nokia e90-penzija

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

nokia e90-penzija

Post od yamaha-tzr50 »

E ovako posto mi je iskrsla jedna bezobrazno dobra ponuda da prodam e90,za jako lepe pare,naravno prodacu je ali sta kupiti??? :disgust:
Prilicno sam zahtevan kao i vecina nas na forumu i kriterijumi sam naravno visoki! 8)
jednostavno ne znam sta da uzmem,u neki odabir ulaze innov8,n86,iphone 3g i na kraju n97 i omnia hd zbog cene ali skrpilo bi se nekako i za njih. ;) pratim forum vec dugo dugo i ponekad mislim da to ne valja :oops: jednostavno znam kritike i pohvale svih modela pa samim tim mi je i teze da se odlucim :?
Naravno u obzir dolazi i e71 kao neka manja i prakticnija verzija e90.
Svi predlozi su dobro dosli.Neka max cena do 400e

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

yamaha-tzr50, koliko vidim svodi se na symbian uglavnom. Ako je tako ja bih dilemu sveo na n97 i omniu hd. E sad mislim da ti se bas ne uklapaju u cenu.
Innov8 i n86 ja ne bih stavljao u razmisljanje jer su to po meni malo prepravljene kopije sa visokom cenom.
Moras na malo olaksati i reci svoje prioritete jer ovo je sve pucanje u prazno.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Konkretno zasta najvise koristis telefon? Office? Multimediju?

Ako ti treba za multimediju onda bih ti preporucio innov8. Ima jako dobru kameru, dobre zvucnike a i dobar zvuk sam po sebi, moze da posluzi za pregled pdf-a ili nekog office fajla. Kvalitetno je odradjen i nema problema sa slajdom. Jedina mana je baterija.

Omniu HD i n86 nisam koristio tako da ne znam sta da ti kazem na tu temu

N97 za multimediju tipa slikanja ti ne bih preporucio jer kod mene barem ima problema sa blicem i zna dosta smetati jer previse osvetli jednu stranu slike (u mraku). Za muziku, ima tise zvucnike od n95 8gb i na samom telefonu a i na slusalici. Qwerty je delimicno praktican i udoban, ja npr jedva koristim prvi red slova jer je po meni previse blizu slajda. Baterija je dobra, tu sam se bas prijatno iznenadio.

Suma sumarum opet koji su ti prioriteti?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od yamaha-tzr50 »

jerkann, pa da,poslednji windows mob mi je bio samsung i780 i tu sam se jako razocarao u win iako ne sudim,mozda su sada stvari bolje.Pa realno n97 i omnia hd imam oba kao nova u ponudi za manje od 400e ali polovno :dry:
Prioriteti...uhh tesko pitanje ali ajde da probam:cesto putujem poslom u bg i su pa mi je navigacija neophodna,e90 je tu bio savrsen,zatim fm transmiter je opcija koja mi se jako svidela na n79 i koristio sam je non stop u kolima pa se ne bi bunio da je i novi mob poseduje(iako samo n85,n79,n97,n86,lg arena i neki samsung-ovi imaju tu opciju-nazalost! :( ),velik ekran,moze touch ali bi jako voleo da ima i hardwersku tastaturu u tom slucaju,muzika da je na nivou n79 sa kojim sam bio prezadovoljan sto se i kvaliteta i jacine zvuka tice,i sada jedna jako cudna zelja a to je da mora imati daljinski na slusalicama posto cesto vozim motor a u rukavicama bas i ne bi da vadim mob iz jakne na +100km/h :uhuh: Mislim da sam na neki nacin suzio izbor koji se po meni svodi samo na n97 :unsure:

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Trebao bi da probas nesto novije od htc-a pa da vidis kako radi :).

Odmah da ti kazem ja sam se razocarao sa fm transmiter-om na N97, ne znam kakv je bio na N79 ali ovaj ima jako los signal, skoro sve vreme ga preticu radio signali koji su na desetoj frkvenciji iako se on nalazi jedno 15cm od antene. Mislim da uz N97 dolaze slusalice sa daljincem, ali nisam siguran jer ih nisam ni vadio iz kutije. Za slusalice ti savetujem da nabavis neke bluetoth cisto da ti bude lakse.

