Galaxy S ili Desire S

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
daxsm91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 14. Maj 2008. 02:41

Galaxy S ili Desire S

Post od daxsm91 »

Nikako ne mogu da se odlucim izmedju ova dva fona pa me zanima sta vi mislite o tome? Samo ovaj dva dolaze u opticaj i ni jedan drugi.
Do nedavno sam imao HTC Desire koji je extra fon ali je imao svoje mane(nema pravi multitouch i gasenje baterije pri 20%) te sam ga prodao pa sad gledam neki bolji.
Kakve mane imaju gore navedeni telefoni? Koje su im boljke koje su korisnici vremenom skontali?
Da li dodatni ram cin brzi DS ili je GS bolji zbog cpu i gpu?
Cuo sam da DS ima official ICS, da li je to istina? Probao bih i JB i ICS na fonu pa me zanima da li rade glatko i da li npr mogu Angry Birds da sljakaju bez seckanja i slicno na tm novijim verzijama OS?
Koji ima bolju bateriju?

Ono za cega bi sluzio fon je:koriscenje interneta, naravno pozivi i poruke, neko obicno igranje(ubijanje dosade)... Prosecni sam korisnik androida, volim da ubacuje romove i cackam oko toga, poneku zahtevniju igru koja mi se svidi bih probao pa me zanima koji bi je bolje pokrenuo.

Znam da GS ima veci ekran i bolji gpu i cpu i vise interne memorije ali opet DS ima vise rama, blic i noviji je... uzeo bih ga jer mislim da ce bolje raditi ali opet GS je GS tako da je nedoumica velika :).

Tako da prosto ne znam za koji da se odlucim pa sam gore naveo neka pitanja u nadi da ce resiti moju nedoumicu :).

Izbor je striktno izmedju ova dva, da se ne nude neki drugi :)

Navalite ;)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Galaxy S ili Desire S

Post od Azimuth »

Galaxy S.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Galaxy S ili Desire S

Post od toda81 »

Ja bih definitivno uzeo gakaxy s, ali ne obicni gakaxy s nego galaxy s plus. Razlika u ceni je mizerna, a koliko vidim u oglasima ga cene od 140-160e, a ima i onih koji su pod garancijom, a i da je zakljucan lako ga mozes sam otkljucati, a uz sve to racunaj da ge cene tolike sto ne znaci d auz malo caskanja plsa orodavcem mozes da se dogovoris da ga uzmes i za 10-20e manje. Uzivaces u tom vecem ekranu veruj mi. Ima puno rom-ova za njega tako d aces i sa te str da budes zadovoljan. Dok sam ga imao bio sam prezadovoljan jer je bio extra brz sa procesorom od 1.4mghz koji uz pojedine kernele mozes da dignes na 1.8, mada nema potrebe za tim. Baterija je sasvim zadovoljavajuca na s plus, za razliku od htc-a koji je poznat po losoj bateriji (imao sam htc desire, a imao si g ai ti tako da znas o cemu ti pricam) Ja sam na desire-u morao i do 3 puta da kacim tel na punjac, dok galaxy nisam. Jedino ako bas ne mozes bez prednje kamere i blica onda uzmi desire
Note IV N9100 dual

daxsm91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od daxsm91 »

E pa ne znam za plus jer sam citao na netu da je slabiji od GS. Da mu je gpu slabiji a da je tip procesora na GS bolji. Barem sam tako citao na netu neke review-e. E sad kazes da si ga imao, kako se pokazao?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Iako više preferiram HTC, mislim da je ovde bolji SGS i to plus.Ima veći ekran, jači procesor, bolju podršku softverske zajednice i mislim da ima bolju bateriju od HTC-a.Na strani Desire S je prednja kamera i blic.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Uf teško pitanje. Oba su sada već matori modeli. Galaxy s je stvarno super telefon samo sada dve ipo godine kasnije fali mu rama, tada kada je izašao to nije bilo strašno, ali danas se oseti da mu fali. Desire s nisam nikada koristio pa ne mogu da sudim o njemu.

Otkud to da sgs plus nema prednju kameru?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ma sigurno su napravili lapsus za prednju kamericu,posto je ima.. :P
Hmm,moj glas ipak ide za S+,mana mu je samo sto nema blic,ali mi to uopste nije jasno kako je moguce da danas puste takav telefon bez blica..

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ako ce nesto pomoci - http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3776

inace moj glas za Desire S, ako nista drugo onda je bar lepsi i ima vise RAM-a... :wink:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Koristim Desire S i ja sam zadovoljan njime! On ima fabrički ICS i sense 3.6 i fino radi.
Ali (uvek postoji ali) ipak bih ti preporučio galaksija jer će ti biti mnogo jednostavniji za igranje samim sistemom, i velika je prednost veći ekran! Po meni je velika mana nedostatak blica!
Naravno na tebi je odluka i sigurno nećeš zažaliti koji god da odabereš jer kvalitetni su to telefoni! :wink:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Bas je lepo kada coveka stavimo na slatke muke da presece i oduci cime ce se igrati neko vreme ;) Samo se nadam da ce da presudi u korist s plus, a sigurno nece zazaliti zbog te odluke
Note IV N9100 dual

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

toda81, lepo si rekao to su slatke muke.. :lol: :lol: Mada kako vidim bitka je pola pola,a kako ce da se zavrsi mislim da ce samo on da odluci..

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

telep napisao:
Otkud to da sgs plus nema prednju kameru?
Moja greška, nisam obratio pažnju, mahinalno sam se prebacio na običan Desire koji nema sekundarnu kameru i napisao sam da SGS + nema fornatalnu kameru :)

Dakel na strani Desire S je za sada, po meni, samo blic i kvalitetnija izrada.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

daxsm91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od daxsm91 »

Evo da se javim. Danas sam uzeo GS jer sam ga nasao ispod cene sa garancijom za 100e i odlucio da ga uzmem pa sta bide bude. Fon je extra, imam jb instaliran ne koci ni malo, sve zivo sljaka extra. Kameri fali blic ali koliko slikam novmcu i ne treba mi. Ne znam kakav je DS ali mislim da bih se pokajao kad bih ga uzeo :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Cestitam na kupovini i da te tel dobro sluzi. Malo mi je cudna ta cena i iskreno tesko d abih smeo da se usudim da ga pazarim z ate pare, ali bolje d anisam u pravu sa svojim razmisljanjima. Da li je obrisao svoj gmail nalog prodavac?
Note IV N9100 dual

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

daxsm91, cestitam da te odlicno sluzi,pa bi mogao neki svoj test i utiske da nam izbacis... :wink:

Odgovori