Desire HD vs. Galaxy S Plus (vs. Galaxy S)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Desire HD vs. Galaxy S Plus (vs. Galaxy S)

Post od marko 0401 »

Pozdrav ljudi, šta mislite, koji je najbolji izbor od ova tri!
Prvo sam se bio nenormalno zagrijao za DHD, ali sam zbog njegove veličine malo nesiguran (vidim da neko kaže da je glomazan i nepraktičan), tu je onda i loša baterija, za S2 se nema još uvjek ;), pa ovi S modeli ne izgledaju loše.

Ali onda se i između njih dvoumim.
Stariji ima bolji GPU, noviji bolji CPU, velika prednost starijeg je da ima bolju podršku developera (valjda?), koji uzeti baš ne znam.

A pored svega ovoga, još uvjek me intrigiraju PRC Dual SIM telefoni (dual mi u stvari najviše i treba) koji imaju Android, 2xSIM, GPS, WiFi, 8MP cam... Znači sve ono što meni treba, ali nisam siguran da to nije samo bacanje para.

Pa da li ići na sigurniju varijantu (Samsung/HTC), ili rizikovati sa Kinezima, a ako ne rizikovati koji uzeti...
Pomagajte braćo mila... :)

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

No name dual sim telefone zaobidji. na prvi dodir se oseti da nemaju sta da traze pored bilo kog galaxy modela.
S vs Splus, ja sam za noviji model.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

marko 0401, kao sto ti je neko vec napisao na temi o kineskim telefonima, te "8 Mpix" kamere na "kinezima" su cista prevara. U najboljem slucaju se iza natpisa 8Mpix krije 2Mpix kamera, a 8 Mpix se "simulira" softverskom ekstrapolacijom, a cesto se ne potrude ni da simuliraju 8Mpix. Ako ti je bitan dual-sim, a zelis Android telefone mozda mozes da sacekas da se kod nas pojave u prodaju Samsung Galaxy Y Duos ili Samsung Galaxy Y Pro Duos.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

STrider90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 09. Maj 2009. 16:38

Post od STrider90 »

Ja sam bio u slicnoj dilemi kao i ti pre par meseci. Galaxy S nisam uzeo zato sto nema blic, dizajn mi se ne svidja, a i postao je previse cesta pojava. Desire HD ima moj ortak, dobar telefon, ali mozda malo preglomazan za moj ukus, a i baterija mu je ocaj. Na kraju sam uzeo Xperiju Neo, koji ima prakticno istu masinu kao Desire HD, samo - manji ekran, nijansu RAM manje, i + prednja kamera, bolja zadnja kamera, bolja baterija, zvanicni ICS

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Post od marko 0401 »

Hvala ljudi na javljanju.

@Zligor
Znam da PRC tel ne može da se poredi sa Samsung telefonom, ali ipak me kopka koliko su loši... :)
Čuo sam dosta pozitivnih mišljena o njima, da nisu toliko loši!
Ima neka očajna kopija iPhone.a 3, ali ovi noviji da nusu toliko loši valjda.

@tomas.hokenberi
Znaš kako, napisao sam da ti telefoni imaju 8MP, ali ne očekujem ja to od njih. ;)
Svjestan sam da je to PRC tel, ali ako može da izvuče i tih 2MP i napravi ok fotografiju, to mi je prihvatljivo.
Realno, kome treba 8MP? To su gluposti.
Što se tiče tih novih Dual Samsunga, ne sviđa mi se kako izgledaju, hoću drugačiji izgled telefona.

@STrider90
Ti me najbolje razumiješ. :)
Upravo zbog blica se i ja lomim oko Galaxy S (imam dobru ponudu, nov za 250eur, garancija 24mj kod Telenora),
a za Desire HD i ja imam osjećaj da je preglomazan, a kada sam vidio na dosta mjesta da se ljudi žale na bateriju, odustao sam od njega.

Tako da.... :) treba izabrati.
Da imam para (da bacim na njega), znam šta bih, Galaxy S2 ;), ali puno je para...

Koja bi bila vaša preporuka za tel do 250eur, a da ima Android, WiFi, GPS, kameru(front/rear)
. To mi je must have.
STrider90, gledam sad tu Xperiu, ne izgleda loše uopšte!
Koliko košta ona sada?

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Pogledaj Xperia-u Ray,njega mozes da nadjes za 200 evra a vrlo je dobar telefon,jedino sto ima displej 3,3 inca... :)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Desire HD.Ima ga drug,stvarno je telefon odlican.
Ne postoji preglomazan telefon,sve je u glavi :)
Ja kad uzmem drugarov Iphone 4 deluje mi smesno spram mog S2 trenutno,navika je cudo.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

STrider90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 09. Maj 2009. 16:38

Post od STrider90 »

marko 0401 napisao: a za Desire HD i ja imam osjećaj da je preglomazan, a kada sam vidio na dosta mjesta da se ljudi žale na bateriju, odustao sam od njega.

Koja bi bila vaša preporuka za tel do 250eur, a da ima Android, WiFi, GPS, kameru(front/rear)[/b]. To mi je must have.
STrider90, gledam sad tu Xperiu, ne izgleda loše uopšte!
Koliko košta ona sada?
Pazi, ovaj moj ima isti procesor i grafiku kao Desire HD, a manji ekran, i 1500mAh naspram 1230mAh. Meni baterija drzi maksimalno 24h, a drug koji ima Wildfire S ima istu bateriju kao u ovom Desireu (a mnogo manji ekran i slabiji procesor) mora da ga puni bar 50% cesce nego ja ovaj moj. Ovaj drugi, koji ima bas taj Desire, nije toliko aktivan korisnik, pa i nekako moze da spoji od jutra do veceri, ali to je neki maksimum. Sad ce verovatno neko da se javi i da kaze kako baterija moze da traje i 3-4 dana, ali to su za bilo koji Android bajke, naravno ako koristis sve mogucnosti Androida.
Jos nesto, HTC ima mnogo bolju izradu nego Sony, Xperia ima sjajnu plastiku koja je mekanija i koja je magnet za otiske, ali dizajn je takav, jbg. Ekrani se lako grebu kljucevima, i gorilla na HTC i ovaj scrath resistant na Xperijama.
Ja sam Neo platio 250e pre 3 meseca u Nisu, nov, sa garancijom. Sad ne znam koliko je, ali znam da su telefoni u Nisu mnogo jeftiniji nego u Pristini ili u Beogradu. Imam broj telefona od radnje, ako hoces dacu ti br na pm da pitas koliko je, pa ako ti se isplati razlika u ceni, prosetaj se malo ;)

@Behemoth
Definitivno je preglomazan za mene, visok sam 1,87m i imam velike sake, ali mi je opet bilo sta na 4,3" jednom rukom nezgodno. 4" je po meni prava mera, sve preko toga je previse veliko

Odgovori