Rešio sam da se častim novim telefonom za novu godinu,pa kao i obično,da se posavetujem sa vama forumašima pre svega.Poznato je da sam planirao da čekam 5800,ali više nisam toliko siguran da će izaći na vreme,niti da će koštati onoliko koliko bih da dam.
Ja ću sad malo da blebećem o svojim kriterijumima,a vi mi posle pomozite u odluci.
Ovako:poznato je da sam manijak za qwerty,i da volim da kucam word dokumente u pokretu.Kako sam skoro dobio update softvera na 4.5 za moj službeni BB Curve,na njemu imam Docs to go,pa mi više nije neophodan privatni fon sa qwerty i office aplikacijama.To ne znači da neću prihvatiti i takav.Kupio sam i solidan digitalac,tako da ni kamera nije više presudna,mada je ok da imam neku,koliko za mms.Bitna mi je muzika.Jeste,imam i dobar MP3 plejer,ali me mrzi da ga teglim sa sobom na posao,ionako vučem prenosivi hard sa sobom svaki dan.Dakle,telefon mora dobro da odradi ulogu plejera na putu do posla i sa njega.Poželjno je da ima 3,5mm jack na sebi,ali mogu doći u obzir varijante sa adapterom na sluškama,mada dajem prednost prvoj opciji.Izbegao bih samsung,jer žarko želim da stavljam svoje tonove za poruke!G600 me je izludeo po tom pitanju!Zvonim kao i gomila ostalih samsungovaca,kad je izbor na samo 4 proklete sms melodije!
Preferiram da bude monoblok,ali nije neophodno.Crna boja bi bila skoro obavezna.Ako ne crna,onda samo da nisu neke šljašteće varijante.Smaraju me šareniši.Ne mora biti smartphone,ali može.
Cenovni rang oko dvesta,ali za dobru preporuku idem i do trista.Smatram da je to razumna cifra za ono što tražim.
Neka moja razmišljanja uključivala su sledeće modele:
Nokia 5220 (ovo mi se mnoooogo sviđa)
Nokia 5320 (malo mi je ružna zadnja strana aparata)
LG Viewty (ovo mi je čak i najinteresantnije)
SE w910 (malo zastarelo,ali ipak je to SE)
Hakde sad neki vaš predlog