g810 VS Q9

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

g810 VS Q9

Post od napalm death »

Da ne govorim unapred da cu mozda uzet nesto kao kad sam govorio za n95 8G pa neka ovo bude cisto "informativno".

Sta bi bila bolja investicija. Kako sagledam ovde bi vise bilo symbian VS WM. Znam da mogu otpisat kameru na motoroli ali eto.. dal vredi zaobic kameru radi WM odnosno zanima me sta misli koriosnici koji su koristili obe platforme.

- Izgled me ne interesuje. Pomirit cu se sa velicinom.. taxcnie dodje ga isto.. ili patnja sa velicinom ili patnja sa slide sistemom(otvaraj-zatvaraj.. muka mi od n80).

- Eto preskocit cu i 3.5mm prikljcak. Nema veze.

- ...displej je ok.. nema veze sto je malo manji od samsunga. 2.4" mislim da je dovoljno i ako bi bilo lepo da je 2.6".

- Procesori su tu negde.. oba su: 32bit Texas Instruments OMAP 2430.. samsung 330 a motorola 325 MHz.

- U stvarnoj upotrebi ne znam koliki je RAM ali eto.. mozda smsung ima oko stotinjak a motorola oko devedesetak.

- Da.. vidis.. i GPS moram preskocit (..pravo ja navalja mana kod q9 tek sad vidim.. al ajde nema veze). Ok. .ajde recim oda mi ne treba ni GPS.

Pa eto.. po ovim karakteristikama.. onako.. sta bi bilo bolje (sta god to znacilo :) )

Znaci interesuje me vise funkcionalnost telfona i koliko je zaista dobra WM platforma jer nemam iskustva sa upotrebom.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Zaobidji Motorolu, eto ti iskren savet. Ako se vec razmisljas o WinMob telefonu sa QWERTY tastaturom bolje gledaj neki HP, ili Samsung i780. Mislim da ces finansijski bolje da prodjes i uzeces pouzdaniji telefon. Nisam 200% siguran, ali mislim da Motoroli fali i WiFi, sto je za mene stavka preko koje ne mogu da predjem. Licno ga nisam koristio, ali sam citao dosta prituzni korisnika na netu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Slazem se sa miodrage, Moja iskrena preporuka je Samsung i780.
Sto se OS tice,WM je ipak dosta ozbiljniji i kompleksniji od Symbian-a.
I na kraju krajeva,osvezenje u vidu promene OS ce ti dobro doci.Posebno ako se ima u vidu da WM platforma sve vise uzima primat na trzistu mobilne telefonije.
P.S.
Motorola Q9 nema WiFi.
Slika

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

MA ne kupujem za kes pa ima sta ima.. na zalost. Onako gledam ova dva telefona su tu negde po ceni. PA kontam sta bi bilo bolje.. da imam kes naravno.. nebi ni jedan od ova dva uzeo ali eto.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako je tako, uzmi G810, jer ces ga daleko lakse prodati, pa uzeti sebi sta zelis. Ja na to tako gledam. Sustinski uopste nije losh telefon, ima solidnu kameru, solidnu bateriju... Ali i780 je i780 :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Za koliko dobijas tu moto Q, znam da nije u kesu, vec da je u pitanju druga kombinacija, pa me interesuje kolika je vrijednost tvoje protivcinidbe.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

miodrage, ..ok tnx

kefalo, ..ne mogu ti tacno odgovorit. Uza prica jeste da mi je sestra "duzna" uzetr fon pa ce mi preko operatera. Sad je ma jednoj predplati pa ce prec na neku "jaču". Sad sto je jača predplata telefon odnosno rata je jeftinija.. u glavnom.. razlika izmedju g810 i motorole je oko 2-3 € al stvarn one znam koliko ce izac telefon.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Slažem se da je bolje uzeti G810. Q9 je simpatičan telefon (meni je nekako vrlo lijep), ali se mnogo žale na njega i mislim da ga treba zaobići. Nema čak ni WiFi, što je grijeh i pred Bogom i pred ljudima! G810 je kvalitetne metalne izrade, ima navodno jednu od najboljih 5Mpx kamera za optičkim zumom, veći ekran koji je odličan, WiFi... Symbian možda jeste manje ozbiljan on Win-a, ali je potpuno upotrebljiv za razne "operacije". Na kraju krajeva, lagano ćeš dobiti u trampi i780 i nešto novca za G810, tako da je to još jedan razlog njega da uzmeš.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Ma da.. moze se to znaci i ovako statisticki procenit sto sam i naveo u prvom postu. Kontam reko opca upotreba.. mozda je motorola onako.. best baj. Jako mi se svidja motorola zato sam i pitao. Nekako mi dosta ozbiljna. Al dobro.. ipak ima dosta minusa tako da... hvala na odgovorima.

A sto se tice i780 .. no coment.. 600 i nesto mhz cpu.. fazon sa kursorom je odlican. Tač skrin.. ma kompletan..

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Glas ide za g810 zbog dobre izrade i veceg ekrana i naravno WiFi sto je po meni dovoljno pluseva u odnosu na moto.
A sto se tice i780,njega necu ni da komentarisem telefon je prava azdaja sa qwerty tastaturom (btw jel cuo neko mozda da se u nekoj bajci spominje azdaja sa qwerty-jem ? :lol: ), ako budes u prilici da ga pazaris ne razmisljaj puno nego ugrabi telefon i bjezi.(ko je viknuo "Kradja" ?!?) :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

napalm death
Једноставно g810. :wink:
Wicker Man
Вероватно да је то бајка у којој се помињу тигрови,милиони боја и вештицама које лету на метлу.:lol:
А бајка почиње са лс...
Слобода или смрт

Odgovori