Samsung Note 3 ili Nokia Lumia 1520

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

Ljudi dvoumim se izmedju ova dva modela ,da li mozete da mi pomognete malo oko izbora ,,,,,,,,trenutno koristim Nokiu 808 i necu je ni prodavati jer kamera na njoj je nesto zaista posebno ,,,,,,e sad da li note 3 ili 1520 razmisljam
Hvala unapred na savetima :)
Forever !!!

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Posto su i jedan i drugi vrhunski modeli, ovde je stvar samo koji sistem zelis. Znas i mane i kvalitete i jednog i drugog. Licno, posto nikad nisam koristio wp bih probao ali ne bih isao na top, top model. 925 bio bio max. Jer sta ako ti se ne svidja? Mnogo para za isprobavanje. Ne znam koliko tesko/ lako se prodaju top wp modeli?!

Sa note nemas iznenadjenja.

Nisam ni ja pametan.... :)
Poslednja izmena od mrkixxx u Pon, 20. Jan 2014. 17:42, izmenjeno 1 put ukupno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Samsung Note 3 ili Nokia Lumia 1520

Post od Baraba »

Šta očekuješ od telefona? Za šta bi telefon najviše koristio?
Mada svakako note 3 kad već zadržavaš 808, i to je po meni sjajna kombinacija na duže staze.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

S obzirom da zadržavaš 808 onda se slažem sa Barabom da je najbolja kombinacija Note 3 + 808. Po mom mišljenju je 1520 prilično skup uređaj kako bi se ulazilo u WP svijet na slijepo, ne znajući kako će ti odgovarati. Po mom mišljenju je za testiranje WP sistema najbolje uzeti Lumiu 520 jer realno nema neke pretjerane razlike u radu i sistemu, a u slučaju da ti sistem ne odgovara lakše ćeš ga prodati zbog cijene. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Moj izbor je naravno Lumia - uredjaj je pravo otkrovenje, evo Adams je odusevljen kako mu fercera sve.
Kao sto je mrkixxx rekao, ovo je samo dvoboj 2 sistema.
Ja sam na WP8 sve nasao sto mi treba, cekam jos par sitnica da se ispegla i to je to. Cinjenica je da zelena kantica ima vise slobode i opcija, to ne mogu da osporim, ali je isto tako cinjenica da nije toliko stabilan i ispeglan kao WP. Tvoja je odluka da li zelis stabilan i malo ogranicen sistem, ili sistem sirokih mogucnosti koji ima fluktuacije u radu, koje se priznajem mogu popraviti, samo sto to zahteva dosta vremena, strpljenja i akanja.
Mada mi nesto ne ide u glavu - sta ce ti fablet? Imas 808 kao telefon, koji kazes da zadrzavas, zasto onda ne uzmes sebi redovan tablet i gotova prica?Cak mozes full win8.1 tablet da uzmes, i onda si uzeo prakticno nov komp, koji mozes da nosis gde god.
Ako ne bi zadrzavao 808, ovo bi mi bilo razumljivo, ali bih onda pre postavio dilemu 1020 ili 1520, jer Note3 sa svojom kamerom pored ovih nema sta da trazi (1520 takodje ima sjajnu kameru)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

I ja bih izabrao Lumiu pre N3 u ovom slucaju.
Lose je to sto Samsung diktira drziste ovih fableta pa i nemas neki veliki izbor.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

Pa da krenemo, s jedne strane jedini uredjaj sa istinskim i pravim multitaskingom, kome je samo nebo granica sto se tice mogucnosti, koga odlikuju brzina, stabilnost, fluidnost, tečnost u radu itd itd. Na drugoj strani imamo uredjaj koji se samo po velicini moze porediti sa note 3, jer su samo to i uspjeli postici ulaskom u segment koji je note serija i izmislila i kojom naravno suvereno vlada..mislim na phablet segment. Dalje, uredjaj koji od multitaskinga ima jedino opciju da istovremeno drzis lock i home tipku i napravis screenshot. Bilo koja druga vrsta multitaskinga je nemoguća. Jedini argument gdje nokija pokusava jeftinim trikovima i reklama da se nametne je kamera, ali svi oni koji su probali bilo koju kameru na nokija modelima, pa cak i na onim od 41 megapixel, ostali su sa kiselim osmjehom na licu kad su vidjeli da je to u 5 deka kao i na ostalim telefonima. Da ne bude zabune, ne kazem ja da su lose kamere na 1020, 920, 1520, ali nisu ni nesto spektakularno kako ih se zeli prikazati.. sjetimo se samo faila stoljeca sa reklamom za kameru na 920-ki, gdje se na odrazu stakla vidjelo kako iz kombija snimaju profi kamerom i poturaju kao snimak sa 920-ke..
Takodjer bezbroj komentara i žalbi citam u poslednje vrijeme o resetovanju lumija telefona, crni ekran, crkavanje blica, i specificno je da se isti simptomi desavaju na svim lumijama, tako da ne vjerujem da ce i 1520 biti postedjen, jer ocito je rijec o bagovitom os-u koji se pakuje kao nedovrsen poluproizvod.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

kocapro, Mislim da tu nema dileme, Note 3 je pravi izbor. PV808 zadržavš što znači da si obezbeđen na polju foto/video mogućnosti, jer ni Lumia 1520 ni 1020 nema bolju kameru od PV808, tu je PureView i dalje No.1. Što se Note 3 tiče nema tu šta mnogo da se priča, najbolje u android svetu trenutno, ono što je mene faciniralo na note 3 jeste ekran, mislim da je to najbolji koji sam do sada video, generalno sa Note serijm ne možeš da pogrešiš, tako da slobodno kupuj.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

1020 pravi odlične slike. U nekim uslovima je bolja od 808 (ne svim).

