6220c VS n78

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Koji telefon:

n78
10
50%
6220 classic
10
50%

Ukupno glasova: 20

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

6220c VS n78

Post od napalm death »

Toliko dugo cekam da izadje 6220c da ga uzmem kad.. dilema. N78 se pojavila.

Ovako gledjauci prednost 6220c jeste kamerai ram.. na strani n78 jeste displej, baterija (baterija 6220c jeste 900 mAh a n78 jeste 1200 mAh), dva zvucnika, cena, 3.5mm prikljucak i donekle kvalitetnije kuciste (ali to je sada subjektivno)

Od bitnih stvari:

EKRAN: TFT , 16777216 scales
CPU: 32bit Freescale MXC300-30 369 MHz
Video-out: NTSC/PAL resolution
GPS
Operating:System: Symbian OS 9.3 Series 60 3rd Edition Feature Pack 2

itd itd.. imaju indenticno.

Toliko pratim 6220c da sam ga poceo sanjati ali.. kao sto rece. Pojavlia se dilema. Koliko god silno zelio 6220c mislim da je dosta stvari (na zalost) na strani n78.

Ne cu pogresiti ni sa jedim ali zelim cuti vase misljenje. Bar da 6220c ima veci displej al nema :uhuh:

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Za moju preporuku, je bitno da znam koje su cifre po kojim ih nabavljas...

Ali i bez obzira na to, ja mislim da ako ti je 6220c blizi srcu, da njega i uzmes...

Objektivno jedina prednost na n78 je wifi, ali to je nesto bez cega se moze zivjeti, bar ja mogu, iako i ja planiram da moj buduci fon ima wifi....
Prosto, ti mali ekrani nisu bas zgodni za neki ozbiljan surf, a te stvari na brzaka mozes odratiti i preko gprs-a...
Znaci, uzmi onaj koji ti se nudi nov, nemoj zaliti par desetina evra razlike, a posto vidim da volis da slikas, ja bih ti preporucio 6220c.
A ako imas brzi net kod kuce, onda se moze zivjeti bez wifi-ja...
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

wifi nije prob. Ne treba mi. Volim da slikam i ok je prednost kamera kod 6220c. Ali displej, baterija i 3.5mk prikljucak su velike prednosti.

Sto se tice cene.. mala je razlika pa tako da ne mislim o tome ali sam je svakako naveo. OPo kojoj cenu cu nabavljati to je relativno.. ali mislim da cu oba kod jednog dobavljaca.

wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

I ja sam imao slicnu dilemu kao ti, ali sam uzeo N78 8) Jer mi kamera nije bila toliko bitna. Ali ako ti je 6220, kao sto kazes, prirasao za srce i ne smetaju ti njegovi nedostatci, svaka preporuka za 6220. A sto ne uzmes N82? On mi nekako dodje N78 sa boljom kamerom... i 6220 u kvalitetnijoj varijanti. Ili bolje da ne unosim trilemu? :unsure:
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

hehe ma nema trileme ..davno bi odabrao n82 ili n95 8G ali moram samo od ovog dobavljaca :roll: ..a kod drugig imam izbor samo n95 od ovih bolji ili mozdan ekada dobije n82. Ali ne mogu da cekam.. inace uzmam fon posle nove. Tacnije 5-6 dana posle nove.. pa sam odlucio kod ovog dobavljaca da uzmem gde ima 6220c i n78.

Ma je ona meni prirasla srcu ali opet.. nisam neki fanatic za odredjenim modelima.. prvenstveno mi je #1 funkcionalnost. A znam da cu pozalit za vecim displejom. Ipak nije mala stvar gledati gps na n78 i 6220c. Onda slusam muziku redovno skoro 24h dnevno. 3.5mm prikljucak puno znaci. Baterija je jedan od glavnih stvari na kojoj vagam. Povraca mi se od neizdrzive baterije ..posebno od n80. A 900 i 1200 mAh nije mala razlika.

Sad.. brinu me jos ovi tasteri na n78. Jel ima normalne navigacione i numericke tipke ili je i to fazon na "osetljivo" na dodir ?? Ako je tako ne pada mi na pamet da tako "šaltam" fon ili kucam.. ok tasteri crvena - zelena slusalica, meni dugme i c. Ali ova glavna dugmad ..ne znam kako rade.

