Nokia E71 sad ili E72?
- Banehallow
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52
Nokia E71 sad ili E72?
Resio sam da uzmem neki smart telefon a da nije touch,pa razmisljam sad da li da uzmem preko telenora Nokiu E71 za 19000 dinara sad,ili mozda da cekam da vidim da li ce Telenor mozda uzimati u ponudu E72 koji mi se mnogo svidja pa da iskesiram malo vise para.
E sad ja se premisljam iz jednog razloga u vezi E71.Ja sam na paketu od 2000 mesecno a uz taj paket mogu da uzmem E71 za 200 evra sto je samo 50 evra jeftinije od cene za koje mogu da je nadjem ,,ovako''.
Pa sad sta mislite da li mi se isplati uzimati tako ili cekati nesto bolje ako se pojavi(bilo bi divno kada bi to bio E72),i da li posle mogu da prodam E71 ili je telefon ogranicen samo na telenorovu mrezu?
E sad ja se premisljam iz jednog razloga u vezi E71.Ja sam na paketu od 2000 mesecno a uz taj paket mogu da uzmem E71 za 200 evra sto je samo 50 evra jeftinije od cene za koje mogu da je nadjem ,,ovako''.
Pa sad sta mislite da li mi se isplati uzimati tako ili cekati nesto bolje ako se pojavi(bilo bi divno kada bi to bio E72),i da li posle mogu da prodam E71 ili je telefon ogranicen samo na telenorovu mrezu?
Telenor Nokia E72
- Banehallow
- Redovni učesnik
Xmmmm sad sam video jednu ponudu na malim oglasima za E72 za 340 evra,ne zvuci lose.
Ja sam bas hteo da uzmem preko telenora da bih kao ustedeo nesto ali stvarno su preskupi.
A kad je telenor poceo da prodaje zakljucane telefone posto sam jos 2007 imao N73 kad se pojavio pa sam ga krajem prosle godine prodao i ono sve super radi?
Tako da sad ne znam da li da uzimam E71 jer ako se posle pojavi E72 mogao bih i njega da uzmem preko telenora jer imam jednog drugara iz firme koji je isto na racun kao ja a nece sigurno uzimati nista drugo(jer ima Omniu HD
) ali se brinem da onda necu moci da prodam lako E71..... 
Ja sam bas hteo da uzmem preko telenora da bih kao ustedeo nesto ali stvarno su preskupi.
A kad je telenor poceo da prodaje zakljucane telefone posto sam jos 2007 imao N73 kad se pojavio pa sam ga krajem prosle godine prodao i ono sve super radi?
Tako da sad ne znam da li da uzimam E71 jer ako se posle pojavi E72 mogao bih i njega da uzmem preko telenora jer imam jednog drugara iz firme koji je isto na racun kao ja a nece sigurno uzimati nista drugo(jer ima Omniu HD

Telenor Nokia E72
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Banehallow, Ako ti nije bas hitno onda sacekaj malo da vidis kako ce da se ponasa E72 i da mu se malo koriguje cena pa onda odluci.Znam da si nestrpljiv,mislim ko nije,ali radi nekog "dobitka" u buducnosti nije lose da malo sacekas.
Inace, ako se odlucis na verziju "E71 sad", skupi 50 evra i uzmi ga bez ugovora i vezivanja,po meni to je mnogo bolja i isplativija opcija.
Sto se tice prodaje E71,nemoj da brines mnogo,iskreno jeste da ce mu pasti malo cena zbog E72 ali i dalje ce on uzivati popularnost kod pravi poznavalaca + sto ce E72 jos neko vreme biti nedostupan sirim narodnim masama zbog cene.
Inace, ako se odlucis na verziju "E71 sad", skupi 50 evra i uzmi ga bez ugovora i vezivanja,po meni to je mnogo bolja i isplativija opcija.
Sto se tice prodaje E71,nemoj da brines mnogo,iskreno jeste da ce mu pasti malo cena zbog E72 ali i dalje ce on uzivati popularnost kod pravi poznavalaca + sto ce E72 jos neko vreme biti nedostupan sirim narodnim masama zbog cene.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- Banehallow
- Redovni učesnik
Znaci ja ako uzmem preko telenora moci cu opet da ga prodan nekom ali pod uslovom da je telenorov korisnik?Ako je tako onda cu moci sigurno da nadjem nekoga.
A posle sacekam da vidim kakav ce biti E72,i sacekam da se malo koriguje cena.
Iskreno mnogo mi se svidja E71 u beloj varijanti,a nisam jos video E72 da ima takav....
A posle sacekam da vidim kakav ce biti E72,i sacekam da se malo koriguje cena.
Iskreno mnogo mi se svidja E71 u beloj varijanti,a nisam jos video E72 da ima takav....

