Nokia C6-01 ili Nokia C7?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
ღMilicaღ
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 26. Jun 2011. 21:53

Nokia C6-01 ili Nokia C7?

Post od ღMilicaღ »

Razmisljam da kupim nov telefon, pa koji mi preporucujete?
Bitno mi je da je dobar telefon, da ga koristim duze vreme (a ne da svaki menjam na godinu dana jer vecito nesto fali :dry: ).
Ne razumem se toliko u telefone, imala sam s5230 i tu me je touch nervirao jer je poceo da baguje, ali sa nekim od ova dva valjda ne bi bilo problema. Trenutno imam C3, nesto mu nije u redu sa softverom, a i razocarala sam se kada sam videla da je Made in China. Mislila sam da su me presli nesto. :smutny:

Ova dva su mi zapala za oko, prvi C6-01 ali posle sam negde citala komentare, sto se tice izgleda pozadi, kao C7 bolji jer je tanji, a da u stvari nema nikakve druge razlike osim izgleda. E sada, ne znam, ne razumem se toliko. Pa vas zato molim za pomoc. :)

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Нокиа Ц7 је тања и елегантнија од Ц6, има већи екран и више меморије (Ц6-340МБ, Ц7-8ГБ). Што се тиче поузданости ни један телфон данас није поуздан, сви се праве да трају што краће а цена није мерило квалитета и трајности.
Ја код ова два не бих ни гледао Ц6.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

ღMilicaღ, verovatno ce i na C7 i C6-01 da pise "Made in China" ili neka druga azijska zemlja. To nema nikakve veze. Telefoni su skoro isti. Jedino, C7 ima 8GB interne memorije, pa za njega ti ne bi bila neophodna memorijska, a C6-01 ima samo 340MB. Ja bih zbog toga dao prednost 7-ici.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Da sve im je isto sem velicine ekrana i memorije. Ipak u ovom slucaju C7.
COMPARE

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

ღMilicaღ, Moj glas ide za C7.Ima veći ekran, više memorije i lepši je od c6-01.Jedino što može da zasmeta i na jednom i na drugom modelu je odsustvo AF.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

ღMilicaღ
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od ღMilicaღ »

Sto se tice memorije, dovoljna mi je i od 2GB jer ni to necu sve ispuniti (trenutno imam od 1GB i nisam ispunila sve). Sto se tice ekrana, kod S5230 je manji cini mi se (3 inca, nadam se da ne gresim) pa mi je to odgovaralo. AF mi nije ni potreban. Jedino sam se dvoumila zbog izgleda, ali kada bih uzela C6-01, uzela bih ceo crn, pa mi to toliko ne bi smetalo. A i sto se tice budzeta, pre cu da priustim za C6-01, kako kazete sve je skoro isto, a opet je jeftiniji. I kako mi se cini, na C7 je samo deo kod baterije metal, ostalo plastika, a kod C6-01 sve je metal osim dela oko toucha (nadam se da ne gresim, tako sam procitala negde).

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

ღMiliceღ, C6-01 je ok model, ali mislim da bi ti C7 vise odgovarao, makar zbog veceg i preglednijeg ekrana. C6-01 ima jedna moja koleginica s posla, meni deluje tako minijaturno, a i tezina se dosta oseti zbog metalne konstrukcije.
Skupis jos malo novaca, uzmes C7 i boli te pertla... 8)

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Pogledaj Wave,meatalni kao ove dve Nokie ,jeftiniji ali je zato bolji :D
Prednosti Wave-a u odnosu na C6\C7:Bolji ekran,kamera(foto i video),muzicki cip.

ღMilicaღ
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od ღMilicaღ »

@Green, nije meni zbog ekrana, imala sam S5230 pa mi je i taj ekran odgovarao. Svidja mi se bas i zato sto je metalna konstrukcija, jer i da padne, nista mu ne bi bilo, dok je na C7 sve plastika osim dela kod baterije (ako se ne varam). A i C7 mi je nekako jajasti. Tesko da cu skupiti, tek sam pocela da skupljam :)

@ione, ne volim Samsung, a i planiram da uzmem phone u Handy, a tamo nije jeftiniji od C6-01. :)

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Аууу где ти купујеш телефон, ја сам увек мислио да тамо телефон купују само они којима паре нису битне а не и они који скупљају за исти :ohmy:

Који год да ти падне неће добро проћи, био од метала или не, то је само привидан осећај који је додуше леп али је само привидно, у суштини што се тиче осетљивости на падове сви су исти (читај, боље да ти не падне).

ღMilicaღ
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od ღMilicaღ »

Pa tamo mi je najsigurnije (bar tako mislim) jer do sada nemam bas dobro iskustvo sa ostalim prodavnicama. Ja skupljam, ali znam da ce mi moji dati pare da kupim, mada ne zelim njih da opterecujem time.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Погледај ове две теме, можда будеш имала мало бољу слику о сигурности куповине у Србији :D

Тема 1 Тема 2

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

C7!

+1 :wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

ღMilicaღ
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od ღMilicaღ »

C7 mi je nekako jajast .. sto ga vise gledam :?

Ali kad je sve skoro isto, ... zasto ne C6-01? :?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Da i meni se na izgled vise svidja C6. C7 je zaobljen u Samsung stilu. Memoriju naravno mozes dopuniti karticom, bitno je da im je rom memorija ista. Pa ako ti velicina ekrana nije bitna odluci se za C6.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Што се тиче изгледа ја о њему не бих судио преко слика, иди до неке продавнице и погледај оба телефона уживо па одлучи. Ми смо ти рекли разлик ако ти нису битне онда гледај изглед али то гледај уживо јер слике на интернету често варају.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

milice, pogledaj privatnu poruku, nemoj da dajes lopovima pare za telefon koji toliko ne vredi... :wink: :wink: :wink:

Odgovori