Samsung galaxy S3,Nexus 4,LG optimus G ili Lumia 920
Samsung galaxy S3,Nexus 4,LG optimus G ili Lumia 920
Molim nase cenjene forumase za svoje iskreno misljenje sta bi preporucili ako se ima u vidu kvalitet ekrana,trajanje baterije,kamera,surf netom,prijem signala,cujnost sagovornika,kvalitet zvuka u slusalici i preko zvucnika.
Re: Samsung galaxy S3,Nexus 4,LG optimus G ili Lumia 920
pa svi su u nekom slicnom cenovnom rangu i sto kazu ljudi sve zavisi sta korisnik hoce,a ja sam nabrojao te stavke.Mada kad bolje razmislim mislim da su sva cetiri modela po tom pitanju jako dobra i da mozda jedino izgled moze da prevagne i druga stvar da li bi mi vise legao android ili win8...
Šta znam, ja recimo volim svu tu personalizaciju kod Androida, ali WP8 mi je predivan zbog svoje jednostavnosti. Jednostavno je tako upotrebljiv, logičan i sve je nekako lako, da me to baš oduševljava. E sad, kome šta odgovara, to je pitanje ličnih afiniteta. Ja bih u ovom izboru uzeo 920, ili sačekao malo pa probao negde da iskopam 925
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Pre svega moraš da odlučiš da li želiš WP8 ili android, u OS-u je suštinska razlika između Lumie i ostala tri nabrojna modela.
Naravno, ja tu preporučujem android, provereno dobar, samim time stock android na LG Nexus 4 je odličan, model je jako dobar, odličan hardver, još bolji dizajn tako da moj glas ide za Nexus 4. Jedina mana nexus-a je nešto slabija kamera, to je bolje odrađeno na S3 pa ako je kamera nešto što je visoko na listi prioriteta onda izbor pada na S3, u suprotnom Nexus 4.
Naravno, ja tu preporučujem android, provereno dobar, samim time stock android na LG Nexus 4 je odličan, model je jako dobar, odličan hardver, još bolji dizajn tako da moj glas ide za Nexus 4. Jedina mana nexus-a je nešto slabija kamera, to je bolje odrađeno na S3 pa ako je kamera nešto što je visoko na listi prioriteta onda izbor pada na S3, u suprotnom Nexus 4.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
ma vala, ja bih S3 bez razmisljanja....
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Da i ja dopisem nesto, mozda vec vecina zan moje misljenje o androidu, meni se bas ni ne svidja nesto, super je to sve, ali kakav je to sistem kad se sve treba menjati da bi bilo dobro
Trenutno imam nexus 4, pre njega sam imao note 2, . Note sam prodao bas zbog velicine, to mi je bas smetalo, jer je bio cak i za nosenje u torbici prevelik. nexus 4 je odlican telefon, sve radi bez greske, kod pojedinih modela ima nekih mana ali to je sve minorno. Samsung bi izbegavo zbog onog buga sa exinos procesorima jer znaju da crknu jednostavno, (sve zavisi od revizije, mozes pogledati na xda forumu). Od ovih svih bih se dvoumio izmedju nexus 4 i nokia lumia 920. Jedino da jos dodam da nexus ako je onaj prvi model onda ces bas mnogo puta ostati sa propustenim pozivima, jer se telefon jednostavno ne cuje ako je na stolu npr. Ova nova serija sa tim "sisicama"je dobra valjda.
Dakle nexus 4 ili nokia. Ja bih isao na Nokiu

Dakle nexus 4 ili nokia. Ja bih isao na Nokiu
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Nexus 4, wp8 jos nije u rangu ios-a, kamo li androida.

Ako hoćeš brzinu, fluidnost i stabilnost onda zna se Windows Phone 8 - odnosno Lumia 920. Tačno je da WP nema brdo aplikacija kao android, ali ja sve aplikacije koje sam koristio na androidu koristim i na WP 8, što znači u suštini sve "glavne" aplikacije su tu. Uostalom svi znamo koliko je glupih aplikacija na marketu koje samo broj popunjavaju
Brzina i stabilnost WP 8 se ne može uporediti sa Androidom... Koristio sam i top modele od androida i svi ponekad imaju taj lag i blokiranje.
Moja preporuka Lumia 920

Brzina i stabilnost WP 8 se ne može uporediti sa Androidom... Koristio sam i top modele od androida i svi ponekad imaju taj lag i blokiranje.
Moja preporuka Lumia 920

Nokia Lumia 820
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
markonato, jesi siguran da Nexus 4 ima lag?
Android sigurno ne moze biti optimizovan kao iOS, zbog toga sto je sistem prilagodjen za mnogo uredjaja raznih specifikacija, ali wp8 je stvarno fluidan i lep OS, samo sto jos treba da se doradi. Sigurno da nece pogresiti ako uzme i Lumiu, ali mislim da je u ovom trenutku bolje resenje Nexus 4, sem ako mu ne treba dobra kamera.

