje experata sa ovog foruma.Moj izbor je definitivno e61i,a zasto,to cu vam napisati u sledecem postu jer me sada zovu na veceru :)
Note IV N9100 dual

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ja sam skroz za 6220, iz par VRLO prostih razloga. 1) Noviji model, samim tim noviji softver, i brzi
2) Nisam biznis korisnik, pa cu pra koristiti multimedijalne mogucnosti telefona (kao sto je bolja kamera i xenon) nego nesto drugo...
To je to :) Jedinu prednost koju moram priznati je taj MASIVNI ekran na E61i. :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kao prva odbrana od ovog udarca je ta da tel nema prevashodnu ulogu fotoaparata kao sto je mnogi prenaglasavaju.Kao drugo sto se tice multimedijalnosti postoje mnoge app kojima se e61i moze nabudziti da bi mu se podigla i ta dimenzija i da bi uz izuzetne biznis karakteristike imao i sasvim zadovoljavajuce multimedijalne karakteristike kada je obrada slika u pitanju.Kakav je to symbian tel najnovije generacije kada mu ubace mikro display od 2,2 inca?Da ima bar 2,6 inca pa i da pricamo o necemu.Zatim dizajn e61i je izuzetan i odaje cvrstinu,vitkost,izdrzljivost,prefinjenos i eleganciju spakovanu u prekrasnu aluminijumsku masku.Tu je i display koji je pravi raj za oci i savrsenstvo za rad sa svim sadrzajima
Note IV N9100 dual

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Malo je tesko porediti ova dva telefona jer su namenjeni za dve potpuno razlicite grupe potrosaca!
Nekome je vise potrebnija multimedija od poslovnih resenja tako da ce takav kupac uzeti 6220!
Moj glas ide za E61i iz razloga sto je kvalitetniji telefon iako nije namenjen za multimediju ali moze da solino ispuni i taj zadatak!

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

E ljudi neko ce pomisliti da ste ludi jel ste zaboravili ono vecito "C" sto znaci classic ne mozete da poredite c i obican :D velika je razlika :P :P

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Sta god da je u pitanju E serija daleko prevazilazi sva ostala Nokijina izdanja: po koriscenim materijalima (ne racunam 8800 i Vertu klonove), po stabilnijem softveru (evo, da vidimo koliko je revizija do sada imala E serija, a koliko N serija - u proseku po modelu telefona), po multimediji zaostaje ali ne mnogo, a po biznis karakteristikama pokazuje pravu snagu. Kao sto je toda81 i primetio, odsustvo kamere ili daleko slabija kamera nego na pandanu iz N serije je namerno stavljena, inache ne bi imalo smisla staviti ta 2 telefona jedan pored drugog.
U ovoj "borbi" E61i odnosi pobedu rezultatom puno nista. A jedini telefoni koji mu se po mom skromnom misljenju koliko toliko mogu suprotstaviti po mogucnostima su N95 8GB i N82. Opet E seriju necu da racunam.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

U potpunosti se slazem sa miodragom.Porediti e61i sa 6220 je isto kao i porediti srpsku zeleznicu sa japanskom.Kao sto bi japanski brzi voz protutnjao i pregazio srpski,isti odnos bi bio iznedju ova dva tel i naravno sve u korist e61i.Bilo bi dobro da jos neko da neki komentar.Mozda spasemo jos nekog ko je u fazi razmisljanja koji symbian tel kupiti i biti u potpunosti zadovoljan njegovom funkcionalnoscu
Note IV N9100 dual

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

toda81ja sam striktno na e61i jer je jedan veoma dobar fon i ima sve što mi treba a i što mi ne treba a volim qwerty samo tako...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

A kazete da moze da se meri sa n82 u kom smislu? imaju sve isto samo sto ovaj ima veci ekran a ovaj bolju kameru? PS n82 vs 6220c

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Evo citiram post sa jednog foruma upucen direktno meni:"ok,vlado druze,reci ti meni sta ti mozes sa e61 a da ja ne mogu sa 6120c...da pocnemo od brzine izvrsavanja aplikacija vec si na dnu...e serija je daleko iza n,to je izgleda svima jasno osim tebi i branimircetu...po pitnju radnog takta ne vazi poslovica da sve sto je brzo to je i kuso...nisu imali u vidu proizvodnju procesora kad su je smisljali.firmware je ubica za 9.1 tako da e61 osim ekrana velike dijagonale i ocajne rezolucije za tu velicinu nema nista vise vredno pomena...i toliko o njemu.. ekran na tom e61 me ne zapanjava cak sta vise podceca me na PRASTARE aparate sa rez 128x128kojima kocke vidis sa 5km ne zelim ja to druze hocu sitna znnca(pixele) eto to bi bilo to dakle gledaj zameni to sa e90 to vec smatram ozbiljnim biznis telefonom,a sve ostalo za mene su igracke". @miodrage,kakva bi bila tvoja odbrana naseg ljubimca na ove napade?
Note IV N9100 dual

