Do pre nekoliko dana nisam imao dilemu da ce moj novi telefon biti Samsung i5700 Spica, ali sam onda saznao da postoji dobar kuvani 2.2 Froyo za i7500 i sada sam u dilemi koji od ova dva Samsunga bolje odgovara mojim potrebama, a to su:
1) pretrazivanje interneta
2) gledanje divx filmova
3) igrice idruge aplikacije
Po mom misljenju i7500 ima nekoliko ociglednih hardverskih prednosti (amoled, led blic, 8gb integrisane memorije, proximily senzor).
Sa druge strane Spica ima brzi procesor i oficijelni 2.1 Eclair
Na forumu sam procitao da na i7500 sa instaliranim Froyo romom od Drakaza, korirniku ostaje oko 40mb RAM memorije na raspolaganju (pretpostavljam da je to nedovoljno za npr. igranje igrica i slusanje muzike u pozadini), dok Spica sa Eclairom ima oko duplo vise slobodne RAM memorije.
Neman iskustva sa koriscenjem Android telefona, pa var molim za pomoc pri izboru.
Prihvatam i predloge za druge Android i Win Mob telefone.
i5700 vs i7500
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
d27, koristio sam par meseci I7500 ali sa androidom 1.5 i nisam nesto bio zadovoljan i posle njega sam se opet vratio na WM ali ako moze da se nabudzi 2.2 to je druga prica.
Telefon ko telefon je ok, malo mi je bio plastican u odnosu na touch pro-a kog sam takodje tad imao i HD2 koji sad imam. Telefon je kompaktan i nista se nije pomeralo skripalo i sl. Kamera je OK ali nista narocito (ali nije ni na HD2). Ekran je ok i dobro reaguje.
I5700 nisam nikad koristio pa ne mogu da ti uradim adekvatno poredjenje sa I7500. Koliko vidim imaju iste ekrane (slicne) ali I5700 ima slabiju kameru ali jaci procesor.
Ja bih pre uzeo I5700 da se dvoumim izmedju ta dva.
Telefon ko telefon je ok, malo mi je bio plastican u odnosu na touch pro-a kog sam takodje tad imao i HD2 koji sad imam. Telefon je kompaktan i nista se nije pomeralo skripalo i sl. Kamera je OK ali nista narocito (ali nije ni na HD2). Ekran je ok i dobro reaguje.
I5700 nisam nikad koristio pa ne mogu da ti uradim adekvatno poredjenje sa I7500. Koliko vidim imaju iste ekrane (slicne) ali I5700 ima slabiju kameru ali jaci procesor.
Ja bih pre uzeo I5700 da se dvoumim izmedju ta dva.
and justice for all...
antec, dao bih i 250e ako bi me neki telefon u potpunosti zadovoljio, ali posto toga nema na trzistu (narocito ne za tu cenu) odlucio sam da kupim neki koji bi mi zadovoljio osnovne potrebe koje sam u prvom postu naveo, i da ga koristim otprilike godinu dana.
Dakle hocu sto bolju masinu za sto manje para, a ova dva Samsunga su mi se ucinili dosta povoljni za to sto nude.
LG Optimus One je po meni za sada precenjen (u oglasima je 220e) a osim gejmerskih sposobnosti i novijeg androida ne pruza nista vise od Spice.
Dakle hocu sto bolju masinu za sto manje para, a ova dva Samsunga su mi se ucinili dosta povoljni za to sto nude.
LG Optimus One je po meni za sada precenjen (u oglasima je 220e) a osim gejmerskih sposobnosti i novijeg androida ne pruza nista vise od Spice.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit
d27,ako se cena u oglasima za nov Optimus One krece oko 200e,to je sasvim ok cena imajuci u vidu za koliko se para taj model prodaje po Evropi.
A da li je bolji od Spica-e - za pocetak Optimus dolazi sa fabrickim 2.2,i bice gotovo sigurno fabricki update na 2.3.
Dalje,ima vise slobodnog RAM-a od Spica-e,...,i generalno mislim da je u Android svetu,mozda i sire,najkompletnija kupovina u rangu oko 200e.
A da li je bolji od Spica-e - za pocetak Optimus dolazi sa fabrickim 2.2,i bice gotovo sigurno fabricki update na 2.3.
Dalje,ima vise slobodnog RAM-a od Spica-e,...,i generalno mislim da je u Android svetu,mozda i sire,najkompletnija kupovina u rangu oko 200e.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
d27,ako ces tako da gledas,od svih navedenih telefona u ovoj temi hardwerski je najbolja Omnia HD,samo sumnjam da ces naci iole solidno ocuvan primerak za 200e.
A kada sam pisao o Optimusu,prica je da za 220e imas nov telefon,a povrh svega sam mislio da zelis telefon pokretan Android O.S.
A kada sam pisao o Optimusu,prica je da za 220e imas nov telefon,a povrh svega sam mislio da zelis telefon pokretan Android O.S.

Samsung S8,Sennheiser CX300 II
Користио сам оба телефона по неколико пута,заиста сад са 2.2 андоридом то је други телефон,и ако си умерен корисник андроида,сасвим довољно,као и за шпицу,шшица је бржа,али нема 3д драјвер,овај нема довољно меморије за неке захтевније игре, и то је то.Иначе 7500 са овим андродидом и персонализацијом неком,не спада исод 30,мб максимум 45.И сасвим довољно за коришћње већину апликација,стим да има и камеру која је одлична.Ако ти је то уопште битно