Pozdrav svima,
Molio bih za savet koji telefon izabrati.
Ja sam inace poprilican laik, zato Vas molim, nemojte stedeti objasnjenja. Sad posedujem Samsung Jet S8000, koji sam kupio uz paket Telenora pre dve godine.
Kao sto je receno u uputstvu za postavljanje pitanja, pokusacu da predocim koji bi bili moji, eventualni zahtevi.
Sto se tice cene, nemam preterano ogranicen budzet (dakle oko 350evra), ali sam zbog svojih interesovanja, vise opredeljen na, ako postoji, jeftiniju varijantu za ono sto meni treba.
Ja cu sad navesti sta bi trebao da poseduje telefon, pored onih standardnih opcija.
Internet (prevashodno mail), znaci bez surfovanja, osim u nekim retkim prilikama.
Skype i Tencent QQ messenger
MS Office (Word, Excell) da mogu da skidam dokumenta sa maila, da ih preradim, sacuvam i ponovo nakacim na mail i posaljem.
Da ponekad mogu da upotrebim TeamViewer.
Kamera ne manja od 5 MP, kao i mogucnost da se slici promeni dimenzija ako je potrebno i odmah posalje mejlom.
Navigacija; da se ponasa isto kao i navigacioni uredjaji.
Mogucnost povezivanja na BT uredjaj u automobilu koji je povezan na fabricku muziku i zvucnike.
Glasovne komande za pozivanje i ako je moguce za poruke (za poruke nije vazno)
Jako mije bitan kvalitet uredjaja u smislu ne kvarenja i nemanja softverkih problema. Do sad ni sa jednim telefonom nisam imao ni jedan problem.
Duzina trajanja baterije mi je bitna, mada sam svestan da moram da pravim kompromis.
Velicina ekrana nije ogranicena. Bitno je da ima jako dobro osvetljenje na dnevnom svetlu i suncu.
Nisam neko ko drzi telefon na stolu, a uvek je negde sakriven osim kad imam poziv ili je u upotrebi.
Dakle, telefon mi treba samo da mi bude koristan, kao i da odaziv funkcija bude brz.
Hvala unapred.
P.S. marka telefona mi nije toliko bitna. Izgled bi trebalo da bude obican muski.
Koji telefon preporucujete do 350 evra
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 21. Dec 2011. 20:22
- Kontakt:
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
imperialbma, TeamViewer je dostupan samo na Android i IphoneOS telefonima. Sto se tice Excel-a i Word-a, vecina smart telefona ima mogucnost editovanja tih dokumenata.
Ako je bitno da se unosi i menja tekst onda preporucujem neki Android telefon sa hardverskom tastaturom kao sto je HTC Desire Z, a ako hardverska tastatura nije obavezna do 350 eur ima par zgodnih Android aparata koji ispunjavaju gornje uslove. Npr SE Xperia Arc S, Samsung Galaxy S/S+/R itd.
Sto se tice glasovnih komandi, na vecini ovih aparata se moze instalirati dopunski softver koji omogucava koriscenje glasovnih komandi.
deksicom, TeamViewer, koliko ja znam, nema SymbianOS verziju, a i da ima bio bi skoro neupotrebljiv na tako malom ekranu.
Ako je bitno da se unosi i menja tekst onda preporucujem neki Android telefon sa hardverskom tastaturom kao sto je HTC Desire Z, a ako hardverska tastatura nije obavezna do 350 eur ima par zgodnih Android aparata koji ispunjavaju gornje uslove. Npr SE Xperia Arc S, Samsung Galaxy S/S+/R itd.
Sto se tice glasovnih komandi, na vecini ovih aparata se moze instalirati dopunski softver koji omogucava koriscenje glasovnih komandi.
deksicom, TeamViewer, koliko ja znam, nema SymbianOS verziju, a i da ima bio bi skoro neupotrebljiv na tako malom ekranu.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 21. Dec 2011. 20:22
- Kontakt:
Hvala svima na brzom odgovoru ali i na trudu uopste.
