Galaxy S2, HTC Sensation ili nešto treće?
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
Galaxy S2, HTC Sensation ili nešto treće?
doslo vreme da menjam mob
dvoumim se izmedju HTC Sensation-a i Samsung galaxy s2.... sta vi predlazete i zasto?

Poslednja izmena od Mirko BGD u Uto, 21. Jun 2011. 14:31, izmenjeno 2 puta ukupno.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa ako su samo ova 2 modela u opticaju - definitivno SGS2. Naravno, ako se poredi sa iPhone4, zbog vec poznatih licnih rpeferencija bih prevagnuo na Apple (mracnu) stranu, ali sta god da uzmes nema greske. HTC mi se nekako ne svidja, bas zbog kako je luca lepo rekao - bezlicnih modela, pa su time poljuljali moje poverenje u njih. Jednostavno, volim exkluzivu pa to ti je.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Treba ispratiti testove i utiske o oba telefona pa prevagnuti. Meni smeta to sto se pojavilo zutilo god SGS II, a Samsung ne daje nikakvo zvanicno objasnjenje.
Ovaj HTC mi je mnogo mocan ali mora bih pregledati testove po netu da cujem sta kazu za displej i bateriju. Ipak Super Amoled + na SGS II treba da bude kvalitetniji u odnosu na S-LCD. Ali...
Ovaj HTC mi je mnogo mocan ali mora bih pregledati testove po netu da cujem sta kazu za displej i bateriju. Ipak Super Amoled + na SGS II treba da bude kvalitetniji u odnosu na S-LCD. Ali...
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Mirko BGD, Teška odluka, po meni prednost je na strani GSII modela, mada ono što se meni ne sviđa kod ovog modela, kao i kod modela galaxy s, jeste kvalitet izrade.Toliki novac, a telefon je dosta plastičan.Takođe, mala težina, bar po meni, predstavlja manu, GS II je dosta širok, ukombinovano sa malom težinom mislim da neće pružati dobar osećaj u ruci, ali to je samo moje mišljenje.Što se tiče žutih tački ili mrlja koje su se pojavile, verujem da to nije ništa ozbiljno.Samasung je ozbiljna kompanija koja ne bi dozvolila takav propust na svom vrhunskom uređaju.
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Mirko BGD, jel tebe to svrbe pare?
Nemoj jos da uzimas te telefone jer ce im pasti cena za koji msec. jedino ako je bas nka zurba ili ako imas neu povoljnu varijntu.
I ja se dvoumim izmedju ta dva, planiram DHDa da posaljem u penziju i da g zamenim sa jednim od ova dva ali kojim jos nisam odlucio.
SGS II mi se vise svidja zbog ekrana i 1 GB ram-a (nije to nesto bitno ali kad placam hocu da ima
) dok mi je zamerka sto je plastican tj. kvalitet izrade i koliko vidim ma malo jacu batriju nego senzacija.
Kod senzacije mi je prednost kvalitet izrade (htc-ovi telefoni iz visoke klase su bas kvalitetne izrde) i sto ima bolji blic (dual led u donosu na obican led koji ima SGS II) a i senzacija ima vecu rezoluciju ekrana.
Slatke muke
Nemoj jos da uzimas te telefone jer ce im pasti cena za koji msec. jedino ako je bas nka zurba ili ako imas neu povoljnu varijntu.
I ja se dvoumim izmedju ta dva, planiram DHDa da posaljem u penziju i da g zamenim sa jednim od ova dva ali kojim jos nisam odlucio.
SGS II mi se vise svidja zbog ekrana i 1 GB ram-a (nije to nesto bitno ali kad placam hocu da ima

Kod senzacije mi je prednost kvalitet izrade (htc-ovi telefoni iz visoke klase su bas kvalitetne izrde) i sto ima bolji blic (dual led u donosu na obican led koji ima SGS II) a i senzacija ima vecu rezoluciju ekrana.
Slatke muke

and justice for all...
Ja se slazem sa onim sto je rekao Dream Weaver, i meni bi bila teska odluka da odlucim iz vise razloga. Iako ih nikad nisam video verujem da Senzacija ima bolju izradu od SGS II i bolji blic koji mi je bitan,ali opet slabiju bateriju a ne znam bas koliko 1520mAh moze da bude dovoljno za dvojezgarni procesor.
I ako cemo estetski vise mi se svidja Senzacija. 
Mada ko je strpljiv i ima dublji dzep mozda saceka sta ce cika Steva da nam ponudi od dual-core uredjaja,nadamo se u skorije vreme.

