Telefon za Internet wanted

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
zaki65
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 11. Nov 2008. 15:58

Telefon za Internet wanted

Post od zaki65 »

Pozdrav svima, ovo mi je debi na ovom forumu.

A debitujem jer mi je potrebna informacija (gle čuda). Reč je o tome da hoću da kupim telefon koji ću najviše koristiti za Internet. Voleo bih i da ima solidan zvuk, a kamera mi je totalno nebitna. Mislim da bi bilo jako bitno da ima ekran 320x240, ali nikako da izguglam neki sajt gde mogu da, recimo, poredim telefone sa tom ekranskom rezolucijom po ceni.

Ako neko zna za takav sajt ili, jednostavno, ima preporuku za neki telefon koji zadovoljava ove jednostavne (mada labave) kriterijume, bio bih mu zahvalan na takvoj informaciji.

A ako ništa ne upali, kupiću Nokiu E66 i svi koji mi nisu pomogli biće krivi kad me žena stavi u top.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Evo vako... moj predlog je (doduse sad vec malo zastarela) Nokia E61 ili E61i cisto da se nadje kamerica... Ogroman ekran, dobra baterija, WiFi... sljaka ko luda... a ako bi ipak nesto novije, pogledaj E71, ili E66... Mada mozes i neki HTC, a posto ne znam budzet, onda ne znam ni sta da predlozim :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

zaki65
Novajlija
Novajlija

Post od zaki65 »

Svaka čast, ovo je bilo brzo! Pa budžet ti je ona klasična priča: hteo bih da ne preteram, čak sam razmišljao da nađem najjeftiniji telefon sa 320x240 ekranom, ali što više tražim sve više odlazim u gornje cenovne razrede. Meni je malo problem to što u Kragujevcu baš i nema u normalnim prodavnicama nekih iole zastarelih telefona kao što je E61 (a i ja sam na njega pomislio), već se uglavnom nude najnoviji modeli, ili možeš da ideš kod nekih muvatora pa kako prođeš. A to mi se ne radi, osim ako nema drugog načina.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Internet?!Iphone!

Ako hoćeš nešto jeftinije tu je E61/i

A možeš i da uzmeš N80 internet, on ima veliku rezoluciju ekrana!
Nokia C6

zaki65
Novajlija
Novajlija

Post od zaki65 »

Da, razmišljao sam i o njemu, ali izgleda da je E61 ipak bolji. Rezolucija je, izgleda, ista. U svakom slučaju, hvala.

zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

zaki65, nije ista rezolucija,kod N80internet ona je 352x416 a kod E61 je 320x240 stim da je ekran E61 znatno veci
Nokia N95 8GB

zaki65
Novajlija
Novajlija

Post od zaki65 »

E da, tačno, sad se sećam da su te Nokie sa "okruglim" oznakama (60, 70, 80) imale tu veću rezoluciju, ali izgleda da se od toga odustalo.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

A iphone? :)
Nokia C6

zllaja
Mobil fan
Mobil fan

Post od zllaja »

pa i jest tako,ipak je 320x240 odnosno 240x320 glavna rezolucija na velikoj vecini danasnjih telefona,znaci li to da N80 otpada iz izbora?
Nokia N95 8GB

zaki65
Novajlija
Novajlija

Post od zaki65 »

Pa čitao sam neke reviews :oops: i e61 je prošla dosta bolje, a i jeftinija je, tako da ... Ipak, još se nadam da se pojavi neki telefon pristojnih karakteristika, ne mora da bude Nokia, samo mi je bitna rezolucija i donekle zvuk, a i, jel'te, cena. Zato sam se nadao da neko možda zna za neki pretraživač pomoću koga bih mogao da sortiram telefone po nekom kriterijumu. A iPhone je ipak "malko" skup.

zllaja
Mobil fan
Mobil fan

Post od zllaja »

ako su ti bitni dobar ekran i zvuk,onda bi mogao posluziti N73 koji ima obadvoje + extra kameru,e sad jedina mu mana moze biti sto nema wifi
Nokia N95 8GB

zaki65
Novajlija
Novajlija

Post od zaki65 »

Jedan moj komšija ima Nokiu N73. Pogledaću kakav je (telefon) i da li je zadovoljan (komšija). Ipak se izgleda sve nekako svodi na Nokiu.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

zaki65, Pa ne svodi se sve na Nokiu.

