Vredi li uzeti BlackBerry?
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 27. Jan 2010. 22:44
- Kontakt:
Vredi li uzeti BlackBerry?
Razmisljam o uzimanju Blackberry-ja, najverovatnije 8320 koji ima Wi-Fi, pa me interesuje da li je neko na forumu imao telefon pa da mi da neke utiske?
Biram izmedju Windows Mobile-a i Blackberry OSa, koji je kako kazu stabilniji. Najvise mi treba telefon zbog aplikacija, koje BB nema previse kao Windows Mobile, ali ima najvaznije, i sve rade savrseno.
Hvala unapred.
Biram izmedju Windows Mobile-a i Blackberry OSa, koji je kako kazu stabilniji. Najvise mi treba telefon zbog aplikacija, koje BB nema previse kao Windows Mobile, ali ima najvaznije, i sve rade savrseno.
Hvala unapred.
"You either die as a hero, or you live long enough to see yourself become a villain."
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Cod3r, glavna prednost BB su njegovi BB servisi. Ako nemas nameru da placas pretplatu za BB servise, onda se gube sve prednosti BB telefona. Ako ti telefon treba radi aplikacija onda ti Windows Mobile (odakle ti ideja da WM nije stabilan?) i Symbian pruzaju vise za manje para.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Cod3r, poucen iskustvom iz okruzenja (od sjaja do ocaja sa bb aparatom), moj ti je savet-poslusaj sta ti tomas.hokenberi, kaze, BB nije ono sto bi trebao da bude ako nisi spreman da placas BB servis. Ljudi se zalete, kupe isti, potom se razocaraju, pokusaju da preprodaju tel i izvade malo situaciju i tu opet nalete na razocaranje jer su daleko od zeljene cene, i onda shvate da su ostali "zarobljeni" sa BB. Ovo se odnosi na potrosace koji su kupili bb samo iz estetskih razloga i nisu spremni/a i nije im potrebno da placaju BB servis(otprolike i po 4000 dinara mesecno)
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Vec smo dosta puta razglabali o pednostima i manama BB uredjaja pa nije zgoreg da malo prelistas forum,brzo ces naci ono sto trazis.
Mnogo se nas narod lozi na BB,a kad dodje do upotrebe i funkcionalnosti,kuku majko.
Ja bih BB uzeo samo i iskljucivo samo ako bi to bila neka strasno jeftina ponuda a uredjaj novije generacije.
Mnogo se nas narod lozi na BB,a kad dodje do upotrebe i funkcionalnosti,kuku majko.
Ja bih BB uzeo samo i iskljucivo samo ako bi to bila neka strasno jeftina ponuda a uredjaj novije generacije.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- Wicker Man
- Expert
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 27. Jan 2010. 22:44
- Kontakt:
Pa jedine servise koji mi padaju na pamet su servisi za email, nista drugo, a to ne bi ni koristio. Nasao sam polovnog 8320, za 120e, sto mi je odlicna cena za takav telefon. Sta ti mislis? Uglavnom bi uzimao zbog aplikacija, i nekako mi vise pase nego WM telefon, i iako WM ima vise aplikacija, BB ima sve ono sto mi treba.
"You either die as a hero, or you live long enough to see yourself become a villain."
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- tomas.hokenberi
- Moderator
Cod3r, push-mail je samo deo BB servisa. Ugradjeni browser koristi BB servise za pristup internetu, a ne gprs/3G. Naravno mozes instalirati Operu Mini i koristiti je surf. Android, Symbian ili WM uredjaj je bolji izbor.
A sta mislite o Storm-u 2, cena koliko toliko pristupacna (oko 350e), sjajan ekran, perfektna reprodukcija videa(cak i divx) i muzike...
Ima vise rama, brzi procesor (verovatno i bolji, kapacitivni ekran), od N97 koji kosta 500-600evra, ja recimo ne bih koristio tu takozvanu BB uslugu, da li bi onda storm2 bio bolja opcija?
