HTC Sensation vs Sony Xperia S
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
HTC Sensation vs Sony Xperia S
Moj malađi brat od tetke je rešio da pazari jedan od ova telefona koja su navedena u naslovu teme.Pre svega da napomenem da on hoće nov telefon, nije do sada kupovao po oglasima. Cena Sensationa XE u radnji sa 1 god. garancije je 255 evra, a Xperia S u istoj radnji je 280 evra.Koji od ova dva izabrati?
On nije mnogo zahtevan korisnik, koristi standardne stvari za dvadestgodišnjaka znači društvene mreše, surf, muzika, kamera i navigacije jer je u oktobru krenuo na faks i još ne poznaje dovoljno Beograd, znači poprilično bi koristo Google maps.
Spcifikacije oba modela su mi poznata i tu je jači Xperia S, no ono što mene zanima jesu iskustva korisnika. Nisam lično imao nijedan od ova dva modela, ali ono što sam zapazio čačkaući Xperiu S jesu oni senzorskii tasteri koji nisu najsrećnije rešenje, da li oni prave problem u svakodnevnom radu ili je to stvar navike?. Kod Sensationa sam primetio da se malo više greje i problem sa gubljenjem WiFi mreže, e sada ne znam da li je to ispravljeno na XE verziji, takođe sam čitao o problemu prašine koja se skuplja ispod ekrana.
Svaki od ova dva uređaja ima svoje sitne bubice, ali koji bi ste vi izabrali?
P.S. Znam da je SII ovde najbolja kupovina, čak sam razmišljao da prodam bratu svoj SII, ali mu se ne sviđa izgled, tako da u obzir dolazi Sensaton XE jer mu se sviđa Sense, a Xperia S ga oduševila dizajnom, pa zato je dilema samo oko ova dva modela.
On nije mnogo zahtevan korisnik, koristi standardne stvari za dvadestgodišnjaka znači društvene mreše, surf, muzika, kamera i navigacije jer je u oktobru krenuo na faks i još ne poznaje dovoljno Beograd, znači poprilično bi koristo Google maps.
Spcifikacije oba modela su mi poznata i tu je jači Xperia S, no ono što mene zanima jesu iskustva korisnika. Nisam lično imao nijedan od ova dva modela, ali ono što sam zapazio čačkaući Xperiu S jesu oni senzorskii tasteri koji nisu najsrećnije rešenje, da li oni prave problem u svakodnevnom radu ili je to stvar navike?. Kod Sensationa sam primetio da se malo više greje i problem sa gubljenjem WiFi mreže, e sada ne znam da li je to ispravljeno na XE verziji, takođe sam čitao o problemu prašine koja se skuplja ispod ekrana.
Svaki od ova dva uređaja ima svoje sitne bubice, ali koji bi ste vi izabrali?
P.S. Znam da je SII ovde najbolja kupovina, čak sam razmišljao da prodam bratu svoj SII, ali mu se ne sviđa izgled, tako da u obzir dolazi Sensaton XE jer mu se sviđa Sense, a Xperia S ga oduševila dizajnom, pa zato je dilema samo oko ova dva modela.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Re: HTC Sensation vs Sony Xperia S
imao sam oba i ja bih uzeo htc... jednostavno i samo zbog brzine u radu, oni senzori na xperia s su mi mnogo smetali... htc jednostavno leti...
znemanja, izabrao bih sony xperia s,bolja kamera,vise rama,vise memorije,iako mi je je sensation neuporedivo lepsi.

- znemanja
- Moderator
Za sada 1:1, mene je začudilo da je porpilično opala cena Xperie S, jedna moj prijatelj je kupio Xperiu SL negde početkom novembra 2012 i platio je blizu 400evra, a razlika između S i SL je samo u radnom taktu procesora.No, meni lična je lepša Xperia S pogotovu bela, ali kao što rekoh postavio sam temu upravo da bih iz prve ruke čuo komentare i mišljenja ljudi koji su se susretali ili imali jedan od ova dva telefona.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
ja bih pak uzeo sony. imaju isti "motor" ali koliko citam dosta je iskustava gde je sensation nestabilan, blokira se, pregreva, restartuje, verovatno na to utice i manje rama.
za xperiu s kazu da je sony bolje odradio posao sa istim chipsetom, ima bolji ekran, kameru, verovatno malo trajniju bateriju (jer tu htc bez premca omasuje
), ima sistem brzog punjenja i povrh svega noviji je model tj. ima up to date softver. jedino problem sa tasterima, al jbg, niko nije savrsen 
za xperiu s kazu da je sony bolje odradio posao sa istim chipsetom, ima bolji ekran, kameru, verovatno malo trajniju bateriju (jer tu htc bez premca omasuje

