Miro vs. J

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
sHoLe92x
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 14. Mar 2013. 20:17
:: LG l7 - Nokia 5800XM

Miro vs. J

Post od sHoLe92x »

Pozdrav svima,
Ugovor u VIP-u mi uskoro istice i stekao sam pravo na uzimanje drugog aparata.
Zapucao sam na Sony-eve modele Miro i J kao sto i sam naslov kaze. Problematika je sledeca:
Posto ja zelim da ostanem u starom paketu, da bih uzeo Miro trebalo bi da platim 6.000, a za J 12.000. Da imam kes da pljusnem za J ne bih razmisljao uopste, ali posto je situacija drugacija nadam se da cete mi pomoci.
Da li je vredno dodatnih 6.000 na konto sledecih stavki:
Miro
3.5
320 x 480
165 ppi
Single core, 800

J
4.0
320 x 480
245 ppi
Single core, 1000 MHz

J je ocigledno bolji telefon, ali dali je osetno bolji za razliku od 6.000din.
Poslednja izmena od sHoLe92x u Pet, 15. Mar 2013. 13:15, izmenjeno 1 put ukupno.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Re: Miro vs. J

Post od artifex »

Ja mislim da jeste vredan tih 6 soma vise...Moj drug je imao istu dilemu,uzeo je J i nije se pokajao.Moja preporuka je da oba telefona uzmes u ruke i vidis koji ti bolje lezi 8-)

frace
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Jan 2012. 22:39
:: Sony Xperia miro
:: S3 I9305

Post od frace »

I ja sam imao slicnu dilemu :D Na kraju sam uzeo miro. Za tih 6000... :dry: onda bolje dodaj jos 4-5000 i uzmes jos nesto bolje :lol: malo sale.
Ja nisam hteo da dam tih 6000 iz razloga jer po meni ekran mu i nije mnogo veci, jedino mu je veca rezolucija (480x854 piksela). Procesor da je dual core pa i da das te pare ovako... :uhuh: Prednost J je sto ima nadogradnju na JB dok miro ostaje na ICS. J je generalno bolji tel ali 12000 je po meni mnogo

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

J je u svakom pogledu bolji telefon,ali mi je to paprena cena jer se J prodaje na crno nov za oko 170e ovde je doplata uz paket 100e...
sHoLe92x, sto ne preneses broj u mts,uzmes 50% popusta na pretplatu i lepo za cash kupis telefon(pod uslovom da imas kesa) koji ti najvise odgovar,a ne onajkoji imas u ponudi operatera.
D500&E71

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

sHoLe92x, nisi napisao šta očekuješ i za šta korisitš telefon :roll: .
Kako očekuješ da ti kažemo koji mobilni da uzmeš :shock: ?

sHoLe92x
Novajlija
Novajlija

Post od sHoLe92x »

Da, zaboravio sam da napisem da Sony za Miro nije izbacio Jelly Bean.
cvoruga napisao:sHoLe92x, nisi napisao šta očekuješ i za šta korisitš telefon :roll:
Koristio bih ga za surfovanje dok sam na poslu, verovatno bih isprobavao gomilu aplikacija u pocetku dok mi ne dosadi, eventualno slikanje i tu i tamo po koji video zapis.
Ne trazim ja previse od telefona, samo da radi bez nekih preteranih bagova i lagova i to je to :)

frace
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Jan 2012. 22:39
:: S3 I9305

Post od frace »

E onda je miro pravi tel za tebe :D. A jos ti i 6000 ostane u dzepu, malo li je na ovu krizu?

sHoLe92x
Novajlija
Novajlija

Post od sHoLe92x »

Hvala vam na pomoci :)
Cim ga uzmem, ostavicu ovde prve utiske :D
Vise me boli to sto nema firmware update-a nego ovo ostalo, ali valjda ce moci da se hakuje nesto :D

EDIT:
izvinite sad sto vas smaram,
Sta mislite o dvoboju Miro vs. L7? Za razliku od 3.000din?

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

Vrlo dobar model, sa osetno vecim ekranom u odnosu na miro,jaci procesor...moja preporuka...3000 se potrosi za dan,dva..a tel ce trajati godinu ,dve....+1 za Lg...

jaa
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 09. Jan 2013. 13:18
:: Nokia E63

Post od jaa »

Evo mogu ja da ti kazem za miro i l7, posto imam miro, a sestra sedmicu pa sam oba testirala. Imala sam istu dilemu kao ti, ali miro mi je super za ovo sto mi treba (surf, aplikacije, multimedija, pa cak i dropbox/box, kad sam u pokretu da sve bude uz mene). U sustini nema velike razlike. L7 ce dobiti jelly bean, miro nece mada meni to nije neki problem, ali nekome bi bio. Druga stvar, bilo gde na sajtovima gde se porede modeli, videces da je L7 generalno bolji, mada ja stvarno nisam primetila nista posebno drugacije, osim procesora recimo, ali meni kao amateru nema neke razlike. Iskreno, jedini razlog zasto je miro kupljen (osim razlike u ceni) je taj sto je manji jer ne volim mini tablete i 3.5" mi je taman. Da rezimiram, koji god da uzmes neces pogresiti, za to sto si nabrojao su oba super. Sad ako hoces da ustedis, uzmi miro, ali 3000 danas i nisu neke pare, a telefon ces koristiti ko zna koliko.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Za surfovanje je sve ispod 4" mučenje i gubljenje očiju, što veći ekran to je lakše i ugodnije čitati.
Imaj na umu da su ovo low budget telefoni i da zbog single core CPU-a i samo 512 RAM-a
nisu najbolji izbor za instaliranje gomile (bespotrebnih) aplikacija, znači lag se podrazumeva :smutny: .
U svakom slučaju moj izbor bi bio sledećim redosledom : L7, J, Miro

sHoLe92x
Novajlija
Novajlija

Post od sHoLe92x »

Onda cu izboksovati jos malko kesa i pazariti L7, ako ne ispadne iz ponude do tad :disgust:
Hvala vam jos jednom

Odgovori