Menjao bih 5800, ali za sta?
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Menjao bih 5800, ali za sta?
kao sto i naslov teme kaze, menjao bih doticni telefon.e sad dodao bih i neku paru, ali ne puno. Razmisljao sam o Omnia-i, Xperia-i 1 .....
Sta trazim od telefona: sve i svasta uglavnom. Najvaznija stvar je da nije dumb. Ne bi bilo lose da ima bolju ili barem ne goru kameru od 5800 i veliki displej (veoma vazno). Ovo zadnje uglavnom iskljucuje netouch telefone.
E sad kolege pisite ..........
Sta trazim od telefona: sve i svasta uglavnom. Najvaznija stvar je da nije dumb. Ne bi bilo lose da ima bolju ili barem ne goru kameru od 5800 i veliki displej (veoma vazno). Ovo zadnje uglavnom iskljucuje netouch telefone.
E sad kolege pisite ..........
Као члану Симб хардкора
одмах бих ти препоручио Омниу.
Јесте да је огромна, не може да увати 24фп/с на 720р, нема ксенон и има сад нажалост медиокритетски ОС, вреди сваку пару!
Мене је купила сјајном репродукцијом видео фајлова високе дефиниције и истим таквим звуком.
Фантастични капацитивни амолед екран нећу ни да помињем као ни процесор, графику и рам меморију...
X1 бих заобишао у широком кругу.
Прочитај какав је утиске имао Веном док је поседовао (или поседује, не знам)
Јесте да би било потребно најмање додавање кеша али размисли добро.
Од Андроид модела, препоручио бих ти Легенду делује фино мада га нисам дуго чачкао.
Ако хоћеш Вин, онда Омниа 2...
У сваком случају требаће ти бар још 150 евра за неки имало видљив напредак.
Да ли вреди? Одлука је на теби. Ја бих сачекао још...

