SG Note I ili Note II
- pero0000
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
- :: Samsung S10
- :: Nokia 6210
SG Note I ili Note II
Uzeo bih jedan od ova dva telefona, pa me interesuju mišljenja onih članova koji su koristili oba. Da li Note II vredi nekih +- 200€ razlike u ceni u odnosu na Note I? Primarno mi je veliki ekran i dobra baterija...Naravno da znam koje su razlike između ova dva telefona, ali opet nisam ni jedan od njih ni video, a kamoli koristio.
Re: SG Note I ili Note II
Oba telefona su ,,zverine" od telefona samo je Note II jos veca zverina od Note I.
Sve zavisi od toga koliko si ti u stvari zahtevan korisnik i sta sve ocekujes od telefona. Drug mog burazera je uzeo Note II, imao sam prilike da se igram jedno vece sa njim kad je dolazio kod mene kuci i mogu ti reci da je to prvi Android koji me je ,,zaintigirao" s obzirom da nisam neki fan Androida.

Nokia Lumia 1520
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: SG Note I ili Note II
Tesko je odabrati "manje zlo od ovakva dva zla"
Salim se, naravno note 2, a ja ne bih imao nista protiv da mi padne u sake i note 1

Note IV N9100 dual
Ako imaš keša za Note2 onda njega, ako nemaš za Note2 onda Note1, simple as that 

- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
iskreno mislim da nije vredan 200e vise. sve sto moze Note II, moze i kec, pogotovo sto je sa apdejtom na JellyBean 4.1, dobio sve opcije Note dvojke, jeste, ima duplo vise jezgara i rama - ali koliko je to zaista potrebno?!
a da, zaboravio sam 0.2 incha veci ekran.. pazi, zverina jeste, al ja bih radije pristekao 200evra za neku dodatnu opremu da ga nabudzis do jaja + ostane ti da vodis ekipu na pice...
salim se ja malo, al eto ti i mog misljenja..

salim se ja malo, al eto ti i mog misljenja..
Samo nek se rolaju....sarme.
- pero0000
- Mobil manijak
Takodje mislim da nije vredan 200 evra vise, ali opet najvise me muci baterija. Samo kad bi na Note I izdrzala ceo dan(24h) normalne upotrebe(naravno da je pojam normalne upotreba relativan...), ne bih se toliko dvoumio. Cekam da se javi neko ko je o koristio oba, pa da napise neko svoje poredjenje, ne zurim sa kupovinom...
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
pero0000, ako planiraš da gledaš dosta filmove/serija onda idi na note 2 koji nema problem sa prikazom crne kao note 1.
- pero0000
- Mobil manijak
Nikad ne mogu unapred da znam šta ću i koliko koristiti na telefonu? Svaki dan je različit po svemu, pa tako i po načinu korišćenja telefona. Naravno da ću staviti i 1-2 filma, a kad ću ih pogledati, ne znam? Jedino što znam je, da ću dosta (oko 2h dnevno) surfovati sa Note-om (bilo I ili II), već sam imao Dell Streak i Samsung G. Tab, tako da znam da je surf na ekranima od 5, a pogotovo od 7" prijatnije od onih telefona sa 4, 4,3, pa i 4,7"(GNexus, koga sam takođe imao). Ponavljam, da mi je bitno da ne moram bateriju dvaput dnevno puniti, mada to naravno zavisi od načina korišćenja istog?
Neko reče da je sa najnovijim apdejtom, Note I dobio iste funkcije kao i Note II (mada mi to baš ne deluje istinito)? Ima li neko da kaže nešto na tu temu?
Neko reče da je sa najnovijim apdejtom, Note I dobio iste funkcije kao i Note II (mada mi to baš ne deluje istinito)? Ima li neko da kaže nešto na tu temu?
Na isto ti dodje.Note 2 ima jacu bateriju ali veci ekran i jaci procesor.
Mislim da ne vredi tih 200e vise,ali ti znas najbolje
Mislim da ne vredi tih 200e vise,ali ti znas najbolje

