Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920
Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920
Rešio sam da se ratosiljam tableta i da uzmem neki telefon sa solidnom dijagonalom od minimum 4 inča, a poželjno i većom.
Najviše trošim Office, Skype/Whatsapp/sms, mlatimudiju i web browser. To su mi prioriteti. Smatram da bi za kuckanje word fajlova najviše smisla imao Note 2, ali mi se mnogo više dopada iskustvo čistog Androida na Nexus 4, na kome mi se i kvalitet izrade čini bolji. S druge, ili treće strane, vuče me jednostavnost WP8, i dizajn Lumie, čija je izrada definitivno vrhunska (poigrao sam se s jednom u radnji)
Cifre za koje mogu da nabavim uređaje su sledeće:
Nexus 4-400€
Note 2-500€
Lumia 920-650€
Treba i to uzeti u obzir, i tu Lumia gubi dosta u trci.
Lično sam najbliži Nexusu, ali me višemesečna opsesija sa Note 2, njegovom veličinom ekrana i olovčicom i dalje drži. Lumia je iznenađenje iza ćoška, weird side of the Force, nešto što može mnogo da mi se svidi ali i da bude "dosadilo mi" posle par meseci. Šta vi mislite?
Najviše trošim Office, Skype/Whatsapp/sms, mlatimudiju i web browser. To su mi prioriteti. Smatram da bi za kuckanje word fajlova najviše smisla imao Note 2, ali mi se mnogo više dopada iskustvo čistog Androida na Nexus 4, na kome mi se i kvalitet izrade čini bolji. S druge, ili treće strane, vuče me jednostavnost WP8, i dizajn Lumie, čija je izrada definitivno vrhunska (poigrao sam se s jednom u radnji)
Cifre za koje mogu da nabavim uređaje su sledeće:
Nexus 4-400€
Note 2-500€
Lumia 920-650€
Treba i to uzeti u obzir, i tu Lumia gubi dosta u trci.
Lično sam najbliži Nexusu, ali me višemesečna opsesija sa Note 2, njegovom veličinom ekrana i olovčicom i dalje drži. Lumia je iznenađenje iza ćoška, weird side of the Force, nešto što može mnogo da mi se svidi ali i da bude "dosadilo mi" posle par meseci. Šta vi mislite?
Poslednja izmena od araphel u Čet, 21. Feb 2013. 16:47, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920
Ja sam cackao nexus 4 u media marketu a pre par dana sam kupio note 2.
Mogu reci da me je note odusevio,ekranom,brzinom i softverskim dodacima od samsunga dok me nexus nije ocarao,mozda zato sto sam imao gnex pa mi deluje isto,cak i rade jednako brzo.
Ja bih ti preporucio note 2,moze se naci i za manje od tih 500 e.
Mogu reci da me je note odusevio,ekranom,brzinom i softverskim dodacima od samsunga dok me nexus nije ocarao,mozda zato sto sam imao gnex pa mi deluje isto,cak i rade jednako brzo.
Ja bih ti preporucio note 2,moze se naci i za manje od tih 500 e.
au al je otvori
sad kad krene "lagana prepiska"
dobra je tema, vec duze pricamo o tom poredjenju pa baci pogled u temi sta posle S3?

- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Мој глас иде за note 2. Stock je stock, али десет сати onscreen time што се мене тиче, носи победу.
Чачкао сам лумиу пре неки дан... Једноставно, мени то није оно право.
Чачкао сам лумиу пре неки дан... Једноставно, мени то није оно право.
ex ivan87
araphel,kao sto i sama Lumia moze posle par meseci da ti dosadi,isto tako moze da se desi i sa druga dva modela.
Imajuci u vidu sta ces koristiti,a uzimajuci u obzir i cene (Lumia ti je po toj ceni preskupa a mogla bi ti biti dobar izbor),"ako mozes da se spakujes u tih 8\16GB" ,pazari Nexus 4.
Imajuci u vidu sta ces koristiti,a uzimajuci u obzir i cene (Lumia ti je po toj ceni preskupa a mogla bi ti biti dobar izbor),"ako mozes da se spakujes u tih 8\16GB" ,pazari Nexus 4.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
Ja bih isao ili nexus ili note 2, lumia se ne isplati za te pare, e sada note ima prednost sto ima veci ekran + olovcicu pa ce ti unos tekstai manipulacija sa fajlovima biti brza nego na nexusu, nexus ima predost sto je cist Android i sto ce imati vecu zajednicu od samsunga.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Одг: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920
Stock na note 2 radi odlicno, nisam ni pomislio da ubacujem custom neki, a i izgubio bi sve prednosti i opcije olivcice. Note 2 moj glas. Koristim isti, slobodno pitaj ako te nesto zanima. Za Lg mogu da kazem da ne kosta dzabe 350$ u USA. Vec sam u temi "Sta posle S3" i napisao zasto. Android u njmu lepo radi nema sta, ali ne videh razliku bas neku u odnosu na stari nexus.
Poslednja izmena od Baraba u Čet, 21. Feb 2013. 18:31, izmenjeno 1 put ukupno.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Kao pravi antiAndroid nastrojeni clan ovog foruma predlazem naravno Lumiu. Ako si pazljivije pratio forum, videces da po oglasima ima i novih za cca 450€, sto je 200€ ispod tvoje cene. Znaci fama sa cenom opet pada u vodu, kosta isto koliko i ova druga dva uredjaja. Zaoivo sto ti zelis, mislim da ce lepo da ti vrsi funkciju. Ja sam mojom 920-kom prezadovoljan
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Baraba
On je u Beču, ne verujem da ce u Srb kupovati.
Zaboravih da napomenem za Nexus, cena je za varijantu od 16gb, što je meni sasvim dovoljno. Što se Note 2 tiče, dosta me privlači i ta olovčica i mogućnost crtanja po ekranu....i na iPadu sam do sada relativno često pravio neke skice za koješta, mada mi to nije presudno.
Ono gde mi Nexus odnosi čistu pobedu, to je izrada, koja mi deluje daleko kvalitetnije nego Note. Lumia je takođe odlično izrađena, ali nekako na Nexusu ono staklo daje neki premium osećaj.
Sad što se tiče tog dosađivanja, za lumiu sam to rekao jer jednostavno ne poznajem OS, pa ta jednostavnost koja me sad privlači, posle može da me smara. Android mi je dobro poznat, i tu dobro plivam i dobro se osećam, mada nisam baš sasvim u toku u poslednje vreme.
Cene koje sam naveo su po radnjama ovde u Beču, i jedino tako bih i uzimao, ništa na divljaka, samo sa računom i garancijom.
Svakako ću ići da se igram ponovo sa svakim od uređaja, pa ću nešto valjda smisliti.....ionako pazarenja nema pre sledeće plate
Edit: sad videh ovo za cenu Lumie. Svraćam u Srbiju tu i tamo, ređe u poslednje vreme, ali nisam baš siguran u te kupovine preko oglasa.....ne bih da zaglavim sa nekim uređajem za francusko tržište ili šta znam....mada, po toj ceni, Lumia bi mi imala malu prednost
Ono gde mi Nexus odnosi čistu pobedu, to je izrada, koja mi deluje daleko kvalitetnije nego Note. Lumia je takođe odlično izrađena, ali nekako na Nexusu ono staklo daje neki premium osećaj.
Sad što se tiče tog dosađivanja, za lumiu sam to rekao jer jednostavno ne poznajem OS, pa ta jednostavnost koja me sad privlači, posle može da me smara. Android mi je dobro poznat, i tu dobro plivam i dobro se osećam, mada nisam baš sasvim u toku u poslednje vreme.
Cene koje sam naveo su po radnjama ovde u Beču, i jedino tako bih i uzimao, ništa na divljaka, samo sa računom i garancijom.
Svakako ću ići da se igram ponovo sa svakim od uređaja, pa ću nešto valjda smisliti.....ionako pazarenja nema pre sledeće plate

Edit: sad videh ovo za cenu Lumie. Svraćam u Srbiju tu i tamo, ređe u poslednje vreme, ali nisam baš siguran u te kupovine preko oglasa.....ne bih da zaglavim sa nekim uređajem za francusko tržište ili šta znam....mada, po toj ceni, Lumia bi mi imala malu prednost

Poslednja izmena od araphel u Čet, 21. Feb 2013. 18:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Не праве се компромиси кад се толико новца даје за куповину. Нота 2. 

