čime da se počastim za novu godinu?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

čime da se počastim za novu godinu?

Post od araphel »

Ćao svima,

Rešio sam da se častim novim telefonom za novu godinu,pa kao i obično,da se posavetujem sa vama forumašima pre svega.Poznato je da sam planirao da čekam 5800,ali više nisam toliko siguran da će izaći na vreme,niti da će koštati onoliko koliko bih da dam.

Ja ću sad malo da blebećem o svojim kriterijumima,a vi mi posle pomozite u odluci.

Ovako:poznato je da sam manijak za qwerty,i da volim da kucam word dokumente u pokretu.Kako sam skoro dobio update softvera na 4.5 za moj službeni BB Curve,na njemu imam Docs to go,pa mi više nije neophodan privatni fon sa qwerty i office aplikacijama.To ne znači da neću prihvatiti i takav.Kupio sam i solidan digitalac,tako da ni kamera nije više presudna,mada je ok da imam neku,koliko za mms.Bitna mi je muzika.Jeste,imam i dobar MP3 plejer,ali me mrzi da ga teglim sa sobom na posao,ionako vučem prenosivi hard sa sobom svaki dan.Dakle,telefon mora dobro da odradi ulogu plejera na putu do posla i sa njega.Poželjno je da ima 3,5mm jack na sebi,ali mogu doći u obzir varijante sa adapterom na sluškama,mada dajem prednost prvoj opciji.Izbegao bih samsung,jer žarko želim da stavljam svoje tonove za poruke!G600 me je izludeo po tom pitanju!Zvonim kao i gomila ostalih samsungovaca,kad je izbor na samo 4 proklete sms melodije!

Preferiram da bude monoblok,ali nije neophodno.Crna boja bi bila skoro obavezna.Ako ne crna,onda samo da nisu neke šljašteće varijante.Smaraju me šareniši.Ne mora biti smartphone,ali može.

Cenovni rang oko dvesta,ali za dobru preporuku idem i do trista.Smatram da je to razumna cifra za ono što tražim.

Neka moja razmišljanja uključivala su sledeće modele:

Nokia 5220 (ovo mi se mnoooogo sviđa)
Nokia 5320 (malo mi je ružna zadnja strana aparata)
LG Viewty (ovo mi je čak i najinteresantnije)
SE w910 (malo zastarelo,ali ipak je to SE)

Hakde sad neki vaš predlog ;)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Samsung F700 ili onaj LG ks360 (tako nešto) :wink:
Nokia C6

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

tehno maniac, kao što rekoh,izbegao bih Samsung,zbog SMS melodija :x

I još samo da napomenem,ništa polovno i nikakve divlje radnje,samo legalica :roll: Znači,SE iz brand shopa,Nokia iz Mobisa ili Alphe,Roaming,Tehnomobil,i tako to....

A jel taj KS 360 izašao uopšte kod nas?

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Pa nije legalica :roll: Na f700 mislim da može da se stavi bilo šta za sms :wink:
Nokia C6

zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

araphel, ako ti je vec opcija W910i,zar ne bi bolje bilo da pogledas w760i,vidim ovde na forumu nije neka extra razlika u cijeni a w760i ti je bolji 8)
Nokia N95 8GB

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

zllaja, nije to striktno opcija,samo razmišljanje,pogledaću i to.

tehno maniac, vidim da ovaj f700 jako dobro deluje,sad pogledah review.A vidim da ima i 3,5mm jack,plus mogu istovremeno sluške na njega i još jedne na standardan samsung port...može da bude zgodno :oops: A ima ga i u Roamingu.Definitivno ulazi u izbor,samo ako mi neko potvrdi da može bilo koji MP3 da se postavi za sms zvono.

Jel ima još ideja?

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ma lg990, to ti je prava stvar, za tvoje potrebe, jer daje koplje vise u odnosu na druge ponudjene.
TS od 3 inca, solidna muzika sa mogucnoscu podesavanja u sistemskim fajlovima i odlican video...

