Potreban savet za kupovinu smartphone-a

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Potreban savet za kupovinu smartphone-a

Post od hibiskus »

Pozdrav svima!
Da ne duzim:

S obzirom da sam gadget freak 8) a uskoro ulazim u posao za koji ce mi trebati dobar telefon, treba mi par saveta.

na pocetku da naglasim: NOKIU NE UZIMAM U OBZIR!!! cisto da se zna da mi ne preporucujete nokiu :).

Cena do 500 evra.

Treba mi: Touch screen, WiFI, qwerty tastatura, solidna multimedija, solidna kamera, slide telefon(preveliki su mi bez slide-a).

Moja pretraga dovodi do samo 3 modela: toshiba g910, TyTn II(koji jos HTC?), Xperia.

g910 prednosti: dizajn :), najbolja tastatura, odlican ekran mane: previse bagovit, spor, dizajn :(
TyTn II prednosti: nije bagovit, dobar multitask mane: dizajn, kamera
X1: napokon dobar SE, mane: skup u pm

gledao sam i: Pradu 2 KF900(interesantna fora za sat, samo premalo memorije ima), SE p1i (mozda malo zastareo), NOKIU necu (mada znam da cete reci e71 ^^), a Samsung je nekako slab po pitanju gore navedenih karakteristika .

Dakle, predlazite ljudi, koji god da sam propustio pomenite, ako neko ima iskustva podelite.

Hvala unapred!

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

i780?
omnia?
bezveze je sto si samsung izbacio iz trke kad su ova dva wm telefona odlicna, bas odlicna.
razmisli i o njima...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

hibiskus ja sam imao skoro identicne zahteve od telefona i mogu da kazem da 99% te uslove je ispunio LG ks20(nema samo kverty testaturu)......sto se tice velicine reko bih da odgovara tvom zahtevu........moj savet ti je da ozbiljno razmotris ovaj telefon. :wink:

P.S.samo da se nadovezem na nemanjinu poruku o kameri.......... ne ocekuj neku kameru od ovakvih smart uredjaja ona je na njima koliko da je tu.....nije losa ali je prosek sluzi ti da zabelezis koji trenutak i to da sacuvas na telefonu.......citao sam testove o LG ks20 telefonu i njegovoj kameri i testovi su pokazali da je u konkurenciji 2mpx najbolja( cak autor navodi da je bolja i od nekih HTC modela koji imaju 3mpx kameru) ovo je jos jedan vise razlog za LG ks20
Poslednja izmena od dimi89 u Sre, 18. Mar 2009. 03:18, izmenjeno 1 put ukupno.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

pa onda moze i recimo htc3600i ili 3600 ,mislim da je najcesce u crnoj boji.Takodje ima skoro sve sem tatature

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

hibiskus, TyTN II, kamera nije za bacanje iako nije baš za hvaljenje... :$
Nokia 5800XM

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

hibiskus, od tvojih kriterijuma bih izdvojio tri telefona:

HTC TyTN II
Samsung Omnia
SE Xperia? :roll:

Ili mozda nesto drugo? :roll:
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Htc touch pro ili samsung omnia! Skrati svoje dileme na ta dva telefona! :wink:
Nokia C6

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mene jedino buni da ti treba smartphone sa sliderom. Zasto? Izbaci taj kriterijum i imas Samsung i780, HP 614 ili 914, ili sacekaj Nokiu N97 :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

hibiskus, Od telefona koje si pobrojao na pocetku bez dvojbe HTC TyTn II,telefon je prava masina.Pored njega pogledaj jos i Omniu i I780 oba telefona su odlicna i mislim da ce ispuniti tvoje zahteve.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

Pa evo, razmotrio sam dosadasnje komentare i predloge i objasnicu par stvari:

'Mobilno" definisano, posao ce mi biti: "obilazak terena uz znatan unost teksta". Uz opasku da mi laptop ne odgovara zbog velicine. Zato mi treba qwerty bilo na slajderu (kao kod Xperie ili vecine HTC-a) ili na preklopu (E90, toshiba g910 itd).

