nokia 7710

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
perq
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 14:25
Kontakt:

nokia 7710

Post od perq »

znima me vase licno misljenje o ovom nokijinom telefonu i koji bi ste mi telefon umesto njega preporucili

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

sta reci????? ok telefon, glavni konkurent (bar tako kazu) mu je p910
lep telefon, lepe funkcije, touchscreen malo nervira, jer telefon moras koristiti sa obadve ruke, svee u svemu nije los, po meni je bolji od p910
sta u mesto njega??? 6680 naravno

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Odličan smartphone, max. nabijen specifikacijama, prava stvar za zaljubljenike u high-tech spravice, ali totalno nepraktičan za svakodnevnu upotrebu (nošenje u džepu, razgovor, kucanje porukica...).
Pročitaj test-predstavljanje koje imaš baš na ovom sajtu, odlično je...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pored toga sto je nepraktican za svakodnevnu upotrebu, da dodam da mozes tek poneku aplikaciju za njega da nadjes, tako da nema neke velike vajde sto je Symbian... :D

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

7710: aplikacije

Post od gajic_ivan »

Nije bas da nema aplikacija... Na iPhone forumu imas grupu namenjenu samo Nokiji 7710, sve sto je potrebno je da se registrujes... besplatno. ;)
Doduse nemoj previse da ocekujes jer je series 90 poprilicno "mlada" platforma u odnosu na s60 koja sljaka vec... ne znam sad kad se pojavio 7650, ali nije ni bitno.
Ako bi da placas uvek mozes da odes na My Symbian 8)

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Jeste li znali da Nokijina bezicna tastatura (SU-8W Bluetooth Keyboard) koja je u pocetku bila namenjena samo seriji 60, sada (odnosno od 14. juna, kada je drajver postavljen na nokia.com/support) radi i sa Nokijom 7710. Sto znaci da (po trenutnim cenama) kupovinom 7710+tastatura (koja je nekih 100-150 evra) dobijate unapredjeni 9500 comunikator sa vecim ekranom osetljivim na dodir, manjim dimenzijama, kamerom od 1mpx, radiom... po gotovo istoj ceni!
make. believe

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

da, to je ok, al ipak treba da vuches onoliku tastaturu sa sobom, comunicator je ima vec u sebi (doduse jest da je neprakticna ona na comunicatoru al boze moj)

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Kada je sklopljena, tastatura je cini mi se neka dva cm sira, i oko 1,5 cm kraca od 9500.
Po meni je prednost posebne tastature sto ne moras uvek da je vucaras za sobom, dok ciglicu (9500) moras da nosis u jednom komadu gde god da krenes :wink: I plus neuporediva je sa onom na 9300/9500
make. believe

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

7710 - najcudnije reshenje koje sam ikada video. Ekran 640x320, touch-screen koji je ne uporedivo robusniji od vecine (nije da nije bez mana, ali je ipak bolji od proseka), idejni koncept S A V R SH E N. Medjutim NIJE 3G :cry: :cry: :cry: :cry:, ******** zashto (umetnuti shta god da vam je drago) koja je svrha onolikog ektrana ako ne postoji mogucnost gledanja TV-a i/ili stream-ovanja video materijala koji adekvatan takvoj rezoluciji. Chak ni EDGE ne moze da podrzi protoke koje bi takva rezolucija zahtevala. Telefon jednostavno "vice" da mu se omoguci veci ulazni protok. To vam je kao da vam neko da 5 metra diagonale TV-a a onda vam kaze da na njemu mozete da pushtate samo VHS kasete :) :lol: :lol: :lol: :lol:

mitar
Banned
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2005. 15:45
Kontakt:

Post od mitar »

pa u sutini dobar steta sto nema 3g.mislim da ga nokia proizvela za one koji veliki ljubitelji filmova i koji zale da na phonu gledaju spotove.a i kamera od jednog megapiksela cuo sam da nije nekog odlicnog kvalite ista je kao i kod 7610 (a znamo da je ta kamera malo bolja od 6600) tak oda ti sad sam odluci
The Bloody Alboz

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Slika

Slika

TV Goes Mobile

Digital TV has already established itself as a key player in the future of broadcasting, and it's bringing new possibilities to the field. Mobile TV is one of them.

