LG G2 ili LG Nexus 5?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
JeLeNaa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 10. Jan 2014. 22:00
:: **

LG G2 ili LG Nexus 5?

Post od JeLeNaa »

Koji uzeti od ova dva telefona?
Molim vas da mi navedete prednosti i mane za oba i uporedite kamere i baterije, kako se pokazuju u praksi. Hvala unapred. :)

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Re: LG G2 ili LG Nexus 5?

Post od Martin Mystere »

Shvatam tvoju dilemu - i ja sam imao istu i odlucio sam se za LG G2, sto ne znaci da N5 nije dobar telefon.

Ako ti je bitan stock Android i to da odmah budes na Kit Kat-u onda je izbor za tebe Nexus, u suprotnom mozes da slobodno uzmes G2.

Oba telefona su jako brza tako da tu ne bih izdvajao ni jedan od njih. Da ne bih isao u sirinu, posto te interesuju baterija i kamera odmah da ti kazem da je po pitanju trajanja baterije G2 izraziti favorit i prosto zaboravis kad si ga napunila. Po pitanju kamere ti ne bih znao reci kako je u stvarnosti kod Nexusa ali je kod G2 to definitivno moglo bolje ali s obzirom da je uslovno receno problem softverske prirode ocekujemo da se to sa narednim updateom resi. Da se razumemo, slike nisu bas tako lose ali ako si perfekcionista definitivno je moglo bolje.

Ja bih ti, kao uostalom i svaki cigo koji hvali svoga konja preporucio G2 ali nije zgoreg da cujes i ostala misljenja.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

JeLeNaa, oba telefon su odlična i među najboljim telefonima. Kamera na G2 je dobra i verovatno će biti još bolja update-om software-a, dok je baterija odlična, verovatno najbolja trenutno.
Neko moje mišljenje iz druge teme:
iKe napisao: ..... meni je lično interesantno, kao velikom ljubitelju Nexus linije proizvoda, sada kada koristim G2, da uporedim, kako Nexus iako odličan ipak ima razloga zašto je jeftiniji od top uređaja drugih proizvođača. Naime, G2 je u svemu barem malo bolji od Nexusa, ekran, kamera, audio čip i zvučnik, mnogo bolje antene za prijem bežičnih i GPS signala i mnogo jača baterija. E sad snaga Nexusa je što kako vreme prolazi ove prednosti gube na važnosti, kako se pojavljuju sve bolji modeli, a "isplivavaju" software-ski kvaliteti Nexusa, koji dugo može da parira mnogo jačim modelima.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Dobra oba modela vrhunska
Za zensku ruku i po izgledu definitivno G2 ,fantastican izgled,narocito beli ,elegantan telefon vrhunskih perfomansi
Obzirom da su im cene skoro iste G2 je po meni bolji izbor
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

I ja sam imao i imam slicnu dilemu. Ukratko, ako nisi neki veliki entuzijasta da prckas po sistemu i podesavanjima g2 je bolji izbor. Nexus ti je pure android, a g2 ima jos preko androida i svoj interfejs koji olaksava stvari za svakodnevnu upotrebu. kamera je dobra ali skromnih podesavanja, dok je na g2 dosta opcija u igri. Plus , kao sto napisase kolege, baterija je dosta bolja.
Znaci, za prosecnog coveka, lg nudi vise odmah po kupovini, dok je snaga nexusa sto rece ike u softveru i zajednici.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja nisam imao dilemu nijednog momenta. Uzeo sam G2 bez da sam se razmisljao ni najmanje. N5 je u sustini slabija verzija G2, osetno slabija baterija i kamera, manji displej, isti cipset i grafika.
Jedina prednost N5 u odnosu na sve druge modele, pa tako i na G2, jeste to sto ce prvi dobiti apdejt kad dodje vreme, sve ostalo je na strani G2.
I da, Nexus je nesto manji i laksi. u pitanju su milimetri i grani, ali eto, ako to igra neku ulogu.

vizi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Avg 2005. 22:01

Post od vizi »

Ja sam zagrijan za jedan od ta 2 telefona ali me brine sto su oba lomljiva, ako je sudeci po forumima (pad na tepih od 30-ak cm visine i slomljen display, promena temperature topla hladno i slomljen display...).
Kakva su vaša iskustva o tome?
Da li je nekom ispadao telefon i prezivio pad?
"Cuda nisu u suprotnosti sa prirodom, nego sa nasim saznanjima o prirodi."

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ekran puca pri promeni temperature?Pa mozda jedino ako ga bacis u sporet.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Budalastine :dry:

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

ahahahahahaahahahahahha
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

JeLeNaa, Ako su redovni update bitni onda definitivno Nexus 5, G2 ima nešto bolju bateriju i kameru, tako da sama odluči šta su ti prioriteti. Lično bih išao na Nexus 5, subjektivno mi je lepši, redovni update su odlična stvar, kamera na Nexus je dosta ipeglana sa novim 4.4.2....
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

Lg Optimus G2 je kompletniji uređaj od Nexusa,ali ako se telefon uzima na duže zbog apdejta je pametnije uzeti Nexus. :)

JeLeNaa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od JeLeNaa »

Hvala vam puno :) Meni se bas svidja G2, ali isprobacu jos N5, pa cu odluciti.
Volela bih jos cuti nekog vlasnika N5 da mi kaze zasto bas njega da uzmem, da vidim da li je za mene.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Tesko ces naci vlasnike N5 trenutno,jos uvek je nov model i nema ga u vecem broju.
N5 ti je kao ogoljena verzija G2,ima slabiju bateriju,kameru i ekran,ali ima redovan update,nesto je manji i to bi bilo to.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Samo jedan clan foruma ima n5. Tako da moras da vidis sta stranci misle o uredjaju :)

JeLeNaa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od JeLeNaa »

ok momci :)

Odgovori