X10 ili G300
X10 ili G300
Pozz,
novi sam ovdje, a i u svijetu pametnih telefona.
Želio bih da kupim jedan, ali se dvoumim izmedju dva koja imam u ponudi.
Xperia X10 (polovan) za 130e i G300 (nov) za 140e.
Interesuje me koji je bolji i da li je cijena odgovarajuca?
Citajuci po netu, vidim da X10 ima prednosti kod kamere i mogucnosti video poziva kod skajpa, dok su te performanse kod G300 losije, ali postoje neke druge koje to nadopunjuju.
novi sam ovdje, a i u svijetu pametnih telefona.
Želio bih da kupim jedan, ali se dvoumim izmedju dva koja imam u ponudi.
Xperia X10 (polovan) za 130e i G300 (nov) za 140e.
Interesuje me koji je bolji i da li je cijena odgovarajuca?
Citajuci po netu, vidim da X10 ima prednosti kod kamere i mogucnosti video poziva kod skajpa, dok su te performanse kod G300 losije, ali postoje neke druge koje to nadopunjuju.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: X10 ili G300
Pre svega dobrodošao na forum, a što se tiče tvog pitanja, pa kako ta da sročim, ova dva telefona su kao nebo i zemlja, X10 je praistorijski, zastareo u svakom pogledu, dok je G300 daleko, ali daleko bolji.
Ako si voljna da dodaš još nekih 20 evra možeš da kupiš telefon bolji od G300, a to je Alcatel OT-997 cena na oglasima je oko 150-160evra, i taj model je trenutno best buy u tom cnovnom rangu.
Ako si voljna da dodaš još nekih 20 evra možeš da kupiš telefon bolji od G300, a to je Alcatel OT-997 cena na oglasima je oko 150-160evra, i taj model je trenutno best buy u tom cnovnom rangu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 29. Maj 2012. 21:34
- :: S3 Neo duos
G300 sigurno.
Mada možeš G300 da nađeš i jeftinije od 140, po oglasima ljudi prodaju telefone koje su uzeli na paket a ne trebaju im. Cijena je oko 100 EUR ili malo preko.
Mada možeš G300 da nađeš i jeftinije od 140, po oglasima ljudi prodaju telefone koje su uzeli na paket a ne trebaju im. Cijena je oko 100 EUR ili malo preko.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
+1 za G300, ali ako vec mislis dati 140€ za njega, za 150 se moze uzeti Alcatel OT992D koji ti donosi dual core i vise interne ili za 160€ OT997 koji ti osim dual cora i vise interne donosi 1GB RAM i 4.3" ekran. 
Sa druge strane G300 se moze preko oglasa uzeti za 100 - 120€ sa garancijom operatera.

Sa druge strane G300 se moze preko oglasa uzeti za 100 - 120€ sa garancijom operatera.

1. Хвала
2. Мушко сам
3. из Републике Српске сам, овдје баш и није тако лако наћи те моделе који су купљени преко оператера, а код нас су у М:ТЕЛу (М:ТСу) понуде ужасне. Нпр. за тај тел цијена је око 150евра + мјесечна претплата од 12,13евра на двије године...
4. kakav je OT 995?
2. Мушко сам

3. из Републике Српске сам, овдје баш и није тако лако наћи те моделе који су купљени преко оператера, а код нас су у М:ТЕЛу (М:ТСу) понуде ужасне. Нпр. за тај тел цијена је око 150евра + мјесечна претплата од 12,13евра на двије године...
4. kakav je OT 995?
-
- Sertifikovani Trol
Cini mi se da je to bio typo.d_v napisao:Мушко сам![]()

Nisu ni ovi nasi nesto bolji, ali OUCH!d_v napisao:Нпр. за тај тел цијена је око 150евра + мјесечна претплата од 12,13евра на двије године...
Ima ga moja poznanica i zadovoljna je. Ja sam se malo igrao sa njim i lepo radi. Bolji je od G300 posto ima jaci chipset, CPU i GPU, a i vise interne, koliko sam primetio.d_v napisao:kakav je OT 995?
Ja bih ti rekao da ga slobodno uzmes, ali ocekuj katastrofalnu kameru. Sve drugo je sasvim zadovoljavajuce.