Mislim.. opet na kraju krajeva do mene je a ne do vas ali eto.. morao sam postaviti temu da vidim sta ostali misle.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Teska dilema.Ja bi se odlucio za n78 zbog wifi,veceg ekrana,jace baterije,boljeg zvuka itd.Generalno n78 vise naginje multimediji kao i cela n serija.A i kamera i video su mu skroz ok iako slabiji od 6220.
A i 6220 ima par dobrih stvari kao sto su 128mb rama i tv out,mada opet kazem ja bi uzeo n78.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

napalm death, ja sam skoro 100% siguran da tasteri na N78 nisu osjetljivi na dodir... I ovi brojčani bi trebalo da su OK, mislim da je samo fora da su tako spojeni. Možeš to pročačkati pa vidjeti. I meni se vrlo sviđa 6220 i čačkao sam ga i izuzetan je telefon, ali ima dosta mana. Jeste kamera super za slikanje i malo ozbiljnije, jeste lijepo dizajniran i brz, sve to stoji, ali nema Wi-Fi, koji je meni vrlo važan, i nema 3,5mm, a ti konstantno slušaš muziku. Meni bi bilo i OK da ga kupim, jer imam N91 za muziku i Wi-Fi. Mislim da tebi jedino predstavlja dilemu kamera, jer je to jedino logično, i što ti je model prirastao srcu. Ali mislim da 3,2Mpx + autofokus nisu loša kombinacija i da mogu pristojne slike i sa time da se rade. Mislim, ti si i sa N80 pravio zapanjujuće kvalitetne slike! Moraš odvagati šta ti je važnije od čega, a da je na N78 kamera 5Mpx ne bi se ti ni sekunda mislio, jer je sve ostalo, osim izgleda i tastature, na strani N78.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Eh daje kamera jednaka dilema ne bi ni postojala. Ili bar da je isto rama.

Kao sto vi rekoste, kamera bas i nije tako losa. Pogledao sam slike. Imaju dosta suma ali mozda se to i popravi vremenom sa novim SW. ALi se moraq priznati da je stvarno super kamera na 6220c + poklopac. Poklopac i nije toliko bitan za prasinu koliko je praktican.. samo ga otvoris, uslikas nabrziju, zatvris i to je to. Brze ne moze (jako prakticno ..to mi se sviodja jos od k750)

Ma ti tasteri su mi sad malo frka na n78... imaju oni navigacioni senzori ali ne znam kako rade i gde se nalaze. Citam da se nekada mogu sami aktivirat koliko su osetljivi pa je bas naznaceno ono.. da se moze zavrsiti u nezeljenom meniju. E sad.. jesul to tipke crvene-uzelene slusalice, tipka C i tipka meni. AKo je to onda mi nije prob.. ali ako se šeta po meniju.. odnosno ako je touchpad umesto navigacijonih tipki. To ne bi nikako voleo.

Nadam se da su one trakice na numerickoj dugmad.. mislim kucati na tastaturi kao na touchpad je katastrofa.. bar bi meni bila.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

napalm death, ništa nije na dodir...samo ima onaj navi-whell...

Inače ja glasam za N78....da još ima samo zadnju stranu dizajniranu isto kao na 8220 dilema ne bi postojala :D
Nokia C6

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Kao sto rece tehno maniac nista nije na dodir! Samo kada vrtis na "prazno" u d-padu on skroluje po meniu. Ali to mozes i da iskljucis. A i kada nije iskljucen ti navigacioni d-pad koristis sasvim normalno, jer za navi-whell treba da se napravi ceo krug pa ne smeta prilikom normalnog koriscenja! Ali zato za duge menije(lista pesama,poruke....), navi whell je nezamenljiv! A numericka tastatura je sasvim ok, jedino ako nemas prste kao cevape :lol: :lol: Ja cak vrlo cesto igram igrice vrlo komforno! A za muziku je vise nego odlican!!! Dobijes dobre slusalice, a ako ti one ne odgovaraju dokupis koje hoces po izboru! A baterija prilikom slusanja muzike na sluskama moze stvarno MNOGO da izdrzi. Nisam je jos testirao samo sa slusanjem muzike, ali mislim da ce dostici tih 24h kako navodi proizvodjac! A kamera je mogu ti reci odlicna. jedino sto ima slabije u odnosu na neke telefone su brojevi Mpx! znaci sasvim zadovoljavajuceg kvaliteta! A i blic moze poprilicno da osvetli, jeste da nije xenon ali moze da posluzi!

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

napalm death, drugar je skoro kupio N78.
ja nisam ljubitelj FP2 i uopste mi nije interesantan, ali telefon je na izgled sasvim ok. smekerica.
jes' da malo krcka ( kao i sve novije nokie), ali je stvarno cool look!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

napalm death, Teska dilema,najvise zbog toga sto ti treba i muzika i kamera.Ti i sam znas prednosti i mane oba telefona a i ostali clanovi ukazase na njih.
Ja mogu izneti samo subjektivan stav.Kada bih birao izmedju ova dva telefona uzeo bih 6220 najvise zbog izgleda koji mi je mnogo privlacniji nego N78.Jeste da on ima WiFi ali ako bi mi trebao WiFi onda bih pre gledao neku biz seriju nego N78.
Znam da ti nisam pomogao ali eto shvati ovo kao dobronameran pokusaj. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Wicker Man napisao:napalm death, Jeste da on ima WiFi ali ako bi mi trebao WiFi onda bih pre gledao neku biz seriju nego N78.
:wink:
Ja sam i dalje za 6220c ;)
Koje su cifre kod tvog dobavljaca, naravno ako nije tajna :D
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Niasm gledao ni jedan review n78 do sada. U opste nisam zapazao ovaj fon dok mi se nije ponudio odnosno dok nisam bacio oko na specifikaciju.

