Nokia E71 ili E72

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 08. Feb 2012. 13:13

Nokia E71 ili E72

Post od sbanja »

Pozdrav svima! :)

Uskoro kupujem novi telefon pa sam u dilemi koji da uzmem...Suzio sam izbor na ova dva pa me interesuju vasa iskustva sa njima..

Moram samo da naglasim da nisam zahtevan korisnik, koristio bi najvise mail i internet.. Ono sto mi je NAJBITNIJE jeste da telefon bude kvalitetan i izdrzljiv. Telefone ne menjam cesto pa tako ocekujem da mi sluzi 2-3 godine, zato mi je segment kvaliteta najbitniji...

Razliku izmedju E71 i E72 vidim u brzem procesoru i jos nekim stvarima ali pitanje je koliko bi to meni znacilo u praksi posto kao sto sam naglasio nisam zahtevan korisnik..

Znaci drugari pitanje je sledece....koji je bolji? ;) Da li vredi doplatiti vise i uzeti savremeniji ili je i stari sasvim ok telefon...?

EDIT:Ukoliko sam pogresio temu, izvinjavam se i molim moderatore da je prebace na odgovarajuce mesto...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Vredi doplatiti. I ja sam se pre tri meseca slicno razmisljao i u kombinaciji su bili e63 i e71 ali nakraju sam se odlucio za e72 i nisam pogresio.
Nisam koristio e71 pa ti nemogu dati poredjenje ali u testu za e72 pise da je e72 bolji od svog predhodnika, to mozes i sam procitati.
Jedina mana kod e72 je internet i pregled vecih stranica , stranica se brzo ucitava ali se ponekad desi ful memori. Dobro kodmene je ukljuceno nekoliko app... u pozadini pa je mozda i to razlog ali opere rade dobro.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E72 jeste bolji, jeste brzi, i sve jeste u odnosu na prehodnika, ali ono sto se meni ne svidja je ta sugava plastika. Nokia je lepo zapocela sa E serijom, iduci na kvalitet, i dobru izradu, od kvalitetnih materijala, pocevsi od E60, E61... pa onda napravila E71, po meni i dalje najkvalitetniji ikada napravljen telefon iz Nokije, a onda usrala motku sa svim posle njega sto nosi prefix E, jer od Enterprize tu vise nema ni to E. Meni je taj E72 tako skriputav, krckav, lomljiv, uzeo ga u ruke, i brze bolje ga vratio vlasniku, bojeci se da nesto ne polomim. Dok E71 daje sjajan osecaj cvrstine i robusnosti u ruci, imam utisak da mu ni pad sa par metara visine na beton nece mnogo naskoditi, izuzev mozda neke ogrebotinice.
Ali kao sto rekoh, sve drugo je na strani E72, pa sad neka moj glas ide za E72, ali teska srca.Razlog je bas zbog toga sto je noviji, pa ce lakse da se izbori sa nojim softverom, nego godinu mu dana stariji prethodnik.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

sbanja, ukoliko ces koristiti te funckije koje si naveo onda ce ti sasvim dobro posao odraditi i e71,jednostavno nemas potrebe da dajes vise novca za bolji procesor,kameru,3.5mm ulaz za slusalice itd ako ti u nekom svakodnevnom koriscenju ne znaci preterano.
Moj glas za e71,jedino pazi da ti pod NOVIM telefonom ne uvale prepakovanu ragu....
D500&E71

sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sbanja »

Zahvaljujem svima na savetima i naravno ocekujem i druge da se ukljuce! I dalje sam u nedoumici koji da uzmem...Jako mi je bitno da je telefon cvrst, da mu je kvalitet izrade dobar, tako da sa te tacke gledista po vama bolji je E71 a opet E72 ima svojih prednosti...eee muke moje!
loki13 napisao:pazi da ti pod NOVIM telefonom ne uvale prepakovanu ragu....

Sta tacno mislis ovim? Uostalom kako prepoznati takvu "ragu" od proverenog telefona...?
Telefon bi kupio u prodavnici mob. telefona, ne bi u nekim marketima ili preko ovih "popularnih" telenor/mts/vip paketa...I gledao bi da garancija bude minimum godinu dana..