Јесте да је огромна, не може да увати 24фп/с на 720р, нема ксенон и има сад нажалост медиокритетски ОС, вреди сваку пару!
Мене је купила сјајном репродукцијом видео фајлова високе дефиниције и истим таквим звуком.
Фантастични капацитивни амолед екран нећу ни да помињем као ни процесор, графику и рам меморију...
X1 бих заобишао у широком кругу.
Прочитај какав је утиске имао Веном док је поседовао (или поседује, не знам)
Јесте да би било потребно најмање додавање кеша али размисли добро.
Од Андроид модела, препоручио бих ти Легенду делује фино мада га нисам дуго чачкао.
Ако хоћеш Вин, онда Омниа 2...
У сваком случају требаће ти бар још 150 евра за неки имало видљив напредак.
Да ли вреди? Одлука је на теби. Ја бих сачекао још...
Слобода или смрт
- jerkann
- Mobil manijak
bestboy, ma kakvih 150 eura, ko je lud da daje toliko para za telefon. Razmisljao sam o Omnii HD ali mi je preskupa pa sam digo ruke od toga.
Pre svega sam mislio na onu dobru staru WM Omniu. Za nju mi ne bi trebalo mnogo para, mozda par desetina eura.
ostajem pri symbianu naravno, uzimam za neki dan 6210 Navigator od oca i odmah ga menjam za 6220c ili n82 (zavisi od ponuda). Tako da bih uzeo nesto malo drugacije pa da menjam.......
Pre svega sam mislio na onu dobru staru WM Omniu. Za nju mi ne bi trebalo mnogo para, mozda par desetina eura.
ostajem pri symbianu naravno, uzimam za neki dan 6210 Navigator od oca i odmah ga menjam za 6220c ili n82 (zavisi od ponuda). Tako da bih uzeo nesto malo drugacije pa da menjam.......
- jerkann
- Mobil manijak
bestboy, ma kakvo dresenje kese. Moglo je ranije da se usteka za mobilni. Sad ne znam na koju cu stranu pre da li kola da sredjujem, da li motor da li neke stvari da kupujem za nosenje............ Sve u svemu neka sitna doplata je prihvatljiva.
Da se vratimo na temu, ekran me i najvise plasi kod Omnia-e kako osetljivost tako i kvalitet prikazane slike.
Da se vratimo na temu, ekran me i najvise plasi kod Omnia-e kako osetljivost tako i kvalitet prikazane slike.
jerkann, Mislim da će te kod omnije prvo razočarati ekran koji je po meni loš, jednostavno retko šta možeš da odradiš prstom (kada sam ja rekao da omnia ima užasno neosetljiv ekran svi su rekli da lupam). Inače uz neku doplatu možeš uzeti G1.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Iskreno mislim da je najbolje da ostaneš na 5800, a kad budeš imao više para da uzmeš nešto drugo. Nije ni omnia loša (mada meni 5800 ipak ima prednost) ako baš želiš da zameniš probaj da nađeš nekoga ko ima taj telefon pa da isprobaš. A pogledaj i Diamonda.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- jerkann
- Mobil manijak
telep, cekaj sad sam bacio malo pogled na G1. On je samo malo skuplji od Tatoo-a a ima hardversku tastaturu. Da li ima neke razlike osim te hardverske.
A kad bi poredio touch izmedju 5800 i Omnia-e?
U sutini nisu problem pare, mogu ja da nadjem i 200 eura za doplatu, ali mislim da nijedan telefon nije bolji od 5800 za toliko para. Ovako sam hteo da za malo para napravim neku promenu.
A kad bi poredio touch izmedju 5800 i Omnia-e?
U sutini nisu problem pare, mogu ja da nadjem i 200 eura za doplatu, ali mislim da nijedan telefon nije bolji od 5800 za toliko para. Ovako sam hteo da za malo para napravim neku promenu.
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ja bi isao na Samsung b7330 windows phone sa qwerty tast. i256 mb ram-a,za mene jaci tel od G1,a ako ces imati jedan symbian,sasvim dobra kombinacija.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
I Omnia HD i Omnia PRO kostaju nekih ~300 evra zavisi kako naletis, a u zameni ce ti 5800 racunati nekih max 150 evra, ma ne nekih 130 evra plafon. I znaci moraces 150 evrica minimum da dodas. Ako si spreman na to... Razlika upravo izmedju njih i 5800 jesu veci i bolji ekrani, bolja kamera i eventualno HW tastatura. Kod Omnije obicne dobices malo bolju multimediju, a opet je WM i touch i nije paprena cena.
A sto se tice Omnijinog toucha: Nije da je kapacitivni ekran, ali nije toliko los kao sto se prica. Takvu pricu obicno cujes od korisnika IPhone-a koji su navikli na kapacitvni ekran ili od korisnika koji do sada nisu koristili WM, pa su im cudni svi oni X-ici i tako neke stvari. A ko je koristio vec WM dace ti ovako neki realan savet.
A sto se tice Omnijinog toucha: Nije da je kapacitivni ekran, ali nije toliko los kao sto se prica. Takvu pricu obicno cujes od korisnika IPhone-a koji su navikli na kapacitvni ekran ili od korisnika koji do sada nisu koristili WM, pa su im cudni svi oni X-ici i tako neke stvari. A ko je koristio vec WM dace ti ovako neki realan savet.
Da staces tako je to obicno sa telefonima, moras da puknes veliku svotu novca, a neces dobiti nista revolucionarno.
A sto se tice telefona SE Xperia 1 - Po mom misljenju jako praktican telefon ako ti treba SW tastatura( cuo sam da se neki zale kako su dugmici tvrdi). ima WM itd... Ali cini mi se da ima vise nedostatakanego prednosti, a to su: 3" ekran koji nije u ravni sa prednjom plocom( to znaju koliki je problem korisnici WM telefona), Maska telefona je komplikovana za menjanje i kosta poprilicnu sumu, a takodje puno se ljudi zali da ima takvu konstrukcije da maske i bez velikog pritiska cesto jednostavno napuknu, onda kamera je slabija( ako poredis sa Omnijom i sl.) tj. za 3.2 MPX kameru sasvim OK i sa sto se meni jako svidja touch focus-om. Naravno po meni bitna stavka je i FM radio. Eh da i da ne zaboravim malo je podebeo telefona, ali to je normalno jer ima SW tastaturu...
A sto se tice telefona SE Xperia 1 - Po mom misljenju jako praktican telefon ako ti treba SW tastatura( cuo sam da se neki zale kako su dugmici tvrdi). ima WM itd... Ali cini mi se da ima vise nedostatakanego prednosti, a to su: 3" ekran koji nije u ravni sa prednjom plocom( to znaju koliki je problem korisnici WM telefona), Maska telefona je komplikovana za menjanje i kosta poprilicnu sumu, a takodje puno se ljudi zali da ima takvu konstrukcije da maske i bez velikog pritiska cesto jednostavno napuknu, onda kamera je slabija( ako poredis sa Omnijom i sl.) tj. za 3.2 MPX kameru sasvim OK i sa sto se meni jako svidja touch focus-om. Naravno po meni bitna stavka je i FM radio. Eh da i da ne zaboravim malo je podebeo telefona, ali to je normalno jer ima SW tastaturu...
jerkann, Nemoj posle Nokie da ides na Samsung ni u ludilu! Poludeces...
Koristio sam Omniu... komplikovanije ga valjda nisu mogli napraviti... Posle 5800 neces biti zadovoljan veruj mi...
Niti ekranom, niti drugim stvarima... 5800 je stvarno vrh telefon, a svaki jednom dosadi! Moj ti je savet da sacekas jos malo, pa valjda ce pasti neke cene...
Xperija 1 je prevazidjen, sad su vec izbacili jos modela, a to ces posle tesko prodati za dobre pare...
Sta ces trenutno bolje od 5800? On ima sve... Eventualno da menjas za N97, ali ne znam po kojim uslovima bi to moglo...