Posle pregleda povrsnoig review-a mislim da ce pasti n78. Nije toliko losa kamera koliko su "dobri" baterija, 3.5mm i displej.

Strah je bio na tastaturi ali kada sam video da je sve dugme i da se taj senzor moze iskljuciti... pozitivno sam se obradovao.

wasssup, pa jesu.. prsti cu mi podeblji i sa svakim telefonom imam problema kod kucanja.. pogotovo kod n80. Ali posto vise zovem a manje se dopisujem, koja god da je tastatura nece biti toliki prob.

mrkixxx, meni se fp2 licno svidja.. a i svi ce manje vise vremenom biti na "tome".

Wicker Man, ma onio.. posteno govoreci ne moze meni nik obas toliko pomoco da 100% budem siguran. Znam trenbutn osve sto se moze znati preko netqa o oba telefona. Karakteristike, mane (a mana oba gotovo pa nemaju) itd itd. Ali ono da pitam jer me interesuje misljenje clanova mobilnog sveta. Veruj mi skoro pa dotle je doslo da bacam novćić pa sta padne to da kupim.

kefalo, ..ice ovo na rate.. nije ovoklasicna kupovina (hebioga nemam kes jer mi je nenadano n80 crkao) ali bice nesto manje od 250€ i jedan i drugi.

Trenutno sam odlucio n78... naravno ne definitivno. Ali kako sve vise citam o njoj sve me vise privlacim..

Ima jos nekoh desetak dana do kupovine.. manje-vise.. ali do tada, i dalje me interesuje misljenje o ova dva modela. Jer ne cu imati prilike da ih probam pre kupovine.. mislim da ih probam na jedan-dva dana.

samir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 09:16

Post od samir »

N78 sam koristio nesto manje od 2 meseca a 6220c svega nekoliko sati.Za koji god od ova dva aparata da se odlucis,neces pogresiti.Sve je stvar licnih afiniteta.Ako si vise "tradicionalista",bez zelje za eksperimentisanjem,a pri tome veci znacaj pridajes kvalitetu fotografija,onda je 6220c nesumljivo bolji izbor.Ako si vise ljubitelj high-tech all in one uredjaja koji uz to upravo tako i izgleda,onda se N78 cini kao prirodniji izbor.Kako god,bez obzira na izbor,jos jedna preporuka je da obavezno isprobas i tastature oba pomenuta modela,cisto da vidis koja ti vise odgovara.Da pomenem da je prednji panel N78 neverovatan magnet za otiske.Offtopic:trenutno koristim C702,i telefon je stvarno odlican ;-)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

samir, hvala, samo jos nesto.. sto se tice tih otisaka.. neka blata ima na njemu ne smeta mi. Bitna mi je funkcionalnost ;)

samir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 09:16

Post od samir »

Jos par napomena:mada imam prilicno tanke prste cesto mi se desavalo pri koriscenju N78 da "opalim" pogresan taster (ovo se pre svega odnosi na levi i desni selektivni taster i njohovu blizinu tasterima za prihvatanje-odbijanje poziva).I ako N78 ima 2 stereo zvucnika nisam odusevljen jacinom zvuka koja dolazi iz istih.Da budem iskren ni tastatura na 6220 nije za pohvalu ali ne zbog velicine tastera,koja je standardna,vec zbog veoma jeftinog izgleda istih koji ne odgovara cenovnom rangu ovog aparata.Jos jedanput ako i kako budes u mogucnosti,nastoj da isprobas tastature ova dva aparata.Za kraj,ne znam da li pomenuh da ove komentare saljem sa C702 ;-)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Da.. potrudit cu se da malo procackam pre kupovine oba ali mislim ni da ce to promeniti odliku kupovine.

Nego sta mu je onaj doguljasti taster pored crvenoe slusalice. Ima ga i n82. Koja je funkcija to kod n78.. multimedijalni ili ?

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Da onaj sivi taster je multimedialni taster. U njemu mozes brze da pristupis slikama, muzici, n gage igrama, vedie klipovima.... Kad pritisnes to dugme na prvom mestu je muzicki meni(moze se menjati redosled) i samo jednim klikom odmah si u now playing. Na levo i desno menjas menije(slike, muzika, video) a na gore dole se kreces po tom meniu. Prilicno objektivna mislljenja samir! Sve sto je rekao je tacno! Doduse ja sam samo hvalio N78, a nisam bas istakao te njegove "manice" :oops:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

hehe.. znam sta je multimedijalno dugme... pa imao sam ga i na n80 ;) kontao sam da nije nesto novo kod njega, neki djavo nesto.. ..konkretno meni treba za nesto drugo.. tacnije za brzi meni od task managera..

Odgovori