"dvoumim" se šta da uzmem, potrebna mi je pomoć
"dvoumim" se šta da uzmem, potrebna mi je pomoć
Posle 2 godine korišćenja Samsunga E770 došao je red da on ode u penziju a da ga zameni novi telefon.
E sad se nećkam šta da uzmem. U opticaju su sledeći telefoni:
Samsung U800
Nokia N78
Nokia 6220 Clasic
i eventualno
Samsung U900 i
Nokia 6210 (čisto da se zna da nisam ljubitelj slide telefona, tako da kažem eventualno)
U ovu grupu sam hteo da uvrstim i Nokiu 6500 Clasic, ali mi se ona ne sviđa jer nema dodatni slot za memorijsku karticu.
Koliko ste primetili u obzir ulaze mono blok telefoni. A sad ću ja da kažem nešto o njima, tj šta sam primetio čitajući razne testove na netu:
Samsung U800 - prelep, odlična tastatura, dobar ekran, malo lošija kamera (prvenstveno zbog nedostatka AF-a), ima skoro sve šta meni treba od telefona (jedino mi nedostaje wifi, koji ću retko koristiti, ali volim da ga imam, pošto sam net junky (zavisnik o net), navodno je dosta brz u radu (sa i bez kartice) a mana koju sam pričitao i koja me najviše brine je to što se lako guli.
Nokia N78 - takođe lep, sve mu je dobro, ali pošto ja kuckam dosta poruka, sitni tasteri me brinu, dosta brz, na oko lep, ima simbian i navigaciju (rekao bih da mi to ne treba, tj ne ludim za njima), i ima WiFi
Nokia 6220 Clasic - 5mp kamera, sa AF, xenon blic, dobra tastatura, sve full, samo po meni mana je što nema 2.5mm džek za slušalice kao većina nokia.
E sad čitajući ovo primetićete da mi se najviše sviđa U800, ali sam skeptik po pitanju izdržljivosti njegove "limarije" i toga koliko je izdržljiva na grebanje.
Cenovno gledano U800 je najjeftiniji (po cenama do kojih sam ja došao 60€ je jeftiniji od ova dva koji su iste cenovne klase) tako da ga to čini najzanimljivijim.
Odluka za telefon mora da padne do petka, pa bi vas molio da mi prokometarišete moje zaključke u vezi ova 3 telefona, ili da preporučite neki iz te cenovne klase (znači do 250€) da je monoblok, i da je lep (tj da se meni svidi) brz i pouzdan.
Hvala unapred.
Ivan.
E sad se nećkam šta da uzmem. U opticaju su sledeći telefoni:
Samsung U800
Nokia N78
Nokia 6220 Clasic
i eventualno
Samsung U900 i
Nokia 6210 (čisto da se zna da nisam ljubitelj slide telefona, tako da kažem eventualno)
U ovu grupu sam hteo da uvrstim i Nokiu 6500 Clasic, ali mi se ona ne sviđa jer nema dodatni slot za memorijsku karticu.
Koliko ste primetili u obzir ulaze mono blok telefoni. A sad ću ja da kažem nešto o njima, tj šta sam primetio čitajući razne testove na netu:
Samsung U800 - prelep, odlična tastatura, dobar ekran, malo lošija kamera (prvenstveno zbog nedostatka AF-a), ima skoro sve šta meni treba od telefona (jedino mi nedostaje wifi, koji ću retko koristiti, ali volim da ga imam, pošto sam net junky (zavisnik o net), navodno je dosta brz u radu (sa i bez kartice) a mana koju sam pričitao i koja me najviše brine je to što se lako guli.
Nokia N78 - takođe lep, sve mu je dobro, ali pošto ja kuckam dosta poruka, sitni tasteri me brinu, dosta brz, na oko lep, ima simbian i navigaciju (rekao bih da mi to ne treba, tj ne ludim za njima), i ima WiFi
Nokia 6220 Clasic - 5mp kamera, sa AF, xenon blic, dobra tastatura, sve full, samo po meni mana je što nema 2.5mm džek za slušalice kao većina nokia.
E sad čitajući ovo primetićete da mi se najviše sviđa U800, ali sam skeptik po pitanju izdržljivosti njegove "limarije" i toga koliko je izdržljiva na grebanje.
Cenovno gledano U800 je najjeftiniji (po cenama do kojih sam ja došao 60€ je jeftiniji od ova dva koji su iste cenovne klase) tako da ga to čini najzanimljivijim.
Odluka za telefon mora da padne do petka, pa bi vas molio da mi prokometarišete moje zaključke u vezi ova 3 telefona, ili da preporučite neki iz te cenovne klase (znači do 250€) da je monoblok, i da je lep (tj da se meni svidi) brz i pouzdan.
Hvala unapred.
Ivan.
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
- :: Samsung galaxy Ace 2
Toliki telefoni,a svi ne savrseni
Salu na stranu,ali stvarno je tako,svakom bar po nesto nedostaje sto nam je potrebno....I ja sam do skoro imao tu dilemu,koji fon da uzmem i hteo sam N73 ME,ali sam se odlucio za N78.I mene malo brine ona tastatura jer i ja dosta kuckam smsove....Ali valjda ce da posluzi.A za ove druge neznam sta bih ti rekao...Cuo sam da je U800 extra fon,ali da se grebe..sad koliko je to tacno,neznam.A dosta su ga usr**i sa kamerom bez autofocusa...jeste da je 3MP,ali bez autofocusa slaba vajda!Ja imam D600,i vise NIKAD necu uzeti slajd,jeste da me extra sluzio,ali od monoblock-a nema bolje....

Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
- :: Samsung galaxy Ace 2
Pa ja mislim da bi trebalo da moze da se stavi druga melodija za sms.Moj brat ima e251 koji ima softver kao G600 i moze da se stavi melodija bilo koja za sms.Pa po tom zakljucku bi trebalo da i U800 moze,jer on ima noviji od pomenutih!A i e251 je DOSTA slabiji od U800.A to za guljenje neznam kako da proveris.....da probas da nadjes nekog ko ga ima pa da sam vidis....JEr ovako ima ljubomorih kretena koji kenj*ju kako neki fona valja,neki ne...
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- kapoerista90
- Expert
Pa baterija je sasvim solidna, 2 do 3 dana, sa nekom prosecnom upotrebom. Za 6220 ne znam sta da kazem..Funkcijski nudi mnogo, al nije bas najsrecnije odradjena sto se tice oklopa... ja sam ipak za U800 ako ti nije bitna posebno kamera i symbian. Inace, da, 6220 ima 2.5 mm dzek
E da, samsung nema 2.5mm dzek, ali uz njega dobijes adapter za 3.5 mm sluske
E da, samsung nema 2.5mm dzek, ali uz njega dobijes adapter za 3.5 mm sluske
Nokia E71... Elegant, but deadly
Ma sad mi je problem što U800 ne mogu nigde da nađem. Ovde ga niko nema u nabavci, jedino mi ostaje sutra da vidim sa jednim gazdom neke radnje da li on ima 
Ortak mi je rekao da ide u subotu za NS pa će da vidi tamo, iskreno se nadam da će da ga nađe. Nego reci mi ako nije tajna koliko je tvoj drugar platio U800? (može i na PM)

Ortak mi je rekao da ide u subotu za NS pa će da vidi tamo, iskreno se nadam da će da ga nađe. Nego reci mi ako nije tajna koliko je tvoj drugar platio U800? (može i na PM)
Nokia 6300, N82, X6, Lumia 820 all in black
- kapoerista90
- Expert
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
_Neo_, F700 deluje lepo dizajnirano, ali je glupo da pored telefona koji imaju mnogo, ali bas mnogo bolje karakteristike i funkcije uzmes neki koji je go kao pistolj a pri tome kosta 300e.
ni meni ne treba GPS, iako stalno putujem, ali ako polako GPS postaje standard, onda neka se nadje, mozda ce nekada zatrebati!
o WiFi , uopšte ne zelim ni da komentarisem!
ako ti fon treba samo za pozive , sms i jos neke sitne stvari, onda kupi 6300 ili 5310 i to je to.
ni meni ne treba GPS, iako stalno putujem, ali ako polako GPS postaje standard, onda neka se nadje, mozda ce nekada zatrebati!
o WiFi , uopšte ne zelim ni da komentarisem!
ako ti fon treba samo za pozive , sms i jos neke sitne stvari, onda kupi 6300 ili 5310 i to je to.
Sensei, da ali to sa 066 je jeftino u ovom promo periodu i pitanje je kakve ce cene biti od decembra! Jel?
F700 je zanimljiv telefoncic ali smart je smart!
Znam da si rekao da su ti QWERTY ruznjkavi ali jesi li video E71 uzivo? Nije onako ciglast kao E61(i)!
Ako se mora birati od modela iz prve tvoje poruke ja bih se opredelio za N78!
F700 je zanimljiv telefoncic ali smart je smart!

Znam da si rekao da su ti QWERTY ruznjkavi ali jesi li video E71 uzivo? Nije onako ciglast kao E61(i)!
Ako se mora birati od modela iz prve tvoje poruke ja bih se opredelio za N78!
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
IDzO, na sajtu mts-a stoji da se neće mijenjati 066 paketi!
Jedino onaj Blic vaučer na dodatnih 500 dinara ističe tada(ko ga ima) kad si rekao ali to uopšte nije neki problem!
I da, prestaje onaj probni period za prepaid pa se mora preci na 066 sa kontrolom troskova(koji ja koristim i koji je zakon) ili na neki 066 premium paket.
Jedino onaj Blic vaučer na dodatnih 500 dinara ističe tada(ko ga ima) kad si rekao ali to uopšte nije neki problem!
I da, prestaje onaj probni period za prepaid pa se mora preci na 066 sa kontrolom troskova(koji ja koristim i koji je zakon) ili na neki 066 premium paket.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo