preporuka za bestbuy smartphone

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
montenegrino_Bar
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 06. Nov 2009. 02:29

preporuka za bestbuy smartphone

Post od montenegrino_Bar »

Vec tri godine koristim Nokiju 6681 i sa njom sam vrlo zadovoljan,najbolji je telefon koji sam do sada koristio,pouzdan,robustan,nigdje ne skripi niti se uvija ni posle 3 god intenzivne upotrebe...

E sad,sta je problem...nedostaju mi neke stvari na njemu...prvenstveno wifi i malo veci ekran,vece rezolucije.Imam u stanu wireless router i htio bi da se mogu telefonom zakaciti na net ponekad,da ne moram bas za svaku sitnicu ukljucivati komp.znaci,telefon bi morao imati wifi,po mogucstvu sto veci ekran ( touchscreen? ) i da je smart,najvise radi multitaskinga. 3G i GPS mi nisu neophodni,kamera na telefonu me ne zanima,za te potrebe koristim neke druge uredjaje :)

E da,i treba mi preporuka za neku povoljniju varijantu,jer da imam para znao bih ja sto da kupim:)

Nesto sam gledao nokiju 5530....molim preporuke... :)

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Pa ako bas hoces TS, onda gledaj 5530 kao sto si rekao...
Onda, imas Nokie N82, N95 8gb (poveci ekrani, i stvarno odlicni aparati), E71... Nemaju TS, ali su i dalje odlicni za surf.
Nokia E71... Elegant, but deadly

montenegrino_Bar
Novajlija
Novajlija

A sta mislite o polovnoj varijanti E65 ili E51?
Koliko su ova dva modela generalno 'problematicna' kao polovni?

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

montenegrino_Bar, Prvo ti nama reci koliko mozes kesa izdvojiti, pa onda ti mozemo prepruciti u tom cenvnom rangu telefone.E51 je po meni super telefon.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Od mene preporuka za E51 jer ima taman sta ti treba i odlican je telefon.Sto bi davao pare na nesto sto neces koristiti.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

montenegrino_Bar, e51 ima bas premali ekran od svega 2 inca za neko ozbiljnije koriscenje net i nije previdjen...
Kod e65 je malko bolja situacija (ekran 2.2),ali je njemu problematican flet kabel (ja se ne bih usudio da ga uzmem polovnog)...
Mislim da ce ti 5530 raditi posao u fullu
D500&E71

Jaksa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Jun 2008. 04:02

Post od Jaksa »

E65 ima relativno malo malo RAM memorije (tj surf po netu ce ti biti ogranicen naravno za normalno surfovanje je ok ali uz multitasking i uporedno pretrazivanje web-a poruka "memory full" ce te izludeti) po tom pitanju mnooogo je bolji E51-vise ram memorije, brzi procesor i jos dosta toga jedino ekran na E51 bas i nije od većih...
Reci cenu do koje ides i uslov-hoces polovan ili nov pa da vidimo sta ti treba?

montenegrino_Bar
Novajlija
Novajlija

loki13 napisao:...
znaci da onda ne razmatram polovne varijante...i onako mi je to bila samo ideja.pitao je neko do koliko para bi isao,pa sta znam,znate kako je kad kupujete a nije da je ono bas neophodan novi tel...mozda do 200€.
To oko velicine ekrana i mene odbija na E51,mada je sve drugo bar za mene idealno...ne znam kako bi se navikao na 5530 i TS bez tastature,mada mi se bas svidja telefon,i kod nas ga ima za 180€ na crno (nov).
A E52 je 200-225€ isto na crno...o njemu su misljenja podijeljena,nije da je bas kao E51 po kvalitetu?

[Edit:] tomas.hokenberi:: Nije dozvoljeno citiranje celih poruka. Posebno poruke neposredno iznad.
Za vise informacija o pravilima foruma:

Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

E52 je vrh telefon sa funkcijama, kvalitetom izrade, jedino sto nema TS... :wink: :wink: :wink:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

montenegrino_Bar
5800 много музике за мало пара.
За нет, 2.4" екран који поседују н82,е55,е52 баш и није најбоље решење.
Слобода или смрт

montenegrino_Bar
Novajlija
Novajlija

Izmedju 5800 i 5530 radije bih ovu drugu.Sad,nisam ni jednu imao priliku koristiti,ali na osnovu testova koje sam citao,5530 ima malo bolju zavrsnu obradu,bolji TS,kompaktnija je,meni ljepsa,nema meni nepotrebne f-je koje ne bih koristio (GPS i 3G),jeftinija je...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

montenegrino_Bar, sam si dao sebi odgovor...Uzmi 5530 i uzivaj... :wink:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

montenegrino_Bar
Novajlija
Novajlija

moj gornji post je bio samo komentar na ta dva modela,ali to ne znaci da se dvoumim samo izmedju njih,5530 mi je samo jedan od modela koji mi je zanimljiv.TS mi je pomalo nepoznanica i zato sam malo rezervisan,u krajnjem,zato sam i dosao ovdje da vas pitam za savjete :)
Citam dosta po drugim temema,mnogo se hvali N82 koju je i meni neko gore predlozio,ali iskreno da kazem,meni ona tastatura djeluje jako neergonomski,uopste ne znam kako to djeluje u praksi.
Po specifikacijama telefon je stvarno odlican,samo ta tastatura.... :unsure:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

montenegrino_Bar,tastatura kod N82-ojke je,kada se naviknes na nju,"ista" kao i tastatura na drugim telefonima...Cak sta vise,dosta ljudi je hvali zbog toga sto je razmak izmedju tastera veci nego kod nekih drugih tastatura...A ono sto sam napisao u gornjem postu je posledica onoga sto sam procitao u prvom postu gde si naveo da ti je Wlan jedan od prioriteta pa sam ja imajuci to u vidu i predlozio 5530(veci ekran,wlan,ok baterija)kao idealno resenje,koju si uzgred i sam naveo kao jednu mogucnost... :wink:
A ako vec gledas modele sa ekranima od 2,4" sa hardwerskom tastaturom koji mogu da posluze za surf,ja bih tu predlozio da pogledas i E71 odnosno jeftiniju varijantu E63(oba modela poseduju bat. od 1500mAh)...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

montenegrino_Bar
Novajlija
Novajlija

@Fox rekao sam da mi je 5530 jedna od mogucnosti,cak sta vise,veoma mi se svidja telefon ,ali sam u nedoumici,najvise zbog straha od prelaska na TS,pa bi mi iskustva onih koji su napravili slicnu tranziciju veoma koristila.
Moze li neko da uporedi kvalitet plastike i uopste izrade izmedju N82 i 5530?Kako je sve to uklopljeno i kako djeluje u ruci? Ovo pitam jer mi je to vrlo bitno,navikao sam na robustnost na mojoj 6681 koja je i posle 3 god kao nova,ne racunajuci ogrebotine

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

montenegrino_Bar, ja sam uradio tu tranziciju i nisam se pokajao. Mogu ti reci da je sa TS-om sve zanimljivije :) Gledanje slika, slanje poruka pa i pregled Weba, sto vidim da ti je dosta vazno.

montenegrino_Bar
Novajlija
Novajlija

Sve sam blizi 5530-ki,izgleda :)
Ona prica oko klimavog poklopca baterije na 5530,stoji li? to bi me bas nerviralo,cini mi se!

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Pa cak i ako to jeste slucaj nije smak sveta, ubacis papiric izmedju poklopca i same baterije i resen problem, nista prostije :wink:
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

Odgovori