Слобода или смрт
Note 3 ce da izadje u najboljem slucaju za 4 meseca,i tu ce pasti u senku dvojka.
Zato predlazem Nexus zbog softvera.
Zato predlazem Nexus zbog softvera.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- Baraba
Gresis po pitanju izrade Lg i note 2. Kontra je. Uporedi ih uzivo jedan do drugog, akao sam oba juce u radnji pre kupovine 45min. Kakav Lg. Kreni samo od tastera koji skripuckaju, on/off tastera, tvrd ko kamen, u ruci osecaj da cu ga zdrobiti kako mi to sve deluje krho (daleko je to staklo od kvaliteta kao na iphone), mnogo se kliza...
Šta znam.....iPhone imam što moram da ga imam, i spadam u onu grupu "navikao se silom prilika". Ali da je izrada na nivou, jeste.
Note mi je malo gadan sa tom sjajnom plastikom, nekako deluje kineski, i meni se učinilo da mi škripucka po rukama. Istina, Nexus sam samo video uživo, ne čačkah ga još do sada.....Lumiu sam propisno izmaltretirao, i za nju mogu da kažem da je utegnuta do besvesti, i da beli model izgleda ubedljivo najbolje! To mi je možda i najlepši komad tehnike u poslednje vreme.
Smara me to za Note 2 što znam da će trojka uskoro, ali tako sam se i za keca nećkao pa izašla dvojka u međuvremenu.
Note mi je malo gadan sa tom sjajnom plastikom, nekako deluje kineski, i meni se učinilo da mi škripucka po rukama. Istina, Nexus sam samo video uživo, ne čačkah ga još do sada.....Lumiu sam propisno izmaltretirao, i za nju mogu da kažem da je utegnuta do besvesti, i da beli model izgleda ubedljivo najbolje! To mi je možda i najlepši komad tehnike u poslednje vreme.
Smara me to za Note 2 što znam da će trojka uskoro, ali tako sam se i za keca nećkao pa izašla dvojka u međuvremenu.
- Baraba
Ko kaže da će note 3 ukoro?
S4 hoće uskoro. Note 3 izlazi kasnije, note 1 je izašao u septembu a note 2 u avgustu kraj, pre avgusta neće note 3. Na note 2 ništa ne škripi, sve je utegnito maksimalno. 920 ima bolju izradu od pomenuta 3 modela iz nalsova, nema šta.
Ajde malo o bateriji note 2, malo sve ostale pomenute modele da postidim
Baterija je tek na 51% :

Wifi uglavnom uvek, ako nema wifi onda je 3G, sinhronizacije sve rade:

Osvetljenje podešeno na:

Ajde malo o bateriji note 2, malo sve ostale pomenute modele da postidim

Baterija je tek na 51% :

Wifi uglavnom uvek, ako nema wifi onda je 3G, sinhronizacije sve rade:

Osvetljenje podešeno na:

Pa meni je i avgust uskoro....ništa gore nego da kupiš uređaj i za 5-6 meseci se već smatra zastarelim....mada to je obrni okreni neminovno pre ili kasnije.
Ne petljam se više s gedžetima toliko, i uzeo bih nešto da stoji u džepu malo duže vreme.
Ne petljam se više s gedžetima toliko, i uzeo bih nešto da stoji u džepu malo duže vreme.
Pa s obzirom da su S4 najavili znatno ranije nego prosle godine,verujem da ce i Note 3 da izadje brze nego prethodnici.Konkurencija je mnogo napredovala i pretpostavljam da je to razlog izlaska S4 u martu.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
- Baraba
Jes, ali i sada note 2 može da potera win 7 bez problema, samo da neko omogući. Šta sa jačim hardverom? Ni ovaj se ne koristi sem na igrice.
Što više čitam i gledam, sve sam manje pametan 
Vizuelno mi je najbliži Nexus, kad ga uparim sa cenom.....za sada.

Vizuelno mi je najbliži Nexus, kad ga uparim sa cenom.....za sada.