ja sam i imao xperia s beli, stvarno prelep telefon ali ti senzori su bas losi... ne znam koliko bi mu smetalo to da po vise puta stiska da bi odreagovali...
- znemanja
- Moderator
Xperia S ga privaukao na prvu loptu, stvarno je jako lep telefon u beloj boji, ali eto vidim da ti tasteri prave problem.Opet Sesnsation XE ima taj problem sa pregrevanjem i resetovanjem.Ranije je bio izložen jedan primerak Xperie S u TC ušće u ComTrade-u, pa je mogao da se čačka, ali moraće da ode do neke radnje da ga lično probao i vidi da li ćemu ti tasteri smetati.No, što se tiče tih tastera jel' trebe pritisnuti onaj providan deo ili su tasteri one mikro tačkice odmah iznad tog providnog dela, to me uvek zbunjivalo 

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
I ja bi isao na Xperia S...licno sam se i ja naslusao prica da se Sensation losije pokazao..a osim tih senzora,koji su verovatno stvar navike sa Xperia S nema sta da se pogresi,telefon je prava zverka. 

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
I moj glas ide za Xperiu S, u beloj boji telefon je prelep, ima vise RAM memorije od Htc-a, bolji ekran, mozda ce mu biti problem ti senzori, ali vremenom ce se navici na to. 

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Posto vidim da se piskara o senzorima na Xperia S, setio sam se da sam nesto procitao u vezi njuh pa sam pretrazio i:

Znaci to je samo stvar navike... i nece se desavati kao meni na Sensationu, RAZRu ili cak i na G300 da slucajno pipnem Home i izadjem iz aplikacije.GSMArena.com napisao:The capacitive keys are big enough, but they've been tweaked to require a proper press rather than a light touch. Overall, it takes a while to get used to them.

- znemanja
- Moderator
Znači Xperia S vodi, lično i ja sam nameravao da mu preložim da kupi Xperiu S pogotovu što sada nova košta 280evra, a ipak ima 12 Mpx kameru, 32Gb memorije, kod HTC u manjim radnjama često se i ne dobije ona 8GB karitca, verovatno je izvade i prodaju posebno.Ti tasteri su jedini problem koji sam čuo da Xperia S ima, tako da ako su oni stvar navike i nisu baš toliko loši, onda je Xperia S bolji izbor.No, kako se ponaša ekran Xperie S na suncu i kakvi su uglovi vidljivosti?, na Sensationu to i nije baš sjajno, a nisam imao priliku da čačkam Xperiu S na suncu.
Bolji je ekran na xperii nego na htc... Prilicno je dobar na direktnom Suncu... 

- znemanja
- Moderator
Znači dilema rešena, hvala vam na pomoći, otićiću sa bratom u toku sledeće nedelje da pogleda i malo pročačka Xperiu S čisto da "oseti" te tastere pod rukom i vidi da li mu odgovaraju ili ne. Ako to bude Ok, Xperia S će biti kupljena.
Još samo jedno pitanje jel' se teško nalaze one silikonske zaštite za Xperiu S, video sam masu tih covera, bumprea ili kako god da se već zovu za Sensation, SII.... ali nisam primetio da ih ima za Xperiu S.....
Još samo jedno pitanje jel' se teško nalaze one silikonske zaštite za Xperiu S, video sam masu tih covera, bumprea ili kako god da se već zovu za Sensation, SII.... ali nisam primetio da ih ima za Xperiu S.....
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
znemanja, mislim da nije problem da se nadju, nek pogleda na nekim online oglasima ili po malo bolje opremljenim prodavnicama dodatne opreme
D500&E71
Tačkice su tasteri.mrkixxx napisao:Providan deo. Cackao sam ga pre 20 tak dana u vipu.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek
- znemanja
- Moderator
Potpuno sam zaboravio na ovu temu
tj. bio bi red da je zatvorim 
Kupljna je xperia S i to bela
, brat je zadovoljan, ne žali se na tastere, a ni ja, za ono vreme koliko sam ga čačkao, nisam primetio da je odziv loš. Desi se da ponekad ne odreaguje iz prvog pokušaja, ali ništa toliko drastično. Inače telefon je došao sa ICS tako da je moguće da je novija verzija OS doprinela boljem odzivu senzorskih tastera.
Hvala svima na pomoći oko izbora !

Kupljna je xperia S i to bela

Hvala svima na pomoći oko izbora !
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: HTC Sensation vs Sony Xperia S
Neka ga dobro sluzi i da uziva u carima androida
Note IV N9100 dual