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Note 1 je dobio sve s pen funkcije kao note 2,dobio je i smart stay i smart rotation.
Ali ne radi telefon tako lepo s tim leaked jb romom.
Imao sam ga nedelju dana i uzasno se usporio.
Sad sam stavio slimbean 4.2.1 i za sad je munja naspram tw romova.
Ali ne radi telefon tako lepo s tim leaked jb romom.
Imao sam ga nedelju dana i uzasno se usporio.
Sad sam stavio slimbean 4.2.1 i za sad je munja naspram tw romova.
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
Chobby88, ali nemas one airview kerefeke i zezalice sa spenom?
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
- pero0000
- Mobil manijak
Ma da znam najbolje, ne bih vas pitao? I dalje takođe mislim da ne vredi tu razliku u novcu, ali nov proizvod je nov (odnosno model), a tu je i 2Gb rama(na to smo zaboravili). Chobby88, ja neću da stavljam custom romove (ne volim ni ja tw), ali nemam više živaca da se petljam sa raznoraznim "kuvanim" na kome obavezno nešto ne radi kako treba. Zaboravih da pitam, da li može da se apdejtuje oficijalni stock rom JB 4.1.1 za Note I? Meni je na GNexu radio savršeno.
@Layne_Staley, koliko su te airview kerefeke i zezalice sa s penom upotrebljive i realno potrebne?
@Layne_Staley, koliko su te airview kerefeke i zezalice sa s penom upotrebljive i realno potrebne?
- Pera Detlic
- Mobil manijak
Layne_Staley, airview i sPen kerefeke su samo na TW romovima, sto znaci da akopero0000, ne zelis da stavljas kastom romove, da ces to svakako imati, hteo - ne hteo... trebalo bi jos malo da izadje valjda JB koji nije leaked, a kapiram da ce onda raditi perfektno...
Baraba, kakav problem s prikazom crne? zanima me jer treba svakog casa da pazarim Note.. o cemu se tu radi nisam jos cuo za to??
pero0000, sto se baterije tice, koliko sam ja mogao vidim iz silnih review-ova [a pogledao sam ih mali milion, znaci 80% klipova o Note-u na tjubu sam pogledao, provereno.] je sledece, da baterija uz intenzivno koriscenje opusteno izdrzi dan a da ostane min. 50% sto znaci dva dana... a ti ako onda uspes da je skrkas za dan, svaka ti cast..
s tim sto sam isto tako skontao da to pravilo ne vazi u prvih par dana, dok pametnjakovic ne skonta kako ga koristis i kako ce najbolje da cuva energiju... a posle tog perioda - ladovina...
pazi, NoteII je svakako bolji izbor, ali ja iskreno nikada ne bih dao 200€ vise za tako "mizerne" razlike... a ti ako imas, kad je bal, nek je maskenbal..!
Baraba, kakav problem s prikazom crne? zanima me jer treba svakog casa da pazarim Note.. o cemu se tu radi nisam jos cuo za to??
pero0000, sto se baterije tice, koliko sam ja mogao vidim iz silnih review-ova [a pogledao sam ih mali milion, znaci 80% klipova o Note-u na tjubu sam pogledao, provereno.] je sledece, da baterija uz intenzivno koriscenje opusteno izdrzi dan a da ostane min. 50% sto znaci dva dana... a ti ako onda uspes da je skrkas za dan, svaka ti cast..
s tim sto sam isto tako skontao da to pravilo ne vazi u prvih par dana, dok pametnjakovic ne skonta kako ga koristis i kako ce najbolje da cuva energiju... a posle tog perioda - ladovina...
pazi, NoteII je svakako bolji izbor, ali ja iskreno nikada ne bih dao 200€ vise za tako "mizerne" razlike... a ti ako imas, kad je bal, nek je maskenbal..!

Problem sa crnom bojom na note se naziva black clipping,ima puno opisa po netu i youtube-u.
A sto se tice s pen,rade airview zezalice,radi cak i multi window.
A sto se tice s pen,rade airview zezalice,radi cak i multi window.
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
JA sam imao viska para pa sam kupio Note 2.. Perfektan je.. Apsolutno.. JOs kad sam flesovao zvanicni 4.1.2 ubija.. Nikada nisam koristio note 1 pa da kazem vece razlike, ali mislim da je najveca razlika to sto ce u buducnosti note 2 dobijati update (key lime pie) a za note 1 ne verujem... Nije da hulim po note 1 (da se neko ne bi osetio prozvanim) , nego sam ja tako citao po netu (da li je to tacno ili ne, videcemo).
U svakom slucaju, oba telefona su odlican izbor..
Ako imas viska para uzmi note 2.. Moze da se nadje za 490 eura neotpakovan (kutija)...
U svakom slucaju, oba telefona su odlican izbor..
Ako imas viska para uzmi note 2.. Moze da se nadje za 490 eura neotpakovan (kutija)...

There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
- Baraba
Pera Detlic, odgovorio je Chobby88, to se primećuje najviše ako gledaš filmove, ako ne planiraš mnogo filmove da gledaš na njemu ja to ne bih uzeo kao manu, ali ako planiraš znaće prilično da nervira (pogotovo sada kada znaš) ako očekuješ sve full od takvog displeja:
http://www.youtube.com/watch?v=0a8aIGeLERg
Note 2 nema problem sa black clipping-om, konačno na njemu je to ispravljeno, Layne_Staley može da odahne
http://www.youtube.com/watch?v=0a8aIGeLERg
Note 2 nema problem sa black clipping-om, konačno na njemu je to ispravljeno, Layne_Staley može da odahne

- Pera Detlic
- Mobil manijak
Baraba, thanks za klip, kapiram sta je problem, nisam znao da je to do hardvera telefona, iskreno mislio sam da je do plejera ili pak loseg snimka... a ionako ne gledam filmove na telefonu [mada bih mogao realno] al valjda mi nece toliko smetati..
niste smeli da mi kazete za ovo!!!
niste smeli da mi kazete za ovo!!!

- Baraba
Pera Detlic, izvini, ali bolje na vreme da ti skrenem pažnju da ne bude kasnije "zašto ste ćutali ako ste znali"
Ako ne gledaš filmove onda ovaj retrovizor nema mane, kupuj. Meni ne bi bio problem i pazario bih ga da mi odgovara veličina.
A kada se javiš sa njim tek ću te ubiti u pojam, sad ne smem da otkrivam sve mane

Ako ne gledaš filmove onda ovaj retrovizor nema mane, kupuj. Meni ne bi bio problem i pazario bih ga da mi odgovara veličina.
A kada se javiš sa njim tek ću te ubiti u pojam, sad ne smem da otkrivam sve mane

- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
baraba hahahahahahhaa retrovizor, ahahahha ulepsalo mi dan ovo
sve sam do sad cuo (piksla, cigla, opeka, tacna, posluzavnik) ali ovo je najkreativnije
Sta ces kad je veliki 

Koliko sam citao po forumina black clipping je softverska greska koja je u jb romovima svedena na minimum u odnosu na gb i ics romove,ali je i dalje prisutan.
A key lime pie kec tesko da ce dobiti,jb je drugi update,htc ne daje ni toliko:)
A key lime pie kec tesko da ce dobiti,jb je drugi update,htc ne daje ni toliko:)