Ako ti trebaju telefoni za internet imas jako puno telefona sa 320x240 ili boljom rezolucijom.
Npr. SE W950 nije preskup ima 240x320 + UIQ Symbian. Nema kameru ali ti kamera i nije bitna.

Za istu cenu za koju bi kupio N73 mozes kupiti i Samsung i550 koji je takodje 240x320, Symbian a ima i GPS za razliku od N73.

Ako ti treba i WiFi a ne samo GPRS/EDGE/3G pored vec pomenutog E61 imas kao opciju i SE P1 i SE P990. A za otprilike iste pare koje bi dao za E61i (obrati paznju na "i") imas Samsung I780 koji je puno bolji telefon (320x320, Windows Mobile).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

zaki65
Novajlija
Novajlija

Post od zaki65 »

Hvala, tomas.hokenberi, ovo su bile dobre informacije. Pogledao sam u pretraživaču na ovom sajtu te telefone i nekako su mi najmanje privlačna ta srednja rešenja. Ili bih uzeo (ako bih poslušao tvoje preporuke) SE W950, ili Samsung i780.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

zaki65, Prethodnici pre mene dadose dobre preporuke, na tebi je da izaberes model koji ti najvise odgovara, kako cenovno, kako po karakteristikama.Koji god uzeo neces pogresiti.Moj glas od nokije bi isao za E61 posto ti kamera ne treba pa da uzimas E61i.Od Sony Ericcssona P1, fantastican telefon i od samsunga i780.Svaki je dobar na svoj nacin.
Ali eto, ja da se pitam od svih navedenih bih najpre uzeo E61.
Jos malo pretrazi forum,o svim telefonima imas teme i tu ces uvideti pozitivne i negativne strane svakog od njih.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Bolje kupi Samsung zbog toga što ti treba isključivo za internet, uostalom i780 je dosta bolji, imaš review by tomas.hokenberi pa pogledaj malo na forumu šta on misli o svom telefonu :)
Drugo, ima win mobile, koji mi nekako više leži za internet nego li symbian zato što mi je nekako prostiji i mogu pregršt aplikacija da se ubace bez sertifikata i bzz gluposti osim ako ti se ne hakuje symbian
Nokia Lumia 630

zaki65
Novajlija
Novajlija

Post od zaki65 »

Hvala svima, predlozi su interesantni. Videću kome ću se carstvu privoleti.
(Ako bude mnogo skup, biće carstvo nebesko)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

zaki65, ovo što je djolex rekao za programe i sertifikovanje,to sve stoji,ali mislim da ako ti je internet prvenstvena potreba,i ako se nećeš petljati mnogo sa dodavanjem programa i koječega,onda je e61 daleko isplativija varijanta,jer je soooolidno jeftiniji.Iskreno,meni je najlepše mobilno internet iskustvo do sada na 9300.Jeste da ima malo više skrolovanja gore-dole,pošto je ekran kratak,ali zato je layout stranica skroz kao na kompjuteru.Još da sam ubo 9300i,pa da se ogrebem i o wifi,bilo bi mi još lepše.

Toplo preporučujem e61,ili e61i.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

djolex, ovo o hakovanju pogotovu preFP1 telefona vishe ne pije vodu jer traje ravno 45 sec (meni), a nekome manje vicnom trajace 60 sec.
zaki65, topla preporuka za E61, jer je dokazano zver od telefona, sve postavljene zadatke obavlja s lakocom, i ima monstruozno jaku bateriju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

zaki65,moj glas ide za E61,telefon je rodjen za net,imas Wlan,baterija je odlicna.Sigurno neces naci jeftiniji a kompletniji tel za to zasta ga ti trazis.Jedini problem moze da ti bude da iskopas novu E61,verovatno ces pre naci E61i koja je skuplja a ne nudi neka velika poboljsanja sem kamere koja tebi nije bitna. A ovo za hack i sertifikate na Symb 9.1 se bukvalno sve resava za 1min.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Odgovori