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Note 3 definitivno , jednostavno najbolje što Android trenutno ima , ...ekran/brzina/stabilnost/kamera ... apsolutni vrh - nema mu ravnog , sve ostalo deluje kao "sprdnja u pokušaju" pored njega .
16 godina na forumu MOBILNISVET

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Pogledaj coltfustion na yt review note 3. Mrzi me da kacim link ali mislim da ce ti se dopasti. :)

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Jos jedan glas za note 3, stvarno odlican telefon, trenutno najbolji u android svetu.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

I ja sam imao istu dilemu.Izabrao sam Note3 prvenstveno zbog multitaskinga i aplikacija koje su mi potrebne.Puno je to para,a da npr na viberu kasne poruke.Izdominirao je Samsung s ovim uredjajem. :)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Note 3 bez ikakve dileme, phablet jednostavno prozdire sve sto postoji. Porediti Note sa 1520, sto se funkcionalosti tice, je smesno. I jos jednom - smesno.

Evo jedne male recenzije snimane sa Note 3 (na stalku). Stice se utisak o kvalitetu videa. Pustite u 4k ako je uredjaj u stanju da pusti.

http://www.youtube.com/watch?v=2dlXIzOz ... e=youtu.be

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Samsung Note 3 ili Nokia Lumia 1520

Post od toda81 »

Naravno note 3
Note IV N9100 dual

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

open-mind napisao:Pa da krenemo, s jedne strane jedini uredjaj sa istinskim i pravim multitaskingom, kome je samo nebo granica sto se tice mogucnosti, koga odlikuju brzina, stabilnost, fluidnost, tečnost u radu itd itd. Na drugoj strani imamo uredjaj koji se samo po velicini moze porediti sa note 3, jer su samo to i uspjeli postici ulaskom u segment koji je note serija i izmislila i kojom naravno suvereno vlada..mislim na phablet segment. Dalje, uredjaj koji od multitaskinga ima jedino opciju da istovremeno drzis lock i home tipku i napravis screenshot. Bilo koja druga vrsta multitaskinga je nemoguća. Jedini argument gdje nokija pokusava jeftinim trikovima i reklama da se nametne je kamera, ali svi oni koji su probali bilo koju kameru na nokija modelima, pa cak i na onim od 41 megapixel, ostali su sa kiselim osmjehom na licu kad su vidjeli da je to u 5 deka kao i na ostalim telefonima. Da ne bude zabune, ne kazem ja da su lose kamere na 1020, 920, 1520, ali nisu ni nesto spektakularno kako ih se zeli prikazati.. sjetimo se samo faila stoljeca sa reklamom za kameru na 920-ki, gdje se na odrazu stakla vidjelo kako iz kombija snimaju profi kamerom i poturaju kao snimak sa 920-ke..
Takodjer bezbroj komentara i žalbi citam u poslednje vrijeme o resetovanju lumija telefona, crni ekran, crkavanje blica, i specificno je da se isti simptomi desavaju na svim lumijama, tako da ne vjerujem da ce i 1520 biti postedjen, jer ocito je rijec o bagovitom os-u koji se pakuje kao nedovrsen poluproizvod.
Evo ja sam se dvoumio dugo izmedju Note 3 i 1520 i uzeo sam 1520 pre 5 dana.
Dugo vremena sam bio gotov da uzmem Note 3 medjutim prelomio sam za 1520 sacekao dobru ponudu i uzeo.
Pratio sam teme i na Note 1 i na Note 2 i primetio sam jednu stvar. U pocetku su su svi svemirski prezadovoljni itd, ali kako vreme prolazi i sistem se puni kojecime tu uredjaj pocinje da zastajkuje, baguje pa krecu muke sa romovima pa ovim pa onim. To je najbolje objasnio Araphel na temi o Note 2. Zato sam mislio da ce me ista stavka cekati i sa Note 3
Onda, 1520, ima bolju kameru i ne mozes da nadjes ni jedan test na internetu gde Note 3 ima bolju kameru sem u aspektu 4k videa, koji je inace jako zgodan i ne zauzima mnogo memorije. :dry: Plus sto 1520 ima bolje mikrofone protiv distorzije zvuka. Zatim izrada je bolja na 1520, ekran je malo veci i meni licno, prijatniji za gledanje.
Ja, opet napominjem-licno, uzivam u WP8 sistemu za sada. Sve sto mi je trebalo nasao sam. Telefon je brutalno fluidan i znam da ce to zadrzati mnogo duze nego bilo koji Android a ovo sto si zadnje napisao da je WP8 bagovit, sto ne rece prijatelju to isto i za Android?! A ovo ,,pa cak i na onim od 41 megapixel, ostali su sa kiselim osmjehom na licu kad su vidjeli da je to u 5 deka kao i na ostalim telefonima'', znaci citam i krstim se dok gledam slike sa svog bivseg dragog 808.
Ja sam imao 808PW i iPad 2. Prodao sam oba i uzeo 1520. 808 je brutalna za slikanje ali nista sem toga i slusanja muzike nisam mogao da odradim na njemu dok iPAd mi nije bio ugodan za svakodnevno iznosenje iz kuce.
Hteo sam All round uredjaj i mislim da sam sa 1520 to najbolje dobio. Jeste da ovaj uredjaj ne moze najbolje da zameni pojedinacno svaku stavku, nema kameru kao 808, nema veliki ekran kao iPad, ne moze lako da se barata jednom rukom kao normalan telefon, ali stavim ga u dzep ili torbicu i imam sve na jednom mestu. Jedina stavka koja mu po mojoj meri fali je xenon blic ali polako. Citao sam negde da je kompanija koja prva u xenon tehnologiji pronasla nacin proizvodnje koji omogucuje da se blic spakuje i u tanje kuciste tako da se prvi telefoni sa ovom tehnologijom mogu ocekivati krajem 2014. Znam da Nokia nece promasiti to.
E sad, sto se tice izbora, i Note 3 je fenomenalan uredjaj na svoj nacin i svako ko se dvoumi izmedju N3 i 1520 je na slatkim mukama. ;)
Nokia Lumia 1520