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Pazi ovako... 6120c po meni uopste nije deo N serije. To je tel za onog ko hoce symbian, al nema bas kesa za npr N73(onda, a i sada) ili tako nesto... Ili mu je mozda N70 prevelik...
Slazem se da je E serija kvalitetnija, ali Npr. N82 sam po sebi ima bolje multimedija mogucnosti, nego sto ce E61i sa bilo kojim programima imati. A meni je TO vaznije.. :) Al to je moje misljenje i moja potreba.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Cenim tvoje misljenje kapoerista90,svako nesto voli i trazi tel sa karakteristikama i mogucnostima koje su njemu potrebne.Hajde reci mi ti sta to sve podrazumevas pod multimedijalnim mogucnostima.Nemoj samo da kazes da je u pitanju kamera :) Naravno da je bolja na n82 nego na e61i
Note IV N9100 dual

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Pazi ovako (pored kamere jer to na E seriji nikad nije bio primat), 3.5 mm ulaz za sluske, bolji zvuk, daleko laksi pregled (meni bar)... Hot key, Ngage... To je ono sto nekome kao sto sam ja (a.k.a ne koristim ga za bilo sta osim toga, poziva i poruka) treba :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja stvarno ne vidim cemu ova polemika. Svako ima svoje potrebe i prema njima bira telefon za sebe. Kad bi postojao savrsen telefon sta mislis sta bi se desilo? Naravno da uvek ustinu na necemu da bi u onom drugom bio jaci aparat, sasvim logicno, i to dovodi do ovolikog broja trenutno aktuelnih modela tako da je za svakog onaj njegov telefon "najbolji" i "najpotpuniji"

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Tesko je porediti ove dve serije telefona i tu sepravi greska isto kao i kod poredjenja smaret i dumb telefona!
Recimo da se stavilo da se porede E61i, E71 i E90 i mozda jos neki iz N serije pa da ima o cemu da se pise jer ima dosta slicnosti, a ovako je to onako nekako prazno! ;)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Trebe trenirati moc opazanja i razvijati misljenje.U tome je bit ove teme.Kao sto ste rekli,lako je porediti tel E serije medjusobom,ali je fora porediti totalno razlicite tel.Tu se treba pokazati.Pronasao mi je drug u Nemackoj e61i sa jos godinu dana garancije sa svom pratecom opremom i koznom futrolom i samo cekam da mi ga po nekome posalje
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ma sve je to super ali ova tema nema kraja, niko nece popustiti. Ti prvi koji toliko zeljno iscekujes E61 neces priznati da nije savrsen telefon, kao sto ni ja necu proznati da moj HP nije savrsen, kao sto kapoerista90 nece priznati da njegov N82 nije savrsen itd. Kontas poentu? Suludo je diskutovati na ovu temu, svaki je dobar u necemu ali nema savrsenog telefona i pri kupovini jednostavno gledas svoje potrebe, ukuse i svoj budzet. I sto si uzeo bas 6220 za poredjenje?

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

I agree with Azimuth :) Danny Crane, kuku for coco puffs :D:D:D:D:D:D Al ja priznajem da N82 ima jednu golemu manu... Nema svetla kad snimas video :(

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ljudi, niko nije uzeo da poredi E61 i N82, to su 2 top modela u svojim klasama. Jedan je malo bolji u jednom, drugi u drugom, i tu je sve u razlicitim potrebama. Medjutim u poredjenju sa 6220 to je kao da poredimo sto je toda81 rekao nasu i japansku zeleznicu, ili yuga i mercedes.
"Mercedes ima volan, menjach i brisach. A yugo, ima menjach... volan... brisach... i nesto sto nijedan auto nema na ovom svetu" -"A sta to gospodine Evricu?" -"toplu dushu" (uzeto iz Indexovaca)

Znachi poredjenje je sumanuto, jer oba telefona imaju osnovne stvari, pa cak i isti OS, ali je jedan superioran u odnosu na drugi.
toda81, za onaj napad, samo kazi da se postave E61i i 6120c jedan naspram drugog, da se zadaju isti zadaci, i da se vidi koji ce sta brze da izvrshi. Oba moraju da budu sveze resetovana, napunjena identicnim programima u identicnom redosledu, akko bi uslovi bili sto blizi fer borbi. Pobeda je na strani E serije.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Bas tako miodrage.Tako cu i da im "recem",mada sam im ja vec napisao da nije bitno samo koji je noviji os i trala la la...Ima tu mnogo toga sto ljudi nemaju pojama poput tog tipa sto je uzeo 6220 pa soli pamet kako je to zivo savrsenstvo.Ja mu kazem da meni nije problem da se nadjemo i da odmerimo snage,mada naravno da ne sme da pristane na fer play borbu :)
Note IV N9100 dual

Odgovori