i7500 ili i5800

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
cickova
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 20. Sep 2010. 15:23

i7500 ili i5800

Post od cickova »

Pozdrav,

evo novi sam ovdije, pa se prvenstveno zahvaljujem mobilnomsvetu na postojanju, jer vec par godina trazim specifikacije i citam vase reviewe, koji su mi jako pomogli pri nabavci novih mobitela.

E sad, krenimo.. Dakle slicna cijena, puno razlika... Mob bih prvenstveno koristio kao zamjenu na laptop, dakle povezivanje na net i gledanje fajlova (na se dogodit kad mi se ne da nosit laptop, ili ga zaboravim :D). E sad, obzirom da symbian smatram iznimno zastarjelim, WM jako losim, evo pojavio nam se android, pa i tako mobiteli koji su cjenovno pristupacniji "obicnim smrtnicima".

Obzirom da su mi po cijeni tu negdje LG Optimus (on ispada, mrzim LG), Samsung i7500 i i5800. E sad, zanima me, ko je netko imao iskustva, je li bolje uzeti I7500, obzirom da ima super rezoluciju, super displej, ok kameru, ali malo RAMa (govorim naravno ako bih na njega stavio Drakazov update), ili pak uzeti 5800, koji ima sluzbeni update na froyo, no nema tako dobru rezoluciju, ima TFT (manje bitno), te slabiju kameru bez blica (jos manje bitno). Takodjer 5800 mi je ruzniji (opet nebitno, ali ipak je subjektivan dojam).

e pitanje je.. odabrati sto?!?!

Hvala

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

cickova, 7500 zaobiđi u širokom luku, telefon radi očajno, koristim drugov sa default romom i ono je katastrofa koliko loše radi, možda da uzmeš u obzir spicu koja je po meni bolja od 5800 zato što ima standardnu rezoluciju tako da nećeš imati problema sa programima, inače nisam video kada izlazi 2.2 za 5800 mada verovatno neće skoro pošto još ni za galaxy s nije izašao a samsung nije poznat baš po ažurnosti.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Spica + 1 :)
Слобода или смрт

BracaCakic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 12:31

Post od BracaCakic »

I od mene ide glas za spicu. Kupio sam ga pre par dana i radi jako dobro. Ubacio sam android 2.1 i radi stvarno dobro. A i ima bolju rezoluciju od i5800 tako da uzmi to u obzir posto se mnogo lepse vide stranice na netu a i za filmove je bolje. pozz i sve najbolje

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Мене је 5700 доста интересовао али ми није јасно како је поред 800Мхз тако спор :?
Рецимо како је ХТЦ бржи иако има спорији процесор :unsure:
http://www.youtube.com/watch?v=joLjI7dgXOU

Darko94
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 30. Jul 2009. 17:29

Post od Darko94 »

i moj glas ide za spicu :) najvise radi rezolucije a i iskreno vise mi se svidja od i5800 i kupicu ga ovih dana :D :D

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

LittlePrince
Није спор него није му инсталиран нови 3д драјвер. :wink:
Слобода или смрт

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

Ako se dvoumis izmedju ta dva,imao sam oba,neuporedvo je bolji7500....od operatvivnog sistema do doobre,jako dobrekamere.E sad,ovo sto pricaju jeste tacno,kad se stavi originalni rom.....1.5 verzija,medjutim imas da stavis i 1.6 ,a moja preporuka je kuvani rom drakazov 1.6.3.3 koji je brz,nema niti jednu manu niti baguje.E sad tajisti drakaz je poceo da radi i na 2.2 androidu,prve verzje su bile bagovite,aliova poslednja od pre tri dana je brza.ne baguje sve kopmlet radi.Ima par mana(sporo izlazi iz galerije)ali su zanemarljive.Tako da ako se dvoumis izmedju ta dva svakako uzmi 7500...android je keva.E sad ovo sto kazu za 5700 i to treba da uzmes u obzir.Dobar je telefon.I meni nije bio spor.....zadovoljan sam bio sa njim.Jos nesto,od tu spomeutih,ako ti je bitan ekran,tacnije kvalitet prikaza..samsung 7500..jede ih za dorucak :wink:

Odgovori