ili 6210 navigator ili e66
ili 6210 navigator ili e66
znaci dvoumim se samo i iskljucivo izmedju ova dva modela !!!
video sam oba i oba mi se svidjaju...znaci znam im sve karakteristike, razlike, ali me zanimaju neke druge stvari - poput trajanja baterije i poredjenje kamera(ako moze odgovor od korisnika istih)...wifi ne koristim te mi to nije toliko vazno sto na ovom nema, ostalo je u principu slicno...recite mi vase misljenje i sta bi ste vi pre uzeli !!! uzmite u obzir i razliku u ceni, koja je drasticna cini se...
video sam oba i oba mi se svidjaju...znaci znam im sve karakteristike, razlike, ali me zanimaju neke druge stvari - poput trajanja baterije i poredjenje kamera(ako moze odgovor od korisnika istih)...wifi ne koristim te mi to nije toliko vazno sto na ovom nema, ostalo je u principu slicno...recite mi vase misljenje i sta bi ste vi pre uzeli !!! uzmite u obzir i razliku u ceni, koja je drasticna cini se...
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
vidite razlika u ceni je oko 100e, mogao bih da uzmem i e66 samo kad sam ih poredio, 6210 mi je izgledao nekako lepse i privlacnije mladjoj generaciji, bas mu je kvalitetan slajder...e66 ima taj wifi koji cu imati samo da bih ga imao, jer imam 066 mts, tako da mogu pregledavati stranice kamara za 100mb koliko dobijam...
takodje e66 ima duplo vise ram memorije, ne znam koliko bi se to primetilo u radu telefona...
imaju iste kamere, samo me interesuje jeli to neko poredio-dal su bas iste ili neki od njih ima prednost...bitno je da mogu odraditi neke slike u makro modu a to bude vidljivo i jasno...
za bateriju mi je jasno da je na e66 bolja, ali ako na 6210 traje bar 2 dana uz solidno koriscenje,to bi mi odgovaralo...
znaci da li je tih 100 evra vise opravdano, jer sto bih ih davo ako ne moram...naravno taj telefon bih koristio narednih sigurno 6 meseci !!!
hvala na odgovorima...
takodje e66 ima duplo vise ram memorije, ne znam koliko bi se to primetilo u radu telefona...
imaju iste kamere, samo me interesuje jeli to neko poredio-dal su bas iste ili neki od njih ima prednost...bitno je da mogu odraditi neke slike u makro modu a to bude vidljivo i jasno...
za bateriju mi je jasno da je na e66 bolja, ali ako na 6210 traje bar 2 dana uz solidno koriscenje,to bi mi odgovaralo...
znaci da li je tih 100 evra vise opravdano, jer sto bih ih davo ako ne moram...naravno taj telefon bih koristio narednih sigurno 6 meseci !!!
hvala na odgovorima...
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
na E66 je slajd jos kvalitetniji, dajem glavu... A i da nemas te besplatne megabajte, WiFi je izuzetno korisna stvar. Kamere su solidne, ne preterano dobre, al ni jednom to nije glavna namena, tako da ne ocekuj previse...
Tih 100 jura je i vise nego opravdano... A i E66 ima GPS, tako da ne gubis tu
Tih 100 jura je i vise nego opravdano... A i E66 ima GPS, tako da ne gubis tu

Nokia E71... Elegant, but deadly
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Jeste E66 jaci telefon u bukvalno svemu ali ako ti je vec toliko frka onda bolje da uzmes 6210 koji ce ti isto tako odraditi posao. Sto se baterije tice, to sto podrazumevas pod solidnim koriscenem je ok ali ako koristis GPS onda se oprosti od baterije posle svega sat-dva. E tu ti je i glavna prednost E66, baterija je prilicno jaca tako da nemas problema. WiFi, mozda mislis da je beznacajan ali je veoma korisna stavka, nije sve u pregledavanju stranica, imas npr. i Fring ( pretrazi forum za detalje oko njega ). I onda dolazimo do poslednje ali najbitnije stavke, ram... E on ti je bitan prvenstveno da ti telefon ne trokira ukoliko imas nekoliko aktivnih aplikacija. Drugim recima, svaka aplikacija zahteva odredjenu kolicinu rama pa ces tako sa E66 moci da imas duplo vise aktivnih aplikacija nego sto bi to mogao sa 6210 tj mocices da radis paralelno sa vise aplikacija. Tako da ti sad razmisli, ako ti nije problem da razmisljas o bateriji, aktivnim aplikacijama itd. onda uzmi 6210 a ako pak zelis da opustenije koristis telefon onda E66 koji ce ti sluziti daleko duze od planiranih 6 meseci i jos pride sto je utegnutiji i standardno dobra E serija...
