Iphone 3gs vs. Samsung Galaxy S

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 16:52

Iphone 3gs vs. Samsung Galaxy S

Post od xda »

Pozdrav ljudi, skupio sam kintu za novi tel pa se sada dvoumim izmedju ova dva modela. Sa samsungom sam se upoznao nesto na kratko i nisam imao dovoljno vremena da ga proucim i vidim mane i prednosti dok iphone sam "cackao" duze vreme i odusevio me je...sad interesuje me sta vi kazete. :)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

xda, sve zvisi sta tebi treba od telefona, ja bih licno izabrao galaxy S jer sam neprikosnoveni android fan! 8) ali nije iOS nista losiji... i uvek ce imati svojih prednosti... samo nam reci sto opsirnije sa ti trazis od teefona da je sposoban da uradi...? :wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Da je izbor između GalaxyjaS i iPhona4 tu bi već bila mrtva trka jer im je hardver jako sličan, izuzev ekrana i memorije, i naravno stvar je ukusa ko koji OS više voli. Međutin oni nisu u istom cenovnom rangu, dok 3GS ne može ni po čemu da se poredi sa GalaxyS osim po ceni.

Moj savet, pročačkaj dobro šta sve Android nudi i vidi da li možeš da se uklopiš u to, jer to uopšte nije malo a za pare koje imaš ćeš uzeti dobar telefon. iOS sjano izgleda i ima jako mnogo aplikacija, mahom lepše odrađenih nego za Android (mada ima i dosta istih) ali sam iPhone je uglavnom preskup. Sam vidi šta ti je činiti i šta ti od telefona treba, ali iPhone će privlačiti više (neupućenih) pogleda a Android telefoni su odlični i u nekim segmentima nude manje a u nekim više od iOSa, samo zavisi koliko želiš da se igraš.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xda »

Najvise mi je do kvaliteta hardvera, znaci da taj tel. se ne kvari i slicno, prvi utisci moji su bili drzanje tel-a u ruci, iphone je nekako manji i zgodniji i dosta cvrsci i kvalitetnije izradjen, takav osecaj odaje dok je u ruci, dok samsung nekako je tanak, a glomazan. E sad, i ja volim android, al ovo sto sam ja video od aplikacija dosta mi tacnije izgleda IOS. Hvala na vasim misljenjima videcemo sta jos ljudi kaze pa cu razmisliti :)
LG P500 Optimus One
Blackberry 9700 Bold

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

xda, sto se tice hardvera, oba su odlicno odradjena, s tim sto mi GalaxyS deluje vise plasticno, a sad, ekran ces tesko ogrebati kod oba telefona, jer imaju valjda onaj scratch resistant display, a zadnja maska... Cale ima 3Gs (beli) ne znam da li je kod crnog ista situacija... Dobio je neke linijice cudne, posle odredjenog vremena, a nosen je u nekoj kao futroli oklopu, sta li je... Kao kad sloj farbe ispuca... Cudno dosta... Ali sem toga odlicno odradjen telefon i pri padu ce mu vrlo cesto one oble ivice ublaziti udar... Licno sam (slucajno) isprobao par puta... :shock: i nije mu nista (cale za ovo ne zna :oops: i nadam se da ne cita forum... :lol: )
To je sto se tice hardvera, 3Gs ce ti sigurno dugo trajati, za galaxy S nisam upucen toliko, ali u svakom slucaju ti preporucijem bilo kakvu futrolu za oba telefona, dosta znaci...

A sto se tice softvera, iPhone moze da koristi moj deda od 75godina, a na nokiji 3210 se nije snasao... Tako da mozes da shvatis da mu je OS prost do bola, ali neverovatno ugodan za koriscenje, toliko ugladjen OS da je to neverovatno... Pregrst applikacija, od toga 85% totalno beskorisnih... Igrice fantasticno odradjene...... S druge strane, android je po meni dosta napredniji jer se vise bazira na modovanju i prilagodjavanju UI-a samom korisniku, nije nista komplikovaniji od iOS-a sto se tice osnovnih funkcija, a ako ces ici malo napredno pa krenes na rootovanje, menjanje ROMova, kernela, i tih zezalica, to je malo tezi deo, ali dobijas mnoogo vise ( po meni najbitnije: brzina, trajanje baterije, a osim toga jos neka sminka...)

