Volela bih da imam windows okruzenje na telefonu, kako bih imala sto manje komplikacija sa office-om i i-net postom, kao sto bih volela sto lakse kombinovanje podatka i njihovo prenosenje sa tel. na racunar i obrnuto.
Na osnovu citanja raznih diskusija u mob. svetu, stekla sam utisak da bi tel. koji bi zadovoljio ovakve uslove bio u kategoriji windows operativnog sistema za mobilni i da bih se na njega, nekako, mozda najlakse navikla obzirom da koristim racunar... Koliko-toliko.
Sada trenutno imam neki stari, prastari telefon i aspolutno mi je svejedno da li cu se navikavati na BB (ima ga nekoliko kolega sa posla - jeste super, ali je telefon. Nabudzeni telefon) ili na nesto drugo ili trece. Vazno mi je da koristi svrsi i da nemam mnogo zapetljavanja oko upotrebe, kada ga jednom savladam - i da mogu da predjem na win 7 kada se pojavi krajem 2010 ili pocetkom 2011... ili - sto je jos bolje - da bude takav, da ni nemam realnu potrebu da prelazim na win 7. Sad, mozda i jesam u zabludi - mozda windows okruzenje i nije za mene, nemam pojma.
Bila sam u varijanti gledanja mini lap-topa i obicnog telefona koji bi mi sluzio za pozive, pa sam tako i dosla do ovog foruma. Trazeci telefon, videla sam neke novije generacije mobilnih uredjaja i videla da oni svasta mogu - i to mi je dalo ideju da ne nosim dve tasne sa sobom, ako mogu da ubacim neki bolji tel. u tasnu i odem tako na posao/seminar od par dana ili neko trece mesto. A detaljna objasnjenja Tomasa.h. su me odusevila i tako sam odlucila da kupim i780 i imala sam sigurnost da cu imati kome da se obratim ako ne budem znala npr. da ga ukljucim.
Zahvaljujuci citanju vasih prepiski, stekla sam utisak da su win. okruzenja najbolja, da je najbolji prog. za mape Igo8, da ne treba kupovati telefone iz inostranstva jer su neke konfiguracije podesene za konkretna podrucja za koja se proizvode itd. Iskustvo koje imam jeste da je najbolja kupovina legalnog, novog telefona, pri cemu sam sada u apsolutno novim i nepoznatim vodama jer nisam imala modele koji bi me malo uveli u pricu, niti imam toliko novca da prvo kupim jedan, pa drugi, pa treci... I eto me tu gde sam.
i780 je savrsen, ali se vise ne proizvodi.
Pivota nema, a da ga ima - bio bi savrsen.
B7320 nije idealan, ali je ok, s tim sto se ne pravi za evropsko trziste.
B7330 se pravi, ali je 350e.
B7610 je do duse slajder, ali je odlican i kosta 450e.
B7620 je isto slajder, divnog izgleda (ne znam da li je i njemu procesor 800 MHz, sto je meni i vise nego dovoljno) i kosta 850e (slovima: osam stotina i pedeset eura).
Pitanje za tomasa: sta, zapravo, znaci "ako ga nije uvezao legalni uvoznik"? Da li je to ekvivalentno kupovini tel. npr iz Nemacke/Madjarske ili ne? Ako jeste, mozda jos uvek mogu da nabavim nov i780 iz Madjarske...
Stvarno izvinite sto ovde pisem sve i svasta. Mozete, kad jednom kupim telefon, sve ovo da izbrisete ili da se nekako preimenuje tema diskusije "ako imate vise od 30 god. procitajte prvo ovo!" ili tako nesto...