HTC Desire Z sam upravo pogledao. Ima znaci hardvesku tastaturu, ali ne na ustrb velicine ekrana, sto je jako dobra opcija. Mada nemam problema sa touch screen ekranom i tastaturom na njemu (Samsung S8000 Jet koji je dosta manji). Na ovom telefonu, u tehnickim karakteristikama, jos stoji da ima pozivanje glasom. Da li to znaci da se ne mora nista dodatno instalirati i da li mi mozete pojasniti kako se komanduje glasovnim pozivima i da li postoji glasovna opcija za sms (nije toliko bitno).
Dakle nisam rekao za tastaturu posto mi je i jedna i druga opcija OK.
Pored ovih telefona koje ste naveli, da li mozete da mi date misljenje o njima i nekim drugim telefonima, koji bi zadovoljili moje potrebe, a u smislu kvaliteta, stabilnog rada, kao i trajanja baterije
HTC Desire Z sam upravo pogledao. Ima znaci hardvesku tastaturu, ali ne na ustrb velicine ekrana, sto je jako dobra opcija. Mada nemam problema sa touch screen ekranom i tastaturom na njemu (Samsung S8000 Jet koji je dosta manji). Na ovom telefonu, u tehnickim karakteristikama, jos stoji da ima pozivanje glasom. Da li to znaci da se ne mora nista dodatno instalirati i da li mi mozete pojasniti kako se komanduje glasovnim pozivima i da li postoji glasovna opcija za sms (nije toliko bitno).
Dakle nisam rekao za tastaturu posto mi je i jedna i druga opcija OK.
Pored ovih telefona koje ste naveli, da li mozete da mi date misljenje o njima i nekim drugim telefonima, koji bi zadovoljili moje potrebe, a u smislu kvaliteta, stabilnog rada, kao i trajanja baterije
- tomas.hokenberi
- Moderator
imperialbma, nijedan od tih telefona, niti bilo koji drugi smart telefon koji ispunjava navedene uslove, nema neko narocito trajanje baterije. Jednostavno Potrosnja CPU koji rade na 1-1.4 GHz i velikih ekrana je jednostavno prevelika. Do 2 dana bez dopune je najvise sto se moze ocekivati.
Sto se tice pozivanja glasom nebitno je da li je vec instalirano ili ga treba doinstalirati posto je instalacija odgovarajucih aplikacija sa marketa vrlo jendostavna, i mislim da bi bila velika greska da se telefon procenjuje prema tome da li je odgovarajuci softver za voice komandovanje vec prisutan, a na ustrb vaznijih karakteristika koje nije moguce softverski nadograditi.
Sto se tice pozivanja glasom nebitno je da li je vec instalirano ili ga treba doinstalirati posto je instalacija odgovarajucih aplikacija sa marketa vrlo jendostavna, i mislim da bi bila velika greska da se telefon procenjuje prema tome da li je odgovarajuci softver za voice komandovanje vec prisutan, a na ustrb vaznijih karakteristika koje nije moguce softverski nadograditi.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
imperialbma, Ako nije problem da telefon bude bez hardverske tastature, možda bi mogao da pogledaš i HTC HD2, on ima sjajan ekran od 4,3 inča.Tu je svako i Desire S, on ima indentičan ekran kao i Desire Z, ali nema hardwersku tastaturu.Još jedan sjajan model je i N8 koji ima odličnu kameru, zaista impresivan kvalitet izrade i ispunjava skoro navedene zahteve.
- tomas.hokenberi
- Moderator
znemanja, kao sto sam vec napomenuo deksicom-u, posto imperialbma-u treba TeamViewer, koji postoji samo u Android i IphoneOS verziji, Symbian uredjaji poput N8 se ne uklapaju u njegove zahteve.