Pomoc oko kupovine Windows Phone telefona
Pomoc oko kupovine Windows Phone telefona
uskoro treba da kupim novi mobilni pa mi je potrebna pomoc...
razmisljam da uzmem neki na winphone platformi...neznam nista o tome pa mi je potrebna pomoc i neka preporuka..
sad android ko android i ptice na grani znaju sve o tom sistemu...meni treba nesto novo,ali strah me je rizikovati jer nemam novaca na bacanje....
interesuje me dali je winphone8 dobar dali je bagovit posto je relativno nov...dali su aplikacije kvalitetne?dali je praktican?
planiram da uzmem HTC 8x...
a mozda neka preporuka za bilo koji telefon tako do 250eura...
razmisljam da uzmem neki na winphone platformi...neznam nista o tome pa mi je potrebna pomoc i neka preporuka..
sad android ko android i ptice na grani znaju sve o tom sistemu...meni treba nesto novo,ali strah me je rizikovati jer nemam novaca na bacanje....
interesuje me dali je winphone8 dobar dali je bagovit posto je relativno nov...dali su aplikacije kvalitetne?dali je praktican?
planiram da uzmem HTC 8x...
a mozda neka preporuka za bilo koji telefon tako do 250eura...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: pomoc kupovina telefona
neba016, ja sam pre metar dana pazario Lumiu920. Iscitaj u toj temi sve sto sam zapazio o telefonu i sistemu. Kao WP8 korisnik, naravnod a cu da ti preporucim WP platformu, kao pravi i odlican izbor. Android ko Android, odlicno si primetio, sve je isto... drugo pakovanje 
Bugova, ima svaki sistem. Evo, ja sam nasao nekoliko, ali nista strasno!
Nazalost, ako budes slusao ove ljude ovde, i ti ces da zavrsis u Android prici, ovaj forum se izvitoperio u jos jedno mrsko gnezdo androidasa.

Bugova, ima svaki sistem. Evo, ja sam nasao nekoliko, ali nista strasno!
Nazalost, ako budes slusao ove ljude ovde, i ti ces da zavrsis u Android prici, ovaj forum se izvitoperio u jos jedno mrsko gnezdo androidasa.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Izvini druze, ali za ovakvim komentarima zaista vise nema potrebe. Ne znam sta te sprecava da se preselis na neki WP8 forum ako te ovaj izvitopereni forum toliko frustrira. Mislio sam da ces se malo smiriti sa neukusnim provociranjem, prelaskom sa iOS na WP, a ti jos gori...miodrage napisao:Nazalost, ako budes slusao ove ljude ovde, i ti ces da zavrsis u Android prici, ovaj forum se izvitoperio u jos jedno mrsko gnezdo androidasa.

neba016, ako te je strah da rizikujes sa WP telefonima,onda ces morati malo da procackas takve telefone,da vidis da li ce ti se dopasti,da li sebe vidis sa njima...
Tako ces biti siguran da neces pogresiti,ako ti se zasvidja onda uzimas,a ako ne onda neki android i resena stvar,jer sigurno neces da uzmes symbian,koji je propao...

Tako ces biti siguran da neces pogresiti,ako ti se zasvidja onda uzimas,a ako ne onda neki android i resena stvar,jer sigurno neces da uzmes symbian,koji je propao...
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
neba016, slobodno mozes da probas jer i ako ti se ne svidi opet telefon mozes dati dalje. Uzmes jedan komad preko oglasa, furas ga nedelju-dve dana i ako ti se ne svidi ode na oglase uz minimalan gubitak, mozda i za iste pare. 

Najbolje napisi za sta konkretno koristis telefon da vidimo da li je wp u trenutnom stanju spreman da to pruzi. Vremenom ce svakako postajati sve funkcionalniji.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Zamisli kući W i još i na telefonu ,što je previše ,previše je ahaha,šalim se naravno
pravac neka radnja ili neka poslovnica od ovih naših silnih operatera i čačkanje raznih modela
ne znam baš da li da kupuješ na nevidjeno, ako si neiskusan možeš i da preplatiš,pa da gubitak posle bude i malo veći
pusti ti ove iskusne šmekere lako njima kad sve imaju u malom prstu
pravac neka radnja ili neka poslovnica od ovih naših silnih operatera i čačkanje raznih modela
ne znam baš da li da kupuješ na nevidjeno, ako si neiskusan možeš i da preplatiš,pa da gubitak posle bude i malo veći
pusti ti ove iskusne šmekere lako njima kad sve imaju u malom prstu

Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ako ne zelis da placas previse, sacekaj Lumiu 720 ili 520, ili cak Huawei Ascend W1, pa ako nista drugo, ako ti se ne svide, pravac oglasi, i prodas uz minimalan gubitak novca. Nazalost, pravi utisak stices na skupljim modelima 
Green, nisam se uopste promenio, i dalje sam radikalni mrzioc svega sto ima veze sa Androidom. Na WP forumima sam vec svakako, iForume sam poceo da izbacujem. Ovaj forum sam uvek smatrao domacinskim mestom, mestom gde su sve opcije na raspolaganju. Nazalost u poslednjih godinu dana to vise nije tako. Evo, budi fer, pogledaj istini u oci, napravi prebrojavanje, i uporedi neke brojke.
Dok je bio Symbina jos aktuelan bilo je vlasnika Symbiana (sad ih je sve manje), vlasnika Androida, WM, poneki iOS-ovac, i casnih hrabrih izuzetaka koji su probali Badu (ne znam jel neko probao webOS, a bilo je par vlasnika Palm uredjaja.
Sada nazalost sve Androidi, vlasnici iOS-a se mogu prebrojati na prste (mozda cak i jedne ruke), Symbian se smanjuje, WP prakticno ne postoji, ja i mozda jos 1-2 osobe... Znaci moja konstatacija o gnezdu androidasa i dalje stoji, i nazalost to su cinjenice, cifre ne lazu!

Green, nisam se uopste promenio, i dalje sam radikalni mrzioc svega sto ima veze sa Androidom. Na WP forumima sam vec svakako, iForume sam poceo da izbacujem. Ovaj forum sam uvek smatrao domacinskim mestom, mestom gde su sve opcije na raspolaganju. Nazalost u poslednjih godinu dana to vise nije tako. Evo, budi fer, pogledaj istini u oci, napravi prebrojavanje, i uporedi neke brojke.
Dok je bio Symbina jos aktuelan bilo je vlasnika Symbiana (sad ih je sve manje), vlasnika Androida, WM, poneki iOS-ovac, i casnih hrabrih izuzetaka koji su probali Badu (ne znam jel neko probao webOS, a bilo je par vlasnika Palm uredjaja.
Sada nazalost sve Androidi, vlasnici iOS-a se mogu prebrojati na prste (mozda cak i jedne ruke), Symbian se smanjuje, WP prakticno ne postoji, ja i mozda jos 1-2 osobe... Znaci moja konstatacija o gnezdu androidasa i dalje stoji, i nazalost to su cinjenice, cifre ne lazu!
miodrage, ovaj forum je, po mom skromnom misljenju, bio i ostao domacinsko mesto, sa svim raspolozivim opcijama...
Evo, bicu fer, mnogo vise je Android korisnika, mnogo vise, to zna i korisnik koji se registrovao pre 5 dana. Ne znam zaista, ako nekom stvarno to smeta ili ako nekom stvarno smetam ja kao Android korisnik, evo mogu i dobrovoljno da se povucem na neko vreme, ako ce to znaciti kvalitetniju i raznovrsniju diskusiju. Lepo zamolite privatnom porukom i bice ispostovano. Na forum svracam cisto radi druzenja i razmene iskustva, kao i vecina. Ili da se vrnem natrag kad promenim mobilni OS!?
Kako god, mislim da za trenutno stanje trebaju da se krive neki sasvim drugi ili treci faktori, a ne korisnici nekog sistema.
Izvinjavam se svima, posebno pokretacu teme, sto sam zaglibio u off.
On topic, mislim da je HTC 8X odlican WP8 aparat, cacnuo sam ga u radnji, sve klizi ko po sinama, brz, fluidan sistem. Po meni nedostaje malko veci ekran, od barem 4.5"...

Evo, bicu fer, mnogo vise je Android korisnika, mnogo vise, to zna i korisnik koji se registrovao pre 5 dana. Ne znam zaista, ako nekom stvarno to smeta ili ako nekom stvarno smetam ja kao Android korisnik, evo mogu i dobrovoljno da se povucem na neko vreme, ako ce to znaciti kvalitetniju i raznovrsniju diskusiju. Lepo zamolite privatnom porukom i bice ispostovano. Na forum svracam cisto radi druzenja i razmene iskustva, kao i vecina. Ili da se vrnem natrag kad promenim mobilni OS!?