Nadam se da sam pomogao... :wink:

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

gargamel4 napisao:Da je izbor između GalaxyjaS i iPhona4 tu bi već bila mrtva trka jer im je hardver jako sličan, izuzev ekrana i memorije, i naravno stvar je ukusa ko koji OS više voli. Međutin oni nisu u istom cenovnom rangu, dok 3GS ne može ni po čemu da se poredi sa GalaxyS osim po ceni.
Potpisujem. iPhone samo ako hoces da se igras jer verovatno iOS ima vise igrica (i samo zato), mada i tu se situacija menja. Samsung je u svakom pogledu bolji telefon.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmmm, zanimljivo. D aje iPhone4 u pitanju, toplo bih ti da preporucio, ovako... malo je teza odluka. Prvo pitanje glasi, za koliko para mozes da dobijes jedan a za koje pare drugi uredjaj. Drugo - sta ti je vaznije. I trece, da li su uredjaji novi ili polovni!
3Gs je sjajan uredjaj, dosta je brz i sa 4.x iOS, i sve lepo radi. I Galaxy S je odlican uredjaj, i meni bi bio prvi na listi za uzimanje, da nemam iPhone.
Nisam ni sam pametan, ovde na forumu ima vise Apple hajtera, pa stoga se i ne moze biti objektivan.
Uglavnom - sta god da uzmes, neces napraviti gresku.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xda »

Pozdrav svima i hvala na odgovorima. Telefone sam jurio vecinom po oglasima jer ima dosta likova koji prodaju nov, ne raspakovan i za iphone jos u vakumu pa bi verovatno tako i jedino uzeo.
Sudeci po ovome sto ste vi izneli(ja nemam nesto puno iskustva)je bolje uzeti Galaxy S zbog androida sto sam i ja razmisljao, al opet vratio sam se na iphone zbog samog kvaliteta izrade kod ispustanja i slicno.
LG P500 Optimus One
Blackberry 9700 Bold

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

xda, to kod ispustanja nije isto kod svijuh sve zavisi kako ti telefon padne, drugu je ispao 3g i otisao mu je digitajzer a ispao mu je samo jednom, tako da bi bilo lepo da ti ne ispada ni jedan ni drugi telefon koji budes bio uzeo :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

lesa0208, potpisujem. Meni je 3G ispao 3 puta, 2x nije bilo nista, treci put je bilo najbezazlenije, pa je otisao ceo ekran. Zamena je bila 110€. Od tada, da ne cuje zlo, nista, ali pazim telefone kao oci u glavi :D

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xda »

Ok, po ovome je mrtva trka ali izgleda da malo dominira Galaxy S zbog Androida, tako da ce verovatno on biti moj izbor :)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

xda, i moj glas ide njemu. to je odlican telefon i dobro ce ti sluziti... ali kao sto rece lesa0208 bolj da ne ispadne ni jedan... i obavezno neku futrolu... :wink:

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xda »

Imao sam htc tattoo nedavno nesto na kratko i android mi je se svideo kao OS, ali tattoo me je strasno razocarao prijemom signala...sad da li neko zna, ali neverujem da ima nekih nedostataka galaxy?
LG P500 Optimus One
Blackberry 9700 Bold

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Neka me neko ispravi ako grešim ali prijem signala je manje-više ujednačen i najviše zavisi od mesta na kome si, odnosno mreže, ali generalno noviji telefoni imaju slabiji primopredajnik jer je gustina baznih stanica mnogo veća nego ranje (pa da nas manje zrače). Ali postoji i tamna strana ova dva modela a to je (kod 3Ga sigurno a kod 3GSa moguće) slab prijem WiFi signala kod pojedinih primeraka, dok GalaxyS ume da ima velikih problema sa GPS sigmalom. Prošnjuraj malo netom o ovome.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Problem sa GPS-om je postojao kod nekih na prethodnim romovima (mada ja nikada nisam imao problema), ovi noviji su odlični po tom pitanju.
Poslednja izmena od telep u Ned, 27. Mar 2011. 20:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

xda, nemoj da ti Tattoo bude merilo o Android uredjajima.. On je zaista daleko od ostalih i cak je i na mene uticao da teze predjem na taj OS, a sada zaista mislim da je trenutno najbolji, bar za mene.. Tako da, ako ti Android u sustini prija, svakako treba da ga probas na nekom jacem uredjaju da bi stekao pravi utisak.. Meni, na primer, iOS bas nije prijao, ali to je subjektivan osecaj..:-) Ako imas mogucnost da kod nekog koga znas vidis i probas i jedan i drugi tel, tako ces najbolje odluciti..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xda »

Dobro gps i ne koristim, sto se signala tice u centru grada kada udjem u neku zgradu nije imao signal gde su svi ostali telefoni imali, al to je sada nebitno.
Bitno mi je da kod galaxy-ja dobro radi WiFi i da nema problema u komunikaciji normalnoj
LG P500 Optimus One
Blackberry 9700 Bold

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

WiFi dobro radi i na iuredjajima - ipak pre pazara - ovo OBAVEZNO testirati u raznim uslovima!!! Jedna od boljih aplikacija za ovo je WiFiFoFum - prilicno dobro obavlja posao, i moze da se vidi kako se telefon ponasa.

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xda »

e bas ovaj iphone sa kojim sam se igrao je imao tu aplikaciju, nije me nesto iskreno zadivila jer par puta je zablokirala i nije izbacila da kucamo sifru pri povezivanju sa ruterom, iz mog iskustva.

Slazem se sa tobom u potpunosti za testiranje, moram videti da uzmem oba istovremeno pa da "cackam"

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

xda, odakle je skinuta aplikacija? Jer je poslednja, besplatna na Cydii. Da znas ako je skinuta sa Installous-a da je batalis odmah :D

Odgovori