Мало сам истраживао по нету и видим да у Србији има много, много бољих и повољнијих телефона.
Па шта сад да тражим до неких плафон 150е, а и то ми је пуно.
Е сад шта је најбољи избор тај ОТ997 или онај ОТ997д или тако нешто или 992 или г300? Сад сам тотално збуњен и конфузан.
Свиђа ми се овај 997 видим има добру камеру и ХД видео, док како сам сконтао г300 нема стабилизатор, па су слике неквалитетније.
Edit:
Vjerovatno sam već dosadan, ali kako vidim razlika izmedju g300 i ot997 je oko 40-50evra...
Па шта сад да тражим до неких плафон 150е, а и то ми је пуно.

Е сад шта је најбољи избор тај ОТ997 или онај ОТ997д или тако нешто или 992 или г300? Сад сам тотално збуњен и конфузан.
Свиђа ми се овај 997 видим има добру камеру и ХД видео, док како сам сконтао г300 нема стабилизатор, па су слике неквалитетније.
Edit:
Vjerovatno sam već dosadan, ali kako vidim razlika izmedju g300 i ot997 je oko 40-50evra...

alcatel ot-997 je stvarno best buy - http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4594
kod nas u bgd-u je cena oko 160eur za nov aparat...
kod nas u bgd-u je cena oko 160eur za nov aparat...

Imao sam uporedo 995 i g300, kamera na 995 je NNOGO bolja, telefon radi brze,veci ekran... Licno sam ostao na 995 vec 6,7 meseci, apsolutno nijednu zamerku nemam sto se tice telefona do tog cenovnog opsega...
-
- Sertifikovani Trol
Posto si pocetnik i samim tim neces biti jako zahtevan, 995 ce ti biti sasvim OK posto je u rangu SE Arc S-a (isti hardver). 997 je vec za malo zahtevnije korisnike i za one koji vole gejming na Androidu.
Sto se tice 997 / 997D, obican 997 je single SIM radjen za nase trziste i komsiluk, dok je 997D dual SIM i nabavlja se iz Nemacke. Ja iz nekog razloga uvek ljudima preporucujem 997D jer ipak je radjen za nemce manje su sanse da se pojavi neki propust.
A 997 je definitivno best buy!
Sto se tice 997 / 997D, obican 997 je single SIM radjen za nase trziste i komsiluk, dok je 997D dual SIM i nabavlja se iz Nemacke. Ja iz nekog razloga uvek ljudima preporucujem 997D jer ipak je radjen za nemce manje su sanse da se pojavi neki propust.
A 997 je definitivno best buy!

Ljudi, bolje ne citati ove forume... Sad tek ne znam sta da kupim...
Kol'ko ljudi, tol'ko cudi...
Kako vidim ljudi preporucuju Desire HD, OT995, OT997, G300, LG L9...
Kum mi ima ARC sad koji je ne znam, ali covjek je prezadovoljan.
Gledam da kupim tel koji ce mi duze koristiti, imati solidnu kameru, omoguciti mi da mogu eksperimentisati. Nekada i poigram sta ali mi to nije presudno... Ili radim, ili vozim ili sam vani, a kad sam kuci vidim na laptopu...
Nekako se bojim dati mnogo novca za tel, jer bas imam neka kilava iskustva.
Zadnji sam imao TyTn II, extra tel, ali nesto zastao tac ili sta vec, nikada nisam ni nosio na popravak.
Prije imao onaj Samsung G, da li bi 800, sav metalni i ja uspijem da se u marketu nabijem na cosak od kase i tel bio okrenut prema vani i porem ekran i maticnu i sve u tri... Imao sam jos traumatičnih iskustava, da ne nabrajam...
A sve neke slucajnosti...
Kol'ko ljudi, tol'ko cudi...
Kako vidim ljudi preporucuju Desire HD, OT995, OT997, G300, LG L9...
Kum mi ima ARC sad koji je ne znam, ali covjek je prezadovoljan.
Gledam da kupim tel koji ce mi duze koristiti, imati solidnu kameru, omoguciti mi da mogu eksperimentisati. Nekada i poigram sta ali mi to nije presudno... Ili radim, ili vozim ili sam vani, a kad sam kuci vidim na laptopu...
Nekako se bojim dati mnogo novca za tel, jer bas imam neka kilava iskustva.
Zadnji sam imao TyTn II, extra tel, ali nesto zastao tac ili sta vec, nikada nisam ni nosio na popravak.
Prije imao onaj Samsung G, da li bi 800, sav metalni i ja uspijem da se u marketu nabijem na cosak od kase i tel bio okrenut prema vani i porem ekran i maticnu i sve u tri... Imao sam jos traumatičnih iskustava, da ne nabrajam...
A sve neke slucajnosti...
d_v 100 ljudi 100 ćudi, 100 žena 200 ....
.
Kaži ti nama kolikom sumom novca raspolažeš i tvoje potrebe za mobilnim, pa ćemo ti predložiti nešto
.
?

