N97 mini ili Motorola MILESTONE

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

N97 mini ili Motorola MILESTONE

Post od Layne_Staley »

Dakle... prelazim sa n95 8 gb na neki od ova 2 telefona.. kupicu ih preko Telenora ( cena je ista od prilike za oba modela uz moj paket)

molim vas, iskusni ljudi, posavetujte me :)

ja sam malo vise naklonjen n97 mini, jer je to ipak nokia..

ali opet..neki ljudi su je napljuvali...

help
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Okt 2007. 21:06

Post od dyca »

Kao sto sam ti vec rekao u temi o n97, mini verzija je sasvim ok i bices sa njom zadovoljan ako je kupis. Ali moj predlog je da ides na Motorolu, jer Droid ima nekoliko prednosti, a to su ekran koji je veci za pola inca (sto nije zanemarljivo), celo telo je odradjeno od metala, ekran je kapacitivni sto znaci da je sam odziv bolji nego na nokiji, i na kraju, po meni najveca prednost jeste Android. Ukoliko nisi raspolozen da se bakces sa upoznavanjem novog os-a, onda idi na nokiju, ali ja da sam na tvom mestu kupio bih motorolu jer je sam android odradjen mnogo bolje od symbiana, a kad kazem bolje, mislim na to da je vise finger friendly, nasminkaniji je, i sto je najveca prednost - radi dosta tecnije.
Predlazem ti da skoknes do telenora i isprobas oba telefona, da bi na licu mesta video kakav je kvalitet izrade oba telefona, da li ti lepo leze u ruci i sve u svemu kakav utisak ti odaju po pitanju kako hardverskog kvaliteta, tako i softverskog.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Layne_Staley, u teska dilema. Nisam se igrao sa motoroloma, ali deluje stvarno fenomenalno. mini je takodje extra telefon i ima jednu prednost (sad ce svi da me napadnu) symbian. Po meni najlogicniji operativni sistem. Sve je jasno i pregledno bez viska grafike. Pored toga moze da se modifikuje dosta stvari i po meni je zanimljiv. Android jeste inovativan, ali mene nije odusevio. Da postoji Igo za symbian odmah bih se vratio, mada ako iskrsne neka parica uzecu i ja mini.
Ekran jeste bolji na motoroli mada je to sve stvar navike. Jos nesto ne znam koliko je tebi bitno, ali Noku ces mnogo lakse prodati, ali joj je sad cena manja nego motoroli. U svakom slucaju ne mozes pogresiti.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Layne_Staley,ako ti se izbor sveo na ova dva modela,moj savet ti je da ostavis Symbian (za sad) i predjes na Android.A mislim i da je hardwerski Motorola u ovom "dvoboju" u prednosti.
Dakle,Moto Milestone. 8)

P.S. U svakom slucaju,poslusaj kolega dyca,idi do Telenora,procackaj i jedan i drugi model (ako je moguce),pa odluci.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Definitivno Mile! ;)
Ja, iako sam blizi kupovini Symbiana (zbog spleta okolnosti), kod ova dva modela vise naginjem ka Moto. Mozda mu je malo sporiji procesor ali moze da se bezbedno "klokuje" na 1GHz pa tako neces imati problema sa brzinom.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

jerkann napisao:Layne_Staley, mini je takodje extra telefon i ima jednu prednost (sad ce svi da me napadnu) symbian. Po meni najlogicniji operativni sistem. Sve je jasno i pregledno bez viska grafike. Pored toga moze da se modifikuje dosta stvari i po meni je zanimljiv.
Nije mi jasno kako symbian može više da se modifikuje od Androida (ovo stvarno ne razumem). Još nisam čuo od nikoga da symbian ima lepši GUI od Androida (drug uzeo moj Legend i pogledao u svoj E72 i rekao da mu se plače koliko Nokia očajno izgleda). Razumem da ti voliš symbian ali moraš biti realan.

Layne_Staley Inače kao što sam ti već rekao na drugom forumu Milestone je svetlosnu milju ispred N97 mini.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Definitivno milestone! Ta mini ima 128mb rama kao moja stara 5800,hiljadu puta sam pizdeo kad mi se opera zablokira i kad izbaci poruku out of memory. Mozda je mini lepsi po dizajnu,ali ja bih definitivno pre uzeo motorolu.
Izvini,koji je paket u pitanju? Ako dajes oko 25-30k mozda bi mogao da uzmes u razmatranje legend ili cak desire
Poslednja izmena od Ceftriaxone u Uto, 08. Jun 2010. 21:13, izmenjeno 1 put ukupno.
ex ivan87

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Jos jedan glas za Mileta, ako ni zbog cega drugog onda zbog promene. Oseti malo Android, prednosti i mane, jer telefon uvek mozes prodati.