Koristio sam Omniu... komplikovanije ga valjda nisu mogli napraviti... Posle 5800 neces biti zadovoljan veruj mi...

Xperija 1 je prevazidjen, sad su vec izbacili jos modela, a to ces posle tesko prodati za dobre pare...
Sta ces trenutno bolje od 5800? On ima sve... Eventualno da menjas za N97, ali ne znam po kojim uslovima bi to moglo...

LG G2 black
- jerkann
- Mobil manijak
Wizards, nikad ne bih uzeo n97 jer za tu razliku u ceni ne bih dobio nista posebno. stvarno mi je dosadio 5800, a i imam jos jedan symbian tako da bih probao nesto drugo. U sustini se slazem s tobom da 5800 ima sve, mozda ne sve na vrhunskom nivou, ali je dosta kompaktan telefon. mnogo ljudi mi je isto reklo da je ekran na Omnia-i losiji, a to je veoma bitna stavka pogotovu sto taj telefo i nije bas finger-friendly. Bice da on ispada iz konkurencije.
Felix55, to sa ekranom je dosta nezgodno pogotovu sto je WM telefon.
Sada imam ponudu za I5700 koja je po meni dosta korektna, pa ako sve prodje kako treba verovatno cu uzeti nju, a ako ne cekamo neku bolju priliku.
Felix55, to sa ekranom je dosta nezgodno pogotovu sto je WM telefon.
Sada imam ponudu za I5700 koja je po meni dosta korektna, pa ako sve prodje kako treba verovatno cu uzeti nju, a ako ne cekamo neku bolju priliku.
@ Wizards, Godzilla - Meni to zvuci kao malo misljenje fanova Nokije( nista strasno i ja sam i teska srca cu ici na Samsung Omniju i900). Ali naglasavam da mi ne pada na pamet da dajem +300 evra za telefon. Sto se tice vasih misljenja kao sto rekoh WM telefoni ma koji god tesko dosade jer imaju toliko mogucnosti za podesavanje Today Screen-a da je to neverovatno. Stvarno opcija i aplikacija u izobilju... Kako sam ja krenuo sa WM OS-om? Nabavio dosta slab telefon Qtek s100 koji ima 2.8" ekran, kamera samo 1.3MPX bez blica, cak ni GPRS nisam mogao da namestim, nema WIFI, GPS, 3G i ostale fensi korisne stvarcice. Njega sam flashovao za WM 6.1 i onda mi je dojadio taj telefon jer se stalno nesto kvario, a sto je i logicno za 6 godina star telefon i to touch(ako je ista dobro radilo onda je to touch, nikada problema sa njime)... Eh i onda ja rekoh necu WM vise... Medjutim, ne lezi vraze kada koristite smart OS kao sto je Symbian pa predjete na Windows osecate kao da ste koristili smarter OS...
Toliko nekih fora i zafrkacija da vas prosto odusevi WM... Eh da ako volite da se zabavite telefonom tj. imate vremena da provaljujete fore onda uzmite WM neki slobodno, medjutim ako vam treba nesto pouzdano( sto cesto ljudima dosadi, pa bi da menjaju telefon) onda ipak neki Symbian( Nokia ili konkurent)...
Evo na primer meni je dojadio taj Qtek jer nije imao apsolutno nikakve senzore ni accerelometer i sl... Pa onda kada se javite desi se da uhom ispritiskate po ekranu, sto nije za pohvalu. Pa onda kucanje isto problem, nema rotacije i koristi se 3rd part tastatura koja vrsi posao, ali...
Dok npr. za 1 dan koriscenja Omnije uvideo sam da su je toliko optimizovali u skoro svim segmentima pa tih losih sitnica koje koriscnje znace gotovo i da nema
...( senzori, zakljucavanje fona kada se javite, lakoca navigacije itd...)
Eh nadam se da sam Nokia fan-ovima barem malo priblizo iskustvo sa WM, od clana koji je takodje jedan od Nokia fans...

Toliko nekih fora i zafrkacija da vas prosto odusevi WM... Eh da ako volite da se zabavite telefonom tj. imate vremena da provaljujete fore onda uzmite WM neki slobodno, medjutim ako vam treba nesto pouzdano( sto cesto ljudima dosadi, pa bi da menjaju telefon) onda ipak neki Symbian( Nokia ili konkurent)...
Evo na primer meni je dojadio taj Qtek jer nije imao apsolutno nikakve senzore ni accerelometer i sl... Pa onda kada se javite desi se da uhom ispritiskate po ekranu, sto nije za pohvalu. Pa onda kucanje isto problem, nema rotacije i koristi se 3rd part tastatura koja vrsi posao, ali...
Dok npr. za 1 dan koriscenja Omnije uvideo sam da su je toliko optimizovali u skoro svim segmentima pa tih losih sitnica koje koriscnje znace gotovo i da nema

Eh nadam se da sam Nokia fan-ovima barem malo priblizo iskustvo sa WM, od clana koji je takodje jedan od Nokia fans...