android lg p970 vs n8 savet i misljenje

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dare357
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 14:37

android lg p970 vs n8 savet i misljenje

Post od dare357 »

Imam lg p970 i razmisljam da zamenim nokiom n8. Zanima me vase misljene.. kod lg mi smeta trajanje baterije,mora da se puni svaku noc,a kod n8 sto sam gledao ekran je tamniji,nije svetao kao kod lg,ili to moze da se regulise nekako,svaki savet mi je dobro dosao. Hvala unapred
Janko

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: android lg p970 vs n8 savet i misljenje

Post od znemanja »

Pazi, to su dva dosta različita modela.P790 je android uređaj sa sada već zastarelim 2.2 androidom, mada mislim da ima i ICS za ovaj telefon, dok je N8 Symbian Belle uređaj. Android ima svakako dosta više aplikacija i to mu je značajna prednost nad Symbina Belle OS-om. Glavni aduti N8 su odlična kamera, jako dobra autonomija, perfektan kvalitet izrade i sasvom dobar 3.5 inčni AMOLED ekran.
Ako je multimedija u prvom plan i dugo trajanje baterije onda je N8 dobar izbor, ali sa oskudnim izvorom aplikacija jer je Symbian zvanično prestao da postoji pa novih aplikacija za Belle OS neće biti.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Priče o autonomiji nokie N8 padaju u vodu ako ćeš ga aktivno koristiti za surfanje i ako će biti povezan na internet. Pa i android će držati solidno ako se samo povremeno spajaš na net, što takođe opet zavisi od modela telefona i drugih faktora. :) Taj AMOLED ekran na N8 jeste malo tamniji u odnosu na LCD ali tako je inače sa svim AMOLED ekranima u odnosu na LCD i može se pojačati osvjetljenje ali očekuj značajniji pad trajanja baterije time. Ja lično nebi mijenjao bez obzira što je N8 kvalitetan telefon, ipak bi ga koristio više kao sekundarni telefon jer na androidu imam dosta stvari koje mi olakšavaju svakodnevni rad na telefonu. :)

dare357
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 14:37

Re: android lg p970 vs n8 savet i misljenje

Post od dare357 »

Hvala na odgovorima. Povremeno se prikacim na net,ne stalno,kamera mi je vazna stavka,imao sam priliku da se uverim u kvalitet slike sa oba moba,a sto se tice aplikacija to mi i nije toliko bitno,pokoja igrica i to je to.Kod lg baterija mi izdrzi dan,svako vece mora na punjac,iako nekad ostane 40do50% baterije nesmem ga ostaviti jer ne bi sutra uzdrzala.Jedino me malo zbunjivao ekran na n8,jer je tamniji nego kod lg.Zanima me koja je zadnja verzija symbian-a za ovaj model,posto sam nasao na netu da ima vise verzija,koja se najbolje pokazala?
Janko

Odgovori