djoxie, znam da si koristio i symbian i wm, ali tebi vise odgovara ovaj prvi os pa ga vise hvalis dok nekome vise pase wm. Tesko je govoriti o razvoju sw jer symbian os se sporije razvija (mislim na neke novitete), dok wm uvek nesto novo dobije (barem sam ja tako zakljucio citajuci novosti i kod jednih i kod drugih).
NPR.: U cemu je jedna N97 prevazisla HTC TP2?
Kada gledas iz dva razlicita ugla dva razlicita korisnika koji imaju razlicite potrebe uvek ce jedan model "presvuci" drugi, ali opet se vracamo na licne potrebstine i zahteve.
Kao sto smo mnogo puta do sada zakljucili tesko je porediti Symbian i WM ili smart i dumb telefone.
Jednostavno svaka roba ce naci svog kupca.
Pinocio, E72 ima pocetnu cenu od 350e bez taksa i poreza tako da ce biti dosta paprena cena kada se pojavi kod nas. Ali treba sacekati konacnu prodajnu verziju pa ce se moci suditi o njenim multimedijalnim sposobnostima. Do sada je "E" serija dosta kaskala za "N" serijom, mada se taj jaz malo smanjio izlaskom E71. Videcemo sta nam novo i kvalitetnije donosi nova E72 (radujem se njenom izlasku da bi se malo poigrao i sa tom serijom).
E sada, malo o temi, zanimljiv izbor modela koji se porede (i bez uzimanja u obzir marku, jer svaka ima svoje tenutke uspona i padova), telefoni manje vise imaju skoro identicne specifikacije.
tehno maniac, ti sam mozes najbolje razluciti da li ti vise pase neki telefon sa TS ili koji ima kombo QWERTY i TS. Mislim da je ovaj drugi model podesniji za neko prijatnije koriscenje jer u mnogome olaksava unos teksta. Kamere obe imaju LED, a znas i sam mogucnosti LED-a, s tim d aje razlika u mpx. Vise mpx cini sliku "tezom" i moze imati vise detalja ali pikselaza nije presudna za kvalitet. Uzmi i uporedi neke semplove koji su na GSMAreni jer uglavnom slikaju iste prizore pa mozes videti na konkretnim primerima njihove mogucnosti.
Toliko od mene i izvinjavam se ako sam oduzio.