omnia 2 vs iphone 3gs

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

omnia 2 vs iphone 3gs

Post od cure2fast »

Imam omniu i900,i vrlo sam zadovoljan,mada ima par sitnih mana...mislim da je omnia 1(i900) bolja od iphon-a 3G,e sad da li je tako i sa naslednicima?
Pratim sam 3GS,i mogu reci da deluje vrlo opasno(da ne kazem mracno),mnogo je brz,pripada android generaciji(doduse jos ne znam koje to prednosti nosi),ima ludacku graficku karticu,prcesor je slican kao i na omnii 2,RAM im je isti(po 256MB),ali ne znam kakva mu je kamera....i tvrde da je razlika izmadju 3G i 3GS-a kao izmedju sony playstatin 1 i sony playstatin 3...
Moze li se i8000 nositi sa time(ocekujem potvrdan odgovor,u protivnom brat ce me sahraniti,jer ima 3G i planira da kupi 3GS :)
p.s.usput moze li objasnjenje zasto je toliko bolja grafika na na igricama za iphone-ove nego za windows mobile telefone(konkretno omnia vs iphone 3G)?

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Prvo, iPhone izvorno nije Android. Drugo, Omnia i900 i i8000 su dva baš različita modela. Treće, ovde nemaš vlasnike ova dva modela pa da ih direktno porede.
Možemo samo da špekulišemo ili "by the Google" vidimo reviews, specifikacije i OmniaIIvsiPhone3gs (razne), po tome - Omnia II kida :)
(ako je do igrica i lepšeg UI kupi iPhone)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Prvo imao sam prilike da lepo procackam i iPhone 3G i Omniu 1 i mislim da je okvirno kad se sve sabere i oduzme(nazalost moram da priznam) iPhone bolji...IIpak sve zavisi i od korisnika ali po meni je iPhone bolji.... 8)

P.S.Da vlado znam da je ovo tema o Omnii II vs iPhone 3GS i nema potrebe da mi to pricas...Stvar je u tome da sam pisuci ovaj post totalno zaboravio da stavim komentar na poredjenje Omnie i iPhona a da bi izmenili post moramo da sacekamo koji minut.....Mislim da ce teska borba da bude tu ali da ce Omnia II da dobije na veeelikom znacaju i prednosti kad izadje WM 7 (po specifikaciji telefona trebalo bi da moze da se updatuje) i misli mda ce tek tada bili realno da ih uporedjujemo jer cemo imati i poslednji znacajan faktor -bogati graficki interfejs i naravno telefoni su veoma slicni pa ce mislim na kraju da upotrebna vrednost samog teleofna da zadnju rec... 8)
Poslednja izmena od dimi89 u Čet, 17. Sep 2009. 23:18, izmenjeno 1 put ukupno.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

dimi89, lepo zapažanje, ali ipak je ovo (ma koliko bio smešan) thread - Omnia2(dva, II) vs iPhone3gs(s...) :)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

Vlada Zem,mozda je cudna tema jer ova dva telefona nemaju iste operativne sisteme,ali imaju iste ili slicne aplikacije iako imaju razlicite operativne sisteme...mislio sam da mi ih neko uporedi po:
1.pitanju tauch screen-a
2.brzini ucitavanja stranica na internetu
3.brzini rada sa aplikacijama
4.kamerama(znam da samsung ima problem sa video zapisom-licno iskustvo,pa ne znam da li je to ovde ispravljeno na i8000)
5.interfejsu(trenutnom),i kad se od prilike ocekuje izlazak WM7?
6.reprodukciji zvuka
7.da li je 3GS kao i 3G moze da ima samo jednu otvorenu app,ili moze vise u isto vreme,kao WM telefoni?
a pitam sve ovo jer gledajuci hardveske komponente omnie i900 i iphone-a 3G,omnia bi trebalo da ga pokida ,a nije bas tako...
p.s. i dalje mi ne rekoste zasto je toliko bolja grafika na igricama za iphone-u nego na WM telefonima?

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

evo sta ja mislim
1. iPhone ima najbolji TS
2. nisam siguran koji je brzi
3. iPhone-u mozda treba malo vise da ucita neku app zato sto je njihova velicina bar 4 puta veca od velicine app za WM.....ali su perfektne
4. kada posmatramo kamere,(3GS 3Mpx vs Omnia 5Mpx) nije najbitniji broj mega piksela....mislim da 3GS ima mnogo bolju kameru nego sto na prvi pogled izgleda ...nego brzina kamere (fps) i kakvu optiku ima
5. Postoji mnogo lepih tema za iPhone od one osnovne (crne) koje mozes i sam da pravis,naravno ako se razumes....takodje i WM ima lep interfejs
6. po tom pitanju pobedjuje Omnia (iPhone ima lose zvucnike) a sa slusalicama je ok
7. moze da ima samo jednu otvorenu aplikaciju + mozes da slusas muziku
Naravno ne zaboravimo da se app za iPhone izbacuju svaki dan i da su besplatne (po 30 na dan ) ... i igrice su neuporedivo bolje,a ne postoji ta aplikacija za WM,a da je nisu izbacili za iPhone
Moj zakljucak ....iPhone je bolji :wink:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Re: omnia 2 vs iphone 3gs

Post od Lobachewsky »

....i tvrde da je razlika izmadju 3G i 3GS-a kao izmedju sony playstatin 1 i sony playstatin 3...
Jesteee. Koliko je sve to naduvano, ja ne mogu vise da verujem. Ustvari sto da ne mogu, kad to nije nista novo i opste poznato je.
Mozda je i bolji od Omnije, ali sta sve necu da cujem od nekih tamo "placenika", vise ne verujem iPhoneu ni kad ga cackam u rukama. Ko zna koliko je meni (nama) mozak ispran. Konkretno mislim na razlike u verzijama iPhoneova. (Pustimo sada poredjenje iPhona sa modelima drugih proizvodjaca- to je prica za sebe.)
Izbacili ljudi dva ista modela, unapredili par sitnica i naduvali ga da mi noge klecaju od uzbudjenja ko da drzim hologramski komunikator iz 2049.
I ja bih verovatno uzeo iPhone pre Omnije, zbog OSa, ali sta od njega hoce da naprave i posle tri godine prisustva sustinski istog telefona, meni nije jasno. Kao ono, "mi smo ga uboli iz prve".
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Odgovori