If you are an industry player, now is your opportunity to take part in the future of mobile TV. Join us at Mobile TV Forum >>

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

ivane pogledaj kolika je TV slika na tom telefonu. Koliko je to procenata povrshine display-a 25-40% to mogu da postignem i sa GPRS-om na Z600 :D :D. Ne zaboravi shta sam rekao, video materijal ADEKVATAN toj REZOLUCIJI 640x320, ne bilo kakav video materijal.

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Kako god, ali video/audio streaming kod nas nece zaziveti u skorije vreme posto kod nasih operatera 1MB kosta preko 50din. Zamisli koliki bi tu protok podataka bio da se radi o rezoluciji 640x320. DivX filmovi koje verovatno cesto gladas/gledamo su manje rezolucije a u 700MB se jedva uknapi 1,5 vremena filma (ako je u rezoluciji 500+x300+). Radije cu pratiti TV na stadardan nacin, a ako mi se bas gleda neki film uvek mogu da ga prebacim na telefon posto mu memorije ne nedostaje.
make. believe

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

1. Ja samo dajem "maliciozni" komentar. Da je losh ne da nije, nego nije upshte. Ali bash zbog toga shto NIJE losh ja mu zameram shto nije 3G :lol: :lol: :lol:
2. Kao chovek koji planira da se bavi telekomunikacijama (ti i je li studiram), ne mogu da se ne fasciniram domacim cenama (kako opreme tako i usluga). Kao da menageri nashih operatora nisu ishli na ekonomiju. Profit se generishe velikim prometom, a ne velikom marzom na pojedinachnom artiklu !!! .
3. Jednostavnije receno: Da 700 Mb filma koshta 100 dinara SVI bi ga skidali sa mreze => 700*50din=35000 dinara to je samo 350 korisnika da se ostvari isti profit kao kod jedne "ovce" koja je po ovakvim uslovim pristala da bude oshishana za taj film. (dok su ostalih 349 odbili da ga gledaju) :lol: :lol: :lol: .

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Tastatura je 50$, koliko ja znam... :? Bar je toliko najavljivano da ce da bude, dalje nisam pratio, sto jes jes... :roll:
Uf, Gorance, ubijas s 3g-om brate... :disgust:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

nisam znao da ta tastatura moze da se sklapa, :oops: znyway onda je ovo odlican telefon, cak i dobijes kao neko malo postolje, pa mozes da gledas film, ili jos bolje radis preko te tastature... idealno resenje

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Pazi Stefank, strucni rad (moram da ih imam dva pre kraja ETF-a) mi je iz 3G-a, Diplomski rad ce mi najverovatnije biti iz 3G-a, ako "da Bog i sreca junachka" u toj struci cu raditi. Ako ljudi ne bu znali o cemu se radi, ili im prvi utisak vezan za 3G bude da im se "zakucao" telefon (pogledaj temu koju sam zapoceo) propade mi 8 godina studiranja :cry: :cry: :cry: :cry:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa dobro al pretjerujes brate, samo jos sto ne ispane da ce 3g da pravi doruchak i teleportuje te il tako nesto... :lol:
Koje su eto bas vece prednosti - brzi internet (koji je nepotreban po toj brzini na mobu, al ajd), video call (kazem prednost samo kao mogucnost, inache ovako ne znam ko ga bas obozava bez onako da proba :lol: ) i eto shta ima josh posebno? A nista od ovoga nije neophodno... :dry:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Za tebe i mene nema u pravu si nema nikakvih beneficija ali za sve one koji su dvojnici i/ili nemaju nikakav internet i/ili su na "bangavoj centrali" i/ili nemaju telefon VELIKE.
Imash pravo na svoje mishljenje. Ja u 3G vidim izlaz iz "budzaka" u kome se trenutno (barem u telekomunikacionom smislu) nalazimo (25% ljudi dvojnici, cene razgovora jako bliske oruzanoj pljacki itd.). Sa ITU-R-om nema cile-mile. 3G je prvi standard koji poseduje predefinisane parametre koji ukljuchuju cenu u razmatranje. Time ce ti cena biti ista gde god da se nalazish i pod kom god mrezom da se nalazish (uz minimalna dozvoljena odstupanja). (ostatak rasprave prebaci na 3G forum)

janka88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 16. Maj 2005. 18:57

Post od janka88 »

Ja mislim da 7710 ne zaslužuje ovoliku cijenu koju ima, ako ćemo gledati po onom testu na sajtu. Ne znam zašto bi neko uzimao neki od ova tri telefona, za te pare se može naći PUNO BOLJI telefon pa ako treba i nešto malo para da se doda.

Odgovori