Samsung I9250 NEXUS vs. HTC Sensation XE
Samsung I9250 NEXUS vs. HTC Sensation XE
Koji od ova dva modela uzeti? Ako moze neko da napise licno iskustvo koriscenja oba, poredjenje neko.
Da naglasim, kamera me ne zanima, imam pro aparat, kao ni velicina i cijena(mislim poredjenje tih stvari).
Bitno mi je da ne trza, koci, baguje i bilo sta slicno pri normalnom radu i da ima dobru podrsku za net, kako surfanje, tako mail i ostalo.
Da naglasim, kamera me ne zanima, imam pro aparat, kao ni velicina i cijena(mislim poredjenje tih stvari).
Bitno mi je da ne trza, koci, baguje i bilo sta slicno pri normalnom radu i da ima dobru podrsku za net, kako surfanje, tako mail i ostalo.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Samsung I9250 NEXUS vs. HTC Sensation XE
Sve je na strani GNexusa osim nesto bolje izrade i SD kartice. Sensation XE sam imao i vrlo brzo zamenio Motorolom RAZR posto sam se razocarao. Sense jede memoriju kao lud i konstantno secka kompletan UI. Beats ne znaci uopste mnogo. Pored toga se jako greje i pri malo jacem koriscenju.
hvala na odgovoru, nije mi ni ta memorijska toliko vazna, 16gb mi je dovoljno
ekran i net su mi najpotrebniji, i da me ne zivcira trzanjem, znaci htc nije nikako za mene. UPRAVO mi kolega pise da bi bilo dobro naci XT910 kaze da je nenormalno lep 

-
- Sertifikovani Trol
Aj' onda RAZR XT910 vs Galaxy Nexus... 
Kvalitet boja na ekranu je identican posto je ista tehnologija u putanju, ali se Nexus pokazuje bolji zbog vece rezulucije. Velicina ekrana naravno znaci, ali ne mnogo posto je razlika 0.3".
Zatim, jos jedna prednost Nexusa je u podrsci. XT910 tek pocetkom 2013. dobija 4.1 dok ga Nexus vec uveliko ima.
Udobnost koriscenja je ravnopravna. I XT910 bukvalno leti i nema nikakvog kocenj, seckanja i sl. Naravno, ja uspem da ga ubijem toliko da mu treba i po 3 sec da se vrati na Home screen, ali ja nisam bas primer prosecnog korisnika.
UI je skoro identican jer je Motorola promenila samo ikonice, ali tek sa ICSom.
Prednost XT910... hmmm... kamera, SD kartica, mnogo kvalitetnija izrada, duze traje baterija (jos ako uzmes RAZR MAXX koji ima 3300mAh bateriju ne vredi ni pricati o razlici
)... i naravno dalje idu vex subjektivne prednosti. 

Kvalitet boja na ekranu je identican posto je ista tehnologija u putanju, ali se Nexus pokazuje bolji zbog vece rezulucije. Velicina ekrana naravno znaci, ali ne mnogo posto je razlika 0.3".

Zatim, jos jedna prednost Nexusa je u podrsci. XT910 tek pocetkom 2013. dobija 4.1 dok ga Nexus vec uveliko ima.
Udobnost koriscenja je ravnopravna. I XT910 bukvalno leti i nema nikakvog kocenj, seckanja i sl. Naravno, ja uspem da ga ubijem toliko da mu treba i po 3 sec da se vrati na Home screen, ali ja nisam bas primer prosecnog korisnika.

UI je skoro identican jer je Motorola promenila samo ikonice, ali tek sa ICSom.
Prednost XT910... hmmm... kamera, SD kartica, mnogo kvalitetnija izrada, duze traje baterija (jos ako uzmes RAZR MAXX koji ima 3300mAh bateriju ne vredi ni pricati o razlici

skupa mi je motorola, ipak nista od tog poredjenja, a svidja mi se, moram da priznam
ja sam ludovao za telefonima, drzalo me je sigurno 8-9godina, nema sta nisam radio sa softverom i promenio sam ih bar 150 u tom periodu, ali evo smirio se i trazim samo da zadovolji moje neke osnovne zahteve
sada kako skontam ako izuzmem htc, ostane nexus i SII
s SII ni ne gotiv nesto, pa sada, nisam pametan 

ja sam ludovao za telefonima, drzalo me je sigurno 8-9godina, nema sta nisam radio sa softverom i promenio sam ih bar 150 u tom periodu, ali evo smirio se i trazim samo da zadovolji moje neke osnovne zahteve

sada kako skontam ako izuzmem htc, ostane nexus i SII

evo ja sam imao nexus i telefon je stvarno vrh... imao sam super ponudu da ga prodam pa sam to i uradio... inace, imao sam 4.2.1 zvanicnu verziju softvera, ekran veliki, brz telefon, nema seckanja itd...
imas i temu samo o njemu ovde na forumu
imas i temu samo o njemu ovde na forumu

-
- Sertifikovani Trol
Definitivno onda Nexus. 

mada se meni svidja i onaj veci sensation xl... dobice i 4.1, nije losa masina... 

Gde pise da ce xl dobiti jelly bean?
Znam da sensation redovan ne dobija a hardverski je za klasu bolji.
Znam da sensation redovan ne dobija a hardverski je za klasu bolji.
necu XL pogotovo, nema ni dual core, kontam ako secka ovaj XE, onda je taj jos gori 

pa ja sam imao one s sa dual core S4 Krait procesorom i seckao je u radu... takav je htc sense i to je to... ne znam kako bi izbegao to seckanje u radu?

izgleda da je jedina mogucnost izbegavanja seckanja, izbegavanje HTC-a
koliko ja pamtim na hd7 i hd2 sa windows-om nije bilo nikakvog seckanje niti cega slicno, sta li su oni nepotrebno zakomplikovali, to niko ne zna
kao mogucnost kupovine mi se namece i Sony xperia S, KAZU da je super, i dalje
u potrazi sa Nexus-om, definitivno

koliko ja pamtim na hd7 i hd2 sa windows-om nije bilo nikakvog seckanje niti cega slicno, sta li su oni nepotrebno zakomplikovali, to niko ne zna

kao mogucnost kupovine mi se namece i Sony xperia S, KAZU da je super, i dalje
u potrazi sa Nexus-om, definitivno

evo ja imam sad htc 8s sa windows 8 i nema seckanja... skroz je drugacije od androida... e sad, sta tebi vise lezi...
imao sam i xperia s model, zaobidji ga... jako su losi oni senzori na dnu preko kojih radis... jako lose reaguju, ponekad ne reaguju uopste itd...
idi na nexus koji je u ceni od ''do 300'' stvarno nesto najbolje... za 330 imas one s ali to je sad druga prica...
imao sam i xperia s model, zaobidji ga... jako su losi oni senzori na dnu preko kojih radis... jako lose reaguju, ponekad ne reaguju uopste itd...
idi na nexus koji je u ceni od ''do 300'' stvarno nesto najbolje... za 330 imas one s ali to je sad druga prica...

- mironiko
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 06. Jun 2011. 12:21
- :: ASUS ZenFone 2 Laser
Def. Nexus. Jedino baterija nije sjajna na ovom fonu. Ostalo jeste.
ASUS ZenFone 2 Laser
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
luca, htc one s je 310e u radnji nov, sada kad prođu praznici i otvore dućane koja će cena biti ne znam 

srecna Nova svima, sve najbolje
sad sto se tice telefona, imao sam pare kod sebe, a momak prodavao, pa sam juce pazario polovan (po prici 20 dana star) HTC Titan
za sada mi se cini da ispunjava sve moje zelje, uz ekran od 4.7" lepo je sve raditi, samo da bude sve u redu sa uredjajem i ja sam za sada presrecan

sad sto se tice telefona, imao sam pare kod sebe, a momak prodavao, pa sam juce pazario polovan (po prici 20 dana star) HTC Titan

za sada mi se cini da ispunjava sve moje zelje, uz ekran od 4.7" lepo je sve raditi, samo da bude sve u redu sa uredjajem i ja sam za sada presrecan

@baraba- gde si to nasao? Koji model? Ti si stvarno talican ako si to nasao... Ja znam za najbolju ponudu - z520 ali sivo plavi koji se ne ljusti, za 350 ili 40.000...
- Baraba
gangsta, čestitam na kupovini
luca, Alex mobil (Kralja Milana 56), ne znam koje boje. Meni je malo falilo da ga uzmem, sviđa mi se izrada i kako leži u ruci. Koja se boja još ne ljušti? Nije valjda da se crni ljušti

luca, Alex mobil (Kralja Milana 56), ne znam koje boje. Meni je malo falilo da ga uzmem, sviđa mi se izrada i kako leži u ruci. Koja se boja još ne ljušti? Nije valjda da se crni ljušti

ja sam imao S4, crni i taj se ljusti i to je zvanicno potvrdjeno od htc-a...
uzmi ako nadjes sivi sa plavim krugom oko kamere, ali da bude Z520 a ne Z560... znam gde je bilo, ako jos uvek imaju...
uzmi ako nadjes sivi sa plavim krugom oko kamere, ali da bude Z520 a ne Z560... znam gde je bilo, ako jos uvek imaju...
- Baraba
luca, e jebiga, crni mi se sviđa 
Pusti na PP gde si našao sa S4 ili napiši kao ja transparentno

Pusti na PP gde si našao sa S4 ili napiši kao ja transparentno