Ima vise rama, brzi procesor (verovatno i bolji, kapacitivni ekran), od N97 koji kosta 500-600evra, ja recimo ne bih koristio tu takozvanu BB uslugu, da li bi onda storm2 bio bolja opcija?
- tomas.hokenberi
- Moderator
glume, sve sto vazi za sve BB telefone, vazi i za Storm. Ono sto ih cini posebnim su upravo BB servisi (od push-maila do interneta preko BB servisa). Kada im oduzmes tu posebnost onda su drigi (smart) najcesce bolji izbor. Perfektnu reprodukciju DivX-a ce ti pruziti bilo koji noviji Windows Mobile ili Symbian i naravno Android telefon. Za BB imas puno aplikacija ali se teze nalaze nego one za Symbian i Windows Mobile. Storm 2 je sjajan telefon, ali pre nego sto ga kupis pogledaj sta jos mozes da kupis za te pare od Symbian, WM i Android telefona (nemoj gledati samo N97, nije N97 etalon za dobar smart telefon).
tomas.hokenberi, jel moze neka preporuka, neki noviji model (posto treba da mi posluzi malo duze), kod storma mi se svideo odnos cene i kvaliteta.
Gde god da sam postavio neko pitanje o bb, rekli su mi isto, da to nije za moje potrebe, da bi bilo pozeljno da se koristi bb usluga itd...
Vec neko vreme (oko 2 meseca:smutny: ), planiram da promenim telefon(koristim trenutno N73, koji je kod mene oko dve i po god.), razgledam raznorazne sajtove, pratim sta izlazi, tehnologije, inovacije, raznorazne druge gluposti.....
I taman sam mislio da sam nasao pravi telefon (vrlo mi je bitno da izaberem pravi uredjaj posto ga necu menjati 1-2god) medjutim opet sam na pocetku... Svi predlazu winmob, android i naravno symbian koji mi je vec dosadio. Prvo sam mislo da dam neki 500+- evra, ali to je zaista mnogo i mislim da se ne isplati, pogotovo ako mi se u takvom nekom slucaju ne svidi telefon....
Medjutim sad sam dosao na sumu od nekih 350+- evra, to nije nesto preterano mnogo ali nije ni malo.
Pa ako moze neki predlog, znaci masina od nekih 350+- evra, noviji model, pametan, multimedija (kamera nije bitna)....
Gde god da sam postavio neko pitanje o bb, rekli su mi isto, da to nije za moje potrebe, da bi bilo pozeljno da se koristi bb usluga itd...
Vec neko vreme (oko 2 meseca:smutny: ), planiram da promenim telefon(koristim trenutno N73, koji je kod mene oko dve i po god.), razgledam raznorazne sajtove, pratim sta izlazi, tehnologije, inovacije, raznorazne druge gluposti.....
I taman sam mislio da sam nasao pravi telefon (vrlo mi je bitno da izaberem pravi uredjaj posto ga necu menjati 1-2god) medjutim opet sam na pocetku... Svi predlazu winmob, android i naravno symbian koji mi je vec dosadio. Prvo sam mislo da dam neki 500+- evra, ali to je zaista mnogo i mislim da se ne isplati, pogotovo ako mi se u takvom nekom slucaju ne svidi telefon....
Medjutim sad sam dosao na sumu od nekih 350+- evra, to nije nesto preterano mnogo ali nije ni malo.
Pa ako moze neki predlog, znaci masina od nekih 350+- evra, noviji model, pametan, multimedija (kamera nije bitna)....
- Wicker Man
- Expert
- tomas.hokenberi
- Moderator
glume, pa ako bas oces nesto novo onda probaj neki Android telefon sa toucscreenom. Npr. HTC Tatoo ili Samsung Spica.
Htc Tatoo
Samsung Spica
U Windows Mobile svetu pogledaj npr Samsung B7610 Omnia Pro.
