SE Vivaz vs N97mini vs X6 sta kupiti

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Mr.Q
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 11. Maj 2010. 23:38

SE Vivaz vs N97mini vs X6 sta kupiti

Post od Mr.Q »

Troumim se sta da kupim od ova tri modela ?
Kamera mi nije toliko bitna, samo traja nje baterije .
Unapred hvala.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Mr.Q za x6 mogu da kažem samo reči hvale osim maske u gornjem delu gde je sekundarna kamera-jer tu voli da se prašina sakuplja.koliko sam čitao neki pišu da se i ispod ekrana sakuplja ali ja nisam imao tih problema.
n97m sam prvobitno hteo da kupim ali sam pročitao poredjenje izmedju ovva dva moba i odluičio se za x6-pročitaj komentare ovde za mini ali pod modelima telefona.
da sam znao da ima vivaza u ponudi kada sam ja kupovao x6 uzeo bih njega bez razmišljanja jer sam pre svega se fan a drugo mislim da je kvalitetnije odradjen što ne znači da je x6 loš.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Okt 2007. 21:06

Post od dyca »

ja imam mini i meni telefon radi posao odlicno..znaci sasavljen je od odlicnih materijala,tako da nema ni najmanjega skripanja,a ima fizicku tast sto je meni veoma bitno, sto ne mora da znaci da ce i tebi biti =) da sam na tvom mestu, kupio bih vivaz jer mi se cini da je dobro odradjen i da ima bateriju koja ce zadovoljiti tvoje potrebe ;)

Mr.Q
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Mr.Q »

A koliko vam baterija traje na X6-N97m ?
Neki kazu da baterija na X6 moze da gura do 6 dana uz normalno koriscenje (30min razgovora i 30poruka), a za N97mini do tri dana pa me interesuje dali je to tacno ?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mr.Q,baterija na X6 da traje do 6 dana ?! :blinky:
Evo citata iz testa sa ovog site-a:

"Prilikom testiranja baterija ovog modela je trajala oko 2 dana pri čemu smo uređaj koristili za 1 čas poziva, dvadesetak fotografija, nekoliko minuta reprodukcije video sadržaja i oko jedan čas reprodukcije muzike/slušanja radija..."

Mislim da je sve preko 3 dana "nevidjen uspeh"... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Mr.Q
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Mr.Q »

Mozda , ovo sto sam ja gledao, boi je test sa nekom Li-polimer baterijom od 1200mAh, to sam siguran. A na nasem trzistu se izgleda model sa tom baterijom tesko nalazi.
Samo jos neznam koliko drzi baterija kod SE Vivaz i kakav je kvalitet zvuka (jacina) ?
I jos me interesuje koji od ovih modela ima multi tuch ?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Mr.Q,a sa kojom baterijom se moze naci ovaj model kod nas?
Koliko vidim na Nokia site-u,ovaj model dolazi sa baterijom BL-5J (1320 mAh Li-Ion standard battery).

Mr.Q
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Mr.Q »

Ipak je ovo rec o bateriji koja se kupuje posebno Li-polymer i kosta 25E.
Sorry Za nase trziste dolzi kao standardna ovao Li-ion. :unsure:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Izvini ali ja ništa ne shvatam šta ti govoriš, ni na jednom novom telefonu nemoj očekivati više od dva dana da traje baterija uz neku malo veću upotrebu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Okt 2007. 21:06

Post od dyca »

pazi, meni na miniju baterija moze da izgura dan i po najvise, ali to je uz dosta wifi interneta (otprilike sat, dva u proseku), 30ak poruka, nekoliko poziva, oko 3-4 sata muzike(uglavnom slusam radio) i da napomenem da je 3G upaljen,tako da i to crpi bateriju..sta zna, ja sam zadovoljan jer ga bas dosta koristim tokom dana, tako da mislim da je dan i po uz ovakvu upotrebu sasvim ok.. Mislim da treba da razmislis da li ti je neophodna hardverska qwerty tastatura ili ne i da se odlucis na osnovu toga ili za n97mini ili za x6..u svakom slucaju mislim da neces pogresiti =))