Kako god, mislim da za trenutno stanje trebaju da se krive neki sasvim drugi ili treci faktori, a ne korisnici nekog sistema.
Izvinjavam se svima, posebno pokretacu teme, sto sam zaglibio u off.
On topic, mislim da je HTC 8X odlican WP8 aparat, cacnuo sam ga u radnji, sve klizi ko po sinama, brz, fluidan sistem. Po meni nedostaje malko veci ekran, od barem 4.5"...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
E ovako da nastavis!Green napisao:
Zju, al ovde ima hroničnog fanboyitisa... U sv. sl. 8x je super tel osim baterije kao što sam čitao, uostalom kao i kod svakog htc modela. ja lično ne bih prelazio na w8 još uvek, za koju godinu će to mozda biti dobar sistem ako se razvije u dobrom smeru. za sada je za moje potrebe nedovoljno razvijen.
Odličan savet je trk u poslovnice i dobro isprobaj razne modele, i naravno to bi najbolje trebalo da znas za šta tebi najvise služi fon
Odličan savet je trk u poslovnice i dobro isprobaj razne modele, i naravno to bi najbolje trebalo da znas za šta tebi najvise služi fon
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
neba016, Naveo si da te je strah dda pređeš na nešto novo, e pa strah ti je opravdan.Jednostavno WP8 je nov sistem i tek za godinu ili dve može da se ozbiljno razmišlja o prelasku na taj OS pod uslovom da ne poropadne do tada
jer je trenutno izbor aplikacija za isti jako siromašan, a podrška programerske zajednice nikakva. Android je daleko, ali daleko bolje rešenje, sa android uređajem ne možeš da pogrešiš.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
neba016, Vidim da si rekao da nemaš para na bacanje, jedno je sigurno ako uzmeš wp a ne odgovara ti budi spreman da ćeš teško da ga prodaš, i izgubićeš dosta para za kratko vreme. Čisto informativno
Da li je praktičan sistem, pa ja bi rekao da WP može da se oceni kao WYSIWYG, iliti tako je kako je, to što vidiš tako će biti, nema dalje, a i nećeš moći da promeniš.
Da li je praktičan sistem, pa ja bi rekao da WP može da se oceni kao WYSIWYG, iliti tako je kako je, to što vidiš tako će biti, nema dalje, a i nećeš moći da promeniš.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Nemojte kritikovati Miodraga,jer on ima prava da kaze svoje misljenje.Bez obzira sto sam korisnik android uredjaja,simpaticno je kako se on izrazava o nama.U neku ruku je u pravu,veliko je preterivanje u velicanju android uredjaja.(Da se ne neljuti,Telep,prednjaci u tome).Ipak je ovo dobar forum i ne treba se ljutiti,shvatati sve ozbiljno.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Nikola Vapa/CA, svako ima prava da kaze misljenje, ja iza svoga stojim vrlo cvrsto. Isto tako postujem svacije misljenje i opredeljenje. Kad neko zamoli za savet, pokusam da pomognem, onako kako ja mislim da je najbolje. Ne moraju svi da se sloze.
Kao sto se da primetiti, cim se pominju samo Android uredjaji, ja ne ulazim u diskusiju, evo, ko ne veruje neka pregleda sve teme u ovom delu foruma, i neka mi navede gde sam se uopste ukljucio u diskusiju gde se vodi rasprava samo izmedju 2 ili vise Androida. Gde su i druge platforme ukljucene, naravno da se ukljucujem u diskusiju. A da je forum 98% androidaski i to stoji!
Nego, autor teme nam se ne javlja.... Dosao, pustio jednu poruku i nema ga... Da nije to neki troll?
Imam par sumnjivih, ali necu da upirem prstom, barem ne jos
Kao sto se da primetiti, cim se pominju samo Android uredjaji, ja ne ulazim u diskusiju, evo, ko ne veruje neka pregleda sve teme u ovom delu foruma, i neka mi navede gde sam se uopste ukljucio u diskusiju gde se vodi rasprava samo izmedju 2 ili vise Androida. Gde su i druge platforme ukljucene, naravno da se ukljucujem u diskusiju. A da je forum 98% androidaski i to stoji!
Nego, autor teme nam se ne javlja.... Dosao, pustio jednu poruku i nema ga... Da nije to neki troll?

-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 29. Maj 2012. 21:34
- :: S3 Neo duos
Изражава се о ОС-у, не о људима.Nikola Vapa/CA napisao:Nemojte kritikovati Miodraga,jer on ima prava da kaze svoje misljenje.Bez obzira sto sam korisnik android uredjaja,simpaticno je kako se on izrazava o nama.U neku ruku je u pravu,veliko je preterivanje u velicanju android uredjaja.(Da se ne neljuti,Telep,prednjaci u tome).Ipak je ovo dobar forum i ne treba se ljutiti,shvatati sve ozbiljno.
Људи ваљда иначе то схватају лично (или групно?) па зато и избијају сукоби.
Ви сте овакви, ви сте онакви...

Green napisao: On topic, mislim da je HTC 8X odlican WP8 aparat, cacnuo sam ga u radnji, sve klizi ko po sinama, brz, fluidan sistem. Po meni nedostaje malko veci ekran, od barem 4.5"...
Ti najmanje imas pravo da mi napises kako cu ja da nastavljam.miodrage napisao:E ovako da nastavis!

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
MioVrag se pojavi kao podmornica, izreklamira android bolje od bilo koje samsung reklame i nestane 

I meni je sumnjivo,zeznuo nas jemiodrage napisao: Nego, autor teme nam se ne javlja.... Dosao, pustio jednu poruku i nema ga... Da nije to neki troll?

Mada je ostavi broj telefona mozemo da ga pozovemo da pitamo sto ga nema..

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
acamatic, ae zovi ga da saznamo odluku, mi se ovde razvalismo od price i diskusije, a njega nema pa nema... Nije u redu!