Nebi da idem u off ali posto cu telefon kupiti u N.Sadu, da li neko zna proverene prodavnice mob. telefona kao i one koje treba da izbegavamo...znaci da covek zna za sta daje pare a ne da su neka lopovska posla? Na zalost u danasnje vreme obazrivosti nikada dosta... Da ne bude reklama istih, moze i na pp.

Pozdrav

:)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ja sam moj kupio nov od proverenog coveka na crno koji bas puno prodaje telefone i puno njih koje ja poznajem je kupilo telefone od iste osobe ali ja sam iz Les...
Moj telefon te cvrst, cak je i donja lajsna na njemu kako treba. Citajuci i ovde na forumu nazalost telenorovi primerci su se lose pokazali i bilo je prituzbi na telefone iz hendi-ja.

Jos neke prednosti:
E72 ima efekte kod prelaza iz meni u meni i ima bolju tastaturu za kucanje, ima i bolju kameru.
Ako pronadjes navi pakovanje dobices i stalak za auto.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

imao sam oba moba.pošteno raspored tastera mi se više svidja na e71 i nekako mi se čini da je kvalitetniji mob.e72 je bolji ali ako ti brzina lampa koja je integrisana i još neke stvari ne trebaju onda lepo uštedi 100€ i uzmi e71
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sbanja »

Razlika u ceni izmedju e71 i e72 je uglavnom oko 40-50 eur, mada na nekim mestima i vise... Po svemu sudeci jos cu da pricekam koji dan i dobro da razmislim...videcu da pogledam i jedan i drugi uzivo pa cu da presudim...

Nego sad sam se malo zabrinuo oko ovog sto je loki napisao...da li je imao neko slucaj da je uzeo tel. u prodavnici i da je dobio "prepakovanu ragu"...kako da covek bude siguran da uzima pravu stvar..? Opet kazem, ako neko zna slucajno proverena mesta tj.prodavnice tel. u N.Sadu kao i one koje trebaju da se izbegavaju neka mi napise..(moze i na pp ako nije dozvoljeno javno)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

sbanja pa to sa pakovanjem je relativna stvar gde ti nećeš moći da znaš da li jeste ili nije sa obzirom da lifetimer može da se resetuje.e sada tu je dobri stari nos koji može da omiriše novo ali šta ako je samo oklop menjan a on miriše na novo‚itd.
najbolje je da se ne cimaš oko toga.verovatno su novi mobovi.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sbanja »

Pa ne zna jesam li u pravu ali mobilni ne bi kupovao preko ovih mts/vip/telenor paketa posto sam cuo da su bas losi, i da su skoro svi skinuti sa nekih inost.mreza..

Razmisljao sam da uzmem i kod ovlascenih distrib. zbog garancije od 2 godine ali su im cene mnogo jake...U principu ne preostaje mi nista drugo nego da uzmem tel. u prodavnici mob. telefona, po mogucnosti nekoj "poznatijoj" koja posluje vec duze vreme...ipak i njima je cilj da steknu poverenje kod ljudi..ipak je konkurencija ogromna...I gledao bi da garancija bude minimum godinu dana...

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

miodrage napisao: pa onda napravila E71, po meni i dalje najkvalitetniji ikada napravljen telefon iz Nokije,.
apsolutno, ali apsolutno se slazem. E71 je jako dobar telefon. Po meni nemoj menjati za e72.. ali to je samo moje skromno misljenje :D
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sbanja »

Citao sam dosta pozitivnih komentara o E71 pa sam zato ga uzeo u obzir, posto mi treba tako jedan pouzdan i kvalitetan tel. a i svidja mi se, mada mi je E72 lepsil...e sad problem mi je sto ja telefone jako retko menjam, znaci sad kad bi uzeo ne bi ga menjao sigurno jedno 2-3 godine, naravno pod uslovom da sve radi ok, a posto je E71 izasao cini mi se 2008 god., sto znaci da danas ima 4-5 godina plus ovoliko koliko bi ga ja koristio 2-3 godine..to mu dodje 6-7 god od kada je izasao sto u tehnici prestavlja praistoriju...

Sa druge strane E72 je savremeniji i za 2-3 godine od sada opet bi predstavljao neki "pristojan" tel....Ne znam da li shvatate sto ocu da kazem, znaci ne bi voleo da uzmem nesto sto je vec poprilicno zastarelo a kamoli za 2-3 godine...E sad koliko bi to meni znacilo posto nisam zahtevan korisnik ne znam ali opet covek uvek tezi ka boljem...

