6630 ili 6680
- mi2scg
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
- Kontakt:
6630 ili 6680
Zelim da uzmem jedan od ova dva modela, najverovatnije 6630, pa bih voleo da cujem i vasa misljenja, je li, i koliko bolji 6680 za svoju cenu, sem sto je sa dve kamere i nesto drugacijim softverom. Citajuci testove na sajtovima i u novinama, stekao sam utisak da je 6680 dosta slabiji (JBenchmark testovi) od 6630, a najveca zamerka za oba modela je, sto za te pare ne nude i FM radio.
Koristicu telefon i za slusanje muzike, pa me zanimaju vasa iskustva i sa mp3 plejerima na ovim telefonima.
Hvala i pozdrav svima!
Marko MI2
Koristicu telefon i za slusanje muzike, pa me zanimaju vasa iskustva i sa mp3 plejerima na ovim telefonima.
Hvala i pozdrav svima!
Marko MI2
Stop the madness!
Kazes da ces koristiti tel i za slusanje muzike... Nema FM radio, ali to mu je nedostatak samo u nasoj i slicnim zemljama. Sto se tice kvaliteta mp3 produkcije, ja nisam mogao da verujem kada sam stavio slusalice na uvo! Odlican zvuk. Jedino je problem relativno mala memorija za mp3 plejer, jer u paketu dobijas karticu od 64 mb, a posle instaliranja aplikacija i slikanja 20-tak fotografija u najjacoj rezoluciji, nece ti ostati bas dovoljno za muziku! Moj ti je savet ovaj - ako mozes kupiti 6630 i karticu od 256 mb posebno (rekose mi da je oko 55 eura), to je prava stvar i ne mozes pogresiti! A cak ni skuplji Nokiini modeli ne nude jace kartice u standardnom paketu.
Vrisak, Vladar, Vetar
Par napomena:
1. Bazni problem: dok su 6630 i 6680 3G telefoni 6681 to NIJE !!!.
2. FM radio nemaju poshto je zamishljeno da se radio "stream-uje" preko 3G-a ne da se prima putem FM tuner-a. Ako cemo verovati ortacima koji su moju 6630-icu probali u Italiji ugodjaj se ne moze porediti. "Kao da slushah Audio-CD", nikakvo krchanje, gubljenje signala u tunelima itd.
3. kao shto sam nekoliko puta pomenuo Video Call je cak i u struchnim krugovima ocenjen kao "mrtav" - vole bre ljudi da se krevelje i prevrcu ocima dok iz zove keva, bivsha, bivshi, roditelj i/ili dosadni rodjak. Plus je najveci broj ispitanika izjavio da se posle video poziva od shefa oseca kao "na elektronskom povodcu". Time 2 kamere na 6680 postaju izrazito suvishne

4. Da budem iskren mene je ka 6630 najvishe usmerila cena. trenutno i nije tako strashna razlika ali kada su mi iz Italije javili (tadashnju) razliku od 200 eura nisam se NI MALO KOLEBAO.
5. N70 kao i vecina telefona "izvikane" n-serije trebaju tek da prodju kroz "sito i resheto". Tek tada se moze davati realna procena koliki je to "bang for a buck"
1. Bazni problem: dok su 6630 i 6680 3G telefoni 6681 to NIJE !!!.
2. FM radio nemaju poshto je zamishljeno da se radio "stream-uje" preko 3G-a ne da se prima putem FM tuner-a. Ako cemo verovati ortacima koji su moju 6630-icu probali u Italiji ugodjaj se ne moze porediti. "Kao da slushah Audio-CD", nikakvo krchanje, gubljenje signala u tunelima itd.
3. kao shto sam nekoliko puta pomenuo Video Call je cak i u struchnim krugovima ocenjen kao "mrtav" - vole bre ljudi da se krevelje i prevrcu ocima dok iz zove keva, bivsha, bivshi, roditelj i/ili dosadni rodjak. Plus je najveci broj ispitanika izjavio da se posle video poziva od shefa oseca kao "na elektronskom povodcu". Time 2 kamere na 6680 postaju izrazito suvishne

4. Da budem iskren mene je ka 6630 najvishe usmerila cena. trenutno i nije tako strashna razlika ali kada su mi iz Italije javili (tadashnju) razliku od 200 eura nisam se NI MALO KOLEBAO.
5. N70 kao i vecina telefona "izvikane" n-serije trebaju tek da prodju kroz "sito i resheto". Tek tada se moze davati realna procena koliki je to "bang for a buck"
nije mi jasno zbog cega nisi uzeo 6680 kada je razlika samo 10e a za uzvrat dobijas sve isto kao na 6681 + 3g koji ce za koji mesec biti hitmi2scg napisao:Hvala svima, koji su odgovorili na pitanje, dilema je razresena - uzeo sam 6681 i prezadovoljan sam, jer je MP3 plejer fantastican (izmedju ostalog), a to mi je jako bitno na telefonu! Sada mi samo fali veca MMC kartica.
Uzivajte, pozdrav svima!
Marko MI2

ni meni nije jasno zasto nisi uzeo n6680.ja sam ga ovde uzeo kod jednog tipa original u full packu
410 evra tako da sam prezadovoljan njim
.to ti je za sada kao sto svi znate najbolja nokia i cena ce mu bit ovoloika kolika je sada bar dok se ne pojavi n70 a posle toga ce mu neznatno pasti.ne verujem da ce n6680 biti hit bar dok mu cena ne pane na cifru ispod 280 evra a do tada ce proci puno vremena
410 evra tako da sam prezadovoljan njim

The Bloody Alboz