Od Vasih predlozenih telefona, zbog mojih (prevelikih?) zahteva, u obzir trenutno ulazi HTC s740(hvala majkon). Touchscreen mogu i da zrtvujem, ali qwerty ne mogu.

Jel ima neko iskustva sa toshibom G910?
Ako se uporede brzine unosa teksta preko qwery-a i preko handwriting-a ko odnosi pobedu?

Pozdrav

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

hibiskus, qwerty odnosi sigurnu pobedu nad handwritingom. Ali ne zaboravi da ako koristis touchscreen tekst mozes unositi i preko virtuelne tastature. Naravno i od toga je bolji qwerty.

Medjutim za unos teksta ti mogu sasvim lepo posluziti i telefoni sa "klasicnom" qwerty tastaturom poput Samsunga I780 i slicnih.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

hibiskus, qwerty 4ever ! :P Ako ti je unos teksta toliko bitan mislim da će ti ekran na S740 biti mali + on radi sporije od recimo TyTN II jer ima WM Standard ;)
Nokia 5800XM

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Samo TS i nije bas praktican ako treba velika kolicina teksta da se unese... Dakle TyTN II je po meni najbolji izbor....
Nokia E71... Elegant, but deadly

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Brate Nokiu i Samsung si u startu eliminisao... :lol: a to su u suštini 2 vodeća proizvođača u svetu....

ako kazes da treba mob. da ti zameni laptop sto je vise moguce onda ti treba windows mobile tel. sa qwerty tastaturom i onda mislim da ti je i780 najbolje resenje.... ima sve sto sti treba osim sto nije slajder... sto je cak i bolje jer na slajderima riknjava flet kabl...
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Moja iskrena preporuka je OMNIA.
Iz mnogih razloga,o kojima sam vec pisao.
Slika

SaleCool
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 05. Mar 2009. 16:09

Post od SaleCool »

hibiskus,Druze,ja sam pre nekoliko nedelja trazio telefon koji ce mi zameniti lap top,posle detaljnog citanja ovog foruma odlucio sam se za Samsung i780,i nisam ni malo pogresio.Koliko sam shvatio jedini kriterijum koji si ti postavio,a ovaj telefon ne ispunjava je slajd,ali ce ti od planiranih 500 eura ostati dosta novca za neke druge stvari.

U svakom slucaju za sta god se odlucio,gledaj ako mozes da kupis legalan telefon,i u startu ces izbeci evetualne probleme.

Ovo ti je moje iskreno i dobronamerno misljenje,a ti ces naravno odluciti.
Pozdrav i srecna kupovina.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

Pa SaleCool da znas da si u pravu, citao sam review-s za samsung i780 ukljucujuci i thread tomas.hokenberi-a(bravo za opis i dodante informacije) i definitvno ispada da se ne moze naci jeftiniji telefon sa TS, GPS, qwerty a da tako dobro radi. Legalan telefon + stereo BT slusalice + case + rezervna baterija + 2-3 coca cole dok sve obidjes i kupis, opet ce ispasti manje od nekog srednjeg HTC-a "sumnjivog" porekla :o, a dobijas bukvalno SVE so u ovom trenutku jedan telefon moze da ima(ne racunam "gluposti" kao sto su akcelerometar, senzor za svetlo itd.).

Malo off-topica, ako hocu da povezem mobtel sa kompom preko wifi-a, jel mogu to da izvedem samo sa onom wireless ethernet kartom od 1500 "kinti" ili mi ne gine kupovina i routera? :blinky:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

hibiskus, dovoljna ti je ta kartica, pod uslovom da ti primarni Internet ne ide preko nje. Moj savet ti je da nadjes MSI karticu, jer od svih koje sam do sada isprobao, ona radi najbolje, i najjednostavnija je za podesavanje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

A HTC Touch Pro? :roll:

Evo nash prijatelj sa foruma bash prodaje, pogledaj u sekciji prodaja / zamena , to isto nije loshe....

Odgovori