Ione-tov vodic za kupovinu polovnih telefona

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Ione-tov vodic za kupovinu polovnih telefona

Post od ione »

Ione-tov vodic za kupovinu polovnih telefona 8)

1. Telefon koji zelis pazariti kupi od prijatelja (od osobe koju poznajes i u koju imas poverenja)
2. Uvek trazi garanciju (cak i ako je istekla imaces uvid kada i gde je telefon kupljen,da li je servisiran)
3. Obavezno trazi licnu kartu od prodavca (cak i ako je telefon sa garancijom i originalnim pakovanjem sa IMEI br.)
4. Uvek pre kupovine dooobro pregledaj i isprobaj telefon (kuciste,bateriju,zvucnike,wifi,gps,memo slot,tastere,kameru...)
5. Sa kupcem se uvek nadji na javnom mestu,novac ne daji dok nisi siguran da zelis da pazaris telefon
6. Ako se telefon uzima preko kurirskih sluzbi i sl. obavezno otvaranje paketa i placanje istog tek kada se uverite da je dogovor izmedju vas i prodavca u potpunosti ispostovan
7. Ako tel. nema pisanu garanciju,pokusajte da se sa prodavcem dogovorite o radnoj garanciji od par dana (da ne bi ste dosli u situaciju da posle par sati "cackanja" telefona otkrijete falinku za koju MOZDA ni sam prodavac nije znao)
8. Izbegavajte prejeftine telefone i primamljive oglase,Deda Mraz mozda i postoji ali sigurno nije na oglasima
8.1 Kod slatkorecivih oglasivaca i telefona koji su bez mane a jos i veoma povoljni,samo se zapitajte zasto bi vama nepoznata osoba "cinila" i sebi uskratila vecu zaradu
9. Izbegavati telefona na "preklapanje", "na klizanje","na okretanje" i slicne jer su dosta osetljiviji a samim tim i vise skloni kvaru od klasicnih, "cokoladica" telefona
10. Lepo je biti svoj,imati stav,drugacije misljenje od vecine pa i unikatan telefon ali kod jedinstvenih(egzoticnih) telefona pre kupovine treba razmisliti o rezervnim delovima,strucnom(da ne napisem ovlascenom) servisu i daljoj prodaji
11. Najbolji mobilni telefon je onaj koji odgovara vasim potrebama

Koji su vasi proriteti,cime se rukovodite pri kupovini polovnjaka?
Nastavite 12,13...

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

12. napraviti screen shot oglasa. kakvi prevaranti postoje ne bi me cudilo da neko proda telefon i prijavi kradju policiji, onda dobije i pare i telefon u najgorem slucaju za kupca.

nisam do sad kupovao polovne, jedino bih od prijatelja kupio.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Ne vidim razlog da temu stavis u "poredjenje modela" kad imas "kafic" odmah pored... No to je posao za modse.
Inace super tema. Ja skoro uvek kupujem polovne, iako su POKUSALI da me prevare jednom... Ali za nas koji ne mozemo da izdvojimo sredstva za nove modele (msm u radnji) ovo je odlican vid kupovine, da ne pominjem sto mogu da se nadju nenormalno dobre ponude, ono tipa star nedelju dana, mesec dana, to su bre novi telefoni u sustini... Samo sto si uskracen za unboxing dozivljaj... :P
Samo nek se rolaju....sarme.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

9. Izbegavati telefona na "preklapanje", "na klizanje","na okretanje" i slicne jer su dosta osetljiviji a samim tim i vise skloni kvaru od klasicnih, "cokoladica" telefona

Da ovoga se i ja pridrzavam obavezno i pri kupovini i nivog telefona, jer svaki pokretni deo se kad tad potrosi.
Korisni saveti za pocetnike, mada kod mene vazi "covek se uci dok je ziv".

