Pomoc pri odabiru - Asha 302 ili c5

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
damirns
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Dec 2012. 22:28
:: Nokia 62 30
:: Nokia c5

Pomoc pri odabiru - Asha 302 ili c5

Post od damirns »

Poz!
Koji je bolji ,Asha 302 ili c5 prema kriterijumima:trajanje baterije,brzina neta,skajp,uopsteno manje bagova koji ima(ili koji bi po vama bio dobar prema ovakvim kriterijumima u ovom rangu cene-kvaliteta jer verujem da ce tesko neki imati skajp)
Unapred zahvalan :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Re: Pomoc pri odabiru :)

Post od tomas.hokenberi »

damirns, ako ti je potreban skajp onda odmah precrtaj Asha 302. Asha 302 je "dumb" telefon i za isti ne postoji Skype koji bi omogucio razgovor. Za slanje poruka postoje alternative kao sto je Nimbuz i slicni programcici. C5 je Symbian S60 uredjaj i za njega postoji (Symbian verzija) Skype-a, mada nisam bas siguran kako ce to da radi na C5.

Za cenu Asha 302 (~100-120 eur) bi mogao da kupis neki polovan Android aparat koji bi ti pruzio puno vise nego bilo koji od ova dva modela i po kvalitetu i po mogucnostima. Cak i jeftini Android aparati kao sto je npr. Motorola Fire XT 311, Samsung Galaxy Y (pro), Alcatel OT-991, koje mozes nove naci za oko 130 eur ili nesto manje, pruzaju daleko vise nego bilo Asha 302 bilo C5 po svakom parametru (mogucnostima i kvalitetu posebno).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

damirns
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od damirns »

aham,ok...ma ne volim polovno pa to je strasno,sacekacu onda neku ponudu za postpaid,il malo da opadne pa da uzmem Htc desire ili drugova Motorola cini mi se defi ne izgleda lose...jel imas mozda neki komentar na ova dva? :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

damirns, taj Desire je sada malkice "outdated", bolje onda uzmu neki od ovih jeftinijih a novih Androida.

damirns
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od damirns »

Uf,poslednji put sam se interesovao za mobilne u sedmom razred kad sam kupio sony-erikson k500,zamenuo ga sa nokiom 62 30 u drugom srednje,a sad zavrsavam fax sa njim posle 6godina,pa jel mozes da das predlog na gore navedene kriterijume tih androida pa da pogledam cene ako ti nije problem :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

damirns, sto se tice trajanja baterije Android smart telefoni nisu sampioni (bez obzira na model), sto se tice ostalih kriterijuma svi ce zadovoljiti kriterijume. Bilo bi dobro da napises konkretan opseg novca koji bi potrosio da bi ti dali bolji savet.

damirns
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od damirns »

uf do 200 ako postoji uopste posto nisam pratio cene za mobilne,ako ne cekam jos godinu dana da vidim oce se porokati malo na trzistu :D

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

do 200 moze mnogo toga,vrlo dobrog da se nadje..pocevsi od ALcatela 995, oko 150 novi, 992,isto negde..sony modela raznih...:) ipak nokija, nije bas za ovaj cenovni rang..:)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

do 200eur najbolje resenje je neki od alcatela (995,997,992) i od Sony-ja - xperia sola... ja bih isao na nju jer je stvarno odlican telefon... :wink:

damirns
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Re: Pomoc pri odabiru

Post od damirns »

Sad sam malo razgledao i cini mi se da je motorola xt311 kao rodjena za ovo sve..ali sam gledao na youtub-u snimke gde vrse pregled mobilnog i kazu da dosta zapucava tj. da je spor ako je otvoreno vise aplikacija,jel neko od vas koristio ili imao nekog da je koristio taj pa neki info ako moze u vezi njega? :)
Ps.Ne visim uopste inace puno na netu osim kad odem na fax pa pogledam fejs,inace koristim samo osnovno poruke,pozivi i igrice(kad i fejs ako sam van kuce) ,a ostale aplikacije bi pobrisao ako zbog njih zapucava,a ne drzim nikad ni jednu sliku,pesmu video na mobilnom..

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Одг: Pomoc pri odabiru

Damirns, motorola xt311 je simpatican, telefon ali ima jednu manu, je cpu zasnovan na ArmV6. To znaci da neke aplikacije, kao sto je adobe flash player, nece raditi na njemu.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

A Huawei g300? Krece se oko 130e nov sa dve godine garancije,a performanse su mu sasvim solidne....
Moze se naxi i sony xperia j,ali njegova specifikacija je skoro ista kao g300 a cena sony-a je skoro 50% veca (180e)
D500&E71

damirns
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od damirns »

nisam nikad probavao osetljive na dodir telefone pa sam sto se njih tice pomalo konzervativan... A ova motorola ima i tastaturu porede ekrana koji je osetljiv na dodir,a kontam da bi mi radile igrice i fejs bez flash-a :/
Hvala vam ljudi u svakom slucaju ako naletim na neke od gore navedenih modela dobro cu da ih pogledam :) :

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

damirns, vecinu ovih modela mozes da isprobas kod telenora/vip/mts poslovnicama,cisto da steknes neki utisak o njima,sta pruzaju itd....
D500&E71

damirns
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od damirns »

drug mi je rekao da su na motorolama bootloaderi su zakljucani,sta to znaci uopste? :D
..predpostavljam za android da se skida nesto posto se raspitujem za xt 311 malo vise :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

damirns, ako neces nesto posebno da se igras sa firmverom vec zelis da koristis telefon "as is" onda ti zakljucan bootloader nije posebno bitan.

mareska82
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2013. 17:22
:: nokia 5800 express m

Post od mareska82 »

uzeo bi neki mob do 300e. imao sam do sada nokiju 5800 express music.
najvise koristim mobilni za pozive, sms i slikanje i kratke snimke... neki su mi predlagali htc desire c, sony xperia u ili motorola defy +. hteo bi da mob ima touch screen i ako je moguce opciju za alfanumericku tastaturu.
unapred hvala.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

mareska82, aj ja da ti predložim nešto, jer sam i ja do skora nosio 5800xm :oops: .
Desire C zaboravi, Xperia U nema slot za memorijsku tako da ako planiraš da slikaš i snimaš klipove vrlo brzo ćeš popuniti 4GB.
Ako već planiraš da potrošiš 300 evra, proveren izbor je Samsung Galaxy S2, 8 megapixela kamera i snimanje u full HD rezoluciji.
Javiće ti se još neko sa drugim predlozima a za početak ti pogledaj ovaj što sam ti ja preporučio ;)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Pomoc pri odabiru

Post od toda81 »

I moj predlog je s2, a jos bokje ako volis velike ekrane uzmi note
Note IV N9100 dual

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Za taj novac, do 300evra, S2 je najbolji izvor, mada ga na krasi baš najbolji kvalitet izrade, ali ako možeš preko toga da pređeš, onda moja preporuka za S2.
Naravno za manje para, pošto vidim da si koristio 5800XM, možeš da pazariš i N8 koji je sjajn uređaj i koji če više nego zadovoljiti sve što si naveo, a pritom to je model koji ima najboolju kameru na tržištu ( odmah posle PureView 808) tako da snimci sniimani u HD kvalitetu ostavljaju konkurenciju daleko iza sebe.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori