ili 6210 navigator ili e66

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

ili 6210 navigator ili e66

Post od kostadin »

znaci dvoumim se samo i iskljucivo izmedju ova dva modela !!!
video sam oba i oba mi se svidjaju...znaci znam im sve karakteristike, razlike, ali me zanimaju neke druge stvari - poput trajanja baterije i poredjenje kamera(ako moze odgovor od korisnika istih)...wifi ne koristim te mi to nije toliko vazno sto na ovom nema, ostalo je u principu slicno...recite mi vase misljenje i sta bi ste vi pre uzeli !!! uzmite u obzir i razliku u ceni, koja je drasticna cini se...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

kostadin, ja bih uzeo e66,razlozi su pre svega mnogo bolji kvalitet izrade i koriscenih materijala (ceo zadnji deo mu je od metala) + jaca baterija
+ wifi,iako kazes da ti ne treba ne znaci da ga neces povremeno (npr u nekom kaficu) pametno iskoristiti...
D500&E71

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

kostadin, Glas ide bez dvojbe za E66,prethodnik rece razloge i meni ostaje samo da se slozim.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Slažem se sa lokiem13 i Wicker Manom :)
Nokia C6

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2008. 14:38

Post od LesaZMN »

I nije bas ravnopravno poredjenje. Svako sa ovog sajta (dobro, skoro svako) ce da ti preporuci E66. Jednostavno, bolji telefon. ako kinta nije presudna, i nemas neku dilemu :)

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

I ja sam za E66 pošto 6120 navigator ima velike nedostatke i puno mana, onda ipak E66 jer je noviji model i mnogo prednosti u odnosu na 6120n
Nokia Lumia 630

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kostadin »

vidite razlika u ceni je oko 100e, mogao bih da uzmem i e66 samo kad sam ih poredio, 6210 mi je izgledao nekako lepse i privlacnije mladjoj generaciji, bas mu je kvalitetan slajder...e66 ima taj wifi koji cu imati samo da bih ga imao, jer imam 066 mts, tako da mogu pregledavati stranice kamara za 100mb koliko dobijam...
takodje e66 ima duplo vise ram memorije, ne znam koliko bi se to primetilo u radu telefona...
imaju iste kamere, samo me interesuje jeli to neko poredio-dal su bas iste ili neki od njih ima prednost...bitno je da mogu odraditi neke slike u makro modu a to bude vidljivo i jasno...
za bateriju mi je jasno da je na e66 bolja, ali ako na 6210 traje bar 2 dana uz solidno koriscenje,to bi mi odgovaralo...
znaci da li je tih 100 evra vise opravdano, jer sto bih ih davo ako ne moram...naravno taj telefon bih koristio narednih sigurno 6 meseci !!!
hvala na odgovorima...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

na E66 je slajd jos kvalitetniji, dajem glavu... A i da nemas te besplatne megabajte, WiFi je izuzetno korisna stvar. Kamere su solidne, ne preterano dobre, al ni jednom to nije glavna namena, tako da ne ocekuj previse...

Tih 100 jura je i vise nego opravdano... A i E66 ima GPS, tako da ne gubis tu :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Jeste E66 jaci telefon u bukvalno svemu ali ako ti je vec toliko frka onda bolje da uzmes 6210 koji ce ti isto tako odraditi posao. Sto se baterije tice, to sto podrazumevas pod solidnim koriscenem je ok ali ako koristis GPS onda se oprosti od baterije posle svega sat-dva. E tu ti je i glavna prednost E66, baterija je prilicno jaca tako da nemas problema. WiFi, mozda mislis da je beznacajan ali je veoma korisna stavka, nije sve u pregledavanju stranica, imas npr. i Fring ( pretrazi forum za detalje oko njega ). I onda dolazimo do poslednje ali najbitnije stavke, ram... E on ti je bitan prvenstveno da ti telefon ne trokira ukoliko imas nekoliko aktivnih aplikacija. Drugim recima, svaka aplikacija zahteva odredjenu kolicinu rama pa ces tako sa E66 moci da imas duplo vise aktivnih aplikacija nego sto bi to mogao sa 6210 tj mocices da radis paralelno sa vise aplikacija. Tako da ti sad razmisli, ako ti nije problem da razmisljas o bateriji, aktivnim aplikacijama itd. onda uzmi 6210 a ako pak zelis da opustenije koristis telefon onda E66 koji ce ti sluziti daleko duze od planiranih 6 meseci i jos pride sto je utegnutiji i standardno dobra E serija...

Hocu da kazem da je razlika oz 100 eura i vise nego opravdana ali ako je tebi ta razlika prevelika onda nema ni svrhe razmisljati o kupovini E66

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kostadin »

Azimuth, hvala na ovako iscrpnom i dobrom odgovoru...to sam trazio da mi neko prakticno objasni na kojim je poljima prednost e66...samo mi jos kazi da li je kamera na e66 bar priblizna ili slicna onoj na n73me koji sam imao...orijentacije radi i konacne odluke oko izbora aparata ?!!!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

kostadin, E66 je bussines klasa telefona sto bi znacilo da je napravljen od daleko kvalitetnijih materijala od ostalih klasa istog brenda. A ni ono sto sam gore napisao nisu jedine prednosti, postoje mnoge razlike, pa i u softveru tj defaultnim aplikacijama. Mozes ti to donekle da korigujes tako sto ces instalirati te neke aplikacije ali nije to to. To je neko moje iskustvo dok sam koristio E60 i poredio ga sa N80 koji sam imao posle njega. Za kameru konkretno ne znam, ne koristim taj telefon ali verujem da ce se naci neko od clanova ko ga ima ili ga je barem testirao pa da ti da neki iscrpniji odgovor. Sve sto mogu da ti kazem jeste to da kamera nikad nije bila u prvom planu na E seriji ali cisto sumnjam da bi stavili kameru koja nije makar ista ako ne i bolja od te koja je na N73

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

kostadin,
imao sam klasican N73 i moram da priznam da iako je na papiru istih karakteristika, u praksi mi se kamera na N73 pokazala boljom.
dnevni snimci sa E71 (E66) nisu losi, ali nocni su skroz bezveze!

sve ostalo su ti vec pojasnile kolege forumasi... (znacaj RAM-a i ostalo).
jednostavno, nova E serija nema nikakve zadrske i kocenja u radu!!!

moj savet je sledeci>
ako je lova bitna stavka i nisi zahtevan korisnik, onda uzmi navigator.
u suprotnom ja ne bih imao dilemu. E66 vredi svaku paru!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Moj glas je definitivno za naslednika E65,a to je naravno E66.Prednosti se ogledaju u neprikosnovenom kvalitetu izrade E modela u odnosu na sve druge nokiine modele.Tu je znatno veci display koji omogucava bolju i lepsu preglednost stranica,a da ne spominjem wifi i ostale prednosti koje su nabrojale kolege
Note IV N9100 dual

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kostadin »

toda81, kako veci displej, zar nisi indenticne velicine ekrana...dok cekam nove ponude,tj. refresh cenovnika razmisljam i o polovnoj n95 8gb ! Samo mi je nekako star i izvikan, ali ekran ubija koliki je...nebi morao da uzimam gps za auto posle,samo stalak za mob !!!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

kostadin, ako ti ne smeta to sto uzimas polovan... N95 8GB je odlican telefon. Velik ekran, pregledan, interna mem. ogromna i vise nego sto ce ti ikada trebati, rama takodje ima dovoljno, kamera odlicna, wifi...ma jednostavno vrh ponude iz Nokie. Ali polovan kosta vise nego nov E66 koji ti je kako kazes dosta skup tako da razmisli ti jos malo. Sacekaj da vidis sta sve ima i po kojim cenama pa se onda odluci. Sa ovim N95 8 GB ne verujem da bi dobio garanciju... Jel ti daje on uopste garanciju?

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kostadin »

e66 i n79 imam u ponudi po ceni od 330€, n95 8gb 400€, a 6210 navigator 250€ ! moje neko razmisljanje je, dati za fon vise od 300€ je izivljavanje ili ludost, iako sam fanatik za to polje tehnike...(samo ko ima toliko para na pretek, svaka cas) Ne znam koliko ce trebati da ova n95 8gb padne na nekih 300-320€, jer joj vec dugo stoji cena cini mi se ?!!! a da kupim polovnu za te pare i to bez garancije, mislim da bi pogresio (mozda bi imao srece,ali kakav sam baksuz tesko) ! jedino da cekam novu ponudu pa da vidim...

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Bilo koji od ovih tel. Da kupis, neces pogresiti. Svaki ima gps koji ces koristiti u autu, a stalak koji se lepi na sajbnu kosta 600din.
Wi fi je takodje extra stvar! Mada je najbolje da imas uvek besplatne Kb! Pozdrav sa jednog Nishkog hot spota!!!

BTW, bolja je po meni opcija e66 nova od n95 polovne!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Suludo je dati toliko para za polovan telefon. A i eto, sam si sebi odgovorio, ako ti je izivljavanje i ludost dati vise od 300e za telefon onda ti je jedina opcija 6210 i neces pogresiti... Znas za sta ti treba telefon, pa u skladu sa potrebama i mogucnostima odluci. Fakat je da je E66 napravljen od kudi kamo kvalitetnijih materijala ali to ne znaci da je 6210 napravljen od jeftinih, losih ili ne znam ti ni ja kakvih materijala. Ali eto, to su te neke razlike izmedju N, E i ostalih klasa ovog brenda.

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kostadin »

ljudi mislim da sam doneo konacnu odluku, jeste da cu se zarobiti na dve godine, ali uzecu Nokia n95 8gb preko mts-a, mnogo je povoljniji,samo se obavezes da koristis karticu dve godine...ne znam da li gresim, ali je verovatno n95 8gb najbolje od sve konkurencije oko cega sam se viseumio !!!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

kostadin, i koliko te izadje preko mts-a? Koji paket je u pitanju? Koliko placas telefon? Nisam znao da je u ponudi...

Zaključana tema