Hocu da kazem da je razlika oz 100 eura i vise nego opravdana ali ako je tebi ta razlika prevelika onda nema ni svrhe razmisljati o kupovini E66
Hocu da kazem da je razlika oz 100 eura i vise nego opravdana ali ako je tebi ta razlika prevelika onda nema ni svrhe razmisljati o kupovini E66
- Azimuth
- Moderator
kostadin, E66 je bussines klasa telefona sto bi znacilo da je napravljen od daleko kvalitetnijih materijala od ostalih klasa istog brenda. A ni ono sto sam gore napisao nisu jedine prednosti, postoje mnoge razlike, pa i u softveru tj defaultnim aplikacijama. Mozes ti to donekle da korigujes tako sto ces instalirati te neke aplikacije ali nije to to. To je neko moje iskustvo dok sam koristio E60 i poredio ga sa N80 koji sam imao posle njega. Za kameru konkretno ne znam, ne koristim taj telefon ali verujem da ce se naci neko od clanova ko ga ima ili ga je barem testirao pa da ti da neki iscrpniji odgovor. Sve sto mogu da ti kazem jeste to da kamera nikad nije bila u prvom planu na E seriji ali cisto sumnjam da bi stavili kameru koja nije makar ista ako ne i bolja od te koja je na N73
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
kostadin,
imao sam klasican N73 i moram da priznam da iako je na papiru istih karakteristika, u praksi mi se kamera na N73 pokazala boljom.
dnevni snimci sa E71 (E66) nisu losi, ali nocni su skroz bezveze!
sve ostalo su ti vec pojasnile kolege forumasi... (znacaj RAM-a i ostalo).
jednostavno, nova E serija nema nikakve zadrske i kocenja u radu!!!
moj savet je sledeci>
ako je lova bitna stavka i nisi zahtevan korisnik, onda uzmi navigator.
u suprotnom ja ne bih imao dilemu. E66 vredi svaku paru!
imao sam klasican N73 i moram da priznam da iako je na papiru istih karakteristika, u praksi mi se kamera na N73 pokazala boljom.
dnevni snimci sa E71 (E66) nisu losi, ali nocni su skroz bezveze!
sve ostalo su ti vec pojasnile kolege forumasi... (znacaj RAM-a i ostalo).
jednostavno, nova E serija nema nikakve zadrske i kocenja u radu!!!
moj savet je sledeci>
ako je lova bitna stavka i nisi zahtevan korisnik, onda uzmi navigator.
u suprotnom ja ne bih imao dilemu. E66 vredi svaku paru!
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Moj glas je definitivno za naslednika E65,a to je naravno E66.Prednosti se ogledaju u neprikosnovenom kvalitetu izrade E modela u odnosu na sve druge nokiine modele.Tu je znatno veci display koji omogucava bolju i lepsu preglednost stranica,a da ne spominjem wifi i ostale prednosti koje su nabrojale kolege
Note IV N9100 dual
- Azimuth
- Moderator
kostadin, ako ti ne smeta to sto uzimas polovan... N95 8GB je odlican telefon. Velik ekran, pregledan, interna mem. ogromna i vise nego sto ce ti ikada trebati, rama takodje ima dovoljno, kamera odlicna, wifi...ma jednostavno vrh ponude iz Nokie. Ali polovan kosta vise nego nov E66 koji ti je kako kazes dosta skup tako da razmisli ti jos malo. Sacekaj da vidis sta sve ima i po kojim cenama pa se onda odluci. Sa ovim N95 8 GB ne verujem da bi dobio garanciju... Jel ti daje on uopste garanciju?
e66 i n79 imam u ponudi po ceni od 330€, n95 8gb 400€, a 6210 navigator 250€ ! moje neko razmisljanje je, dati za fon vise od 300€ je izivljavanje ili ludost, iako sam fanatik za to polje tehnike...(samo ko ima toliko para na pretek, svaka cas) Ne znam koliko ce trebati da ova n95 8gb padne na nekih 300-320€, jer joj vec dugo stoji cena cini mi se ?!!! a da kupim polovnu za te pare i to bez garancije, mislim da bi pogresio (mozda bi imao srece,ali kakav sam baksuz tesko) ! jedino da cekam novu ponudu pa da vidim...
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Bilo koji od ovih tel. Da kupis, neces pogresiti. Svaki ima gps koji ces koristiti u autu, a stalak koji se lepi na sajbnu kosta 600din.
Wi fi je takodje extra stvar! Mada je najbolje da imas uvek besplatne Kb! Pozdrav sa jednog Nishkog hot spota!!!
BTW, bolja je po meni opcija e66 nova od n95 polovne!
Wi fi je takodje extra stvar! Mada je najbolje da imas uvek besplatne Kb! Pozdrav sa jednog Nishkog hot spota!!!
BTW, bolja je po meni opcija e66 nova od n95 polovne!
- Azimuth
- Moderator
Suludo je dati toliko para za polovan telefon. A i eto, sam si sebi odgovorio, ako ti je izivljavanje i ludost dati vise od 300e za telefon onda ti je jedina opcija 6210 i neces pogresiti... Znas za sta ti treba telefon, pa u skladu sa potrebama i mogucnostima odluci. Fakat je da je E66 napravljen od kudi kamo kvalitetnijih materijala ali to ne znaci da je 6210 napravljen od jeftinih, losih ili ne znam ti ni ja kakvih materijala. Ali eto, to su te neke razlike izmedju N, E i ostalih klasa ovog brenda.