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Op op op. Polako ljudi! Nema potrebe za bilo kakvim vredjanjem.
Svi smo mi prilicno subjektivni kad pisemo o ovom ili onom OS-u, brendu ili konkretno modelu.

Sve sto zelim jeste da kazem samo par stvari.
Ne stoji da je Android nestabilan sistem. To nikako. Evo kod mene na G2 je sve savrseno stabilno. Nigde nista ne mrda i sve radi out-of-the-box. Dakle, isto kao i na iOS-u i na WM. Svaki fabricki, oficijalelni, rom radi na svim uredjajima.
Da, Android daje odresene ruke onima koji zele da se igraju, menjaju, personalizuju itd. Da, istina je da ima sredjenijih i onih manje sredjenih tzv. kuvanih romova, ali na drugim platformama nema uopste tih kuvanih romova. Dakle, jos jedna razlika. Zasto je spominjete uopste?
Aplikacije. Jeste, Android ih ima najvise, najveci izbor. Sve rade. Ima ih i iOS skoro pa isto toliko, isto rade. WM nema ni izbliza toliki broj ali i tu rade (doduse, mnoge su osakacene za ovu ili onu opciju, ali u sustini rade posao).
Sto se kamera tice, nisam gledao slike sa ova dva aparata, ali sumnjam da tu moze biti bilo kakve vece razlike.
U pitanju su dva vrhunska uredjaja koji rade na razlicitim platformama.

Da ja imam ovakvu dilemu, s obzirom da nisam koristio WM platformu, definitivno bih uzeo prvo neki od jeftinijih uredjaja cisto da se upoznam sa OS pa ako mi se svidi ili ucini zanimljivim onda izvukao tu cifru od 500+ evrica.

Suma sumarum, koji god da uzmes neces pogresiti. Stvar je ukusa i eventualno ako razmisljas o nekoj prodaji pa da gledas koji ce manje izgubiti na vrednosti posle 6-12 meseci.

I jos jednom, batalite se vredjanja i prepucavanja. Ovo nije mesto za takve stvari.

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

ne znam ni sam sta da radim ,nikad nisam koristio ni android ni WM ,,,,,,,,,,,,,,,,,,Symbian obozavam i dan danas ali sta da se radi ,nema ga vise ,no koga nema bez njega se moze :) ,,,,,,,razmisljam neverovatno ,ali uskoro cu odluciti ,
Forever !!!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Svrati u neku poslovnicu gde ima izlžen note 3 i pogledaj uređaj, onda nađi negde 1520 i pročačkaj malo. Najbolje sam da presudiš. Da ne zadržavaš 808 verovatno bih ti preporučuo 1520 zbog kamere, ovako note 3. Taman 808 upariš sa note 3 koji jedini kako mi se čini snima video u 4k. Pogledaj malo na netu o note 3 i 4K video.

Android83
Banned
Pridružio se: Sub, 14. Dec 2013. 11:41
:: Note 3
:: Note 2

Re: Одг: Samsung Note 3 ili Nokia Lumia 1520

Post od Android83 »

Evo neka svi odu na temu n7100 prelistaju....od onoliko stranica jel ss zalio ko sem araphela koji brate nije znao sta ce sam sa sobom. Probavao sve zivo...kako ovo kako ono??? Stekao mu! Kako je samo to uspio...ne bi da komentarisem

Odgovori