Sta znam, vidi sta ce ti reci ostali clanovi mada bih ja na tvom mestu sacekao par dana sa odlukom.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od yamaha-tzr50 »

madness99, sto se fm trans tice,ja sam ubo jednu frekfenciju koja mi je radila od su pa do bg bez ikakvog sustanja :roll:
jednostavno treba provesti malo vremena trazeci slobodnu frekfenciju :wink:
To sto kazes za bluetooth slusalice,jednostavno ne mogu nigde da nadjem,jednom sam samo video se hpm model,ne znam tacno koji ali je bio cak 100e sto je malo puno za taj tip luksuza :wacko:

Svakako necu kupovati telefon do vikenda,hteo bih misljenja drugih clanova :wink:
pozz

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

yamaha-tzr50, pa posto nisi zatvorio mogucnost prema WM sto se ne oprobas sa njima malo. HTC ima neke veoma lepe telefone. Tu imas mogucnost koriscenja i Garmina i IGO-a.
Sto je rekao madness99, za kameru na n97 je 100% tacno i po malo razocaravajuce jer cim bljesne led upropasti levu stranu slike.
Ja sam isto u nekoj dilemi da li da predjem na WM, cisto radi promene malo, ali i on po meni ima dosta mana.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

yamaha-tzr50
Aко можеш да се навикнеш на виртуелну тастатуру онда Omnia HD.Бржи процесор,више рам меморије,боља граф*ка :P у односу на N97 али нема ништа од 720р видео снимања.Мислио сам да ће то на неки начин исправити са најновијим фирмвером а нису.Једноставно нема снаге за то. :dry:
Ако не можеш без праве тастатуре онда N97.
Само ми онај механизам не улива превише поверења...
Ако хоћеш телегон са win-om -Omnia ll или HTC HD
Нема боље за те паре.

П.С. Нађи још 50 јура. :wink:
Слобода или смрт

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

yamaha-tzr50, Koliko vidim da mozes da dobijes N97 povoljno, ali polovnu.Iskreno to bih preskocio,ako hoces vec dobar telefon i siguran da te ne izda u nekom momentu idi na novo.Koliko vidim dosta ljudi se zali na N97 i to koji su kupili nove telefone, a za polovne se bojim i da pomislim.Ipak nisu to male pare.
Kao sto vec ostai clanovi predlozise pogledaj nesto iz HTC kuhinje imaju lep izbor,inace i ja bih ti savetovao da uzmes phone sa hard. tastatrom.
Da li si razmisljao o E72?Vidim muzicke mogucnosti mu opasno nahvalise a ima i 3,5mm za sluske.Jeste da nije TS i veliki ekran kao kod ostalih ovde vec pomenutih modela,ali jbg ne moze i pare i jare.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od yamaha-tzr50 »

Wicker Man, ako nesto stvarno volim onda je to miris novog i ono prvo otvaranje kutije! 8)
Iskreno nisam razmisljao o e72 bas zbog tog ekrana koji je 2.36' :disgust: Da je barem 2.6 pa jos nekako ali ovako... :uhuh:
Htc iskreno nesto i ne gotivim,uglavnom zbog windowsa,jedino mozda touch hd ali ipak vise navijam za symbian :wink:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

yamaha-tzr50, pa onda uzimaj n86,na njemu su gotovo svi bagovi sa n85 ipsravljeni,pre svi kvalitet upotrebljenih materijala (n86 je tezi i od e71...),kamera,2.6 ekran....po meni ce ti extra sesti!!!
Sama tezina ti naravno nece biti problem jer si ipak nosio e90....
D500&E71