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

mislim da jerkann nije mislio na to da symbian ima lepsi GUI, vec da je sam sistem podlozniji vecoj modifikaciji od Androida.. Naveo je i sam da smatra da je symbian pregledan i jasan bez viska grafike, sto nekome dodje ko prednost, a nekome ko mana.. Ja bih ostao zauvek na symbianu da sam sistem radi glatko i brzo, sto ce i mozda postati moguce sa novijim verzijama, ali za sada nisam video sistem (sem iPhone OS-a) koji radi glatko kao Android.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Layne_Staley, od skoro sam i sam vlasnik android telefona. Symbian(ovaj stari) vs android zemlja i nebo. Najbolje bi bilo da,kao sto je neko vec rekao,odes to telenora i pogledas telefone. Onako procackaj pa vidi sta ti vise odgovara
ex ivan87

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Volela bih da možete da vidite koliko N97ica može da bude brza uz malo modifikacije :) Takodje i modifikacija UI je svakog dana sve raznovrsnija. Imam i android i symbian i mogu da kažem da je symbian još uvek upotrebljiviji a i po mogućnosti uredjivanja UI ne zaostaje mnogo, ako i zaostaje :) Verujem da oni koji su prešli na android više i ne prate pojavljivanje novih symbian aplikacija i MODova i zato ovako pišu :) razvoj aplikacija za symbian nije stao, naprotiv :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Takođe Milestone 99 posto dobija upgrade na Android 2.2 (što je ipak veoma bitno), a nokia će zauvek ostati na tome gde jeste. Ovaj forum je poslednje uporište symbiana u Srbiji na svim drugim su već prešli na druge OS.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Ninolina, ne verujem da je u poslednjih dvadesetak dana moglo da se pojavi nesto epohalno u svetu symbiana.
ex ivan87

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

eh pa sad..nije ba tako.. Da su svi presli na druge OS, Nokia ne bi imala ovoliku prodaju.. Android je nesto novo na trzistu (doduse sad se vec ustalio), pa je interesantan bas zbog toga..a symbian je prisutan dugi niz godina i nije se previse promenio..ali od kako je postao otvorena platforma, mogu reci da ne kaska previse za drugim platformama... I mene kopka da istrazim sta sve moze Android, ali i to ce proci i na kraju se sve svede na isto :wink:
Ono sto mogu reci je da smatram da je Droid hardverski bolji od minija,a izbor OS-a je odluka koju on sam mora doneti..

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ceftriaxone, a koji si tel koristio i kako si pokušao da ga poboljšaš? Postoji Pimp Juice za poboljšavanje brzine rada, a tu je i SPB SHELL za UI koji super radi. Ne moraš da mi odgovoriš na pitanje, više je bilo da se ti zapitaš :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Koristio sam 5800,i svasta sam mu radio. Verovatno se ne secas da sam te pitao nesto u vezi sa onim uputstvom za pravljene custom roma. Pa mozes ti da kloknes proc,ali onaj ram ce za operu mobile uvek biti usko grlo.
Obicnom korisniku koji nece da se petlja sa tim stvarima ti custom romovi i ostali programi nista nece znaciti.

Ps nema potrebe za takvim nadmenim nastupom.
ex ivan87

dyca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dyca »

ja jos uvek nisam isprobao Pimp Juice, ali koliko sam skapirao, on pored ubrzanja, podesava da Opera koristi mass memoriju,a ne memoriju sa C particije, pa bi s tim trebao da se i resi problem pucanja opere.
A slazem se da je SPB Shell odlicna stvar i u potpunosti menja izgled sistema, a pritom radi veoma brzo..
A sto se tice toga da obicnom korisniku nece koristiti nista kuvanje romova ukoliko on ne zeli time da se bakce, to stoji..ali isto to vazi i za android, ni on nije bas najbolje odradjen, pa da kazes da nije neophodno da se i sa njim malo vise pozabavi covek :)
ali mi se sve cini da se polako udaljavamo od pocetne teme :roll:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

dyca,potpuno si u pravu u vezi udaljavanja od teme,pa bih zamolio kolege (pa i modove) da ove teme oko poredjenja modela ne upotrebljavaju za "prepucavanje" za i protiv odredjenog O.S.(imali smo vise takvih tema),jer time samo odmazemo korisniku koji je zeleo da dobije informaciju o datim modelima,vec da napisemo koji model.zbog cega se nama cini boljim od drugih (drugog) modela i to je to.
I sam sam korisnik (visegodisnji) Symbiana,veoma mi je poznat sistem kako spolja tako i "iznutra",a o5 bih pre izabrao Milestone u odnosu na N97 mini.

A o O.S. ima dosta "mesta" gde se moze nasiroko pisati o prednostima i manama doticnih platformi.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

telep, citaj malo detaljnije. Android je lepsi ya oko, nema sta, ali je meni symbian odradjen mnogo logicniji i ponovicu se bez mnogo nepotrebne grafike. "Poslednje uporiste symbiana" - pa ne bih tako rekao. Jos dugo ce Nokia biti najprodavanija, ali nije to ni toliko bitno, ja sam izneo svoje misljenje i mislim da sam bio veoma objektivan za razliku od nekih.......

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Naravno da ne treba da se prepucavamo. Jednostavno,moje misljenje je:
1.milestone je brzi od minija,bez nakdnadnih modovanja.
2.mini (symbian) je jednostavniji za upotrebu od androida,ili je to na kraju stvar navike.
3. Da li ima mnogo boja ili ne to je opet individualno
4. Modovanje ili ne,isto je individualno.
ex ivan87

Odgovori