E ovako, uskoro bi trebalo da pazarim nov telefon (inace ih ne menjam bas cesto) koji bi trebao da bude all-in-one resenje.
Ne zelim dumb fone sto se da zakljuciti iz naslova i zelim da ima koliko je god moguce vise mogucnosti.
Jos jedna stvar, bacio bih akcenat na muzicke mogucnosti telefona, zbog toga sam se opredelio za ova dva modela.
i550 ima osiromasen muzicki odeljak (mislim na interfejs i nedostatak equilazer-a) samo zbog marketinskih strategija tj. da se ne bi ugrozila prodaja modela i450 koji je predstavljen kao muzicko resenje, mada audio kvalitet sudeci po testovima i forumima ipak ne manjka; a i to se donekle moze resiti 3rd party player-ima. Telefon poseduje procesor koji po specifikacijama radi na 330 MHz; ima 128MB RAM-a sto je super, GPS koji ne znam koliko se proslavio, odlican ekran itd.
Model E55 bi trebalo da ima isti muzički čip kao i 5730 XM sto verovatno ukazuje na dobar kvalitet reprodukcije, mada ne znam koliko se to moze porediti sa i550. Nokia je u prednosti sto se tice procesora (600 MHz), autonomije baterije i WiFi konektivnosti.
Jos jedan relativno bitan faktor je cena. Ukoliko se opredelim za e55 verovatno cu uzeti polovnog za oko 200 eura, dok se nov i550 moze naci za oko 150.
Iz svega ovoga je bih rekao da je Nokia u blagoj prednosti.
MEDJUTIM, ako je razlika u reprodukciji audio sadrzaja toliko velika u korist i550 spreman sam da zanemarim ove prednosti i ipak se opredelim za Samsung. Bilo bi jako lepo da neko ko je isprobao oba modela iznese svoje misljenje. Naravno dobrodosli su i neki novi predlozi ukoliko postoje. Izvinjavam se zbog duzeg posta, nadam se da ste imali strpljenja da ga procitate.
Nokia E55 vs Samsung i550
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Decko hoce smart telefon, a ja ne mogu da se setim nekog novijeg SE-a iz W serije koji ima OS... A da je u ovom cenovnom rangu naravno... Imas dosta smart nokia, Xpress serije (provereno dobre), a i svi ostali samsung modeli imaju generalno odlican zvuk (mnogo potvrda), tako da neces pogresiti kako god da krenes?
Nokia E71... Elegant, but deadly
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
antec, cisto sumnjam da ga neko moze nabaviti,ipak tom modelu ima leta...
Moje misljenje je kada vec uzimas telefon najbolje je uzeti ono sto je trenutno aktuelno,ponajvise zbog servisa...
Koja je verovatnoca da ces npr ako ti prilikom pada pukne ekran bez mnogo cimanja naci isti ca i550???
Moje misljenje je kada vec uzimas telefon najbolje je uzeti ono sto je trenutno aktuelno,ponajvise zbog servisa...
Koja je verovatnoca da ces npr ako ti prilikom pada pukne ekran bez mnogo cimanja naci isti ca i550???
D500&E71