vivaz ili E72 ?
vivaz ili E72 ?
Pratim već odavno ovu rubruku i ona mi je bila merilo uvek kod nabavke novih telefona. Sada sam u dilemi koji od ova dva uzeti. Znam da je E72 poslovni a Vivaz više multimedijalni. Bitno mi je da ima dobru kameru, veću memorijsku karticu, i lakše povezivanje sa internetom. Tastatatura mi ne predstavlja problem jer sam zadnje telefone imao N97 i 5800! Voleo bih da čujem vaše mišljenje i da li može da se u Vivaz ubaci srpski meni i kakve APLIKACIJE imaju za Vivaz! 

- nikola5800
- Banned
- Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 14:30
Bio sam u dilemi da uzmem u razmartranje telefone Htc, ali pošto ima android operativni sistem i njihovu sposobnost da se kače na sve raspoložive mreže, zbog tarifnog paketa, sam odustao. Koristim Telenorov Prenesi 150, sada imaju Prenesi plus, ali bi mi račun stalno išao preko 1400, što za moje potrebe korišćenja interneta je puno. Uglavnom sve što mi treba uradim za računarom. A ne znam da li postoji opcija isključenja povezivanja kao kod N97 ili 5800. Kada on traži dozvolu na koju mrežu može da se prikači. Zato sam se odlučio za ova dva, a srce me vuče Vivazu!
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Miša, Kao što je rekao mezzano, i na androidu jednostavno podesiš da ne dozvoljavaš da se bilo šta "kači" na net bez tvog odobrenja i problem rešen.To nije razlog da odustaneš od android OS-a.Od ova dva, definitivno bih izabrao Vivaz, sada postoji i vivaz pro pa tako ne moraš da žrtvuješ qwerty tastaturu,s tim što vivaz pro ima 5Mpx kameru ,a običan vivaz ima 8Mpx.Sve aplikacije koje si koristio na 5800 i N97 će raditi i na Vivaz-u.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Miša, iako mi je Vivaz jako lep kao telefon, a UI mu je ipak nasminkaniji u odnosu na 5800 i N97, mislim da bih ja licno ipak izabrao E72. Licno sam vrlo subjektivan po pitanju touchscreen Symbian telefona i ne volim ih, jer mi UI prosto ne izgleda dovoljno dobro, i nekako mi je sav nakrpljen.
U varijanti HTC Desire protiv Vivaz, licno bih bez razmisljanja uzeo Desire, jer je Android po meni daleko superiornija platforma od Symbiana. Doduse, malo je besmisleno uzimati Android ukoliko ne zelis redovan pristup netu, jer se on na to dosta oslanja.
U varijanti HTC Desire protiv Vivaz, licno bih bez razmisljanja uzeo Desire, jer je Android po meni daleko superiornija platforma od Symbiana. Doduse, malo je besmisleno uzimati Android ukoliko ne zelis redovan pristup netu, jer se on na to dosta oslanja.
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Mislim da bih ja ovde izabrao E72... Toliko sam se navikao na qwerty i E71, da ne mogu nista drugo da zamislim. A i sam sam se uverio da ts nekad moze da bude vise problem nego prednost.
Mada, ako je kamera bitan faktor, kao sto si naveo, onda bez razmisljanja vivaz...
Mada, ako je kamera bitan faktor, kao sto si naveo, onda bez razmisljanja vivaz...
Nokia E71... Elegant, but deadly
Kamera jeste bitna, ali slike nisu loše ni sa 5mega piksela. Sada na 5800je 3, pa sam zadovoljan, ali sada ostaje pitanje kao kod Buridanovog magarca ili E72 (mada sam iščitao da mu probija svetlo, te da nešto krcka oko poklopca .... ) ili da idem na Desire - ipak je to novi operativni sistem, pa računam da ću se bar malo smiriti, jer sam navikao da menjam telefone bar dva- tri puta godišnje, što me je već počelo smarati, a voleo bih da imam dobar i funkcionalan telefon sa koji ću biti bar duže vreme zadovoljan.