Mada ko je strpljiv i ima dublji dzep mozda saceka sta ce cika Steva da nam ponudi od dual-core uredjaja,nadamo se u skorije vreme.

Nokia Lumia 1520
- Dream Weaver
- Mobil manijak
Adams, vidis ovi sektasi mi nisu ni pali na pamet, verovatno ce i oni da izbace nesto da zaprze ostalima corbu. Morace sigurno da stave i veci ekran i neki dobar procesor a znamo da je kvalitet izrade kod jabuke na visokom nivou. Jedino sto kad se bude pojavilo to cudo iz epla kostace kao senzacija i SGS II 

and justice for all...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Dream Weaver, sektasi vec uveliko rade na necemu, i nece imati veci ekran, bice identicne velicine kao iPhone4. Koliko ce da kosta u svetu videcemo,a ove nase derikoze ne treba ni uzeti u razmatranje. Mada ja predvidjam da ce da bude ista cena kao za i4 kad je izasao, +/- 50€
A to sto ce neko to ovde da donese sutradan i da stavi cenu 1500€, i da proda nekoliko komada raznim retardima, - e to je vec druga prica.
A to sto ce neko to ovde da donese sutradan i da stavi cenu 1500€, i da proda nekoliko komada raznim retardima, - e to je vec druga prica.
- Dream Weaver
- Mobil manijak
miodrage, nece povecavati velicinu ekrana??
Mislim da im je to los potez jer koliko vidim svi ostali proizvodjaci idu na povecanje dijagonale
Naravno da ce i taj IP5 imati dobru prodaju, zahvaljujuci epl fanovima i fanaticma ali neke ljude ce sigurno odbiti zbog manjeg ekrana. Ja bih licno uzeo ajfon cak i za primarni telefon (ako mi se ne sividi vratio bih se htc-u a ako mi se svidi postajem sektas) ali ako dijagonala ostane 3.5 inca nista od prelaska. Bezobrazno je (po meni) traziti dosta para a opet dati manje nego konkurencija. Tako se i nokija cigancila sa ekranima i hradverom/softverom pa vidi sta im se desilo.
Mirko BGD, sta si odlucio?
Mislim da im je to los potez jer koliko vidim svi ostali proizvodjaci idu na povecanje dijagonale

Naravno da ce i taj IP5 imati dobru prodaju, zahvaljujuci epl fanovima i fanaticma ali neke ljude ce sigurno odbiti zbog manjeg ekrana. Ja bih licno uzeo ajfon cak i za primarni telefon (ako mi se ne sividi vratio bih se htc-u a ako mi se svidi postajem sektas) ali ako dijagonala ostane 3.5 inca nista od prelaska. Bezobrazno je (po meni) traziti dosta para a opet dati manje nego konkurencija. Tako se i nokija cigancila sa ekranima i hradverom/softverom pa vidi sta im se desilo.
Mirko BGD, sta si odlucio?
and justice for all...
Dream Weaver, manja dijagonala,veca autonomija bakterije.
Dok se Nokia ciganjisala sa ekranom hardverom i softverom Jabuka se cenjka samo sa ekranom i to verovatno iz nekog konkretnog razloga. Mislim da ima i veze i sa odnosom Smartphone/Tablet,jer ako povecaju mnogo dijagonalu mogu da postanu konkurencija sami sebi,tj IPadu. 
Posto mi telefon najvise treba za muziku,surf,fotografisanje(jer ne mogu bas uvek da nosim aparat od 500e) i povremeno gledanje serija razmisljam se da nabavim IP4 kada mu padne cena posle pojavljivanja novog modela. E sad zanima me da li neko od iskusnijih ko je pratio ranije oscilacije cena Iphone uredjaja zna za koliko vremena od pojavljivanja novog modela cena Ip4 moze da padne na neku cenu od oko 350e?!

