Xperia ili HTC Magic

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Jul 2009. 03:46
:: Note 9 Black
:: iPhone 6s

Xperia ili HTC Magic

Post od Vladanaselje »

Citao sam po forumu da ima dosta licnih dilema,ali ni onda nisam mogao da se odlucim..

Sto se tice dileme izmedju magic-a i X1,uzeo bi pre x1 zbog qwerty tastature i jel je win popularniji nego android.
A problem nastaje u novcima :) naime,x1 koji bi kupio je covek dobio na poklon i nema garanciju ali bi mi on garantovao da ce telefo da radi (samo nzm kako,valjda licnom, kako on kaze).To je jedina stvar koja mi pravi dilemu u izboru izmedju dva navedena telefona..
Sta vi mislite? Za koji da se opredelim?

edit: inace,x1 ima svu opremu i original kutiju sa comtrade nalepnicom,gde je i kupljen..
Samsung i900 8gb; Nokia:C3-00; 2323

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ima sve sa original kutijom, a nema garanciju? Hmmm, malo sumnjivo. Pa ja bih video taj X1, istestirao ga, zoves lepo coveka kod sebe na kaficu i sokitj (pozeljno oba da ima malo stomacnih tegoba, i da se duze zadrzi), a ti dotle fon na komp, reinstall software-a, iznjakas ga do iznemoglosti, stavis mu 10-ak zahtevnih aplikacija i gledas kako ce da se ponasha. Obavezno da testiras GPS i WiFI.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

Taj telefon je uzeo (dobio) preko firme.Ima garanciju od 2 godine,ali fiskalni je ostao u firmi za knjigovodstvo.A ja bez racuna mi nee uvaziti garanciju.
Prvi problem je u taj da ne zivimo u istom gradu,pa bi ja isao kod njega,ili da se nadjemo negde. A drugi problem je sto ne mogu da iznjakam telefon do iznemoglosti zato sto do sad nisam ni drzao u ruci win telefon..
X1 je prakticno nov(star 3-4 dana) i ako je kopija,mobu lako da prepoznam..jedino me brine to sto nema telefon garanciju,tj sto necu moci da je iskoristim...sta da radim? :dry: :(

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Vladanaselje, trazi da fotokopira fiskalni. U prodavnici svakako priznaju fotokopiju fiskalnog jer originalni racun vremenom izbledi i imas prakticno beli papiric. Druga stvar, garantni list nije isto sto i fiskalni racun a garantni list MORA da ima ukoliko je sve legalno kupljeno. Nemoj nasedati na pricu, ponuda mozda jeste primamljiva ali nemoj da bude skuplja pita nego tepsija...
Ako mu vec treba taj primerak fiskalnog za firmu tj knjigovodstvo, neka ga otkaci (jer je verovatno zaheftan za garantni list) i neka ti garantni list da zajedno sa fotokopijom fiskalnog. Jedino tako si sebe osigurao za slucaj da se nesto nezeljeno desi telefonu.

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

Hvala puno na pomoci.I tebi i Miodragu.
Reci cu mu da fotokopira racun i da mi ga da zajedno sa garancijom i da trgujemo.Hvala puno,jos jednom :)

Zvao sam coveka,kaze da on ne moze da vadi sad i racun i da od papira ima to sto ima..a meni to nije dovoljno da imam garanciju u servisu..
Tako da ipak nista od xperie...pogledacu sutra magic i omniu pa cu da vidim sta cu...

Odgovori