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

12. Nikada ne kupujem telefon bez ful opreme i kutije.
13. Uvek kada kupujem telefon pravim se totalni laik za mobilne da vidim koliko prodavac zeli da me zezne

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Apr 2010. 21:52

Post od gangsta »

14. uvek pitaj da spusti cenu 10-20 eura zavisi od ukupne cene
15. nemoj postavljati previse "glupih" pitanja, postoji mogucnost da iznerviras prodavca pa ti nece nikako prodati :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

16. nek se iznervira, ko ga j... ostace bez mojih para pa neka proba da uvalja drugom :D
17. ako si u prilici, prikaci telefon na komp, vidi da li sve radi, koji je SW u njemu
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

SrpskiZmaj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 08. Apr 2012. 19:08

Re: Ione-tov vodic za kupovinu polovnih telefona

Post od SrpskiZmaj »

Uputstvo sastavljeno za kupovinu GALAXY NOTE-a!!! - neke stvari su suvišne, ali većina je univerzalna i nadam se da će Vam poslužiti!

- Kad stavljaše bateriju, vidi jel sve unutra i spolja ok (proveri usb i sd card slot...)
- PONESI SD KART, KAO I MTS I TELENOR KARTICU I PROBAJ OBE
(ODMAH UBACI MTS KARTICU... )

- MRTAV PIXEL NA EKRANU!!!
- Da rade sva dugmad (vol up/down, menu, home, back, on/off)
- Da rade obe kamere i blic (napravi par slika pa ih reprodukuj...)
- Vidi kakav je odziv ekrana (otvori novu poruku, menu scrolling...)
- BOJA EKRANA (vidi više slika, iz više uglova...)
- Vidi jel radi mikrofon (snimi govor pa ga reprodukuj...)
- Idi u podešavanja i vidi srpski jezik, tastaturu (kako stoje „z“ i „y“), ekran (osvetlj. režim. štednj)
- Vidi jel u profilu letenja sve ok
- Ponesi D900 i probaj BLUETOOTH (Sa D900 prebaci pesmu na Note, pa je reprodukuj i usput proveri jel iste dužine kao i na D900...)
- Upali wireless ili 3G (sa MTS karticom....) pa otvori net i youtube aplikaciju...
- Na kraju idi u I DOWNLOAD MODE = HOME+ VOLUME DOWN+ POWER BUTTON
(Ugasi fon i ubaci TELENOR karticu...; da izadjes drzi power malo duze...)

II RECOVERY MODE = HOME+ (VOLUME UP) + POWER BUTTON
(PRVO izvadi i SIM i SD karticu, uradi factory reset, kad se fon resetuje ugasi ga, ubaci MTS i SD karticu pa vidi jel sve radi... )

S PEN

- Da li ispada iz fona ili čvrsto leži?!
- DA LI PIŠE KAD JE ODIGNUTA OD EKRANA?!
- Upali beo ekran da vidiš IMA LI MRLJA NA EKRANU...
- Upali „S pen“ i prefarbaj ekran u zeleno pa u crveno da vidiše S pen responsibility...
- TRY TRICKS: Hold + double tab = bring quick memo
Hold + drag upwards = menu bar
Hold + drag from right to left = previous screen
Hold + tap and hold = screen capture

1 *#06# = IMEI Number.
2 *#1234# = Firmware Version.
3 *#2222# = H/W Version.
4 *#8999*8378# = Test Menu.
5 #*3888# = BLUETOOTH Test mode.
6 * # 06 # Show IMEI number
7 * # 0 * # LCD Test Menu
8 *#232331# Bluetooth Test Mode
9 *#232339# WLAN Test Mode
10 *#0842# Vibra Motor Test Mode
11 *#0782# Real Time Clock Test
12 *#0673# Audio Test Mode
13 *#0*# General Test Mode
14 *#3214789650# LBS Test Mode
15 *#0289# Melody Test Mode

POZ i srećno s kupovinom!

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Re: Ione-tov vodic za kupovinu polovnih telefona

Post od pero0000 »

@Zligor, tvoja konstatacija da bi bi prodavac posle prodaje telefona isti mogao da prijavi policiji da je ukraden, "ne pije baš vodu". Kako će on dokazati da je baš meni prodao telefon, ako ja kažem da nije i da ga nisam nikad ni video, a nema pismenih tragova transakcije između nas dvoje? Znači njegova reč protiv moje i obrnuto, na sudu se ne uvažava (ako do njega uopšte dođe)?

Inače sam za ovih petnaestak godina, otkako koristim mobilne telefone, sigorno preko 30 telefona kupio preko oglasa, na buvljacima... i nikad nisam imao problema, ni sa kvarovima telefona, a ni sa prodavcima. Što nikako ne znači da jednom neću imati...

Odgovori