Kaži ti nama kolikom sumom novca raspolažeš i tvoje potrebe za mobilnim, pa ćemo ti predložiti nešto

WTFd_v napisao:Zadnji sam imao TyTn II

Sta je cudno??? Ma nisam neki fanatik za mobilne, s obzirom da sam imao tokom ljeta ulaganja od 16-17.000 evra, vjeruj mi ne bi ni ti drugo sta uzimao...
Ovako ja bih dao nekih 100 do 130evra plafon za dobar mob koji ce me korisitti, ali ako bih naisao na dobru ponudu koja bi ukljucivala bas kvalitetnu i isplatljivu kupovinu, nategnuo bih se do 160e.
Ovako ja bih dao nekih 100 do 130evra plafon za dobar mob koji ce me korisitti, ali ako bih naisao na dobru ponudu koja bi ukljucivala bas kvalitetnu i isplatljivu kupovinu, nategnuo bih se do 160e.
Ne znam šta je TyTn, to pitam?!
1) 100-130 evra G300
2) 160 evra OT997
Simple as that
1) 100-130 evra G300
2) 160 evra OT997
Simple as that

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1827/HTC/TyTN-II
dobar tel...
cvrst, kvalitetan, solidno softversko rjesenje...
Prije par godina, prije pojave pametnih, su ga spominjali kao sada desire, star a jos uvijek aktivan i aktuelan.
Posto sam dosadan, moram jos malo...
ISPLATI LI SE TA RAZLIKA? I kako naci D, posto su u oglasima obicni, a g300 ispod 130e nisam nasao...
Imate predlog nekog sajta za oglase. Nisam toliko caprkao po Srbiji, jer nisma imao potrebu, zato pitam.
dobar tel...
cvrst, kvalitetan, solidno softversko rjesenje...
Prije par godina, prije pojave pametnih, su ga spominjali kao sada desire, star a jos uvijek aktivan i aktuelan.
Posto sam dosadan, moram jos malo...

ISPLATI LI SE TA RAZLIKA? I kako naci D, posto su u oglasima obicni, a g300 ispod 130e nisam nasao...
Imate predlog nekog sajta za oglase. Nisam toliko caprkao po Srbiji, jer nisma imao potrebu, zato pitam.

Ljudi, gdje vi nadjete taj 997D? Posto vidim po oglasima samo ima 997.
Je li razlika samo u broju kartica? Postoji li neka u kvalitetu?
Je li razlika samo u broju kartica? Postoji li neka u kvalitetu?
psyhound napisao:Sto se tice 997 / 997D, obican 997 je single SIM radjen za nase trziste i komsiluk, dok je 997D dual SIM i nabavlja se iz Nemacke. Ja iz nekog razloga uvek ljudima preporucujem 997D jer ipak je radjen za nemce manje su sanse da se pojavi neki propust
A imas neki link sa oglasima gdje mogu da ga nadjem. Na netu ima samo single.
Na žalost ja ne pratim oglase, tako da ne znam, probaj ovde klikni
RAzlika izmedju tih na tom sajtu i ovdje u oglasima je oko 20tak evra.
Mozda sam dosadan, ali mi ubaci crv sumnje... Kako su se pokazali ovi sa jednom karticom?
Mozda sam dosadan, ali mi ubaci crv sumnje... Kako su se pokazali ovi sa jednom karticom?