I vrlo bitna stvar, izuzetna cijena, kao da ju je mimoislo ovo poskupljenje koje svakim danom vidimo na MS-u.

O ove dvije nokie ne mogu puno da pisem jer nisam od koristnika te vrste, pa me nisu ni interesovale....
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

kefalo, vidim da se Viewty u regularnim radnjama vrti oko 400,a to mi je ipak mnogo.Cimao sam kevu da mi donese iz londona,ali dobio bih za slične pare fon skidan sa mreže,pa sam odustao.

Hajmo,ideje? za sada F700 vodi,samo da me neko prosvetli za taj sms ton,pošto je to na samsungu tako idiotski rešeno,da neki modeli ovu opciju imaju,a neki ne.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

araphel, uf pa ti zivis suprotno pravilima kakvim se zivi u nas, jedino ako nisi naso neku caku za povrat PDV-a :wink:
Samo legalci, to odavno nisam cuo, ali ako ti razlika cijene nije problem, i ako je jos minimalna, onda sam i ja za legalno..`
Za sms ton, mislim da sam citao da postoji rjesenje, malo kopkanja po fajlovima i mislim da moze..
TO je inace stara boljka...

Hn, pogledaj test od samsung i450, u njega su ugradjen neke fine komponente od Bang & Olufsen, jedino sto ga imas kupiti samo u oglasima za 165 jura...

Mada, sad citam test od f400 i on ima iste komponente..

I moj predlog je on...
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

kefalo, gledao sam taj f400,i jeste zanimljiv,ali opet,nema opciju za sms tonove,a i takođe ima samo onaj beli ili neki roze meni,koji su oba buđava.Šteta,telefon je interesantno koncipiran,ali se u izradi stalo na pola....

Što se tiče legalice,previše sam se puta opekao u "radnjama" da bih i dalje verovao.ovako lepo znam šta kupim,znam da nije dekodirano i neće imati probleme,a i ako problema bude,imam ljudski servis,a ne nekog ridžu iza pulta sa tamo nekim šrafcigerčićima sa buvljaka.

Jel se u Roamongovim prodavnicama može isprobati neki model pre no što se odluči?Hteo bih da utvrdim ov za SMS tonove na F700,pošto mi se za sada to najviše dopada.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

araphel, ma otidji u kneza, imas i telenor i vip radnje, pa ako imaju te modele, mozes slobodno da cackas, a u delta city imas i mts...

Ha jeste, to si upravu, za legalicu, s tim, sto bi ti bilo bolje da cekas iza nove jer pdv ide sa 18 na 8%, a to je porez na promet, i nebinto je kada je stvar uvezena, vec kad je prometovano sa njom.

Jedina zackoljica, je ako ni to smanjenje nasi prodavci ne uvaze, te razliku zadrze za sebe..

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

araphel, Od svih ovih telefona koje si nabrojao ja bih izabrao Lg Viewty,telefon je bas dobar za svoju cenu.Medjutim kada bih razmisljao sada o kupovini nekog phona sa kriterijima koje si naveo,prvi telefon koji bi mi pao na pamet je SE W350.Telefon je bas fantastican a i nije mnogo skup.Jeste nema 3,5 al' jbg,tesko je naci da nam bas sve odgovara.
Mozda je predlog glup,ali meni je w350 kao neki muzicki "lako prenosivi phone" najbolje resenje. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Wicker Man, razmišljao sam i o tome,tim pre što u kući imam Walkman sluške zaostale od w800,koje imaju adapter,a imam i one čuvene zvučnike,pa bi se sve to dalo iskoristiti.Minus ovog telefona je rezolucija ekrana i uvek aktivni plejer.nervira me to.