Posto mi telefon najvise treba za muziku,surf,fotografisanje(jer ne mogu bas uvek da nosim aparat od 500e) i povremeno gledanje serija razmisljam se da nabavim IP4 kada mu padne cena posle pojavljivanja novog modela. E sad zanima me da li neko od iskusnijih ko je pratio ranije oscilacije cena Iphone uredjaja zna za koliko vremena od pojavljivanja novog modela cena Ip4 moze da padne na neku cenu od oko 350e?!
Nokia Lumia 1520
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Adams, Ja mislim da bi do kraja godine ako izadje 4S/5 mogla da padne cena na tih 350€.
Dream Weaver, filozofija Apple-a je vrlo jasna - svi iPhone-i lice jedan na drugi - da ne kazem isti su. Mislimd a nece povecavati ekran, jer mnogi ljudi ne mogu da drze Galaxy S ili tako nesto u ruci bas zbog velicine. Ako ti treba velicina, sto ne uzmes Dell Streak, sa 5" je zaista odlican. Ili, jos bolje, uzmi iPad 1, i ima Cydia tweak za njega uz pomoc koga mozes da obavljas pozive i SMS.
Dream Weaver, filozofija Apple-a je vrlo jasna - svi iPhone-i lice jedan na drugi - da ne kazem isti su. Mislimd a nece povecavati ekran, jer mnogi ljudi ne mogu da drze Galaxy S ili tako nesto u ruci bas zbog velicine. Ako ti treba velicina, sto ne uzmes Dell Streak, sa 5" je zaista odlican. Ili, jos bolje, uzmi iPad 1, i ima Cydia tweak za njega uz pomoc koga mozes da obavljas pozive i SMS.
Dream Weaver, ja imam Htc Hd2 i velika dijagonala stvarno jeste uzivanje za surf ali nije uvek prednost.Ja imam veoma malu saku i prste i recimo ne mogu da obuhvatim telefon kaziprstom i palcom.
Stavljanje vece baterije napravilo bi od hd2 mega ciglu.
A realno ni jedna optimizacija os-a ne moze da pobedi manju dijagonalu i veci kapacitet baterije. 
miodrage,neverovatno je kako cak i 3gs nov drzi mnogo jaku cenu. :/

miodrage,neverovatno je kako cak i 3gs nov drzi mnogo jaku cenu. :/
Nokia Lumia 1520
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Sve ima svoje prednosti i mane. Ali na to se covek brzo navikne. Recimo ja ne znam da li sam pogledao 20 klipova za 2.5 godine koliko imam iPhone. Nemam vrmena da se smaram sa tim glupostima. U principu telefon koristim za njegovu osnovnu namenu, povremeno surf (uglavnom samo vesti), gomile aplikacija tipa vremenska prognoza (imam ih 5 u telefonu) jer mi to zaista treba, moje neke specijalisticke aplikacije tipa Campbell ortopedija, traumapedia, clinical orthopaedic examination, navigacija, i poneka igrica da ubijem vreme.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Svakako da veličina ekrana može da igra veliku ulogu, ali svako treba da peispita svoje potrebe pa da se odluči za određeni model.Veće je uživanje gledati video klipove i filmove na 4.3' nego na 3.5', pa shodno tome, ako je korisniku akcenat na surfu i video sadržaju, izbor je očigledan, a to je model sa ekranom od 4 i više inča.Naravno velika dijagonala dovodi do povećanja širine aparata, pa i na to treba misliti.Lično, po meni, najidelanija veličina ekrana je od 3.7 inača, sve preko dovodi do toga da telefon bude glomazan.
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
blizi se deadline... do kraja juna eventuano prve nedelje jula moram da donesem odluku pa sam resio da ozivim temu 
jos nisam doneo odluku sem sto sma se informisao na nekim Nemackim forumima da Sensation nema apsolutno nikakvih problema sa wi fi i BT..
obadva telefona su mi i vise nego odlicna, kad bih mogao, pazario bih obadva

jos nisam doneo odluku sem sto sma se informisao na nekim Nemackim forumima da Sensation nema apsolutno nikakvih problema sa wi fi i BT..
obadva telefona su mi i vise nego odlicna, kad bih mogao, pazario bih obadva

- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Mirko BGD, na mene SGS II nije ostavio neki utisak, previše je plastičan i tanak, a i dosta širok tako da je nezgodan za držanje. Dok Sensation deluje mnogo robusnije i kvalitetnije odrađen, a i teži je tako da ostavllja bolji utisak, pravi premium model. Međutim SGS II je po svemu bolji uređaj, ima kvalitetniji ekran i kameru, više memorije, brže radi, čita sve moguće kodeke. Evo ovde imaš jedno njihovo poređenje Face off
Što je još gore ni na ovom testu Sensation se nije proslavio protiv SE Xperia ARC, sa dosta slabijim specifikacijama HTC vs ARC pogledaj samo kakav mu je ekran! Tako da ne znam baš da li se isplati tih para.
Pozdrav !
Što je još gore ni na ovom testu Sensation se nije proslavio protiv SE Xperia ARC, sa dosta slabijim specifikacijama HTC vs ARC pogledaj samo kakav mu je ekran! Tako da ne znam baš da li se isplati tih para.
Pozdrav !
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime