open-mind napisao:Pa da krenemo, s jedne strane jedini uredjaj sa istinskim i pravim multitaskingom, kome je samo nebo granica sto se tice mogucnosti, koga odlikuju brzina, stabilnost, fluidnost, tečnost u radu itd itd. Na drugoj strani imamo uredjaj koji se samo po velicini moze porediti sa note 3, jer su samo to i uspjeli postici ulaskom u segment koji je note serija i izmislila i kojom naravno suvereno vlada..mislim na phablet segment. Dalje, uredjaj koji od multitaskinga ima jedino opciju da istovremeno drzis lock i home tipku i napravis screenshot. Bilo koja druga vrsta multitaskinga je nemoguća. Jedini argument gdje nokija pokusava jeftinim trikovima i reklama da se nametne je kamera, ali svi oni koji su probali bilo koju kameru na nokija modelima, pa cak i na onim od 41 megapixel, ostali su sa kiselim osmjehom na licu kad su vidjeli da je to u 5 deka kao i na ostalim telefonima. Da ne bude zabune, ne kazem ja da su lose kamere na 1020, 920, 1520, ali nisu ni nesto spektakularno kako ih se zeli prikazati.. sjetimo se samo faila stoljeca sa reklamom za kameru na 920-ki, gdje se na odrazu stakla vidjelo kako iz kombija snimaju profi kamerom i poturaju kao snimak sa 920-ke..
Takodjer bezbroj komentara i žalbi citam u poslednje vrijeme o resetovanju lumija telefona, crni ekran, crkavanje blica, i specificno je da se isti simptomi desavaju na svim lumijama, tako da ne vjerujem da ce i 1520 biti postedjen, jer ocito je rijec o bagovitom os-u koji se pakuje kao nedovrsen poluproizvod.
Evo ja sam se dvoumio dugo izmedju Note 3 i 1520 i uzeo sam 1520 pre 5 dana.
Dugo vremena sam bio gotov da uzmem Note 3 medjutim prelomio sam za 1520 sacekao dobru ponudu i uzeo.
Pratio sam teme i na Note 1 i na Note 2 i primetio sam jednu stvar. U pocetku su su svi svemirski prezadovoljni itd, ali kako vreme prolazi i sistem se puni kojecime tu uredjaj pocinje da zastajkuje, baguje pa krecu muke sa romovima pa ovim pa onim. To je najbolje objasnio Araphel na temi o Note 2. Zato sam mislio da ce me ista stavka cekati i sa Note 3
Onda, 1520, ima bolju kameru i ne mozes da nadjes ni jedan test na internetu gde Note 3 ima bolju kameru sem u aspektu 4k videa, koji je inace jako zgodan i ne zauzima mnogo memorije.

Plus sto 1520 ima bolje mikrofone protiv distorzije zvuka. Zatim izrada je bolja na 1520, ekran je malo veci i meni licno, prijatniji za gledanje.
Ja, opet napominjem-licno, uzivam u WP8 sistemu za sada. Sve sto mi je trebalo nasao sam. Telefon je brutalno fluidan i znam da ce to zadrzati mnogo duze nego bilo koji Android a ovo sto si zadnje napisao da je WP8 bagovit, sto ne rece prijatelju to isto i za Android?! A ovo ,,pa cak i na onim od 41 megapixel, ostali su sa kiselim osmjehom na licu kad su vidjeli da je to u 5 deka kao i na ostalim telefonima'', znaci citam i krstim se dok gledam slike sa svog bivseg dragog 808.
Ja sam imao 808PW i iPad 2. Prodao sam oba i uzeo 1520. 808 je brutalna za slikanje ali nista sem toga i slusanja muzike nisam mogao da odradim na njemu dok iPAd mi nije bio ugodan za svakodnevno iznosenje iz kuce.
Hteo sam All round uredjaj i mislim da sam sa 1520 to najbolje dobio. Jeste da ovaj uredjaj ne moze najbolje da zameni pojedinacno svaku stavku, nema kameru kao 808, nema veliki ekran kao iPad, ne moze lako da se barata jednom rukom kao normalan telefon, ali stavim ga u dzep ili torbicu i imam sve na jednom mestu. Jedina stavka koja mu po mojoj meri fali je xenon blic ali polako. Citao sam negde da je kompanija koja prva u xenon tehnologiji pronasla nacin proizvodnje koji omogucuje da se blic spakuje i u tanje kuciste tako da se prvi telefoni sa ovom tehnologijom mogu ocekivati krajem 2014. Znam da Nokia nece promasiti to.
E sad, sto se tice izbora, i Note 3 je fenomenalan uredjaj na svoj nacin i svako ko se dvoumi izmedju N3 i 1520 je na slatkim mukama.