Sad bejah na pauzi za klopu u Delta City-ju,i čačkah malo 5220.Moram reći da me dizajn,kvalitet izrade,cena i kvalitet prikaza na display-u oduševljavaju!Jako mi se sviđa telefon,a za oko 150 eura mislim da nudi sasvim dovoljno.Takođe i 5320 je jako lep,osim te zadnje strane.U SE mi se nije dopalo ništa u gorepomenutom cenovnom rangu.Samsung f700 ne nađoh da pogledam.Inače,sve više naginjem ka monoblok dizajnu,eventualno taj qwerty slajder.

Samsung f700 za oko trista,sa kojim ću moći da pokrijem sve osnovne potrebe,plus da se zezam sa filmovima i šmekerišem,protiv 5220,koji ima sve što mi treba za oko 150,plus prelep dizajn.

To je moj izbor za sada.Plašim se samo da će me ovaj drugi daleko brže smoriti.

Hajde,da vidim još neki predlog:do 200 ili 300,poželjno monoblok i 3,5mm jack.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Pa znas sta... meni je napamet pao U800... :) Monoblok, odlicna izrada materijala... super tel za te parice. Inace, nema 3.5mm ulaz, al dobijas adaper uz njega, al zvuk je UBISTVEN!!!! odusevljen sam, i to sa standardnim samsungovim bubicama... plus, mozes stavis bilo koji ton za sms (uverio sam se, ima ga drugar)... Siv je, metalan te neces imati problema :) a smeksi je ;) pa kda vec gledas te takve telefone(5220), baci pogled i na ovo . :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

araphel, Cini mi se da si bas u dilemi,nekako si sve iscrpeo. :)
Meni jos jedino na um pada SE W960,ali posto trenutno nigde nema da se kupi (bar ja ne znam)...
A i nesto sumnjam da bi ga i uzeo u razmatranje.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Wicker Man, posle m600 i p990 sam se malo umorio od UIQ,smaraju me neki nedostaci ove platforme.

kapoerista90, U800 je skroz kul,milsio sam se svojevremeno da menjam g600 za njega,pa nešto odustao....A to za sluške i muziku znam,i na g600 baš rastura.

Šta znam...ima još vremena,pratiću šta će ljudi iovde da predlažu,pa ću napraviti uži izbor od jedno 5 modela,i ići da ih razgledam.Svakako nigde ne žurim za toliko.Još ako se nateram da popričekam do kraja januara,da doguram do rođendana,onda ću imati dupli razlog da se častim,pa možda odobrim sebi i veći budžet :D

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2008. 14:38

Post od LesaZMN »

Kad smo vec kod muzike, pogledaj M3510 (Sljamsung). Koliko sam cuo i procitao, zvuk "ubiva", ima i 3.5 i standardan Samsungov konektor (mozes dva para odjednom)

Za SMS ton, mislim da su to resili :-) ali mozes sigurno da proveris na licu mesta kada gledas fon. Video sam ga u tri bojice bela, crna i crvena, pa biraj :-)

Cena cca 150 koliko se secam

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

LesaZMN, to je već drugi glas za ovaj fon.Videh ga u telesmorovom shopu,baš ću otići da ga malo pročačkam,pa ko zna....Za sada i dalje favorit F700.Posle današnjeg čitanja nekolicine review-a,dobio sam želju da odma' odem da ga pazarim,a nije isključeno da će se to i desiti :D ima ga u Roamingu,dve godine garancije,i sve to....cirka 25k dindži.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

a da sacekas lepo ti da izadje 5800(tj da se stabilizuje cena), i da se castis i za NG i za rodj? :D Mislim da je to najbolja kombinejsn... em je fensi, em je xpress music... em je nokia :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

kapoerista90,
to je vrlo gadna stvar, cekanje novotarija.

Prvo cekas da izadje, pa da se stabilizuje, pa da postane best buy, a onda izadje nesto novo, pa onda njega cekas..

Mislim da bi trebao sacekati samo do nove, zbog pdv-a, jer kupuje legalno, mada opet ni to nije sigurno.

Odgovori