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Sto ne uzmes N79 opet ? :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od yamaha-tzr50 »

loki13, pa za sada i jesam najblizi n86,bio sam danas da ga pogledam u prodavnici i stvarno ne pamtim kada sam video tako dobar kvalitet izrade na nokia telefonima(izuzetak e serija i 8xxx serija),takodje me je odusevio ekran,jako dobar kontrast i sam prikaz na ekranu :)
Sale_M, nekako nema naviku da se vracam na telefone koje sam vec imao,izuzetak je n-gage koji sam imao 3 puta :roll: a konkretno na n79 me je uzasno nerviralo sto mi je sav krckao kao da je iz kinder jajeta :disgust: i maska koja je bukvalno magnet za ogrebotine(iako sam imao 3 maske,sve tri su bile izgrebane a bas cuvam telefone!)

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

yamaha-tzr50 n86 je stvarno odlican izbor, ljudi se jedino zale na kameru tj.,da sa dosadasnjim firmware-ima slike su losije od N82...

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od yamaha-tzr50 »

E ovako,posto sam juce kupio auto radio lg,model sa bluetooth-om,usb,aux i cd,kriterijum se malo smanjio i sto se tice para a i nekih funkicija koje mi vise nisu potrebne(fm transmiter,3.5mm), sada mi je budzet nekih 280-300e :) tako da u obzir dolazi innov8 koji je po meni prilicno konkurentan nokiji n86...E sada,da li vijati oglase i cekati neki extra ocuvan n86 ispod 300e ili kupiti nov innov8 i cao djaci? :? iskreno,jedina stvar koja me brine na innov8 je baterija... :(

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

yamaha-tzr50, tu bateriju su stvarno svi zivi ocrnili. Ne znam iskreno Innov8 je lep telefon, symbian isto lepo izgleda, ali za kasniju prodaju je to opet samsung. Nokiu ces kasnije mnogo lakse prodati i nmanje ces para izgubiti.
Ja iskreno ne bih uzeo ni n86 ni innov8 jer su skupi samo zbog kamera, a opet nemaju xenon pa su u uslovima slabije svetlosti neupotrebljivi. Ako ti treba telefon za fotke uzmi n82, a ako to nije presudno, a da ipak ima dobru kameru uzmi n95 8Gb i ustedi dosta para.

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

yamaha-tzr50, Ja jos ni koga nisam cuo da se pohvalio sa innov8 po pitanju baterije,on je zaista super phone ali baterija ga "ubi".Sada ako ti imas mogucnost da budes uvek u blizini napajanja onda ga uzmi.
Inace,sta bi sada mogao navesti kao glavne kriterijume za izbor?Jesi li jos uvek pri tome da moras imati hard tastaturu?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Cisto da se razlikujem od svih, a i zbog posedovanja vecine performansi koje si naveo, ja cu da predlozim Apple. Ima veliki ekran, TS, ima solidnu bateriju (meni izgura 2-2.5 dana uz urnisanje), 3.5 mm prikljucak za sluske (original imaju daljinski), i daju vrlo solidan zvuk, poseduje GPS, i imas IGO navigaciju na njemu. E sad, jeste kamera 2 MPix, ali uopste nisu loshe slike koje pravi. Za mobilni telefon, sasvim prihvatljive.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

miodrage, Sve je to lepo i delimicno se slazem sa tobom ali covek je naveo da hoce da mu phone ima hard. tastaturu.Osim ako se nije do sada predomislio.

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od yamaha-tzr50 »

Samo da obavestim...kupio sam nokia 5800xm :oops: iako mi nije bio u ni jednoj matematici ali eto,ubedi me drugar da malo probam s60v5 i tako ja kupih nov 5800xm :) Sa telefonom sam zadovoljan ali posle tastature(spoljne) kakvu je imao e90 i sa kojim sam kuckao poruke bez gledanja na ekran ovaj touch je za mene tabu tema! :disgust: iskreno se nadam da cu uspeti da se priviknem posto je telefon skroz ok! :wink:
Hvala u svakom slucaju na pomoci dragi forumasi!pozdrav 8)

Odgovori