Telenor Nokia E72
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- Banehallow
- Redovni učesnik
Malopre sam bio telenorovoj prodavnici,dali su mi 3 neka prospekta i onaj magazim ,,Kontakt''.Rekli su mi da se od prvog decembra skroz menja ponuda telefona a da ce ovi ostati samo dok traju zalihe.Pitao sam za E72 kao nisu sigurni ali nije iskljuceno da ce ga dobijati.
LittlePrince,pa E72 ima duplo jaci procesor,5mpx kameru,3.5 mm audio jack,sto opet nisu zanemarljive stvari.
LittlePrince,pa E72 ima duplo jaci procesor,5mpx kameru,3.5 mm audio jack,sto opet nisu zanemarljive stvari.
Telenor Nokia E72
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
По мени купац Е серије је обично послован човек коме је мултимедија мало по страни (наравно не занемарљива али...) тако да 3 наспрам 5 пиксела није нешто битно а још мање 3.5 (ако планираш да користиш своје слушке онда ОК али опет има много бољих мултимедијалних телефона ако ти је музика битна). Што се тиче процесора Е71 није спор телефон (наравно од вишка глава не боли).
Е72 је бољи од Е71 и то нико не спори, али сад је више питање колико теби та побољшања заиста значе а то најбоље знаш ти.
Е72 је бољи од Е71 и то нико не спори, али сад је више питање колико теби та побољшања заиста значе а то најбоље знаш ти.
- Banehallow
- Redovni učesnik
Pa sam si naveo da od viska glava ne boli.
E72 se ono sto smo zeleli da se popravi kod E71(sem veceg ekrana).E72 nece ukociti onde gde bi mozda E71 zastao ako me razumes.Citao sam testove,i sem onih problema sa malo tisim zvukom stvarno je telefon boli glava.I zato bih velo da ga vidim kod telenora u ponudi. (Al osecam da ce jeftiniji biti na crno nego na veliki paket
)

Telenor Nokia E72
- Banehallow
- Redovni učesnik
E72 je dosta bolji od E71, tu su kamera od 5 mpx, brzi procesor, podrzava jacu memorijsku, lepsi je mozda za nijansu, i sve to stoji....ali pogledajmo cene! E71 kosta OVAKO 240e u Novom Sadu a ONAKO za 100e vise! E72 OVAKO kosta 340 a ONAKO 440! Kao prvo, kakva je uopste razlika u telefonima, ako su oni jeftiniji ne raspakovani, kodom provereni za 0 min. razgovora, bez marke mreze na masci, u full opremi sa garancijom a oni skuplji TO ISTO samo....SKUPLJI!!?? Razumem i garanciju ali....da li je to stvarno cena realna??? i da li E72 ZAISTA VREDI 100e VISE OD E71??? to mi je malo sumnjivo, zato navijam da je bolje uzeti e71 jer dobijes ekstra slicno, a ustekas ostatak para za neki naredni
naravno mislim na privatnu kupovinu jer preko mreznih operatera ti je gluplje uzeti iz principa sto platis mnogo vise nego sto treba, a mnogo su losijeg kvaliteta tj. niska klasa proizvedenih telefona je kupljena na veliko jer je jeftinija duplo! to je najveci razlog toliko kvarnih telefona posle kraceg vremena koriscenja! izvinjavam se ako sam se razvezao i nakritikovao vise nego sto bi trebalo
naravno mislim na privatnu kupovinu jer preko mreznih operatera ti je gluplje uzeti iz principa sto platis mnogo vise nego sto treba, a mnogo su losijeg kvaliteta tj. niska klasa proizvedenih telefona je kupljena na veliko jer je jeftinija duplo! to je najveci razlog toliko kvarnih telefona posle kraceg vremena koriscenja! izvinjavam se ako sam se razvezao i nakritikovao vise nego sto bi trebalo

- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
Pa naravno da e72 ne verdi 100e vise,ali to je nov model,predstvlja trenutno najjaceg predstavnika E segmenta,mada sam koristio e 71 i cackao e72,mogu reci da je tastatura malo komfornija na 72,mada ta kamera od 5mpx nema sta da trazi pored npr.k800i 3.2...znaci metnuta je samo da bi se napravila razlika...
sto se garancije tice ja sam za,uvek ici na "legalan" fon,ipak 2god nije malo...
sto se garancije tice ja sam za,uvek ici na "legalan" fon,ipak 2god nije malo...
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Simche_92, pa covek je vec uzeo e72,tako da mu je slaba vajda od tvog posta/predloga!!!
A to da operateri kupuju losije telefone nema nikakvog smisla,jer ih oni uzimaju preko ovlascenh zastupnika/distributera koji su duzni da u toku garancije pruze adekvatnu servisnu podrsku za te aparate...tako da oni uvozenjem lsojih serija (ako tako nesto uopste postoji) sami sebi uskacu u stomak,jer imaju vise servisnih intervencija u garantnom roku,tim moraju da zaposle vise ljudi da te probleme resavaju (a ti dodatni ljudi su im cist trosak) i sasmim tim to nema ama bas nikakve poente!!!
A to da operateri kupuju losije telefone nema nikakvog smisla,jer ih oni uzimaju preko ovlascenh zastupnika/distributera koji su duzni da u toku garancije pruze adekvatnu servisnu podrsku za te aparate...tako da oni uvozenjem lsojih serija (ako tako nesto uopste postoji) sami sebi uskacu u stomak,jer imaju vise servisnih intervencija u garantnom roku,tim moraju da zaposle vise ljudi da te probleme resavaju (a ti dodatni ljudi su im cist trosak) i sasmim tim to nema ama bas nikakve poente!!!
D500&E71
Simche_92, uzimane tel preko operatera uz ugovorenu obavezu je najbolji i najpovoljniji način kupovine telefona ("legalnog" sa garancijom od 24 meseca, pošto govorimo o nokiji), pod uslovom da ti takav paket baš treba, tj da bi ga koristio bez obzira koji telefon uz njega "daju". Ovo sa "kvalitetom" što si komentarisao nije tačno, vidim da se predhodni postovi odnose na to, pa se neću ponavljati. Daću ti odmah i primer ako npr koristiš mts-ov bel200, ili mix1000 odeš u ComTrade i kupiš E71 za 13-14000 dinara, ti je negde oko 140-150 evra, a dobijaš sve u "full"-u+24000 meseca garancije. ILI ako Vip hd2 uz paket 60 košta oko 49000 ili 490evra a po oglasima su bile cene od 525 pa do 650. Mislim da je računica više nego jasna. Ti se verovatno ne sećaš, verujem da je ovo "92" godište(ako nisi pandur u suprotnom:), nekada se po oglasima posebno naglašavalo da je telefon kupljen u "Royal"-u i sl, a sve sa namerom da se ukaže da je legalno stigao u zemlju Srbiju, da nije dekodiran, i bili su daleko, daleko skuplji od "običnih"telefona iz sive zone.
mozda je slucajnost to sto imam 3 drugara i caleta koji su uzeli u telenoru i VIPu ozbiljne telefone i da je svaki imao gresku u softveru (kako su u poslovnicama zakljucili) a jedan je tek tako crkao pa su mu ga zamenili, ali ne zelim da ispadnem ozbiljan kriticar operatera, to je jedini razlog zasto bi "sivo" trziste radije prihvatio, ali to je moj problem
.... ni takvo trziste nije nista gore! malo vise platis i dobijes godinu dana garanciju, sto smatram sasvim odlicnom jer kod mene ali i vecine ljudi godinu dana, mozda koji mesec vise, je taman vreme zadrzavanja nekog modela i tada se vec priprema za neki noviji jer cena jos uvek moze biti dobra za prodaju, ali opet stvar je u tudjim potrebama...trenutno posedujem nokiu 5610 koju prodajem i uz doplatu zelim da uzmem novu crnu e71, i treba mi neko ko je ima dugo da mi kaze samo najvece mane koje je primetio posle nekog vremena koriscenja tog modela, da bi znao da li uzeti taj ili neki drugi qwerty model sa kamerom minimum 3.2, ekranom minimum 2.36 i ne astronomskom cenom (do 300e)

Simche_92, ja imam e71 od okobra-novembra 2008. znači nešto preko godinu dana. Uglavnom menjem tel na pola godine(maximalno, uglavnom i pre:). Kao što vidiš ovaj nisam promenio, i nemam nameru jer sam više nego zadovoljan onim što pruža (ostaviću ga kao pomoćni, kada kupim novi tel); zato mislim da nema potrebe da ti navodom prednosti i mane(usput da kažem da nisam našao neku ozbiljnu zamerku za pomenuti model).
a reci mi da li je dobro uzeti taj telefon polovan star 3-4 meseca, sa folijom na ekranu, nijedne ogrebotine, 8 sati razgovora, garancijom, bla bla bla......za oko 170e ili vredi dodati jos oko 100e za nov novcat?? ta dilema me je uvek hvatala, jer uglavnom svi nahvale tel kao da ga nisu ni koristili, ali nekima se moze a nekima ne moze verovati...to vazi i za neke kao 10 dana stare, a nude za 70-80e nizu cenu od novog pa mi nekad sumnjivo...
hvala za predhodni odgovor i hvala unapred