Brate mili, nisam znao da cu ovoliko da lupam glavu zbog kupovine telefona... :wink: :?

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

sbanja, vidi u RIM mobilu za telefone,oni su vek bili ok.....
A sto se tice zastarelosti,ako cemo realno da gledamo e71 i e72 su vec zastareli,izasao je e6 koji donosi neka unapredjenja.
Glavna unapredjenja e72 u odnosu na e71 su vise multimedijalnog tipa (kamera,3.5mm ulaz za slusalice itd) ako po tebi to vredi dodatnih 40-50e onda uzmi e72,ako ne onda odaberi e71.
D500&E71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

sbanja, E71 je izasao u julu 2008. E72 je izasao u oktobru 2009. Razlika i nije neka drasticna, tesko da ce za 2-3 godine E72 da bude kako ti kazes pristojan telefon, kad je vec sada bajat ko budjav 'lebac.
Evo ti detaljno poredjenje telefona:

Kod: Obeleži sve

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2425&idPhone2=2831
Ukoliko je tako mala razlika (40-50€) onda se isplati da uzmes ipak jaci i brzi telefon, ali veruj mi nije tako dobar osecaj u ruci kao sa E71 koji je ceo od metala, dok mladji brat ima poklopac za bateriju od metala i poneki metalni insert.
Iskreno, ne znam sta podrazumevas pod kvalitetan i izdrzljiv telefon, ali tu je najbolji Sonim. Nazalost, cene su im prenaduvane, ali imaju sve sto ti treba, pogotovu sto se izdrzljivosti tice, najvisi military standardi su ispostovani.
Moji stavovi o Nokiji su opste poznati na forumu, i izmedju ova 2 ja bih se verovatno odlucio za E71. Ali to je samo moje misljenje - a opet sve uzimajuci u obzir ono sto si ti napisao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sbanja »

Hvala svima na savetima...
miodrage napisao: tesko da ce za 2-3 godine E72 da bude kako ti kazes pristojan telefon, kad je vec sada bajat ko budjav 'lebac.
Hehehe...jbg ljudi ja se ne razumem preterano u mob. nego gledam da je e72 malo "jacih"performansi od e71...
miodrage napisao:Iskreno, ne znam sta podrazumevas pod kvalitetan i izdrzljiv telefon
Tu mislim da je plastika/metal izdrzljiv, da se posle nekoliko meseci ne vidi pohabanost, da je tastatura izdrzljiva, da moze pretrpeti neki "obicni" pad (pa valjda ne postoji osoba kojoj nije neki tel. ispao...), sve u svemu cvrst telefon.. Moram reci da sam ja od onih koji znaju da cuvaju stvari, svaki moj tel. i posle nekoliko godina izgleda veoma lepo...prosto, takve stvari znam da da pazim...
loki13 napisao:sbanja, vidi u RIM mobilu za telefone,oni su vek bili ok.....
Videcu i kod njih, oni su dugo u poslu a i imaju 4-5 radnji u NS...Ima li jos ko predloga..? ;)

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim već koristi ociju Izmeni. Obavezno pročitaj pravila Foruma.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

sve serije e72 koje su izasle od 2010 pa nadalje su ekstra utegnute, ne zaostaju uopste za e71. tacno je da je bilo rasklimatanih prrimera, ali samo u prvim serijama. koristim bronzanu e72 skoro 2 godine, ispadala mi je sto puta, jako je retko u futroli, a i dan danas kad izvadim telefon da se javim na poziv ili otkucam poruku, izazive komentare kako je telefon lep, pogotovo taj moj bronzani, tj boje starog zlata, jer deluje bas prefinjeno...
Poslednja izmena od djoxie u Sub, 11. Feb 2012. 09:00, izmenjeno 1 put ukupno.
::luv phonez::

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

sbanja, ne brini telefon je bas izdrzljiv. :)

sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sbanja »

Hvala svima na savetima...

Videcu oba telefona uzivo pa koji mi se vise svidi uzecu ga....mislim da ne mogu puno da pogresim ni sa jednim od njih...

Pozz :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

sbanja, sta bi dali se kupilo nesto i sta .

Odgovori