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Mr.Q,kako god,nerealno mi deluje da baterija koja ima 1200 mAh (bilo Li-Jon bilo Li-Pol),moze da "traje" duplo duze od 1320mAh Li-Jon baterije...
U tom testu su mozda i dobili 6 dana trajanja baterije,ali tih 6 dana verovatno nisu pipali telefon,jer je 6 dana sa takvim potrosacima(procesor,EKRAN),prakticno nemoguce postici...
U svakom slucaju,ljudi koji kupuju ovakav telefon i ne ocekuju (ili bar ne bi trebali) da ce baterija trajati preko 2-3 dana,jer ipak je glupo (bar meni) kupiti telefon sa ovakvim f-jama i koristiti ga na "kasicicu" zarad trajanja baterije... :roll: :dry:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Od mene preporuka za Vivaz,koji se meni najvise svidja od ta tri,a ni x6 nije los,mada po meni iza vivaza.n97 bi ja licno zaobisao.Bilo koji da uzmes baterija sa nekom "solidnom" potrosnjom nece ici nikad preko 2 dana.3,3 ipo dana mozes da ocekujes kad ne koristis wlan,kameru,muziku i gps.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Mr.Q
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Mr.Q »

Iskreno govoreci ja telefon koristim samo za razgovor (oko 30min dnevno) i po koja poruka (ne vise od 20 ) i jednom u pet dana upotrebim kameru. S'tim sto nisam u mogucnosti da ga punim svaki dan ...

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ako ga koristiš samo za to,onda ti nije potreban smartphon.Ne moraš bacati novac za skupe telefone koji imaju malu autonomiju a nećeš koristiti mogućnosti ovih telefona.Izaberi neki dobar java telefončic,inaceš brži telefon sa jačom baterijom i ostaće ti novca.
LG G2 Black,16GB

Mr.Q
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Mr.Q »

Znam to i sam, ali sa druge strane volim da imam dobar telefon jer ipak ponekad iskoristim i ostale funkcije, ali ne cesto-zavisi od situacije. A pare nisu problem, samo kvalitet telofona u celosti.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Aha pa tako reci, ja mislim da je za tebe iPhone kao napravljen. Najjednostavnije ga je koristiti od svih ovih modela, a i kvalitetniji je od ta tri.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

slazem se sa telepom, iphon jeste onda za tebe... brat mi ga ima i zaista je vrh, pogotovo ekran, super osjetljiv, onda jos aplikacije... ok, mozda jedino kamera, ali ok u globalu nije losa...
ja sam se licno odlucio za vivaz, iphon mi je prevelik, a u poređenju sa ostala dva telefona vivaz ima bolji dizaj, bolju kameru... drug mi ima n97 mini i telefon je bezveze za te pare, ekran kriza osjetljiv :uhuh:
rocK for ever

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Preporučujete čoveku Iphone, a treba mu telefon koji ne može da puni svaki dan? Na ostalim pominjanim modelima je bar nekako, uz redukciju korišćenja nekih opcija, i moguće produžiti trajanje baterije, ali Iphone nema šanse da izdrži duže od 1 dana koliko god ga štedeli. Inače, imam N97icu i s njom sam super zadovoljna, ali preporučujem u ovom slučaju Vivaz.. Noviji model, super kamera, malo drugačiji dizajn od većine tel u ponudi.. :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mr.Q
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Mr.Q »

iPhone definitivno otpada, tj. otpao je jos na pocetku. Zato sam stavio ova tri modela jer su oni usli u najuzi izbor. Cini i se da je Vivaz za razliku od druga dva u prednosti pa vasim komentarima, samo je pitanj koliko ce da drzi cenu za razliku od nokie. Jer kad se kroz sest meseci do godinu dana resim da ga zamenim, moze a vredi 150e, a druga dva dosta vise. . .

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

baterija na x6 uz mučenje traje 2 dana.znači jedno 1h gprs ali kao bt modem, oko 1h razgovora,oko 100sms sve to dnevno.i to bi bilo to.noću se ne gasi.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Odgovori