Android sigurno ne moze biti optimizovan kao iOS, zbog toga sto je sistem prilagodjen za mnogo uredjaja raznih specifikacija, ali wp8 je stvarno fluidan i lep OS, samo sto jos treba da se doradi. Sigurno da nece pogresiti ako uzme i Lumiu, ali mislim da je u ovom trenutku bolje resenje Nexus 4, sem ako mu ne treba dobra kamera.
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Po onome sto kovach81 trazi,uslove najbolje ispunjavaju Samsung GIII i Lumia 920.Ostaje da se odluci za operativni sistem.
LG G2 Black,16GB
Nexus nema laga jer ipak je to direktno iz google pekare
Ostali S3, Xperia Z što sam čačkao ponekad zastanu... Nije to nešto strašno ali ipak telefoni takvih specifikacija ne bi smjeli kočiti... Slabije modele da ne pominjem, juče otvorio galeriju na LG L7 i prebacivao neke slike, pritisnem home dugme i on otvori home ekran, pa onda malo po malo pojave se ikonice
A telefon kupljen prije 5 dana i nema svega par aplikacija 

Nokia Lumia 820
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Naravno, Lumia 920 je ovde najbolji izbor. Svaki Android ima lag u sistemu, doduse ima ga i iOS i WP8, ne mogu da gresim dusu, ali je lag daleko manji nego kod Androida. Drugo, WP8 se mora isprobati (ne 5 min u poslovnici), nego minimum 24h, kad se uredjaj potpuno personalizuje.
Suma sumarum, L920 kao najbolji, i jedini izbor, ovo ostalo sto se mene tice nije ni vredno razmatranja.
Suma sumarum, L920 kao najbolji, i jedini izbor, ovo ostalo sto se mene tice nije ni vredno razmatranja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- DrBrMr
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 27. Apr 2012. 18:36
- :: nokia e7
- :: nokia 6630
slavisaj, molim te pojasni mi ovo za crkavanje exinos procesora? Gledao malo na xda ali nisam se baš snašao, doduše ja sam još na symb, taman se odlučim da pazarim note2, a izboru bili skoro svi gore navedeni modeli? Kako je u temi note2 vs N4, ako veličina tel nije problem note2 boja opcija, odlučim se za isti kad ono sad bug, pa oće i procesor da crkne 

Ma to je teoretski.Ja ne znam da je nekome riknuo procesor.Svaki samsung model ima potencijalni bug,a koliko forumasa koristi samsung pa nisu imali problema.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- NijeZauzetoIme
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
- :: Pocophone F1
lumiaaaaaa
ne znam da li igra ulogu decku sto pita, ali j izrada i cvrstoca telefona ne moze da se poredi!
ako ti s3 ispadne nedo bog 2-3 puta, pa-pa android
ja posle par godina na androidu jedva cekam da predjem na wp8.

ne znam da li igra ulogu decku sto pita, ali j izrada i cvrstoca telefona ne moze da se poredi!
ako ti s3 ispadne nedo bog 2-3 puta, pa-pa android

ja posle par godina na androidu jedva cekam da predjem na wp8.
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Sa ovom tvrdnjom da će biti "pa-pa Android" ako ti Samsung ispadne par puta se ne slažem uopšte.
Imao sam S2, pao mi je mali milion puta i jedina oštećenja koja je imao jesu malo okrnjeni gornji uglovi telefona.
Sada imam Note 2 i prekjuče mi se baš desilo da mi ispadne. Ispao mi je ekranom na dole na neku rizlu, i to baš na neki istureni kamen. Znači, ekranom je udario u kamen sa visine od jedan metar. Mislio sam da mu je ekran pukao, ali kad sam ga podigao imao je samo malo prašine na sebi, ni jedno jedino oštećenje.
Desi se, naravno, da se npr. ekran polomi na nekom telefonu pri padu od 0,5-1m, ali verujem da nije to toliko često.
A, što se ovog crkavanja tiče, verujem da se to desi jednom u milion.
Imao sam S2, pao mi je mali milion puta i jedina oštećenja koja je imao jesu malo okrnjeni gornji uglovi telefona.
Sada imam Note 2 i prekjuče mi se baš desilo da mi ispadne. Ispao mi je ekranom na dole na neku rizlu, i to baš na neki istureni kamen. Znači, ekranom je udario u kamen sa visine od jedan metar. Mislio sam da mu je ekran pukao, ali kad sam ga podigao imao je samo malo prašine na sebi, ni jedno jedino oštećenje.
Desi se, naravno, da se npr. ekran polomi na nekom telefonu pri padu od 0,5-1m, ali verujem da nije to toliko često.
A, što se ovog crkavanja tiče, verujem da se to desi jednom u milion.

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Samsung galaxy S3,Nexus 4,LG optimus G ili Lumia 920
Sve zavisi kako padne tel. Nije bitna visin, bitan je ugao, tako da vodite racuna kako ispustate tel i pod kojim uglom ce se susresti sa podlogom 

Note IV N9100 dual
- NijeZauzetoIme
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
- :: Pocophone F1
ja sam imao drugacija iskustva,, nisam imao s2, al on je super, bas za njega i note kontam da imaju dobru izradu.
al posle uspeha sa tim modelima, sa izradom su bas popustili, po meni.
za s3 citam po netu da je slabasan i nedo bog dispadne
zavisi i sta te zapadne.. drugarici je nov s 2 donet iz amerike jednom ispao i trsla ploca
al posle uspeha sa tim modelima, sa izradom su bas popustili, po meni.
za s3 citam po netu da je slabasan i nedo bog dispadne

zavisi i sta te zapadne.. drugarici je nov s 2 donet iz amerike jednom ispao i trsla ploca
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1
Meni je S2 pao na plocice,imao sam ga samo 7 dana.Nista.
Opet,bio na nekom rodjusu i kucam sms,drugarica pijana ko klen me gurne i meni telefon sa jedno metar ipo o laminat tresne pravo na ekran.Izletela baterija,poklopac.Nista.Jedino sto lajsna izgleda posle nekog vremena sama od sebe pocinje kao da puca
Opet,bio na nekom rodjusu i kucam sms,drugarica pijana ko klen me gurne i meni telefon sa jedno metar ipo o laminat tresne pravo na ekran.Izletela baterija,poklopac.Nista.Jedino sto lajsna izgleda posle nekog vremena sama od sebe pocinje kao da puca
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.