Htc Tatoo
Samsung Spica
U Windows Mobile svetu pogledaj npr Samsung B7610 Omnia Pro.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
glume, a mozes da bacis pogled i na iPhone
Elem, kao sto su svi ovde rekli, BB se isplati samo sa BB servisima i uslugom, a sve ostalo od aparata ne vredi nista vishe od bilo kojeg drugog uredjaja, stavise, preplatices ga.
Mislim da sam i Coderu odgovorio ovime.

Mislim da sam i Coderu odgovorio ovime.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
I ja se razmisljam da kupim storm 2, cena mu je vise nego povoljna posebno na crnom trzistu. 
miodrage, ne slazem se da sve osim BB servisa ne vredi nista vishe od bilo kojeg drugog uredjaja.
Prvo kvalitet izrade je na najvisem mogucem nivou, velika vecina tel ostalih proizvodjaca deluju kao decije igracke-plastikaneri u odnosu na BB. Drugo displej kod storm-a je fantazija! Milsim da jedino iphone tu moze da mu parira... 

miodrage, ne slazem se da sve osim BB servisa ne vredi nista vishe od bilo kojeg drugog uredjaja.

- tomas.hokenberi
- Moderator
LimunBG, sve to stoji, ali ako ti je samo do lepog ekrana i kvaliteta izrade onda mozes i jeftinije da prodjes.
LimunBG, to je i mene privuklo kod ovog fona....
miodrage, iphone je super telefon, ali cena je malo previsoka (osim ako znas da moze negde da se nadje jeftinije), verovatno ce izaci novi u junu-julu, znaci ovaj 3gs ce vec biti zastareo a to se ne uklapa u moju zelju da telefon potraje malo duze (ako je to uopste moguce). Mislio sam da sad nekako uzmem (pronadjem neke parice
) 3gs pa da ga sledece god. zamenim za taj novi
koji bude izasao, ali ne znam koliko se isplati ta opcija.
tomas.hokenberi, hvala na savetima, ali spica i tattoo su malo po meni losiji iz porodice androida, tattoo ima jako malu rez. ekrana, za ova dva izlazi malo (ili u opste ne izlazi) takozvani rom-ovi odnosno kuvani sistemi, itd... A ovaj omnia pro je sav nasaran kao... sto nekih boja na os u, nelici ninasta, a i ekran je slabo osetljiv, sad je izasao i winmob 7, tako da ce ovi modeli otici ubrzo u zaborav... osim ako neko ne uspe da ih softverski nadogradi....
miodrage, iphone je super telefon, ali cena je malo previsoka (osim ako znas da moze negde da se nadje jeftinije), verovatno ce izaci novi u junu-julu, znaci ovaj 3gs ce vec biti zastareo a to se ne uklapa u moju zelju da telefon potraje malo duze (ako je to uopste moguce). Mislio sam da sad nekako uzmem (pronadjem neke parice

koji bude izasao, ali ne znam koliko se isplati ta opcija.
tomas.hokenberi, hvala na savetima, ali spica i tattoo su malo po meni losiji iz porodice androida, tattoo ima jako malu rez. ekrana, za ova dva izlazi malo (ili u opste ne izlazi) takozvani rom-ovi odnosno kuvani sistemi, itd... A ovaj omnia pro je sav nasaran kao... sto nekih boja na os u, nelici ninasta, a i ekran je slabo osetljiv, sad je izasao i winmob 7, tako da ce ovi modeli otici ubrzo u zaborav... osim ako neko ne uspe da ih softverski nadogradi....
- tomas.hokenberi
- Moderator
glume, win mob 7 nije izasao, i nece izaci pre jeseni, ako i tada izadje. Izasle su samo najave. Sto se tice izgleda to je stvar ukusa, a sto se tice osetljivosti ekrana, da li si to sam isprobao ili samo ponavljas rekla-kazala?